E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
"A hajó kikötése előtt a pontonhídra lépni tilos!"
Lehetne ez is, de szerintem nem ez. Ez a felirat ugyanis közvetlenül a pontonhíd (helye) mellett, annak bejáratánál volt, a tábla síkja párhuzamos volt a Dunával, hogy az érkező szemből láthassa. Itt, közvetlenül a sarkon nem valószínű, hogy volt kikötés, és a tábla is elfordított a szokotthoz képest.
off Fefikém, ne is törődj vele. ha lekérsz egy oldalt/képet Attilás szerveréről, akkor a szervernek tudnia kell, hová, milyen ip címre küldje. az ip cím "helye" kikereshető, de t-home ú.n. poolba (csoportba) tesz sok ip-t, igy a pool "helye" jelenik meg a szerveren. Attilás szervere meg automatán gyűjti a lekéréseket, ill. azok helyét. én most megnéztem az egyémet (nem t-home), oszt a szomszéd megye egyik nagyvárosa jelenik meg. olvasnivaló és próbáld magad lokalizálni itt is: http://whatismyipaddress.com/
ha bővebben érdekel, wingurus topikban szakszerűbben elmagyarázzák és ezennel el is dugulok, mert a képfejtőktől mingyán picsrúgot kapok:)
Alighanem az általam beidézett szöveg lehetett ráírva. Ilyen ugyanis tényleg volt a parton, a kikötőhelyek közelében. Legalábbis a tartója, mert lehet, hogy hiányzik a tábla a keretből - ezt sajnos nem lehet pontosan kivenni, hogy az ég látszik-e át a kereten, vagy a tábla hátulja olyan szürkeárnyalat, mint az ég...
7698 Budapest Távolban a Királyi palota kupola nélkül. Az Erzsébet híd budai hídfőjénél még állnak a lánckamrák fölötti kőépítmények. Sétahajó és vízibusz a Belgrád rakparti kikötőben, néhány haltároló bárka a Szabadság híd előtt.
Azt honnét tudod, hogy mely helyekről vizitálnak? Valami automatika segít, vagy megírják? Mert én többször is „jártam nálad”, de kis fatornyosom nem szerepel a felsorolásban.
Tényleg nem reklamálni akarok!, csak kíváncsi vagyok, hogyan működik.? :-) (Bár, ha neked jól jönne a statisztikádhoz…)
5838 Budapest Épül a Kossuth híd a Parlament mellett, és a Szilágyi téri Református templom tornya mögött. A kevésbé megrongálódott épület a Donáti utcában áll. A felvétel a Halászbástyáról készült.
Menetrendhez szerintem magasan van. A nőhöz viszonyítva legalább 2 méter a magassága. Inkább tiltó vagy figyelmeztető tábla lehetett. Bár az iránya is érdekes, mert korlátról belül nem nagyon lehetett látni. Talán a hajókról leszállóknak szólt.