Egy komplett konyhabútor nem 3 ezer forint, hanem mondjuk 600 ezer. Azért abból már tudsz több pénzt csinálni addig, amíg nem kell ténylegesen kicserélned a komplett bútorodat.
Akinek probléma egyszerre kiadni 30 ezret, az tegye ezt meg apránként, ráadásul valószínűleg nem 30 ezer lesz a vége, hanem 25. Mert ilyenkor a legdrágább minden.
Hát, de nem így a logikus? De azzal szoktak érvelni, hogy hát egy évig áll a pénzem valamiben, amit nem is használhatok. Mert azt a 2.500 forintot úgy meg tudja ám forgatni, hogy abból két 10 ezres fene divatos bikinire is futni fogja a következő nyáron. :)
Egyrészt az alapfelszerelésnél a vonalzó-körző-stb. nem kell minden évben új... táska se... A tornacuccot kinőheti a gyerek, de tuti nem 11-12e -be kerül! Az Aldi-Lidl tele van 1-2e ft-os tornacipőkkel. Vagy a mélyszegénynek is JÁR az adidas-nike-stb...????
Képzeld, én, aki állítólag burzsuj vagyok, nekem tök jó a 25 éves fehér, halványkék szegéllyel ellátott ápolt, karbantartott konyhabútor. Stabil, nem kopott, szép, működőképes. Csak éppen nem hipermodern. Bezony nem fogok tök feleslegesen kiadni százezreket vadonásúj konyhabútorra, csak mert RÉGI.
A füzetekkel ugyanaz van. Van a hagyományos, és van dupla áron a színes, rajzos, kutyás, cicás, mittudomén milyenes. Kinder tojás vs. sima csoki. És általában nem a szegények veszik a sima csokit a kinder tojás helyett.
Épp a múlt héten vettem kb. harmadáron a Camaieu-ben kb. 2.500 ft-ért egy sötétkék-fehér csíkos bikinit. Ez egyik évben se megy ki a divatból... :-D És a jövő szezont új fürdőruhában kezdhetem. :)))
Pontosan. Már elmúlt a nyár, jövőre új fürdőruhára lesz szükségem, szóval majd készletkisöpréskor veszek fele annyiért. :)
Ahelyett, hogy szépen félretenné a családit, szeptember elején megkapja a fizut, aztán szeptember végén már veheti is a tolltartót meg az iskolatáskát a következő tanévre, ha látja, hogy szükséges lesz. Persze lehet azt is mondani, hogy akkor már nem lesz divat a hello kitty. :)
Lehet, én néha a rádióban, tv-ben szoktam hallani ezt. De szórom is a hamut a fejemre, mert tényleg nem tudom most megmondani, hogy melyik médiából hallottam. :)
Meg a januári családi is túl késő decemberben, mert már karácsony után jön. Akkor meg már nem lehet a gyereknek megvenni a huszadik vackot a fa alá. :)