Keresés

Részletes keresés

Dendera Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1085
Ezen csak mosolygok.
Nem számit.
Előzmény: Kanitkabir (1083)
Dendera Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1084
Azt irod két almot csináltál, érdekes én többre gondoltam. Nem tudom miért.
Kanitkabir Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1083
Ja, igen. Ne felejtsd el soha, hogy a szóközöket kihagyd, különben rájönnek, hogy ketten vagyunk és megköveznek !
Előzmény: Dendera (1082)
Dendera Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1082
Helló !

Olvastam.
A helyesirás, és a szóközök ...
Előzmény: Kanitkabir (1081)
Kanitkabir Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1081

Szia !

Itt vagy ? Akkor olvastad, hogy te és én ugyanaz vagyunk ?

Előzmény: Dendera (1079)
Kanitkabir Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1080

Elsaoma !

"Kanitkabir, esetleg Dandera, vagy Hugi-Bugi minek nevezzelek?"

Csak Kanitkabir vagyok, ezért kérlek, csak akkor irj nekem, ha velem van problémád.

"az ország egyetlen afgán tenyésztőjének tartja magát"

Soha nem tartottam magam afgán agár tenyésztőnek. 11 éve vannak afgán agaraim és 2 almot csináltam.

"ügye biztos nem emlékszik rá hogy kb. 8 évvel ezelött velünk volt kint Marhegg-ba 3 kocsival voltunk"

Emlékszem.

Zardin !

"egy nyílt fórumon, egy létező személy nevében rágalmaz meg egy tenyésztőt "

Milyen jogon rágalmazol ? Ellenőrizd le az állitásaidat, mielőtt egy nyilvános fórumra felteszed. Itt engem támad mindenki, holott senki nem adja a nevét hozzá és légből kapott vádakkal probálkozik.

"Te most az Ő nevében, a tudta nélkül bemocskoltál mindenkit"

Kanitkabir nem = Hugi-Bugival

békabéka !

"Szilvi, itt az ideje, hogy magadba nézz és erősen elgondolkodj, vajon az önbecsülésed veled lakik-e még..."

Ha ez az utalás rám nézve, elismerem, ez a nevem. A tieteket viszont nem találom sehol.

Előzmény: elsaoma (1068)
Dendera Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1079
Ekkora porfelhőt !
Ki gondolta volna, hogy ekkora vihart kavar ?

Nézzétek az Aktivot kutyahúskereskedelem ... :-(((
Anzika Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1078

Spillo!

Egyszerűen nem értem, miért van bajod a hagnemmel?

Nézzük az eseményeket sorban.

Valaki nekiáll levelezgetni önmagával és valótlanságokat állít.

Erre rájönnek és rosszallásukat fejezik ki az érintettek.

Ami a legérdekesebb az egészben, Téged nem az zavar, hogy valaki tisztességtelen eszközökkel le akar járatni másokat, hanem az, hogy ezt az érintettek nyílvánosságra hozzák.

Olyan érzésem van, mintha kifordított világban élnénk,ahol nem az igazság a fontos.

Ha ezt a topicot végigolvassa valaki, akkor igencsak elcsodálkozhat, milyen "önzetlenül segítőkész" társaság a tenyésztők és kiállítók csapata.

Ez a szomorú valóság nincs mit rajt szépíteni.

Ezért nem tudtuk a mai napig felvezetni a kutyát a ringben.

Előzmény: Törölt nick (1077)
elsaoma Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1076
Igen, és ez a szerencsétlen lány csak csodálkozott mikor felolvastam neki a beírásait, úgy hogy tudtam nem ő lehetett, teljesen el volt hülve, és nem hiszem, hogy bármikor is potenciális vásárló lesz. És a Champion kiállításon sem volt kint, amiről ügye véleményt ír, én ott voltam.
elsaoma Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1075
Valóban nagyon sok mindent meg lehet beszélni, és a történet azt mutatja, hogy a többi agaras valóban megfér kisebb surlódásokkal. De ez túl ment minden etikai határon, főleg úgy, hogy igazából mindenki elnézte a hölgy beszólásait, mások leszólását, és még így is segítettünk neki, vagy ügye biztos nem emlékszik rá hogy kb. 8 évvel ezelött velünk volt kint Marhegg-ba 3 kocsival voltunk, és  afgánt akart nézni csak rossz napon mentünk, és másnapp már nem jött vissza, vagy hogy futó kutyával kezdte, mindjárt az első kettő, azért mert valaki nem másokkal foglalkozik folyamatosan még nem biztos, hogy nem tájékozott. Nem hiszem, hogy abba fogja hagyni, biztos még nagyon sok néven fogtok vele beszélgetni, és nem fog jól esni ha legközelebb veled is megcsinálja.
békabéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1074
És persze ezúton szeretném megkövetni a foghibás afgán gazdiját, aki ártatlan az ügyben. Bocsánat, áldozatul estem én is - mint oly sokan - "az ország egyetlen afgántenyésztő" ármánykodásának... 

Előzmény: békabéka (1073)
békabéka Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1073

Jézusom, én még a naívnál is naívabb vagyok...

Arra rájöttem, hogy Dendera=Kanitkabírral (és ugye még van pár álneved..., te magyar agár és ír farkas tartó...), de hogy még Hugi-Bugi is őt takarja! Ez már a gusztustalannál is gusztustalanabb!!!

Szilvi, itt az ideje, hogy magadba nézz és erősen elgondolkodj, vajon az önbecsülésed veled lakik-e még...

Csak "Gratulálni" tudok ehhez a teljesítményhez...

Előzmény: Zardin (1071)
Zardin Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1072

Szia Spillo, kérek, olvasd_el_figyelmesen a topic hozzászólásait december 31-től és rájössz, mi történt itt, miért vagyunk felháborodva. Nem beszélve arról, hogy úgy hiszem, afgánosként ez Téged is érint. Elgondolkodtató továbbá, hogy mi értelme van úgy egy topicnak, hogy szinte csak egyvalaki levelezik saját magával különböző felhasználóneveken, létező személy nevében is; közben örül magában, hogy a balekok meg lelkesen bekapcsolódnak a kamu témáiba.

Előzmény: Törölt nick (1069)
Zardin Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1071

Én ekkorát még soha senkiben nem csalódtam. :o((((

Az egy dolog, hogy van, akinek valamiért az okoz örömet, hogy több néven is jelen van egy fórumon és keserű magányában saját magával levelezget, de amikor ez az "én, csak én akarok lenni a legnagyobb és leghíresebb afgántenyésztő az országban" átcsap abba, hogy egy nyílt fórumon, egy létező személy nevében rágalmaz meg egy tenyésztőt és másokat, az már szerintem is erősen súrolja a betegség határát.

Tudod a vicc az, hogy szerintem tényleg szép kutyáid vannak, úgyhogy igazán nem tudom felfogni, hogy miért így próbálod a végletekig polírozni a kutyáidat és miért így akarsz magadnak vevőket toborozni ("beszélj a lánnyal, kellemes csalódás lesz, biztos meg tudtok egyezni, szép kutyái vannak, a netboardon azt fikázzák, aki már bizonyított, a championon szerintem is a kannak kellett volna nyernie" stb. stb.), pláne más tenyésztőket lejáratni (hiszen csak egy jó tenyészet van az országban - na vajon melyik - minden más csak silányság, meg egytüzeléstsemkihagyó-harapáshibásalomismétlős...).

Ezt a futóafgános foghibás sztorit csak egy igen-igen szűk kör ismerte, de Te köztük vagy!! A lány sajnos korábban tényleg szeretett volna kiállításra járni vele, de mint kiderült, szerencsére már rég lemondott róla, és ehelyett már lelkesen edz a versenyzéshez; erre Te most az Ő nevében, a tudta nélkül bemocskoltál mindenkit, aki csak eszedbe jutott, és tök simán hagytad volna, hogy emiatt a kis akciód miatt mindenki ezt a lányt tartsa kétszínűnek és őt utálja!!! Mit ártott ő Neked? Alig ismered.

Ez gusztustalan és szánalmas. Jobb programod nem volt szilveszterre?? És mit gondoltál; hogy ez sosem fog kiderülni?

Péter vajon tud már ezekről a dolgaidról??? Ezúttal túl messzire mentél. :o(((

u.i. Így utólag végigolvasva az egészet, tényleg tökéletesen rád lehet ismerni a hozzászólásaidban, de még ha el is tekintünk ettől, akkor ott van például az a baromi érdekes tény, hogy egyedül Kanitkabir, Dendera és Hugi-Bugi tesz közt a felkiáltó- és kérdőjelei elé, plusz tök ugyanazok a helyesírási hibáik. Micsoda elképesztő véletlen, igaz??? Biztos mindannyian egy osztályba jártak.

Legalább az ilyen bakikra odafigyelhettél volna.

Előzmény: elsaoma (1068)
Slica Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1070
köszönjük,ideje volt
Előzmény: Törölt nick (1069)
elsaoma Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1068
Kanitkabir, esetleg Dandera, vagy Hugi-Bugi minek nevezzelek? Egy kis probléma csúszott a lejáratási akciódba ez a lány velem szilveszterezett a kutyájával együtt és nem ült netközelben, végigolvastam visszamenőleg az utolsó 7 oldalt, és most már ő is megkapta, de kinyomtatom és levélben is elküldöm neki, mert együtt járunk versenyezni és felkészíteni is az agarainkat. Eléggé több személyiség vagy, sőt jobb helyeken ezt skizofréniának hívják, egy olyan embert akartál lejáratni aki állattenyésztési szakon végzett az egyetemen, ő mondta, hogy ez már szánalmas egyszerűen szánalmas, és az én véleményem is ez, nagyon jó terápiás kezelések vannak, amivel az ilyen betegeken orvosilag tudnak segíteni, én szégyellem magam a helyedbe, hogy aki az ország egyetlen afgán tenyésztőjének tartja magát ideáig ereszkedik.Én azért nem haragszom rád és ha nem is fogadod a köszönésemet nem én leszek az aki illetlenül fog viselkedni.
Előzmény: Kanitkabir (1057)
békabéka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1067
Na és még valami, még mielőtt félreértenétek... nem a tenyésztő vagyok, még afgánom sincs.

Előzmény: békabéka (1066)
békabéka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1066

Kedves Hugi-Bugi!

Én csak olvasom-olvasom hozzászólásaid és csak ámulok... Hogy lehet valaki ennyire kétszínű??? Ha Te vagy, akire gondolok, akkor már megint csak rájöhetek, hogy milyen naiv is vagyok.

Hogy tudsz ilyeneket írni kutyád tenyésztőjéről, mikor ő igazán megtesz mindent, amit csak lehet.

Ha jól tudom, mikor kiderült, hogy foghibás a kutyád, magától felajánlotta, hogy fizet vissza neked a vételárból.

Ha jól tudom, bármi problámád van, a rendelkezésedre áll, amiben tud, segít.

Ha jól tudom, tavaly gyakran megfordultál a patonai pályán és nagyon nagy lelkesedéssel indítottad próbafutamon kutyáidat. (mert nem derült ki, de ha jól tudom, van egy barzojod is)

Ha jól tudom, még a tenyésztő is segített neked a pályán indítani a kutyákat.

Kifejezetten gusztustalan és undorító dolog, hogy most itt sajnáltatod magad, pedig TE döntöttél így, TE vettél futó vonalú kiskutyát, bár fel lettél világosítva, hogy ez a típus nem fog tarolni kiállításokon.

Ha tenyésztésre vetted a kutyát, ráadásul téged a kiállítási vonal érdekel, akkor miért nem olvastál utána, miért nem mentél el tenyésztőkhöz, tartókhoz, akik biztos szívesen felvilágosítottak volna teljesen.

Ki vagyok akadva, hogy itt előadod a mártírt, a szegény kislányt, akit becsapott a tenyésztő és az egész világ... pedig az egész a Te hibád. (a foghibán kívül, de ha nem lett volna foghibás a kutya, akkor sem lett volna a kiállítások sztárja)

Nem tisztem megvédeni a tenyésztőt, de az igazságtalanság és a becsmérlés ronda dolog és felháborít engem.

Dendera, te véletlenül nem vagy azonos azzal a bizonyos lánnyal, akivel úgy meg akar ismerkedni "szegény, szerencsétlen Hugi-Bugi"?

Ja, és végül a netboard... ha jobban beleolvasnál "kedves Hugi-Bugi", talán nem írkálnál sületlenségeket.... és talán arra is rájönnétek, hogy bizony sok kiállító is megtalálható ott, bármily furcsa is... Nemcsak a pályáról szól a dolog, csak olvass bele bátran!

Előzmény: Hugi-Bugi (1037)
bugár01 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1065
Igatad van, én sem segítenék, és ha valaki azért visz haza egy kutyát, hogy legyen és tudja mit vesz az utolag ne jártassa a száját, mert megég a nyelve.
Előzmény: Anzika (1062)
Zardin Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1064

Szerinted az a lány adna nekem kevés pénzért kis afgánt ? Vagy valaki más ? Ismersz más afgán tenyésztőt ?

Bocs, de többek között ez az, amitől egy jó érzésű kutyásnak feláll a szőr a hátán.

Hugi-Bugi ráadásul tenyészteni szeretne, és ezek hozzá a koncepciói, megkérdezni egy fórumon, hogy ki milyen afgán tenyésztőt ismer, ahonnan kevés pénzért kaphatna kutyát. Ja, és persze világosat!

Így vesz az ember kennelalapító szukát?? Mert szerintem úgy, ahogy Babyboo leírta az 1046-osban.

Hugi-Buginak ráadásul már van egy 1 éves futóafgánja, akinek úgy kezdi a bemutatását, hogy állítólag futó kutya. Tenyészteni szeretne, de úgy látom, hogy még mindig nem tud többet az afgánról, mint amit akkor tudott, amikor még nem volt neki.

Az afgánja miatt csalódott, koppant (ezeket ő írta), és képtelen beletörődni, hogy nem átgondoltan vásárolt kutyát és folyamatosan küzd ellene, szőrt növeszt, meg ringdresszúrát tanít, meg igenis majd elviszi akkor tájjellegűre, ott hátha nem nézik a fogát. És utána mi lesz? Pályára (amire a kutyát tenyésztették) nem viszi, mert mint írja minek fusson, meg érjen el eredményeket, ha utána úgysem lehet tenyészteni. Akkor minek akarja továbbra is kiállításra vinni? Utána tenyészteni szeretne egy foghibás kutyával?

Anzikával egyetemben én is sértőnek érzem, hogy nem ért a dolgokhoz, de azért mindenről határozott - és persze negatív - véleményt alkot; valótlanságokat ír a kutyája tenyésztőjéről, fikázza az afgánosokat, a championon fajtagyőztes szukát (miközben nem tudja, mi a különbség a futó meg a kiállítási afgán között), valótlanságokat terjeszt a pályáról és a coursingről, a netboardos csapatról meg egyszerűen kijelenti, hogy fikázósak, rosszindulatúak, irigyek a másik sikereire meg hülyeségeket tanácsolnak (kössz ezt is, aztán meg csodálkozik, hogy ha ezek után kérdez, zárt fülekre talál...); és itt is rögtön erőszaknak érzi, ha valaki lábujjhegyen azt meri tanácsolni neki, hogy inkább versenyeztesse a futóafgánját a kiállítás helyett (ahogy az logikus is lenne ugye...) :o((((

Sértődés helyett inkább ezeken kellene elgondolkoznia.

Előzmény: Dendera (1063)
Dendera Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1063
...és ezekből a vevőkből lesznek késöbb potenciális vetélytársak kiállitásokon !
Nagyon egyszerű : mindenki aki elért már valamit a kutyás életben, csak egy percben gondoljon vissza arra hogyan kezdte ?
Mert biztos, hogy nem csúcs Világgyőzes kutyával !!!
Előzmény: Anzika (1062)
Anzika Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1062

Valóban igazad van, egy kicsit "túlméreteztem" a véleményemet. Nem árt, ha segítenek, de én ezek után nem segítenék.

A törzskönyvet csak példának hoztam, mert nem egyszer előfordult, hogy azért akarták olcsóbban a kutyát, mert a vevőnek nincs rá szüksége. Volt olyan ember, aki  odaadta tk. nélkül olcsóbban, de az ilyen vevők jönnek legelőször érte, mert később mégiscsak akarnak kiállítani.

Előzmény: bugár01 (1059)
Dendera Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1061
Anzika !

Nem értelek ! Miért irod Hugi-Bugira, hogy nem szereti a kutyát ?
Tudod sokan vagyunk úgy, hogy megvesszük az áhitott fajtát, szeressük gondozzuk, nincs is a kutyával semmi baj, de menet közben ér a felismerés, hogy mást is szeretnénk, mint otthon babusgatni, sétálni vinni ... stb...stb.
Ekkor jön az ötlet : olyan kutya kell akivel elérhetem azt amit szeretnék, vagy legalábbis eséllyel indulhatok vele kiállitáson.
Szerintem kezdő kutyásnak igen nagy szerencséjének kell lennie, hogy az első megvásárolt kutyája alkalmas legyen kiállitásra, versenyre, és eredményes is legyen !
Nem látok benne kivetnivalót, ha Hugi-Bugi kiállitaná a kutyáját, de mivel nem lehet, vesz egy olyan minőségű egyedet amelyikkel érdemes járni kiállitásokra. Ha pedig ez a célja, az a tenyésztőnek is jó, hogy az általa tenyésztett egyeddel öregbitik kennele hirnevét. Ez is egy szempont Kanitkabir számára. Vagy tévedek ?
Előzmény: Anzika (1058)
bugár01 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1060
Ja és a kutya sem volt olyan olcsó, lényegesen kevesebbe került mint a kiállítási itthon, de amikor kint voltunk Németországba  futni próbálkozni,kirándulni, kb ötszörös árat adtak volna érte a felmenői alapján.  Ja és 1parvo, 1 kombinált és 1 corona, oltása volt amikor elhoztuk 12 hetesen, és legalább 4-szer volt féregtelenítve, és mivel állatorvos lakik a szomszédba megmutattam, és azt mondta igen egészséges.Ugyhogy még mindíg azt ajánlom, hogy kellő ovatosággal kezeld a hölgyet Kanitkabir. 
Előzmény: bugár01 (1059)
bugár01 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1059
Szerintem nagyon jó, hogy van aki segít, az mindíg lendít a dolgon, hogy olyan kutyája legyen amilyet szeretne, ezeknek a kutyáknak van törzskönyve ő nem úgy vettem ki, hogy azt szeretne, hanem lovat cserélni, vagy egy kicsit sajnáltatni magát.
Előzmény: Anzika (1058)
Anzika Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1058

Hugi-Bugi!

Te azok közé tartozol, aki amikor elmegy kutyát venni, egy szempont érdekli, minél olcsóbb legyen. Nem kell se törzskönyv, semmi, csak olcsó legyen. Viszont Te vagy az első, aki szeretnéd megszerezni a törzskönyvet.

Tudod egy átlag ember kutyát vesz, nem champion címet, az csak jön, ha olyan a kutya. Véletlenül.

Egy kutyaszerető ember a kutyát szereti, nem a címeit, Te nem szereted a kutyádat.

Itélkezel a vizsláról és más kutyákról, amihez nem értesz. Nem érted, miért van jobb szőre a feketéknek, de véleményt alkotsz. Ez nagy baj. Az is baj, hogy egyszerre jelentkezik egy tenyésztő, hogy majd ő segít. Ő is csak potenciális vásárlót lát benned, nem kutyaszerető embert (mert Te nem vagy az).

Kanitkabir Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1057
Hugi-Bugi ! Sajnos én nem ismerlek, de a leveleid után már szeretnélek megismerni. Néhány javitás kellene a leveleidhez. Az agaraknál már régóta eltér a pálya és show tipus és ezt szerintem minden agaras tudja. Ha futókutyád van, akkor futtasd és ha nem verseny agarad van, akkor is futtasd, mert egy agár mindig minden körülmények között boldogan fut, mert láncra verve is agár marad. Ha valóban kiállitásra szeretnél kutyát, keress meg, szivesen segitek és szerintem Spillo is segiteni fog. Az afgán szine semmit nem számit a kiállitáson. Tavaly az egyik szőke szukám 2 alkalommal is nyert fekete szuka ellen és ez többször több esetben is előfordul, mert nem a szint birálják, hanem a kutyát. A netboardon olyan emberek irnak, akik a versenyzésnek a hivei, mi itt a kiállitásé vagyunk, de nem hiszem, hogy akár innen, akár onnan bárkit kiutálnának csak azért, mert olyan a kutyája amilyen. A fórumok azért vannak, hogy az ember megismerje mások véleményét és elmondhassa a sajátját. Ha hülyeségeket irsz bárhova, úgy sem reagál neked senki. Az pedig, hogy a coursingen mi van vagy volt, az nem érint téged, hiszen egy alkalommal sem voltál, nem tudhatod, hogy veled mi történt volna. Egy biztos, akár show kutya fut, akár verseny kutya,mindegyik nagyon élvezi a futást. Sajnos nekem a tavalyi évben nem volt lehetőségem a kutyáimat úgy futtatni, mint eddig, de ha vittem őket edzésre, és elmondhatom neked, hogy a kölykök már 3 hónaposan élvezték a coursinget is és a versenypályát is, pedig fekete volt az egyik és a legősibb felmenői között sincs versenykutya. Megértem, ha megszeretted már a kutyádat és nem akarod visszaadni, szeresd is őt úgy, mintha jó lenne a szája, mert ez nem a kutya hibája. Szerintem egy afgán akárhogy is néz ki, akkor is imádnivaló, mert a kutyának nem a szinét, a fejét, a testét, az eredményeit szeretjük, hanem őt magát, a lelkét. És a kis lelkük mindennél sokkal szebb. Ja és még valami, ami nagyon fontos. Mi afgánosok nem utáljuk egymást, nem utáljuk jobban egymást, mint bármelyik másik fajtában az egymás ellen induló kutyák gazdái. Tudod, minden emberenek és főleg minden tenyésztőnek megvan az a fazon az adott fajtán belül, amire esküszik, ami számára a világon legjobb és legszebb és legjobban standard közeli. Ez nem mindig találkozik a biró izlésével, de mi akkor is esküszünk rá és ebből vannak a viták és azt gondolom, hogy ez igy normáis is.
Előzmény: Hugi-Bugi (1049)
bugár01 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1056
Bocsánat az alkalmatlankodásért, de az igazságtalanságot nehezen viselem, én már láttalak futó pályán és teljesen másképp beszéltél, és érdekes dolgokat irsz, tudod mit jelent az alom ismétlés? És tudod mit irtál le mert elég zavaros, és hol lett még egy alom ?
Előzmény: Hugi-Bugi (1037)
bugár01 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1055
Bocsika de, egy kis sületlenség helyretétele Hugi- bugi, tévedsz, "De én úgy látom, hogy a futó kutyákat az udvaron, kennelekben tartják és nagyon mogorvák, verekedősek és mivel keveset vannak ember közelben, nyilván kevesebbet is fésülik őket." a futókutyák napi edzésben vesznek részt, általában kétszer is több órát, és fésülik is őket, mert nem gubancosak, ugyanis versenyen sem lehet megjelenni koszos ápolatlan afival.. Nekem a nagymamám annak idején azt mondta aki hazudik az előbb utobb lop is, és, hogy ne mutogass újjall mert rászoksz a lopásra. Te hazudsz és a saját butaságod miatt újjal mutogatsz.Először is nekem is ebből a kennelből van kan afgánom aki verseny kutya és versenyezni szeretnénk vele, nyár közepén hívtak fel a fogproblémával, de az enyém tökéletes és akkor mondta a hölgy, hogy azért kérdezi ,mert lett egy foghibás közöttük, tudtommal fel lett ajálnva neked a visszavásárlási lehetőség, kétszínűnek lenni csúnya dolog, szerintem még mindíg vissza veszik ha akarod. A másik " egy tüzelés sem maradt ki" ezt honnan veszed mondták???????, mert én tudom, hogy négy éve ez az egyetlen futó alom az országban, igen ritkán tüzel a kutya, ja és az előző alom sem tőle volt ami futó, úgyhogy még ritkábban.Elég sok sületlenséget leirtál azt hiszem én más tenyésztők helyében nem adnék neked el afit, mert tudom az igazat és azt hiszem nagyot csalódnának benned.Valóban látom én is , hogy az afgánosok egy szűk társadalom és igen igen széthúz, Te ezt erősíted.
Előzmény: Hugi-Bugi (987)
Szilmaril Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1054

Szia!

Végigolvastam a témát, és csak hozzáfúznék néhány dolgot.

Először is a versenyzés: hidd el, érdemes kivinned a kutyádat coursingre, vagy pályaversenyre! Ennél jobbat nem is tehetnél a kutyáddal!!! Főleg, ha futó-afgán szülei voltak, akkor még eredméynes is lehet benne, rendszeres edzésekkel. De ha csak azt akarod, hogy a kutyát remekül szórakozzon, akkor is érdemes elmenned! Csodálatos látvány, mikor a kutyád élvezettel fut a nyúl után - hisz ez a élete!!

A kiállításokat tényleg felejtsd el vele, hibás is, ezért nyerni esélye sincs, csak a pénzt dobod ki az ablakon...

Én ismerem jól az afgános lányt, akiről mesélsz (egyébként ő is szokott itt irogatni a fórumon), ismerem a kutyáit is és az almot, amiből vettél volna kutyát - mind gyönyörűek lettek, tényleg kár, hogy nem került hozzád egy belőlük! És 80 e forint egy ilyen igéretes kutyáért nem drága!!

Tudom, hogy tervez most almot, nem értek az afgánokhoz, de azt mondta, hogy nagyon ígéretes párosítás... és ha nála épp nem is lesz, ő tudja, kitől érdemes venni.

De van még egy jó kennel Magyarországon, nekik is vannak szép kutyáik, ott is próbálkozhatsz, ha épp nála nem találsz kedvedre való kutyát (ha jól értettem, tervezed, hogy veszel a mostani mellé még egyet).

A fekete afgánok tényleg többet nyernek, ennek talán az az oka, hogy mint minden fajtában, a feketének jobb minőségű szőre van. De a szín nem minden...

Nekünk van 8 kutyánk, ebből 2 alkalmatlan kiállításokra, pedig pont azért vettük. Mégis szeretjük őket és teljes életet élnek; remélem, azért, mert nem úgy sikerült a kutyád, ahogy tervezted, attól még ugyanúgy fogod szeretni őt, hisz erről ő nem tehet!

Előzmény: Hugi-Bugi (1025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!