Keresés

Részletes keresés

Wizard14 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 10360

"Javaslom, hogy ez idő alatt próbálj meg valamilyen más jövedelmező munkát keresni magadnak, mert ezzel a képviselői magatartással semmilyen más zászló alatt nem fogsz bejutni a zuglói képviselőtestületbe."

Például őrizhetné a Békásmegyeri tábort, ha már annyira a szíve csücske, hogy még jogtalan behatolást is elkövetett egy kis nosztalgiázás kedvéért.

Sok előnye lenne a dolognak:

1.  Jó levegő

2. Jogcím a területen tartózkodáshoz

3. Zuglói munkahely, de nem a kerületben

4. Korlátlan idő a blogoláshoz, csodálatos környezetben

5. 30-as övezet.

6. Minden nap másik ágyban alhat! (Kb. 30 db emeletes ágy!)

7. (Általa) örzött kerékpár tároló!

8.Annyiszor mászhat át a kerítésen ahányszor akar, és még tekernie sem kell érte 30 kilómétert.

9. Ha mégis bekerülne a Parlamentbe, reggelenként egy gumimatraccal bejárhat melózni!

Kell ennél jobb?

Előzmény: teerted (10359)
teerted Creative Commons License 2013.05.22 0 0 10359

"a rendőrségnek kérdéseket sem tudok föltenni.

személy szerint Vikker zsuzsi ellenőrizte."

Nem tudom, ki ez a Wikker Zsuzsi, de nehezen hiszem, hogy a rendőrség elhajtotta. Azt viszont egyszerűen nem hiszem el, hogy  14. kerületi rendőrkapitányság válasz nélkül hagy egy olyan levelet, amit Te önkormányzati képviselői minőségedben írsz. Ha ez meg történt volna, már régen itt lenne Schiffer András egy egész tévéstábbal, és forgatnátok a kampányfilmeteket a rendőrség épülete előtt.

Arra is van tanúd, hogy a zuglói önkormányzat illetékesei megtagadtákazt, hogy belenézz a terület átalakításának tervébe és szerződésébe?

Nos, mi topiklakók tartsunk össze. A következő önkormányzati választásokig van még valamivel több, mint egy év. Javaslom, hogy ez idő alatt próbálj meg valamilyen más jövedelmező munkát keresni magadnak, mert ezzel a képviselői magatartással semmilyen más zászló alatt nem fogsz bejutni a zuglói képviselőtestületbe.

Ui.: Ezek a 30-as övezetek hasznosak lehetnének, ha a rendőrség időnkánt ellenőrizné a sebességet. Ezt már korábban is megírtam az egyik, akkor ellenzékben lévő, fideszes képviselőnek. A nevére sajnos nem emlékszem. Ő valamilyen mágikus erővel bírhatott, mivel külö felügyelő (ellenőrző) személy közreműködése nélkül elintézte, hogy telefonon beszélhessek a rendőrség egyik ebben illetékes vezetőjével, aki elmondta, hogy a 14. kerületi rendőkapitányágnak egyszerűen még arra sincs kapacitása, hogy a Thököly úton száguldozó gépjárművek sebességét sem tudják ellenőrizni. Ezt a választ, ha nem is örömmel, de tudomásul vettem.

Előzmény: épp viselő (10357)
Wizard14 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 10358

"

a rendőrségnek kérdéseket sem tudok föltenni."

Talán azért, mert ez fordítva szokott lenni! Főleg egy jogtalan behatoló esetében!

"személy szerint Vikker zsuzsi ellenőrizte."

Ez a Hölgy talán a nemecsek ernő rokonaként van nálad nyilvántartva?

Hosszú időre visszanézve sem emlékszem, hogy a várnai lászló-t elírtad volna!

Alagútban az éjszakai szénbányász háború!

Előzmény: épp viselő (10357)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.21 0 0 10357

a rendőrségnek kérdéseket sem tudok föltenni.

személy szerint Vikker zsuzsi ellenőrizte.

teerted Creative Commons License 2013.05.21 0 0 10356

Kedves Éppviselő, az előző hozzászlásomat 2013.05.20 15:27:59-kor írtam, Te pedig 2013.05.20 22:25:56-kor, tehát "saját anyagból" dolgoztál.

Nézzük a kérdéseimet!

1. A rendőrség mikor és pontosan hol ellenőrizte a zuglói 30-as övezetekben a sebességet 2012-ben?

A válaszhoz semmi szükség a rendőrség munkájának az ellenőrzésére, a rendőrség befolyásolására és a Te ráhatásodra. Egyszerűen fel kellett volna tenned a fenti kérdést.

2. Az önkormányzat részéről mikor és ki ellenőrizte a munkálatokat és ki és milyen minőségi követelmények alapján vette át, vagy fogja átvenni, az elkészült munkákat?

A válaszodból nem derül ki, hogy személy szerint ki ellenőrizte a munkálatokat, ki és milyen minőségi követelmények alapján vette át az elkészült munkát.

4. Mi indokolja, hogy a "díszburkolatos" fekvőrendőr szélessége 10 méternél is hosszabb legyen, amikor erre a ilyen célra egy fél méteres is bőven elegendő lehet?"

Erre a kérdésre sem volt válasz a saját anyagodban.

Ha  érdemi választ akartál volna adni, akkor már régen megkérdezted volna az illetékeseket.  Láttad Te egyáltalán e terület átalakításának a tervét és szerződését?

A tévedések elkerülése érdekében elárulom, hogy nekem semmi kifogásom a forgalomlassító fekvőrendőrök ellen. A fekvőrendőröket nem az útkereszteződésben kell kialakítani, hanem az útkereszteződések között útszakaszokon, ahogy azt a Mexikói út, Egressy út, Róna utca és Thököly út által határolt 30-as övezetben tették, ahol pl. minden egyes bevezető út elején olyan fekvőrendőröket helyeztek el, amelyeken épeszű vezető még 30 km/óra sebességgel sem hajt át. Az tény, hogy ezen a területen vannak olyan fekvőrendőrök, amelyek az idő folyamán, a kivitelésnek kszönhetően, lesűllyedtek.

"Az Amerikain régen ezerrel mentek végig, most ez megszünt."

Elhiszem, de az Amerikai e szakaszát régen táblákkal (elsőbbségadás kötelező) védték. A fent említett másik 30-as övezetben sem száguldoznak az autók, mivel minden útkereszteződés "jobb kezes". :-)

Előzmény: épp viselő (10355)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.20 0 0 10355

most megkerestem, az Aszfaltpálya kft volt a kivitelező.

A rendőrség munkáját nem tudom ellenőrizni sem befolyásolni, nincs ráhatásom.

A ZVZRT műszaki osztálya veszi át. Ha jól tudom volt pár garanciás javítás. Hol látsz most bajt?

Az Amerikai másik oldalán pl. a Szuglón, a Kolumbuszon van jópár kisméretű fekvőrendőr, amiket lassítás nélkül abszolválnak az autók.

Láttál karambolt azóta az addig csattanós sarkokon? Az Amerikain régen ezerrel mentek végig, most ez megszünt.  A Kolumbuszon is megszünt a döngetés.

Előzmény: teerted (10352)
oldowszer Creative Commons License 2013.05.20 0 0 10354

Dobtam egyet, hátha bejön! Írtam a kerületgondnoknak. A kátyúknál a Zsigárd utcánál és a Szlatinánál már bevált. Most várok egy kicsit.

Előzmény: Törölt nick (10353)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 10353

Így van, és ezer oka lehetannak, hogy egy ilyen szerkezet eldől.

Pl. egy csavar nem megf. meghúzása vagy nem rendeltetésszerű használat.

Visszatérve a patak környékén lévő lassan méteres fűre és gazra ez a kerület szégyene.

A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy ez kinek a hatásköre és ki hogy szereti a másiknak áttolni a felelősséget, mert ebbe a kerület vezetése ÉLENJÁRÓ , tőlem lehet hivatkozni az európai unióra is lexarom a gaz attól még vígan méteresre nő, feltéve HA VALAKI NEM NYÍRJA LE.

Előzmény: Wizard14 (10351)
teerted Creative Commons License 2013.05.20 0 0 10352

Kedves Éppviselő,

Már látom, Te igazi politikus vagy a javából, a mellébeszélés kiválóan megy Neked. Az alábbi levelt küdtem a varnai.laszlo@lehetmas.hu emilcímedre. Szerinted az abban szereplő kérdések közül hányra adtál választK?

"Ez elmúlt napokban láttam, hogy az Amerikai út, a Laky Adolf utca és a Gyarmat utca valamint a Korong utca kereszteződéseiben "díszburkolatot" építenek, melyek - ha nem tévedek - a "fekvőrendőr" funkcióját hivatottak ellátni, mivel ezen a  területen 30-as övezetet alakítottak ki. Tapasztalataim és a XIV. redőrkapitányságtól kapott korábbi információim szerint a rendőrségnek  egyszerűen nincs kapacitása a sebesség ellenőrzésére a 30-as övezetekben, tehát ez a beruházás számomra teljesen feleslegesnek tűnik.   A fentiekkel kapcsolaban az alábbi kérdésekre keresem a választ, amelyhez kérem a segítségét.  

1. A rendőrség mikor és pontosan hol ellenőrizte a zuglói 30-as övezetekben a sebességet 2012-ben? 

2. Az említett "díszburkolatos'" útkereszteződések nem csak a járművek, hanem a gyalogosok szempontjából is "felkvőrendőrként" működnek, ugyanis mellékelt fénykép tanúsága szerint a járda meghosszabbított vonalában a díszburkolatos úttest ferde, ami a tél beálltával síkossá, tehát

balesetveszélyessé válhat .A kérdéseim: Az önkormányzat részéről mikor és ki ellenőrizte a munkálatokat és ki és milyen minőségi követelmények alapján vette át, vagy fogja átvenni, az elkészült munkákat?  

3. Az építésnél sehol sem tüntették fel a kivitelező cég nevét, ahogy ez általában szokásos. Szeretném tudni, hogy ki a kivitelező?  

4. Mi indokolja, hogy a "díszburkolatos" fekvőrendőr szélessége 10 méternél is hosszabb legyen, amikor erre a ilyen célra egy fél méteres is bőven elegendő lehet?"

Itt nem előterjesztések átnézéséről van szó, hanem konkrét kérdésekre kellett volna válaszokat keresni, adni. Tudod, ha egy képviselőnek nincs elegendő kapacitása, szakértelme a választók képviseletére, akkor bővíti a kapacitását és kompetens szakemberek segítségét veszi igénybe, Ha ez nem megy, akkor mégis miért gondolod, hogy a polgárok olyan képviselőt fognak választani, akitől csak mellébeszélést és kifogásokat fog kapni? Erre itt vannak az mszpés és fideszes képviselők, jóllehet ez utóbbiak még a kifogások keresésére sem veszik a fáradtságot.

Előzmény: épp viselő (10348)
Wizard14 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 10351

Kedves Épviselő!

Nagy síngörbítő vagy te! Még egy ilyen szerebcsétlen balesetet is a saját  melldöngetésedre használsz!Miféle ember vagy te?!

Eltörött egy MOBIL LÉPCSÖ,ami a nevéből adódóan nem feltétlenül az épúlet stabi, eredetileg beépített része.

Enberek sérültek meg, fájdalmak keletkeztek, és te körtáncot lejtessz magad körül, hogy "te megmondtad"! Ha most nem vette volna át a kerület ezt komplexumot, akkor ez meg sem történik, ugye? 

És még te arcoskodsz a polgármester személyiségéről! Ennél vastagabb bőrben már benne van a bivaly is!

Előzmény: épp viselő (10350)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.18 0 0 10350

Érdemes most újra olvasni a BVSC átvétel vitája során írt márciusi  blogposztot. Nem gondoltam volna, szomorú, de igen hamar bekövetkezett, amit jósoltam.

"  .....Mennyibe kerül, a komplexum havi gáz és villanyszámlája? Van e biztosítás, mi  van,  ha egy havaria, egy főnyomócső törés bekövetkezik? Vajon mi történik, ki fizet kártérítést, ha a tulajdonba vétel másnapján valakit agyonüt a medencében egy leeső burkolat? Az egyik fideszes képviselő a "halálugrás" szóval jellemezte a komplexum átvételét."

Nekem nem térkép e táj

Mint írtam, (az előző bejegyzésben)  a rendes testületi ülés két órás frakciószünet után 12 órakor kezdődött. Majd ebédszünet után délután kettőkor láttunk munkához. A napirendből biztos ami biztos kiszavazták a Közbeszerzési Bizottság megalakítását célzó[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Törölt nick (10349)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.18 0 0 10348

A fekvőrendőrökkel, a fogalmi rend átalakításával körbekérdezésem alapján elégedett a környék, -  max egy két gyorshajtó dühös. A kivitelező cég volt ahol javított és még lesz, ahol garanciálisan javítani fog. A forgalmi rend kapcsán felmerült, hogy a Bácskai utca óvodai részét visszafelé egyirányúsítanánk, mert most a Thököly menekülő útjaként a Bácskain jönnek végig. Mitgondolsz erről, mint környékbeli?

Több alkalommal fordultam más helyekre, több levelet írtam a Hungária alatti Ajtósi Dűrer széttört életveszélyes borítása miatt, írtam a BKK Közútnak a Thököly kátyúi miatt,  (mindkettőt megcsinálták, hogy ebben leveleimnek mekkora szerepe volt, nem tudom) most az M3 bevezető a kacsóh felüljárók hamarabbi előrejelző táblázása, a sávválasztás balaesetveszélyessége ügyében és a Városligeti futókör gumi burkolata ügyében próbálkozom.

Tudom, hogy nem kifogásokra vagy kíváncsi, de egyedüli LMP-s képviselőként elég a havi 50-70 legkülönbözőbb előterjesztést átnézni, ez számos szakterület, a költségvetéstől az iskolai, közértkeztetési, kultúrális területektől a hosszútávú, városfejlesztési, pláza méretű ZKSZT ügyektől a "csip-csúp" lakossági ügyekig, szomszéd szőrhullató macskájától az ellopott kanális fedőig. A vagyonkezelő önmagában egy fekete lyuk. Tudom, ez a dolgom, teszem ami erőmből kitellik.  E mellett ne feledd én vagyok az egyetlen képviselő, aki kommunikál a lakossággal, akit nap mint nap meg tudsz nyilvánosan szólítani, -  és aki válaszol is.

Előzmény: teerted (10344)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.18 0 0 10347

A polgármester úr már nem csak az ellenzékkel, a saját fakciójának jelentős részével, az alpolgármestereivel, de már a saját  démonaival is hadakozik.

Egy ember kudarca, aki  nem megfelelő posztra került és ezt  - mivel tudat alatt ő is tudja -  ez lassan felőrli. Emberileg még szomorú is lenne, ha nem ártana eközben a kerületnek.  Erőszakos és alkalmatlan helytartó, készséges lovászgyerekből lett uradalmi intéző tele kissebbségi érzéssel. Tökéletesen tájidegen a liberális polgári Zuglóban. Ügyeskedő.  Erős a kontraszt, hogy miközben Zugló utolsó ingatlanjait és részvéyeit adja el, eközben polgármestere milyen mértékben gazdagszik.

Nagyjából annyira felelősen vezeti a kerületet, mint amennyie felelős magatartás egy hivalkodó autóban benne hagyni telefont, fényképezőgépet és feltehetőleg oszágyűlési bizalmas adatokat tartalmazó laptopot. Vagy ennyire nem számít a pénz.  Én pl. bringával járok , azt nem törik fel. A 17 éves kocsimat azt régebben többször feltörték, a magnó miatt, de most max. egy szakadt gyerekülést, Gergő labdáját és botgyűjteményét  és pár lmps szóróanyagot tudnának elvinni belőle.

A javuló közbiztonságról, a két hét alatt rendet csinálunkról meg kérdezze Pintér kollégát.

Bár kissé fura, hogy engem is belekever, hiszen ő maga mondja, hogy minden választás előtt betörtek hozzá, feltörték az autóját.

Parkoljon Zuglóban!

Mint a ZUGLÓI LAPOK május 3-i száma beszámol róla: "Mindent megteszünk azért, hogy az itt lakók  egy még élhetőbb Zuglót kapjanak  - jelentette ki Papcsák Ferenc polgármester." Hogy az itt lakó alattvalók öröme teljes legyen, a kerületi Szabad Nép e friss száma öt[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: oleandro (10346)
oleandro Creative Commons License 2013.05.17 0 0 10346
Előzmény: épp viselő (10345)
épp viselő Creative Commons License 2013.05.16 0 0 10345

Zugló azt kérte LIDLtől, hogy településrendezési szerződéssel építsék meg a hátsó utat, de ezt sokalták, ők kérték a telek megosztást, ZKSZT módosítást, de ez nem ment át. Azóta csend. Gondolom most nekik sem annyira sűrgős.

Addig egy kis szines.

Parkoljon Zuglóban!

Mint a ZUGLÓI LAPOK május 3-i száma beszámol róla: "Mindent megteszünk azért, hogy az itt lakók  egy még élhetőbb Zuglót kapjanak  - jelentette ki Papcsák Ferenc polgármester." Hogy az itt lakó alattvalók öröme teljes legyen, a kerületi Szabad Nép e friss száma öt[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: Esp_ (10343)
teerted Creative Commons License 2013.05.15 0 0 10344

Nem akarásnak, nyögés a vége. Nem, mintha szeretném őket, de legutóbbi átkosban (2010 előtt) két olyan ügyben is megkerestem az egyik korábbi kerületi fideszes kéviselőt, amelyek nem a kerület, hanem a főváros hatáskörébe tartoztak. Egyik esetben sem hivatkozott arra, hogy nem illetékes, hanem összehozott egy illetékes fővárosi fideszes képviselővel, aki tehetett volna valamit az ügy előmozdítása érdekében. (Az, hogy  az illetékes nem tett semmi, már más kérdés.)

Előzmény: oldowszer (10342)
Esp_ Creative Commons License 2013.05.15 0 0 10343

Valakinek van esetleg friss infója, hogy a Cinkotai - Csömöri sarkán mikor fog megépülni a tervezett Lidl?

Plázastop miatt nem épül? De akkor mikorra várható?

oldowszer Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10342

Lőjjön le valaki!

Igazat kell adjak Ép Viselőnek.

A part kaszálásán kívül, pl. nincs  ráhatása a helyi testületnek  a felette húzódó nagyfeszültségű távvezeték, a mellette lefektetett fő gyüjtőcsatorna, és a troli betáp. kábel állapotához sem. Max annyi, mint neked, vagy nekem.

Remélem észrevetted, hogy az önkormányzati részeket a Városüzemeltetés már kétszer lenyíratta?

A medergondodat írd meg a kerületgondnoknak ha lusta vagy illetékest keresni. Ő majd továbbítja.

Előzmény: épp viselő (10337)
oldowszer Creative Commons License 2013.05.14 0 0 10341

Próbálkozzatok meg ezzel. Nekem mostanában többször bejött!

keruletgondnoksag@zugloizrt.hu.

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.13 0 0 10340

Nekik minek írtál ?

Ott a sok közmunkás , azokkal kaszáltassák le minden kerület az őt érintő szakaszt.

Vannak itt még rejtett erőforrások :)

Előzmény: Nevem Viktor a takarító (10338)
teerted Creative Commons License 2013.05.13 0 0 10339

"A patakpart kaszálása minen évben probléma. Nem kerületi tulajdon, hanem vízügy vagy csatornázási művek ..."

És ebben az esetben az önkormányzati  képviselőnek semmi teendője nincs, csak ül a babérjain és várja a csodát vagy acsatornázási műveket. :-(

Kedves Épp Képviselő, tényleg úgy gondolod, hogy nektek, önkormányzati  képvislőknek annyi a képviselői  munkátoknak, hogy megmondjátok mit, miért nem kell megtennetek? Gondolod, hogy ez elég lesz a jövő évi választásokon?

Jó pár évvel ezelőtt felújították a Törökőr utca burkolatát. A nagy munkálatok folyamán eltávolították a 30-as övezetet jelző táblát az Egressy úti kereszteződésnél. Amikor két év múlva kértem a Polgármesteri Hivatal városüzemletetési osztályát, hogy intézkedjenek a tábla visszahelyezésére, mivel a tábla hiányában a terület nem tekinthető 30-as övezetnek. A válasz az volt, hogy közlekedési táblák kihelyezése, karbantartása a Fővárosi Közterületfenntartó cégé, tehát nekik nincs semmi tennivalójuk. Ezek után azt kérdeztem, hogy mi a fenének dobtak ki több millió forintot a 30-as övezet kiépítésére, ha nem gondoskodnak a karbantartásról és a rendeltetésszerű használatról? Kb. a harmadik vagy negyedik levelemre valamelyik hivatalnoknak eszébe jutott, hogy megkéri (felszóítja) a FKFV Zrt.-t hogy ugyan állítsák már helyre az eltávolított táblát.

Szóval, szerény véleményem szerint, egy gerinces képviselő nem a kifogásokat, hanem a megoldást keresi, ugyanis csak és csakis ezzel képviseli azokat, akik megválasztották. Ez persze vonatkozik a listás képviselőkre is.

Ui.: Még mindig nem válaszoltál a díszburkolatos fekvőrendőrökkel  kapcsolatos levelemre. Ha nincs kedved képviselni a választókat, akkor írd meg, és többé nem juttatom eszedbe, hogy mit jelent a "képviselő" szó.

Nevem Viktor a takarító Creative Commons License 2013.05.13 0 0 10338

Kösz,

írtam az fcsm-nek, majd meglátjuk.

épp viselő Creative Commons License 2013.05.13 0 0 10337

Ezt, konkrétan, hogy ő is utazik, hol olvastad?

A patakpart kaszálása minen évben probléma. Nem kerületi tulajdon, hanem vízügy vagy csatornázási művek ...

Előzmény: peliatan (10336)
peliatan Creative Commons License 2013.05.12 0 0 10336

Jó reggelt!

Tudjátok, hogy polgink a keleti kapcsolatok ápolása céljából 18.000 km-s expedicióra megy Közép-Ázsiába!!!

Szerintetek visszajön, vagy ott marad, mert az EU-n kívül is van élet ?!

Üdv:M

Nevem Viktor a takarító Creative Commons License 2013.05.11 0 0 10335

Üdvözletem,

azt tudja valaki hogy a Rákospatak partján miért nem nyírja senki a füvet? a méretből elnézve idén egyáltalán nem volt.

épp viselő Creative Commons License 2013.04.29 0 0 10334

Mindenki kapott panaszokat az irreálisan magas közterületi bérleti díjak miatt, ezért az eredeti előterjesztéstől eltérve lefelé, 3400 forintra módosítottuk.

Eközben Zuglóban

Érdekességként, mindezen napirendi pontok többségéről az ápr. 25-i Képviselő-testületi ülésről szóló hivatalos, a Zuglói Média közpénzen készült beszámolójában még véletlenül sincs szó. A testületi ülés elején kiosztottak mintegy 200 oldalnyi[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: bokor (10333)
bokor Creative Commons License 2013.04.26 0 0 10333
Friss hír: mégsem emelnek drasztikusan, nem szavazták meg. Épp viselő mit tud erről?
Előzmény: bokor (10328)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.26 0 0 10332

BIG LIKE :)

Előzmény: Wizard14 (10324)
rich.mond Creative Commons License 2013.04.26 0 0 10331

Több konkrét esetet is tudok, amikor lett volna bérlő, de nem adták oda nekik annyiért. 

ÉS nem feltétlenül közértre, vagy zöldségesre gondolok.

Előzmény: Wizard14 (10327)
X polgártárs Creative Commons License 2013.04.26 0 0 10330

Neked egyszerűbb lenne, úgyis elmentek otthonról...

____

Lezajlott a lomtalanítás, nem voltak lomőrzők, mert csak előző este kerültek ki a cuccok (társas- és családi házak vegyesen). Mire másnap este hazaértem, az FKF szépen teljesen kisöpörte a környéket. Ami kint maradt, az a Wizzard által is említett autógumi és festékesdoboz, ami az amúgy nem brazil lakótársainktól származik.  Persze tökéletes ürügy hajlékonyozni.

Előzmény: Törölt nick (10321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!