Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13365
Nem feltétlen gombával összefüggésben, de néha én is érzek hasonlót...:))
Előzmény: nyula (13364)
nyula Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13364
Hát amikor rábukkanok egy-egy szép példányra, van, hogy ott helyben beleharapnék...:-)))
Előzmény: beetee (13363)
beetee Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13363
Én azért feldolgoznám előtte...:))))
Előzmény: nyula (13361)
nyula Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13362
 Sajnos ez csak álom!
nyula Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13361
nyula Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13360
ilyet szeretnék szedni....:-)
Tigrincs_007 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13359
Nagyon jól hangzik' :)
Előzmény: maplesyrup (13357)
nyula Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13358
Sziasztok! Új vagyok a topicon, de rendszeresen olvasom! Nagy gombakedvelők vagyunk mi is, de idén sajnos nagyobb mennyiségben csak hegyes kucsmát találtunk. Most hétvégén pedig csiperkét a Farkasréti temetőben. Látom megszületett az idei első vargánya termés, aminek nagyon örülök! Mit gondoltok ez a pár nap kánikula beindítja őket?
maplesyrup Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13357

A stop.hu-n találtam.

 

 

Recept

Gombával töltött kelkáposzta sajtbundában

Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta, 5 g törött bors, 15 dkg gomba, 2,5 dl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 8 dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 12 dkg zsemlemorzsa, só

A kelkáposztát sós vízben puhára főzzük, leveleire szedjük és egy tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. A leveleket megsózzuk, meghintjük törött borssal. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. Serpenyőben fél dl olajat hevítünk, benne a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a gombát, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig víztartalmát elveszíti. Ekkor hozzákeverjük az elhabart 1 db tojást, és lágy rántottaszerűen megsütjük. A szétterített kelkáposztaleveleket a gombával megtöltjük, szorosan felgöngyöljük, kissé meglapítjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajba téve megsütjük.

Kardemumma Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13356
Igen, én is elgondolkodtam a hentes várható reakcióján - "kérek két csirkecombot, és a fél kiló karaj mellé még adjon négy bika arcizmot. De hízott legyen ám, és fiatal!"
Talán más marhaalkatrészből is megoldható :).
Előzmény: nagypapi51 (13349)
bencse Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13355
Nem vagyok mindig netközelben, így csak ma reggel láttam a képeket.  Sajnos gombaközelben sem vagyok mindig, mert dolgozni kell. De ha egyszer nyugdíjas leszek, minden nap kimegyek!
Előzmény: nagypapi51 (13352)
balivi Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13354
lelőhelyet, bocs :-)))
balivi Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13353

Cserépfalu után van telkünk, ott be az erdőbe és kutatás. Vagy csak séta a családdal, aztán a gombák meg megmutatják magukat.

Nagyon sok vaddisznótúrást láttunk. Szerintetek szarvasgombát kerestek?

Én szívesen cserélek lelőhejet, akár még utazni is képes vagyok érte, de már nem tudom ki kérdezte, meg azt sem, hogy találtam arra a lapra, ahol három nekem írt válasz volt. Még ismerkedem a lap működésével.

 

Előzmény: bigbuzz (13316)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13352
Elég lassúak a reflexeid...remélem, a poénok előbb esnek le :-))
Előzmény: bencse (13351)
bencse Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13351
Passzív, magamnak való ember vagyok :-))) Fotózni egyelőre csak mobillal, ami azért nem olyan szép, meg régebben egy-egy nagy fogást a hagyományos géppel. A legszebb képek úgyis itt vannak a retinámon, kitörölhetetlenül :-))) Megyek enni, mert végigolvastam a tegnapi bejegyzéseket, és úgy jártam, mint a Pavlov kutyája.
Előzmény: nagypapi51 (13339)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13350
Ja! Tegnap a TIT-be hoztak be (a Mátraaljáról) két tejpereszkét, a nagyobb kb. 35 cm átm, de a kisöccse is termetes volt, hatalmas tulipán csészegombákat, meg még vagy 50 fajt innen-onnan.
nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 13349
Szinte érzem a számban az elomló hús ízeit, amit ellenpontoz a kicsit ress, fanyarkás gomba...
Kalla úr csak azt felejtette el közölni, hol kapható "4 hízott fiatal bika arcizma"
Előzmény: Kardemumma (13348)
Kardemumma Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13348
És még egy receptajánlat, a marhapofa gévagombával, Kalla Kálmán, a Gundel séfjének receptje.
riffentyu Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13347
hú, de szépek! Jut belőlük nekem is 1 kg? (Elmegyek értük az Örsre:))
Előzmény: szabokucsma (13325)
Shroomer Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13346

Najóvan, holnap fogmosás-kés-kosár-gázpedál, majd a Hortobágy szélén megnézek egy extra helyet, hátha lesz valami érdekes. Reménykedem a tejpereszke, májusi pereszke, csiperkék és nyári vargánya vonalban, de szegfűgomba biztosan lesz, az talán a legfinomabb... Egyszer voltam ott júniusban, valami irtózatos gombakiállítást rendeztek az égiek...

andreja Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13345
Nekünk egyszer egy túlzott önbizalmú helyi erő csavarhúzóval kibontotta az egyik oldalsó fix ablakot, aztán ugyanazzal a csavarhúzóval próbált indítózni, trélert kellett végül hívni és cserélni kellett az egész kócerájt, túlzásba vitte az izomerőt: azt hitte ha betolja tövig és el tudja fordítani 90fokkal, akkor nyer.
Előzmény: shuffle (13342)
Shroomer Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13344

Gusztustalan :)

Előzmény: nagypapi51 (13336)
Shroomer Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13343

Csodás :) !!!

 

Előzmény: balivi (13304)
shuffle Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13342
És a legdurvább:

Ahol megálltam, otthagytuk a haverom barátnőjét a kocsiban, merthogy tanul. Mondtam neki, h nem jön erre senki, szóval nyugodtan hagyja ott a kocsit nyitva, ha kicsit sétálni van kedve. Erre nem hogy jött valaki, de még bele is tolatott a kocsimba. Otthagyott 5 ezret fényezésre. Mennyire készen vannak az emberek.
shuffle Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13341
Hahó mindenkinek!!!

Hétvégén én is voltam kint végre valahára.
Termés: 1 kis szegfű, egy kis csiperke (ez még később fog beindulni? mert idén még nem nagyon volt a lelőhelyemen. Persze én is keveset.)
és amiért mentem: Akácpereszke. (Ehhez képest akkora volt, hogy először galócának néztem:)) )
Tigrincs, majd cserélünk lelőhelyet. :))))

Kardemumma Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13340

Ma hazajött egy nagy kosár gévagomba. (De nem 2900 Ft/kg-ért, és Miskolcra sem kellett elmenni érte :)).

Nagypapi, a küldött receptjeid közül többfélét is tudunk tesztelni.

 

Plusz ajánlok mindenkinek még néhány

receptet, van köztük egy-két ígéretes.
nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13339
Üdv a fedélzeten!
Elég lassan szántad rá magad az írásra...de nem Te vagy az egyetlen, igaz Kasza?
Eddig csak plátói volt a rajongás? Fotózol is?
NP
Előzmény: bencse (13334)
beetee Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13338

Még jó, hogy nem részletezted a további folyamatokat... ;-)

 

Azt hiszem korán kell kelnem.... átkozott szegfűgomba!

Előzmény: nagypapi51 (13336)
Tigrincs_007 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13337
Látok én ott 10 mm-est is...
Előzmény: beetee (13335)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 13336
Most, hogy jobban megnéztem, ölég selejtes...:-))
'Vasárnapi ebéd' hétfőn este; natur pulykamell tejszínes szegfűgombamártással. (na jó, van benne 10% májusi pereszke, meg 1 mezei csiperke is...)
a hús elősütve már alatta van...
kellően összeérett a zöldekkel, meg a fehérborral, jöhet a tejszín!
tányéron így fest(ett)
Előzmény: beetee (13335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!