Keresés

Részletes keresés

Stylist Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6867

"Béke honol a szívekben és lelkekben a környezetemben, jóindulattól párás szemünket egymásra vetjük..."

 

:-)))

Előzmény: Fefe952 (6866)
Fefe952 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6866
Stylist,
Lehet, hogy tévedésben vagy. A kiegek senkit nem fogadnak, főleg nem tárolnak eszközöket. A kiegek egyedül - természetesen minősített időszakban, amikor a marslakók támadnak - a katonai szervezetek igénye, a katonai vezetés intézkedése alapján lesorozzák a szükséges és meghatározott létszámot, majd bevonultatják a meghatározott katonai szervezetekhez. Ennyit és nem többet. Ellátásukat már a katonai szervezetek végzik. Valamikor volt a rendszerben területvédelmi ezred, vagy zászlóalj minden megyében, akik részére tároltuk a szükséges felszerelést. Ezek mind tartalékosok voltak, a pk-i állományt kivéve. De ez megszűnt, a felszerelésekket leszedték. Itt Veszprém megyében volt még egy komplett tábori kórház is lezsírozva teljes felszereléssel, műtőtől az utolsó érfogóig. A helyét most a gaz növi be. Ugyanígy hatalmas üzemanyagtároló terület is volt, megnemtudommondani mennyi liter üzemanyaggal. Már nincs.
Ha megnézed a jelenlegi törvényi szabályozókat, olyan, hogy általános, nyilt mozgósítás nincs. Lehet, hogy rosszul értelmezem, akkor viszont tegyetek helyre, de egyetlen egy hazai jogszabályban, ami hon védelmével kapcsolatos (OGY, törvény, rendeletek stb) nem lelhető fel a biztonsági környezet olyan értékelése, hogy számítani lehetne közvetlen támadással. Ergo, nincs is szükség az általad említett több százezer ember puskával, felszereléssel való ellátására.
Béke honol a szívekben és lelkekben a környezetemben, jóindulattól párás szemünket egymásra vetjük, de figyelünk a terroristákra, az embercsempészekre stb. És teljesítjük szövetségesi kötelezettségeinket.
Fefe
Előzmény: Stylist (6864)
Sgt. Elias Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6865
ZUZANA néven pedig azt hiszem, 155 mm-es NATO kaliberben is elérhető, vagyis a kompatibilitás (+ modern, megbízhatóan elérhető lőszerek) is meg lenne oldva. Van ezen kívül a dél-afrikaiaknak is egy kerekes önj. rendszere, igen nagy lőtávolsággal. (Igaz, az átlagnál nehezebb a jármű is)
Előzmény: Kuruc71 (6863)


Stylist Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6864

Fefe952 wrote:

"Mennyi kell a csapatoknak? Gyakorlatilag semmi, mert béke és háborús létszáma egyforma. Lásd NBS. Vagyis minimális létszámot soroznak, illetve hívnak be. Mert nem kell több."

O.K, én értem, hogy mit írsz, csak az is érdekelt volna, hogy végszükség esetén itthon is biztosítani lehetne-e azt a teljes populációhoz képest 10%-os hadrafogható állományt, amit Finnországban. És ebből a szempontból most ne nézzük azt, hogy ki volt már katona, kit kell még kiképezni, stb. Tehát, ha támadnak a Marslakók, ( szándékosan ezt a példát használom! ) és szükség van _minden_ fegyverfogásra alkalmas állampolgárra a kiképzési szinvonaluktól függetlenül, ( akár a hölgyekre is ) akkor Ti ott a Kieg.-nél hány embert tudnátok fogadni? Mert szerintem tuti, hogy nem lenne egymillió gépkarabély, mindegyikhez lőszerjavadalmazás, egyenruha, bakancs, rohamsisak, stb. Viszont a finnek ereje pont abban van, hogy - ha jól értelmezem - ezt a 400 ezer embert ( a saját 10%-ukat ) el is tudják látni a fenti cucokkal... :-0

Üdv:     

Előzmény: Fefe952 (6854)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6863

Ha már tüzérsé !!!

 

 

Ha drága jó politikusaink, illetve szakértőink csak a kerekes technikában látják a jövőt, akkor kérdem én miért ne lehetne megoldás a Cseh "DANA" kerekes , önjáró, nagy tűzerő ( 152mm ) rendszerben lévő kaliber, ráadásul fillérekért lehet megszerezni, még árulják is őket!!!

 

 

Mi a tapasztalat velük?

Valaki hallott már felőllük, róluk valamit ??

Előzmény: artillery (6862)
artillery Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6862
Üdv!

A módszerváltoztatás után politikusaink sokat tehettek volna azért, hogy egy normális méretű, szintentartott, sőt a hazai hadiipar által bizonyos mértékig fejlesztett haderőt hozzanak létre, biztos munkalehetőséget is teremtve ezzel. Nem tették. Megakadályozhatták volna a közvagyon kontroll nélküli széthordását. Nem tették. Fejleszthették volna a magyar gazdaság egyik legfontosabb területét, a mezőgazdaságot, az export kapcsolatokat /pl.:ha évenként 5 millió tonna, külföldre eladott búzának az árát csak a seregre költik, akkor abból mennyi plussz fejlesztést lehetne kieszközölni.../. Nem tették. Még sorolhatnám. Nem teszem. Ezek után engedtessék meg /tisztelt országgyűlés ;-)/, hogy egy kis "paranoia"-jelenséget hozzak a topicban meg-megjelenő naívitás ellensúlyozására.

Más.

Hazánkban történtek -e kísérletek a vontatott tüzérség mobilizálására? Más szavakkal: megoldható -e, hogy pl.: egy D-20-at felinstallálunk egy teherautóra /amin persze vannak hidraulikus talpak/? Miként változna a löveg stabilitása, a szóráskép, a tűzvezető rendszer felépítése? Korszerű lőszerekkel, és az így kialakult, nagyfokú mozgékonysággal szerintem lehetne enyhíteni a tűztámogatás problémáin. Aknavetők a terepjárókon? Itthon nem divat?

Üdv!
Előzmény: dr_kotasz0831 (6848)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6861

Bocsánat! Az utolsó bekezdésben helyesen: Én is az lennék az övével!

 

Hamburger

Hamburger2 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 6860

Sziasztok!

 

A mai ajánlatom:

 

http://www.honvedelem.hu/hirek/hazai_hirek/parancsnokok_kerdeztek_a_minisztert

 

“Jövőre csökken az egészségügy, az államigazgatás, a honvédség és a rendvédelem GDP-arányos támogatása. Az egyik legszembetűnőbb változás a honvédelmi költségvetésben tapasztalható, itt az általános spórolás miatt súlyos belső aránytalanságok kezdenek kialakulni. A két katonai titkosszolgálat (katonai hírszerzés és az elhárítás) csaknem tízmilliárd forintból gazdálkodik a maga ezerfős területével, ami a negyede a teljes szárazföldi haderő 41 milliárd forintos költségvetésének.”

 

“Juhász Ferenc honvédelmi miniszter

 

Leszerelt az utolsó sorkatona, kialakult az önkénteshivatásos haderő jogi kerete. Sikeresnek kell tehát tekintenem az elmúlt egy évet, miközben lehetőségeink nem adtak nagy mozgásteret. NATO-partenereink elismerik a munkánkat. A magyar állampolgárok jelentős áldozatvállalása révén ezer főt állomásoztatunk külföldön. De ez a biztonság ára. A Magyar Honvédség erősen hierarchizált szervezet, ezért az első számú vezetőnek tudomásul kell vennie, állásfoglalása perdöntő lehet szakmai kérdésekben. Arra törekedtem, hogy minden kérdésben kikérjem a szakmai szervezetek véleményét. De igyekeztem erős kézzel irányítani a szervezetet.

 

(Népszava, 2005. október 1., szombat, Szép szó melléklet, 3. oldal)”

 

Szia Fefe!

 

A béke és hadilétszám csak elvileg azonos! A valóság (meglévő létszám) ennél sokkal ridegebb!

 

Az 5%-ról meg csak annyit, hogy kár ezt a számot hatalmas érdemként beállítani! Az utolsó "nagy" bérrendezés óta nagyban "amortizálódott" a fizetésünk. Mindenesetre örülök, hogy a HM úr elégedett a fizetésünkkel. Én is az övével! Annak még jobban örülök, hogy a jövő évi (tervezett) költségvetésünket is ilyen elégedetten értékeli! Tudja, egyáltalán, hogy ez mit jelent?

 

Üdv: Hamburger

Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6859
Hát ugyi ez a topik a Magyar Honvédségről szól....
Előzmény: Némedi László __ (6858)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6858

most miről beszélsz, mert ez a Honvédségre is illik... :))))

 

Előzmény: Georg Wolf (6857)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6857
Szia Laci!

Ne készűlj! Régebbi tapasztalatom: Otthonra Q..a drága, idegenbe meg nem kell! :-))

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Némedi László __ (6855)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6856
SZIASZTOK!

Gondolom, már számolgattok.

...Mindenesetre, ha összemérjük a fizetésünket egy közigazgatásban dolgozó ugyanolyan beosztású, ugyanolyan iskolai végzettségű és korú személyével, akkor még vezetünk. Amit nekünk tartanunk kell, az az 5 százalékos átlagos illetményemelés, amely mérték fölötte lesz a közszféra többi dolgozójáénak, a köztisztviselőket is beleértve. Ez reálértéken 8–8,5 százalékos többletet jelent. Az adójogszabályok változásaiból plusz 3–3,5 százalékos reálbér-növekedés adódik, és ez már a családi költségvetésben érezhető változást jelenthet.... (Id: J.F.)

No, ne értsetek félre, de Ti értitek ezt? (Megjegyzem, kedves nejem, Örnagyasszony sem érti. Hmmm...lehet, mert két éve mán nincs köztetek. No mindegy!)
Lehet, hogy rosszúl számolok, de amíg aktív dolgozó vótam, tudtam -ismerve adókategóriámat-, hogy ha kapok 6%-ot, abból állambácsi rögvest visszaveszi a felét adó, és Tb címén. (meg még egy kicsinyt) A többi szám (8-8.5%, plussz 3-3.5%) meg a költségvetés instabilitásából adódóan meg vagy bejön, vagy nem. Legtöbbször a módosítgatások miatt nem. (Nálatok pl: missziós jövedelem euró-é avagy dollár, undsoweiter)

...Konkrétan 5 százalékos lesz a fizetésemelés..

Néhány mondattal lejjebb:

...nekünk tartanunk kell, az az 5 százalékos átlagos illetményemelés...

Vagyis, hogy lesz ez am. 8% vagy több? Természetes: Lesz aki kap, és lesz aki nem.
Mert a matematika (számtan) valahogy mindíg racionális volt, legalább is fizetésileg!
OFF:
Azért a Bevetési Irány úgy miniszterelnököstől is jó volt.
On

Üdv: Öreg Csóka
Némedi László __ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6855
sz*rul hangzik, tehát maradunk mi öregek, ha kell a vasököl, t*kösnek még t*kös vagyok, de már készülök Viagrával, ha esetleg...    :)   :((
Előzmény: Fefe952 (6854)
Fefe952 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6854
Kedves Stylist!

Ezek szerint itt Magyarországon egy krízishelyzetben 1 millió (!) tartalékos katonával számol a Hadkieg? Vagy ez a 10%-os mutatvány csak Skandináviában működik? Fefe952, or anybody else... :-))


A kieg nem számol semmivel. Lehet, hogy a kieggel számolnak le ( :-))) )
Félre a félreérthetővel.
Ma egy összejövetlen voltam, ami részben kapcsolódik a kérdésedhez. De. Érdemes elolvasni a hatályos honvédelmi törvényt. Figyelmesen és gondolkodva. Vesd össze az Alkotmánnyal is. A fórumon már volt róla szó.
Minősített időszakot (rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet) vezetnek be. A kieg vissazveszi a hadköteles nyilvántartást. De mennyit? Csak a 18-40 év közöttieket. Megkezdi a sorozást. Kiket és mennyit? Elsősorban aki már volt katona és amennyi a csapatoknak kell. Mennyi kell a csapatoknak? Gyakorlatilag semmi, mert béke és háborús létszáma egyforma. Lásd NBS. Vagyis minimális létszámot soroznak, illetve hívnak be. Mert nem kell több.
Vannak tartalékosok, mert kb 10 évfolyam még abban az állapotban van, hogy volt katona. De utána már elfogynak, vagyis első bevonulás a kiképzőközpontba. Ilyetén a megelőző védelmi helyzetben (ami ugye meghatározott időtartamú, lehet egy hét, egy hónap egy év, de nem sok-sok év) nem történik a hadkötelesek észnélküli kiképzése.
Vagyis a kalsszikus értelemben vett tartalékképzés megszűnt. Hadköteles (mert nincs sorköteles sem) csak annyi és oda vonul ahova köll. (Mint a vasököl)
Fefe
Előzmény: Stylist (6846)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6853
Szia Péter!
Kösz az infót. Így mán más. Rákerestem a HM honlapon a tábornok úr nevére, és lám kijött:

...Az olasz vezetés alatt lévő hadtest idén augusztusban veszi át az ISAF-műveletek irányítását, ami Nagy Tibor dandártábornok számára egyet jelent egy hosszabb afganisztáni kiküldetéssel. Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy nehéz szívvel válik meg a parancsnokságtól és Székesfehérvár helyőrségtől, ahol sok tapasztalatot szerzett, s egyben – mint utalt rá – kiváló iskolája a katonai szakmának.....

Hát, megmondom öszintén, ezt a HM kommunikációja igen csak civilek számára "rejtjelezve" adta a T. Nagyérdemű tudtára! :-)

Mindenesetre öröm számomra, hogy annak tudatában vagyok, hogy mán más is szagol puskaport.

Ahogy írtad: Meglátjuk!

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Hamburger2 (6845)
Tiger205 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6852

!

Ezért kell V.M.-mel jóban lenni.

Aki amúgy nem is olyan rossz fej.

Hátha érti, miről van (Lehet) szó.

DE! Ennyit a politikáról.

 

üdv:

TGR

Előzmény: Törölt nick (6851)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6850

Szia st partrick!

 

Mindennel egyetértek. De azért még hozzá fűzném, hogy nálunk rosszabb győzelmi statisztikával talán csak a kurdok rendelkeznek. :) Lenne miből tanulnia a poli. elitnek.

Előzmény: st_patrick (6849)
st_patrick Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6849

Üdv Mindenkinek!

A markáns vezetéshez és a szemléletváltáshoz: jó lenne ha nem 4 évente vagy kevesebb időközönként következne be "szemléletváltás" mert így csak kapkodjuk a fejünket... Talán épp ehhez kellene egy markáns vezetés, aki (ami) ha kell tűzzel-vassal keresztülviszi azt, hogy a honvédelemnek pártpolitikától és dilettánsok pillanatnyi ötleteitől független területnek kell lennie. Erre a reményem utoljára akkor veszett el, amikor JF 2003-ban nem állt fel a székéből amikor közölték vele, hogy "Ferikém, erre nincsen most pénz, mert...". Egy évvel korábban ugyanis még más tervekről nyilatkozott. Ismerve a magyar politikai kultúrát ez még hagyján, megszoktam (meg lehet ezt szokni?). Kialakítottak egy struktúrát amit szerintem MH helyett nyugodtan lehetne nevezni mondjuk 1. Mikes Kelemen Magyar Expedíciós Hadosztálynak. (Névadóként felmerülhetne még számos politikus vagy katona neve aki emigrációban halt meg, a transzatlanti integráció szempontjából lehetne még Kossuth) De rendben van, ha nem tudjuk megvédeni magunkat akkor védjen a NATO, és ha ehhez az kell hogy fokozott szerepet vállaljunk külföldi akciókban (már ha kellünk) akkor részemről oké azon az alapon hogy a semminél ez is jobb. DE:

1. Nézzük már meg hogy mit ért a lengyeleknek adott francia és angol garancia 1939-ben... A lengyeleket elkenték és amikor értük semmit nem tettek Romániában is megbukott a nyugatbarát kormány, nagy energiákat fordítottak a hadseregfejlesztésre viszont, amellett hogy a németek oldalára álltak. A lengyeleknél a mai napig központi kérdés az a politikában hogy mi zajlik a hadsereg házatáján. Érdekes ők tanultak belőle mert a saját bőrükön érezték hogy csak jó az a hadsereg ami megvédi őket az aktuális ellentől.

2. Tartok attól, hogy ha új honvédelmi vezetés lesz, akkor megint személetet váltunk. És itt most nem szimpátiáról vagy antipátiáról van szó hanem arról, hogy ebből egy újabb befejezetlen "haderőreform" lesz, mert 4év alatt nem lehet ezt már befejezni. nem lehet ezt így csinálni hogy fel-alá rohangálunk ész nélkül ahelyett hogy egy irányba menetelnénk... Ezzel a NATO-ban is csak magunkat járatjuk le...

Ezért először inkább a markáns vezetőt szeretném már látni, lehetőleg egy nem "doktorszabójánosi" értelemben markánsat ha lehet... A lakosság meggyőzése eztán jöhetne szerintem.

Előzmény: dr_kotasz0831 (6848)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6848

Sziasztok!

 

Ez egy kicsit összesküvés elméletes volt. :) Kizártnak tartom, hogy a cél egy nagyobb katasztrófa előidézése lenne, ugyanakkor tényszerű, hogy egy veszélyes élesebb katonai, ahogy Ti mondanátok "minősített" helyzet meggyorsítaná a MH átalakulását. A legnagyobb problémának azt látom, hogy nincs markáns vezetője a HM-nek, és a lakosság nem támogatja a Honvédelem ügyét.

Előzmény: artillery (6837)
Cs_ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6847

Hát igen. Finnországban nem zülött le a sorkatonaság intézménye. Ott nem az a menő, ha valaki meglóg elöle, illetve tesznek is arról, hogy ne érezzék úgya fiatalok, hogy meg kéne elöle lógniuk.

 

Valamikor olvastam, hogy egy finn politikus nagy büszkén mondja, hogy náluk a hadköteles korú emberek 80%-át tudják bevonúltatni.

Előzmény: Stylist (6846)
Stylist Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6846

Finn nagykövet:

"...erős, tartalékokon nyugvó katonai képességeink - krízishelyzetben akár négyszázezer embert tudunk mozgósítani..."

 

Hoppá! Finnország egy 4 milliós lakosú ország. Ezek szerint itt Magyarországon egy krízishelyzetben 1 millió (!) tartalékos katonával számol a Hadkieg? Vagy ez a 10%-os mutatvány csak Skandináviában működik? Fefe952, or anybody else... :-))

 

Dr. Kotász wrote:

"Van már neki? Azt mondja van már neki kelyhe..!" :)"

"Bocsánat, nincs ott másvalaki, akivel beszélhetnénk?" :-))

Üdv:

 

Előzmény: Hamburger2 (6829)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 6845

Szia Öreg Csóka!

 

Jelenleg Nagy Tibor tábornok is Afganisztánban szolgál a NATO egyik parancsnokságán. Legalábbis pár hete még ott szolgált. Tehát vannak kint magasabb rendfokozatú magyar katonák is. Ezt csak a tisztesség kedvéért! Azt majd meglátjuk, hogy ennek milyen pozitív következményei lesznek!

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Georg Wolf (6843)
Fefe952 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6844
Üdv Georg Wolf!
Még nem tapasztaltam, hogy valaha, valaki hasznosította volna a bárhol leírtakat. Lett légyen az egy tanulmány valamelyik szemlében, vagy diplomamunka, vagy doktori értekezés. Ha igen, akkor elnézést, csak nagyon csendben történt. (mert szerintem azé' illik tájékoztatni azt, akinek az ötletét felhasználják) Akik veszik maguknak a fáradtságot, hogy leírjanak bizonyos dolgokat, javaslatokat fogalmaznak meg, majdnem a fióknak dolgoznak. Remélem egyszer olvashatok arról is, hogy amit most bevezetünk, alkalmazunk stb. XY tanulmánya figyelembevétele alapján is történt. Bár ismerek olyen vezetőt a HM-ben, aki olvassa a különböző szemléket.
Fefe
Előzmény: Georg Wolf (6842)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6843
Szia Péter!
Elnézést, ha ismételném önmagam, és lehet hogy már írtam róla. Sajna a vállalkozás kockázatának reális értékelése döntéshozó tábornokainktól, és a politikusainktól nagyon messze van. Lásd:A Honvédelmi Bizottság, csak most a harmadik kabuli misszió idején tart ott, hogy megnézi "testközelből" a ténylegesen kockázatot viselőket. Ezt, már szvsz az első kikűldése elött, és minden misszió alkalmával meg kellet vón tennie. Számomra ez azt jelenti, hogy ennyi, és nem több a felelőségérzetük! Még a Vezérkar részéről is elvétve van látogatás.
Kevésnek tartom azt is, hogy egy magasabb rendfokozatu (EZREDES) nincs kint, akár mint összekötő tiszt. Nem tudom, jól érzem-é, de egy akármennyire jól képzett, nyelvet nagyon magas fokon beszélő századost, mint a legmagasabb rendfokozatut a műveleten úgy kezelnének az ott lévő egyébb nemzetiségű magasabb ranguak, mint egy velük azonos sarzsist. Bizton érezhetem ezt, ha azt látom, hogy kishazánkban le sem sz..ják a műveleti területről érkező javaslatokat. (Lsd: Roland javaslatai.) Van egy érzésem, hogy másutt is működhet az ilyen, "Magasabb a rangom, csak nekem lehet igazam!" mentalitás. Bár csak civilként látom így, és lehet hogy nem ez a való. Vagy, ha az, akkor csak nálunk?
Kár vón bárki tragédiájáért, ha az mozdítaná meg a szemléletváltást!

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Hamburger2 (6836)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6842
Szia Taxxx!

Talán, ha ezt elolvasod közelebb jutsz a lényeghez. Mert amiről ebben van szó, még szorgos érdeklődésem közepette sem hallottam a MH házatáján.

http://www.honvedelem.hu/hirek/kiadvanyok/uj_honvedsesegi_szemle/_cimic_afganisztanban

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Törölt nick (6839)
Farkas Roland Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6840
Kérésed parancs :-)

Mint tudod, CIMIC tisztként voltam kint. A CIMIC igen fontos force protection feladat, különösen Kabulban. Lényegében nekünk kell megmutatni a haderő baráti arcát, hogy szeressenek a helyiek és elmondjanak mindenfajta információt, így hatékopnyabb legyen a művelet (terroristák, bűnözők felkutatása) illetve, hogy kedveljék meg a katonákat és ők nagyobb biztonságban végezhessék a munkát.
Pszichésen is óriási hatása van ha a járőröző katonákra mosolyognak a helyiek és integetnek nekik...

Ezt olyasmivel lehet elérni, hogy mondjuk ceruzát, füzetet osztogatsz, hidat építesz újjá (mondjuk amit éppen a mi járőrautónk vagy BTR-ünk rongál meg), de sokat jelentett az is, hogy csak beszélgettünk a lakossággal, például megköszöntük, hogy harcoltak a szovjetek ellen, mert ez Magyarországnak is hasznára vált.

Na ehhez pénz kellett, a többit gondolom érted. Nagy nullát kaptunk. Hiába javasoltam, semmi. Hiába "fenyegettem", hogy veszítjük el a lakosság bizalmát és idővel gázos lesz teljesíteni a missziót, ezek szerint a katonai vezetők nemigen hallottak még a CIMIC fontosságáról.

Miniszter úr szerint: "olvastam a százados jelentéseit utólag, ceruzaosztogatásra kért benne pénzt". Hát megállapítottam, hogy tényleg nem egy szakember.
Azért remélem a PRT-t alaposan átgondolja majd...
Előzmény: Törölt nick (6839)
artillery Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6837
Üdv!

És mi van akkor, ha cél a tragédia?

Üdv!
Előzmény: Hamburger2 (6836)
Hamburger2 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 6836

Sziasztok!

 

Sajnos az az érzésem, hogy addig, amíg nem lesz itt valamiféle nagy tragédia, addig nem látja be sem a politikusaink, sem a tábornoki karunk többsége, hogy sokkal többet kellett volna tennie a Honvédelemért, mint amennyit megtett. Sajnos a téma nem olyan, hogy a puszta szavak elegendőek lennének a felelősség lerázásához! Akinek pozíciójából fakadóan lehetősége van a döntésekbe beleszólni, annak bele kell szólnia, hogy ne engedje rossz irányba futni a szekeret! Engem nagyon zavar, hogy az ország vezetésében is az a fajta vállalkozói mentalitás uralkodott el (bocsánat a vállalkozóktól!!!!), miszerint kockáztatás nélkül nincs nyereség. Alapvető biztosági normákat sértünk meg. Ez nem egy, a sok vállalkozásunk közül, hanem az egyetlen. Tudom, maradi felfogásom van, de én sokkal inkább a "fontolva haladók" táborához sorolom magamat ezen a téren.

 

Minket le lehet tudni annyival, hogy feleslegesen aggályoskodunk, de egyetlen egy kormány által felhasznált biztonságpolitikai elemzésben sem olvastam még komolyabb történelmi fejtegetést a térség veszélyforrásairól. A történelmet úgy kezelik, mint a múltat, amely ezáltal a fejlődés gátja. Így hát arra ítéltetünk, hogy újra és újra átéljük a múltunk hibáit!!!

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: kavkaz (6835)
kavkaz Creative Commons License 2005.10.01 0 0 6835
Ha meg a nyilvánosság előtt vágják a pofájukba az igazságot, azt fogják mondani, hogy szemléletváltásra van szükség! Majd szemléletet váltanak, ami a haderőreform az eddigiekhez hasonló újabb fontos lépését jelenti.
Előzmény: kavkaz (6834)
kavkaz Creative Commons License 2005.10.01 0 0 6834
Szóval hiába nálunk minden jószándék, olyan hatéktalanok vagyunk mint a sz@r... Tök más szemléletmód kellene, ami a hatékonyságot tartja szem előtt.

És tudod mi lesz a válasz? Az, hogy itt értékekről van szó és ezért nem lehet bevezetni a hatékonyságon alapuló szemléletet. Mert az szétbassza az értékes helyi hagyományt.
Előzmény: Farkas Roland (6832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!