E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Sennyei Vera orra vége kissé csapott és a 'porc-állásból' adódóan látható egy vágás/barázda/mélyedés (nem kívánt törlendő!) a középvonala mellett. A 'mi képünkön' lévő hölgynek ezzel szemben inkább hegyes orra van és a vége mint egy labdácska (barázda nélkül).
Ez a kép a Budapesten Ferenc Ferdinánd hídon, vagy mellette készülhetett, a háttérben a Lehel tér (akkor Élmunkás) MÁV háza és fölötte látszik a Lehel téri templom torony, mely a Zsámbéki templom feltételezhető formájára érült.
Nem könnyű. Szerintem az "én képem" és az alsó középső ugyanaz a személy, a felső első kép szintén, vélhetően Sennyei Vera. Az alsó másik két képen nem ismerem fel, de a felső második és harmadik képen sem (holott az nyilván ellenőrzötten igaz).
Biztos, hogy az. Ügyes! Ezen infók alapján találtam egy képet, amin még a mellette levő ház is beazonosítható. (Igaz, azóta 'raktak bele' még egy ablakot és a kicsit is nagyobbra cserélték.) Íme: a kép.
A külföldi részlegben pl. ezt hogyan kell értelmezni? "2 1970 'DDR' 3 1965 'DDR' 3 1970 'SU' 10 1905 'I' 10 1960 'PL' " Nincs 2-es, 3-as kép. És hogy van két különböző 3-as és 10-es?
A tájról nekem is az jutott eszembe. Sajnos a turistaházat már csak romjaiban láttam. Azok viszont lényegesen kisebb épületet sejtettek. Kb. megfeleltek ennek a képnek.
Az "én" képemben, 8449 szinte biztos vagyok. A többinél nem ugrott be, hogy ő volna, csak miután felhívtad a figyelmet rá. Közeliek a sorszámok, lehetnek egy albumból valók a képek, de most nem tudnám eldönteni, azonosak-e a hölgyek vagy nem.
9199 Ismét Eger. A fotó a várban készült, a háttérben látható templomok balról jobbra a Bazilika, a Minorita templom és a Ciszterci templom. Utóbbi kettő között a Szeminárium Foglár utcai tömbje is látszik, mert még nem épültek elé a betonmonstrumok...
És itt ismét kétségeim támadtak, mint Szerb Antalnál. =) Ahogy a másik (korábbi) képeden sem Szerb Antal látható, így itt sem Sennyei Verát csodálhatjuk. Szerintem. (!)
Igazságod lehet. A fényképek sorrendjéből adódik, hogy a 8430, 8431, 8432 IS az egri minaretben készült, mint a 8434 és 8435. Igaz, mivel itt nincs háttér, ennek olyan túl sok jelentősége nincs.
A képen Sennyei Vera látható. A férfi azonosítására segítséget várok. A művésznő második férje Rösler Endre operaénekes volt, harmadik férje Apáthy Imre színész-rendező. Én az utóbbira tippelek, de lehet, hogy egy harmadik úr van a képen.
Tapasztalatom alapján azt hiszem, akkor járok el helyesen, ha előre kérem elnézésedet, hogy ismét megadom egy korábban általad berakott kép sorszámát. Tehát megelőzve, hogy ezt be kelljen írnod: "Lásd az 2. számú hozzászólást!". Bocsánat!
Az a telek, amelyre a mostani palota épült, s amelyet a Szent Háromság-tér, a Pázmány-utca, a Fortuna-utca, a Fortuna"-köz és az Országház-utca határol,