alapjárat ugrál, menet közben dadog, szaggat, üresbe téve beejti a fordulatot, szinte lefulladásig.
Van-e valami typfehler, vagy jótanács mi is lehet a probléma.
Korábban volt alapjárat baja, meg taljesítménye se volt a csúcson, akkor a vákuumcsövet cseréltük, meg a szelepet is, mert átengedett. Akkor megjavult, most nincs ötlet. Adagoló is volt cserélve nem túl rég.
Az adagolón kisebb olajszivárgás észlelhető ahol az alja, és a teteje össze van illesztve. Tudom tömítéscsere, de azt nem tudom okozhatja-e a fenti porblémát?
A Touring diesel BMW-kkel az a gond, hogy kint cégautóknak veszik, ÁFA visszaigényelhető Németországban, és 200-300e km megy beléjük 3 év alatt, minimális belső téri kopással, utána csere. Ezek az autók az ÁFA visszaigényelhetősége miatt kint olcsók, ezért ezek jönnek be Magyarországra a neppereken keresztül, 100e km-re visszatekerve.
Az elsőt egy lelakott sz@r, a második jól néz ki képről, de 10 éves diesel Touring ennyi km-rel Magyarországon ennyi pénzért nem létezik.
Akkor gondolkozz másik motorban, ha fúrni kellene....
Mindent meg lehet csinálni rajta, persze nem olcsó, de ha azt szeretnéd hogy nyugodt szívvel működjön, akkor azt amit előző tulajok nem adtak meg neki azt neked többszörösen kell most megfizetned sajna :(
- 30eFt lánc + feszítő az használt, ?!?!?!?!
- mindenképpen hengerfej levételével cseréld, persze vezérlést beállítani!
- alsó, felső, hengerfej tömítések + csavarok...
- adagoló tömítés + szimmering (ha lóg perselyezni) és persze be kell állítani!
Amit itt leírtam alaphangon anyag árban egy 150eFt
Házilag kivitelezni lehet, de nem ismeret/gyakorlat és szerszám (sok apró spéci) nélkül hááát ne kezdj neki. Nem kell nagy dologra gondolni, de ha valami hiányzik akkor az nagy galibát okoz...
Jó kérdés... Miért tudsz egy pipec motort, amihez nem is kéne hozzányúlni, csak becuppantani? A baj, az, hogy egy bontott mociban is benne van a km. láncot pl. valószínű előbb- utóbb ott is kéne cserélni... Mint ahogy írtad, a láncot cseréled, ehhez úgy is le kell szedni a hf.-t akkor meg már egész jó rálátásod lesz, hogy a dugók milyen állapotban, repedtek-e, hengerek kopottak, van váluk stb. ezek után már jobban eltudod dönteni, a hogyan továbbot.
Szerintem adagoló ügyben keresd meg Vojnó kollégát, itt a topikban
vagy az E34-esben megtalálod. Bár azt nem tudom most mennyire ér rá. Ha az üza.
ellátás rész rendben van már valamivel tisztábban látsz. Adagolóval kapcsolatban a tömítés csere nem egy őrület, de sajna könnyen lehet, hogy a nagynyomású elemed sincs a helyzet magaslatán, ez már húzosabb (130e ft magassága az elem) Nem tudom, nem írtad, melegen jól indul? Értem ezalatt, ha üzemmelegen leállítod és kb. 20 perc múlva indítasz, pöcc? Bontott adagoló, bontott moci... a fene tudja, ki lehet fogni, ha az adagolód jó, csak a tömítés garnitúrát (kb.4e ft) kéri, akkor én nem próbálkoznék bontottal, ha a nagynyomású elem is le van gyengülve, akkor már lehet mérlegelni. (én spec megvettem hozzá a nagynyomásút)
A láncozáshoz még számold hozzá a hf tömítést, új hf. csavarokat, szívó, kipuff tömítéseket, ill. a hf ha már lent van síkolás, esetleg nyomáspróba, ellenőrizni szelepeket, ennek függvényében sz.csiszolás, és hát a szelepszárszimeringet is lehet cserélni, ha már így alakult. Illetve ha már így belemerülsz érdemes a vízpumpát és termosztátot ellenőrízni/cserélni, így lebontva kényelmes csinálni. Ja, még egy biztos a lánc szól? Nekem a szervópumpa volt elnyalva, szóval, ha http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99433393&t=9166850 ilyen, akkor csere.
Ez nem hiszem, hogy általános, de nemárt megnézni.
Hello. Tudna valaki tanácsot adni? Vettem egy éve egy e 36 tds-t elég sok betegsége előjött. Adagoló csöpög, vezérműláncot kell cserélnem, és a porlasztó is kopog kicsit. Hidegbe nem akar indulni, alatta gázolajtócsa van ill a vezérmülánc csattog. sikerült szereznem olcsón vezérmüláncot 30 e ftert egy alsót meg egy felsőt és egy feszitőt, ezt kicserélem. Abba kérek segitséget hogy vegyek egy egézséges motort vagy csináltassam meg. és ha megcsináltatom az adagolóba tömitést vegyek vagy kopletten adagolót? Ár tapasztalaitokat és véleményetekkel segítsetek. Köszi.
Sziasztok! Fék és futómű zajokkal kapcsolatban szeretnék segitséget!
Fék.: intezív fékezéskor, amikor az ABS még régen nem avatkozik be, zizegő, recsegő hang jön a bal eleje felől.
Futómű.: bal elejéből enyhén eltekert kormánynál, balos, és jobbos íven is erőteljes kopogás. Kitámasztókat, gömbfejelet megnéztük, jónak tűnt. Lengéscsíllapitó lehet?
Az amúgy is gyengélkedik. Ha esetleg van valakinek, elvileg ez "M"-es.
Ha profi lennél és lennének szerszámaid (spéci, de ne nagy dologra gondolj) akkor lehet úgy is hogy a tűzfalon a három bemenő csövet elszorítod és ekkor csak a radiátorba maradt vízzel kell számolni. De ugyan itt le is eresztheted a vizet, mert akkor a hűtőben meg a blokkban marad a víz nagy része.
Persze 2 évente javasolt cserélni a hűtő közeget, hisz ez keni a vízpumpát is.
Ehhez viszont korrektül a kipufogó oldalon van egy csavar amivel le lehet ereszteni az összes vizet + a hűtőnél is egy csavar alul, de azt érdemes kivenni és kitakarítani is egyben mert a madárfészek sok bosszúságot meg költséget tud okozni.
Vojnó,köszönöm a segítséget kíváncsi vagyok milyen lesz.Egyébként nem lenne problémám viszonylag nagy fogyasztással ha lenne értelme.(talán egy kis plussz erő)