Keresés

Részletes keresés

Bandos Creative Commons License 2012.01.28 0 0 23422

Sziasztok,

 

Májusban indulók figyelmébe:

Az esős monszun "átlagos" érkezési ideje az elmúlt évtizedek megfigyelései alapján máj. 17!

De! Az utóbbi években a legtöbb esetben 1-2 héttel korábban érkezett az esős monszun.

Az év "legesősebb" napjai pont azok, amikor monszunváltás van, azaz általában május közepe, és november eleje.

 

A maldív meteorológiai honlapon erről korábban részletes infók voltak, de nem tudom, hogy még most is olvashatók-e.

www.meteorology.gov.mv

 

Egy korábbi "idézet" erről a honlapról:

 

Normally, southwest monsoon prevails over the Maldives from mid-May to November. However in the past few years, early onset of southwest monsoon over the Maldives was noted. In 2004, southwest monsoon onset to southern atolls on 2nd May. This onset date was 15 days earlier than its normal date of 17 May. By 4th May, the 2004 southwest monsoon was fully established all over the country.
 
Bandos

 

Előzmény: Times2 (23419)
Wed Creative Commons License 2012.01.28 0 0 23421

Sziasztok,

a beszámolóban megemlítésre került, hogy sok a korall törmelék. Ez igaz Sun Islandra is? Kell cipőt vinni vagy simán lehet mászkálni a vízben mezítláb is?

Üdv: Wed

 

luc72 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 23420

Szerintem leszel ott annyit, hogy minden részét feltudod fedezni. Minden nap más részén napoztok:-)

Előzmény: Berni07 (23416)
Times2 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 23419

Szia!

Mi tavaly május 7-15 között voltunk, csodálatos időnk volt, csak 1 nap esett. Szerintem teljesen kiszámíthatatlan. Jó utat!

Előzmény: Berni07 (23415)
luc72 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 23418

Én február elején utazok. Várom már nagyon, voltam Maldívon többször, de most jó pár év kihagyás után újra megyek.

gletschi Creative Commons License 2012.01.27 0 0 23417

Május 11-25 között megyünk Kuredura, mi is szerettünk volna hamarabb, de csak májusban tudunk szabadságra menni.

Előzmény: Berni07 (23415)
Berni07 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 23416

Köszi miyoko az infókat. legszívesebben a homokpadhoz lennék közel, már amit így képről leszűrtem. még az a kérdésem, hogy szerinted a sziget melyik fele szebb? jobb? kisebb a víz?

a snorizást mindenképp kipróbálom, csak vannak rossz tapasztalataim, de ha oktatják, talán minden ok lesz.

a süncipőnek nem örülök. szeretnék mezítláb járkálni. nagyon gázos a helyzet?

Előzmény: miyoko (23413)
Berni07 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 23415

Szia geletschi!

 

mikor mentek és melyik szigetre? kicsit én is félem májustól, de előbb nem tudunk. még azon gondolkodom, hogy május 2. és május 12. indulás között lehet-e olyan nagy különbség időjárás szempontából, de szerintem nem. ha jó időnek kell lennie az is lesz. csak már nagyon izgulok, ideje lenne lefoglalni.

Előzmény: gletschi (23414)
gletschi Creative Commons License 2012.01.26 0 0 23414

Szia Berni!

Csapadékos időszak, de mi is májusban utazunk, s bízom az időjárásban...

Előzmény: Berni07 (23406)
miyoko Creative Commons License 2012.01.26 0 0 23413

Szia Berni!

Megpróbálom mégegyszer.   http://www.kuramathi.com/island/map.html 

Itt megnézheted a villák elhelyezkedését. A nekem jobban tetszők (belülről egyiket sem láttam) a 130-155 közöttiek, közelebb vannak az Eco centerhez, és szebb a partjuk mint. pl. a 88 körülieknek. Ott már túl keskeny és van ahol be sem lehet menni. Nem mintha ez olyan nagy probléma lenne, mert ebben a gyünyörű környezetben az ember szívesen sétál.

 

A vízben bárhol tudsz úszni, de kell a süncipő. A szigeten is vehetsz 25$. A Basic all-hoz tartozik még a snorkell felszerelés bérlése. Nagyon ajánlom legalább a búvárszemüveget, a víz alatti látvány lenyűgöző, úgy a korallok mint a halak tekintetében. Egyébként az egyik barátunk is most tanulta meg a pipa használatát, és nagyon örvendezett hogy mennyivel könnyebb. Az Eco centerben oktatják is.

Mio

Előzmény: Berni07 (23411)
miyoko Creative Commons License 2012.01.26 0 0 23412

elszállt a válasz, nem tudom mit csináltam rosszul, már tegnap is megtörtént.

Előzmény: Berni07 (23411)
Berni07 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23411

Köszi miyoko!

Hihetetlen élménybeszámoló! remélem én is hasonlóval szolgálhatok nemsokára :-))

Úgy tűnik már sem garden sem beach villában nincs hely. csak jakuzzi beach villában vagy superiorban. ezek viszont drágábbak, de nem érdekes mindenképpen megyünk. esetleg ezekről a szálláshelyekről tudsz valamit? a tengerparton vannak?

11 napra voltatok, ha jól emlékszem. mi is vagy 10 vagy 11re mennénk. gondolom ez is gyorsan elrepült.

Írtál egy partszakaszt ahol alacsony a víz és lehegni lehet. itt mekkora kb. a víz? mi inkább úszkálnánk, búvárkodni nem igazán.

Még gondolkodom a kérdéseken :-)) de elég kimerítő volt a beszámoló. mégegyszer köszi!

Előzmény: miyoko (23410)
miyoko Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23410

Ellátás és egyebek

Basic all inclusive

Megérkezéskor kaptunk egy térképet és egy pár oldalas eligazítást, amiben benne volt de mondták is, hogy a mi éttermünk a HARUGE étterem, ami a sziget északi részén van, a recepció közelében. Itt tudunk reggelizni, ebédelni, vacsorázni, svédasztalos rendszerben meghatározott időben. Ha máshol szeretnénk (van még néhány étterem) akkor az fizetős, de kapunk 20% kedvezményt. Nem próbáltuk ki, elégedettek voltunk a Harugéval. Voltak  különböző estek, olasz, maldív, francia, ázsiai, thai, és millió finomság várta, hogy megkóstoljuk. Sajnos ennek meglettek a következményei, mindannyian elkezdhetünk fogyókúrázni itthon.
Az italfogyasztás a következő: bor (pohárban), sör, üdítő, víz, koktélok és röviditalok az étteremben és valamennyi bárban benne van. Ami nincs benne: pezsgő, piros csillaggal jelölt italok az itallapon pl. single malt whisky, és a palackos borok. Ja és a fagylalt.
Az árak elég húzósak, mivel minden fogyasztást szobaszámmal alá kellett írni, csak lenullázták.
A Basic all inclusiv ellátáshba még beletartozott 2 kirándulás is:
Az egyik egy hajókirándulás du. fél 6-kor naplementét nézni : Nagyon jó volt, előtte delfincsapatot néztünk, ahogy ugrálnak, játszanak a hajó körül, és utána kimentünk a homokpad vége felé, kaptunk 1 pohár pezsgőt és néztük, ahogy a felhők mögött lebukik a nap. Mire visszaértünk besötétedett és nagyon jókedvüek voltunk.

A másik kirándulás a szemközti állandó lakosok által lakott szigetre vitt át vásárolni.
A szigeten 1 utca van a házak inkább bodegák, és két hatalmas adótorony, ami nem túl szép látvány, de szükséges.
Megvehetted mindazt ami a szigeten is kapható volt kb. féláron. A sziget maga sokkal kopárabb növényzettel rendelkezett és az egyik oldalán rengeteg szemét volt, gondolom oda hordták amivel nem tudnak mit kezdeni.
Egyébként ez a legnagyobb probléma a szigeteken, a sok turista és az általuk gerjesztett hulladék.
Mivel mi meghallgattuk a tengerbiológiai központ vezetőjének (egy osztrák házaspár, aki 1998 óta évente novembertől-májusig itt van a szigeten) előadását, amiben szó volt a víz alatti világ mellett környezet védelemről is, szépen hazahoztuk a kiürült naptejes flakonokat és egyéb dolgainkat, kiolvasott újságok stb.
Ebből az előadásból megtudtuk, hogy a Maldív szigeteken évi 2000 mm csapadék esik le és ez összegyűlik a talajban a tengervíz felett egy édesvizi tavacskába. Ennek is köszönhető a dús vegetáció.
A turista szigeteken ezt nem szabad megcsapolni, de a helyieknek ebből van az ivóvizük is. Egyébként a tengervizet sótalanítják.
Na de elég a tudományból, inkább menjünk vissza a saját jól felszerelt szigetünkre.
Kuramathi a 4. legnagyobb túristasziget kb. 1,8 km hosszu a szélessége változó.
Mint első Maldívosnak nagyon tetszett, és mivel eléggé utána olvastunk, nem is vártunk Robinson feelinget. Nekünk fontos volt (legalábbis hiperaktív barátainknak), hogy legyen változatos a sziget, lehessen vitorlázni is, legyen több bár ahova el lehet barangolni, szóval direkt nagy szigetet választottunk. Én egy kicsit féltem ettől, de nagyon kellemesen csalódtam, mert nem láttam sehol sem tömeget. Akárhova mentünk, mindig csak lézengtünk páran. Szóval eloszlik a vendég, bár el nem tudom képzelni hol lehettek.
Gondolom mindig máshol, mint mi.
Nagyon szerettünk barangolni a szigeten, főleg naplemente előtt, amikor már nem fürödtünk és elindultunk egy kis egészségügyi sétára, ami mindig egy bárban végződött és jobbnál jobb koktélok fogyasztásával fejeződött be. Visszafelé úton láthattuk ugyanazt kivilágítva, amit azért nem vittek túlzásba, de a szekrényben rendelkezésre áll mindenkinek az elemlámpa.
Nem azért mert kifogyok a mondanivalóból, inkább attól félek elkezdem ismételni magam, ezért azt kérem kérdezzetek, és a kérdések kapcsán majd újra eszembe jutnak szépséges dolgok, amiket nagyon nagy örömmel megosztok veletek.
Aki még nem volt, csak vágyakozik, el sem tudja képzelni, hogy mindent felülmúló élményben lesz része.

Remélem sokáig tart a hatása!

Előzmény: miyoko (23409)
miyoko Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23409

 

 

Néhány szó a fürdésről és a snorizásról

A villánk a 70-es, 73-as és 78-as volt, ez a laguna oldalon a szörf és vitorláskölcsönző magasságában helyezkedett el.

Úgy kell elképzelni, hogy a parttal párhuzamosan vezet egy út, az út és a part között hatalmas bokrok, cserjét, fák, amik közé be lehet húzni a parton lévő napágyakat (napernyő nincs, nem is kell) és az út másik oldalán félkörívben vannak a villák, egymástól egy kicsit elcsúsztatva. A mienk a 70-es a félkörív legbelső részén volt, az út és közte még kisebb utacskák is voltak amik felszabdalták a kertet, ami viszont hatalmas kókuszpálmákkal, hibiszkuszokkal és leanderekkel valamint számomra ismeretlen gyönyörű virágzó növényekkel volt tele ültetve.
Ha a villánk magasságában kimentünk a partra, ott a bólyán túl horgonyozott minimum 8 jacht. Szép látvány volt. Itt a part homokos, illetve koralltörmelékes,  nem forró! és a víz alatt elég sok megkövesedett koralldarab, kisebb sziklák vannak. Ezért fontos a süncipő, különben megsérülsz! Itt is snoriztunk, de szép színes halakat csak elszórtan egy-egy nagyobb korallszigetnél láttunk.

A következő  hely az infinity pool melletti tengerszakasz volt.
Itt  hullámvédő gátak vannak a parttól nem messze, így a belső részen teljesen sima a víztükör, mint a medencében. Viszont alacsony a víz, csak lebegni lehet, de óvatosan. Halak is vannak de nem tömegével.
A gátak közötti átjárón ha már kijutottál, akkor többet látsz, de vigyázni kell  elég erős a hullámverés, vagy csak nekünk volt nagy a szél.

Aztán megpróbáltunk még a reef oldalon a vizivillák melletti sárga jelzésnél kimenni, ott elég macerás volt a kijutás, inkább búvárruhában lévőknek ajánlanám.

A legjobb hely számomra az ECO Centernél lévő moló környéki tengerszakasz volt.

A 155 villa magasságában letáboroztunk a parton és kényelmesen lépcsőn bele az akváriumba. Itt volt a legnagyobb halgazdagság és a legszínesebb, legváltozatosabb halak. Minden szinben és méretben előfordultak, a két centistől a fél méteresig. Nagyobban csak a cápák voltak, ők kb. 1 méteresek lehettek illetve volt egy másfeles. Érdekes módon nem láttam, hogy a kisebb halak elrettentek volna a cápáktól. A legtöbbször itt voltunk, de nem tudtunk betelni velük. Azért mi szeretjük a kalandokat, így a férjemmel egyik nap elúsztunk (sodort az áramlat) a következő sárga zászlóig, ami elég messze volt, és balgán azt reméltük, hogy ki tudunk úszni vagy menni a partra, mivel ez egy kikotort hely. Nagyot tévedtünk. Végül csak kijutottunk vérző sebek árán a korallkertből, de akkor letettük a nagyesküt, hogy többet nem próbálkozunk. Nem bántuk meg, még az utolsó napon is láttunk újdonságokat, pl. a cápik kijöttek öten a 30 centis vízbe és ott játszottal körülöttünk. Hihetetlen élmény volt ez is.

De ha csak a parton ültünk és néztük az óceánt, a szineket, a hullámokat az is csupa csoda volt.

Folyt.köv.

Előzmény: miyoko (23408)
miyoko Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23408

Kedves Fórumozók, Maldívra vágyakozók, ott lévők és visszavágyók!

Megpróbálom ezzel a kis személyes beszámolóval viszonoznozni azt a sok szépet, amit évek óta olvasgattam tőletek!

2010.január 11-21-ig Kuramathi Island beach villa, basic all inclusive. Repülés Austrian-nal Bécsből

KÉrdezzetek, nagyon szívesen válaszolok.

 

 

 

Beszámoló Kuramathiról


Szóval megérkeztünk már néhány napja, de alig tudjuk elhinni, hogy ilyen gyönyörü hely is van a földön. Ez tényleg maga a paradicsom! Az egész sziget egy óriási trópusi kert, iszonyu magas pálmákkal, egymást érik és érik rajtuk a kókuszdió, amiket levernek, ott ahol a turistákat fejbe kólinthatnák., rengeteg, hibiszkus, bogenwilliae, néhány leander, és még millió féle virágos cserje és persze hatalmas fák tömkelege. Mint egy botanikus kert, van is egy botanikus ösvény is. A bungalónk, ami partinak van kikiáltva, nincs a parton, de látszik a víz, és tulajdonképpen a kerten át lehet lemenni a partra. Kb. 3 perc. Eszünkbe sem jutott reklamálni vagy cserélni, mert előttünk nem jár el senki, körbe pálmák virágok gyünyörü gondozott kert! Madarak is vannak, nappal röpködnek az óriás denevérek (gyümölcsevők és kb galamb nagyságuak), van saját gekkónk a terasz tetjén laknak és rohangálnak a plafonon. A fürdőszobának van egy nyitott része, ahol a zuhanyzó van, ott is van egy pici kert lámpával, pálmával, virággal, a többiekhez meg belóg 1-1 fürt banán is. A terasz előtt van egy vízcsap, ahol lábat mosol, mert minden homokkal borított és emiatt inkább mezítláb járunk, papuccsal a kézben.
Van egy 300 éves fa a szigeten (Banyan tree), ha bemégy mögé egy kis ösvényen, olyan érzés mintha az őserdőben lennél, földbe legyökerező léggyökerek, liánok és nem látod az eget.
A tenger ill. óceán leírhatatlan. A parti sávban világos türkíz, beljebb sötétkék (királykék) és előtte a fehér homok, csodás. Kell a süncipő, mert mindenütt koralltörmelék van, a víz alatt is és élesek. A víz alatti világ nem olyan gazdag mint a vörös tengerben, de itt is rengeteg szines hal van csak nem olyan tömegben. Van saját rája csapata a szigetnek, esténként 6 órakor rájaetetés van. Óriási show. Közben 5 db cápa is ott kószál, hátha ők is kapnak valamit, de csak a végén a maradékot ehetik meg. Egyénként 1 méteresek és szirti cápák.
Ma délelőtt egy 2 órás snorkell programon vettünk részt, kivittek hajóval ide a közelbe, és együtt úsztunk 5 db manta rájával (nem ezeket etetik este, ezek növényevők) állítólag nem mindennapos esemény itt látni őket, nekünk szerencsénk volt. Fantasztikus lények, nagyon fenségesek, ott úsztak el mellettem, majdnem elértem őket. Legalább 2 méteresek voltak. Utána egy korallfalhoz vitt minket a hajó, és ott nézegettük a halakat. Láttunk cápákat is, kicsiket. Ezek szürke szirti cápák, embert nem esznek. Este a tengerbiológiai központban megnéztük a víz alatti felvételeket, amiket a biológusok készítettek, akik vittek minket.
Tegnap reggeli után kimentünk a sziget keskenyebb csücskében lévő homokpad végébe, ami végül eltünik a tengerben. Hosszú séta volt, de megérte. Pont az apály vége volt, így a leghosszabb része víz fölött volt, és mire visszaindultunk, már helyenként kezdett víz nalá kerülni itt-ott. Nagyon érdekes  és különleges érzés ahogy mégy befelé az óceánba. Persze szarrá égtünk kalapban, trikóban, a kezünk és térdhajlatunk pecsenye. Kenegetjük. Mindez az 50 faktor mellett.
És az az érdekes, hogy bár van vagy 5-600 vendég, sehol nincs tömeg, csak itt-ott lézeng néhány ember. (Pedig erre a vendégseregre 600fős személyzet van) Majdnem mindenki párban van, egy egy család, de olyan 6 fős társaság mint mi nem nagyon akad.
Most azért megint kimegyünk a partra, mert olyan gyönyörü, hogy nem győzöd nézni.
Foly.köv.

Előzmény: Berni07 (23405)
miyoko Creative Commons License 2012.01.25 0 0 23407

Most jöttünk meg Kuramathiról, Beach villában voltunk arról tudok ódákat zengeni. Ami garden villát láttam, azok érdekes módon a parton voltak, sokkal közelebb a vízhez mint a beach villák, de sorházszerü elrendezésben, míg a beach villák szabadon állóak.

Úgy tudom 12 db. garden villa van a szigeten, mi ebből 6-ot vagy 8-at láttunk, gondolom a többi tényleg a kertben van. Ehhez képest a mi beach villánk is a kertben volt és imádtuk, mert a kert csodás.

Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok, de küldök is egy beszámolót több részletben.

 

 

Előzmény: Berni07 (23405)
Berni07 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 23406

májusról mi a véleményetek? nagyon rossz választás időjárás szempontjából?

Berni07 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 23405

Sziasztok! Kuramathi garden villa??? van vkinek tapasztalata? vagy beach villába menjünk?

köszi!

csel78 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 23404

Sziasztok!

 

Igen a Bécsi indulás a legjobb azt mondják. Azt mondjátok hogy érdemes egy kicsit körülnézni a terminálon ha mi is 4 órát várakozunk Dubaiban?

Szerintetek érdemes előre le emailezni a kirándulásokat mert már ha ott vagyunk nem lesz hely?

Mi is nagyon szeretnénk elmenni island hoppingra, és a tengeralatjárózás feltétlen. Nem tudjátok hogy kb mennyi költöpénzt kellene vinni? Még mindig érvényben van a kiengedési 50$? Fejenként van vagy 2fő nem tudom?

Valaki esetleg feb. 17-tő summer islandon?

 

Szép napot!!

 

Adri25 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 23403

Sziasztok!

 

Tudnátok tanácsot adni, hogy mikor érdemes utazni, amikor nem annyira csapadékos az idő? Nekünk az esküvőnk augusztusba lesz, de úgy tudom akkor még eléggé csapadékos.. novemberen gondolkozunk hogy akkor mennénk. Szerintetek?

 

Köszönöm

Adrienn

Magic11 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 23402

Szia Bandos!

 

Azt elfelejtettem írni, hogy a kefdvező repjegy Bécsi indulású.

Visszafelé esti járattal jövünk, és reggel hatkor vagyunk Bécsben, szóval nagyon jó a csatlakozás, csak kifele kell várni 6 órát. Úgy gondolom ennyit megért az olcsó ár.

Dertours-nál foglaltuk, szerintem jó áron, ráadásul az adott időben félpanziós foglalás esetén a dertur állja a teljes panziós ellátást.

Kiváncsian várjuk egy év alatt mennit változott a sziget. Már csak 2 és fél hónap!!!!

Nálatok hova lesz a következő út ? Ha Maldív, akkor melyik sziget ?

 

Magic

Előzmény: Bandos (23399)
JAZ70 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 23401

Szia Bandos !

Ha jól emlékszem te írtad, hogy Royal-ra mint visszatérő vendég kedvezményt kapsz a helyi árakból ?

Légy szíves írd meg, hogyan sikerült ezt elérned !

Üdv: András

Előzmény: Bandos (23400)
Bandos Creative Commons License 2012.01.22 0 0 23400

Hello Mauritius25!

 

A "normál" Island Hopping esetében a Reethi Beach a fix resort sziget. Mi 2009-ben már háromszoros visszatérő vendégek voltunk a Royal-on, és ráadásul egy 9 fős csapattal mentünk, így nekünk a kérésünkre "free of charge" megszervezték a Sonevafushi-t az Island Hopping keretében. Persze érdemes megpróbálni ezt kérni Nektek is, egy előzetes e-mail talán valamit segít. Egyébként bármilyen kirándulást meg lehet szervezni, mert lehet bérelni dhoni-t is, és speed boat-ot is, legénységgel, és akkor oda viszenk, ahova szeretnéd, de elég vaskos ára van. Szerintem a sziget honlapján fennt van, hogy milyen aktuális kirándulások vannak, és ha mail-en előre kértek ilyen infót, azt is megküldik 1-2 napon belül.

Zanzibáron még valóban nem jártunk, tudjuk, hogy az is szép lehet, de mi valahogy Ázsiát jobban szeretjük. De azért lehet, hogy egyszer majd Zanzibárt is célba vesszük.

 

Jó készülődést a Royal-ra! 

 

Bandos 

Előzmény: Mauritius25 (23379)
Bandos Creative Commons License 2012.01.22 0 0 23399

Szia Magic!

 

Gratulálok az új Coco Palm Dhuni Colhu úthoz! A Qatar menetrend odafelé szuper, de visszafelé a csatlakozás elég gyatra. Melyik járattal jöttök majd visszafelé Male-ról, a reggelivel, vagy az estivel? Hogy töltitek majd Dohá-ban az időt?

Néztem a Meiers árakat a szigetre, sajnos jóval drágábbak, mint a tavalyi bevezető árak. Hol foglaltátok a szállást? Találtatok máshol kedvezőbb árakat, mint a Meiers-nél?

 

Bandos

Előzmény: Magic11 (23393)
microdimension Creative Commons License 2012.01.22 0 0 23398

Sziasztok, egy ismerősöm kért meg, hogy tájékoztassam arról, mennyi cigarettát lehet bevinni az országba? (elég erős dohányosok)

Nem nagy netezők, gondoltam segítek Nekik. Nem találtam sehol infót erről, bár próbálkozom továbbra is. Ha esetleg lenne erről valami infótok, megköszönném. 

gletschi Creative Commons License 2012.01.21 0 0 23397

Köszönöm, nem hagyjuk el a terminált, mert nekünk is kb. 4 óránk lesz az átszállásra.

Előzmény: Külföld (23396)
Külföld Creative Commons License 2012.01.21 0 0 23396

ha csak átszállsz nem kell. de ha kiakarsz menni a terminálból pl város nézésre akkor bizony kell. pl tudom hogy németeknek ott megadják a határon de magyaroknak elöre kell kérni. voltak itt akik úgy mentek, hogy pár napot dubaiban töltöttek.

 

mi csak átszálltunk és 4 órát vártunk kisgyerekkel, de olyan óriási a terminál hogy elsétáltunk ide és oda, ettünk valamit (én terhes voltam és mindig éhes voltam) majd már el is telt a 4 óra. amúgy csokit vettünk a terminálban, méghozzá valami isteni datjásat. pont most met dubaiba párom nagybáttya már hozattunk is vele.

vissza fele meg másfél óránk volt anniyre elég hogy pelenkát cseréljünk, és csokit vegyünk.

Előzmény: gletschi (23395)
gletschi Creative Commons License 2012.01.20 0 0 23395

Sziasztok!

 

Ha dubaji átszállással utazok a Maldív-szigetekre, kell-e vízum?

JAZ70 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 23394

Sziasztok!

Jön valaki Sun-ra február 4-én ?

Üdv:András

Magic11 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 23393

Sziasztok !

 

Qatarnak nagyon jó repjegy árai vannak most. Tegnap sikerült foglalnom 200.000 -ért.

Bandos mondása szerint: mindenki Maldívra !!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!