Nem. Kedves, en azert jarok ide, hogy rohogjek a sok baromsagodon. Ezt ennel vilagosabban es egyertelmubben nem tudom leirni. Hidd el, becs szora, kizarolag, minden hatso gondolat nelkul, egyszeruen csak szorakozni a sok eszetlen hulyesegen. Politikamentesen.
Nyugi nyugi jól elvagytok ott New-York felé (az ékezetből, meg az egyebekből gondolom, de ide a bökőt, hogy az USA-ban vagy éppen) gondolom most. Nálatok nappal, de nálunk éljjjj!szaka. Én kitartok Veled itt hajnalig ilyen provokatív faszságok megvitatásán is akár. Ráérek, idehaza, de néha átmegyek máshová is............ A változatosság gyönyörködtet. Addig is most türelmedet!! ;-)
Különben nincs itt semmi gond, de amikor beesik ide egy ilyen, amolyan kilóg a lóláb de nagyon ügyetlen s jó ügye sincs csökött kis ügynököcske, akkor..... (elszomorodok na!!!) :-(((((
Na azért nem kell ám megsétődni! Arról én nem tehetek (a nyelvvé az érdem!!), hogy ezzel a nyelvvel alapból sok mindent elkövethetek. Pl. most Téged kicikizhetlek. ;-)
Egy újabb na!! Ha Te frusztrált vagy és csak azért jársz ide, hogy a nagy ó-kosságod miatt fejjel a falnak sokszor rúgdosni járj ide másokat akkor nesze Neked talán, de nekem ez egy relytéjes talány, miért is, de valahol beteg tán a lelked!? Remélem ezzel nem nagyon sértettem meg a Tiédet... (az enyim a Te idebaszólásaiddal is remekül megvan, bár vannak másjelleű problémáim - melyek innen is fakadnak) :-((
Akarsz ittmaradni informatíven, avagy itten személyeskedsz. Én Qrvára nem számítok mint egyén hiddel, a közös tudás számít semmi más. Én aztat próbálom közvetíteni. És jó lenne ha Te is átmennél amolyan rendes tanítóba és elmondanád amit tudsz. Az hogy majd ezeken jókat vitatkozunk, na az az igazi isten-emberi dolog.
Tehát várom, hogy a szórakoztatástól eltekintve milyen tudomámos ellenvetéseid vannak. Aztán majd szépen beszélgetve eligazítgatjuk egymást. Amennyiben ebben a játékban nem vagy hajlandó résztvenni akkor.......... (hagyjuk, mert még valami személyeskedés lenne a dologból)
Ui: Nem is értem miért kell ilyenekre ráágálnom!? (:-(((()
A felvetés az volt, hogy víz szó és egy sumer megismet szóalak az 'A', mely Ő-Ó kapcsán illeszkedik rengeteg szóelőn a magyarban és más nyelvben is. (Ehhez esetleg valamit?)
Vagy ez hülyeség oszt kész!? Kifejezetten tudomámos hozzáállás, na persze annak a most már télleg tele van vele nekem is a hócipőm FUrcsalizmus-védelem az oka!??
Konkrétan ez szerintem baromira nem volt konkrét Kedves R(ög)by! Egyetnemértesz - szóragozgató vagyok csak, de pont ez az ősnyelvi lényeg, márha érted. De lassan kezdek leszokni arról a szokásomról, hogy akár a Zaiczból, akár a Teszből is más véleményen állóknak megvitatásügyileg, meg ellentmondásilag idecibáljak citáljak konkrétumokat.
De én kitartó vagyok. Te meg mit is keresel itt? Szólj hozzá inkább az Ó és Ő höz. Meg a visz a vízhöz!
Na jó teológiai kérdésekben nem várhatom el még egy FUrmányos, agyunkat szana-szét-szána fúrta FUra úr kiakadémikustól sem, hogy otthon legyen. :-(((
Nem azét mert más a vallása., hanem mert meg lett az formázva. Ha nem lenne el se végezhetné azt a szakirányt. Pogromozás. Én tudom ne izgulj, sok kapcsolati példából.
en teljesen nyugodtan leirom, hogy amiket irkalsz az baromsag es az eg vilagon semmi tisztelnivalo nincs benne. Viszont sajnallak, mert latszik, hogy mennyire melyen hiszel ezekben az eszetlen hulyesegekben. Mondjuk nem artana, ha legalabb magyarul megtanulnal rendesen, ha mar egyszer szep nyelvunkrol irkalszo ossze-vissza.
Ezt ka'r volt idehozni, mert ez egy kulon tema es semmi koze ahhoz, amirol itt "vita" van.
Kulonben az egesznek rettenetes propaganda ize van.
Bp. 44. Okt. 15.-tol. 45 Jan . 15.-ig volt "nyilas ke'zen." (kb. 90 nap)
Ezalatt felallitottak a "ve'dett ha'zakat" es a gettot, ahol valami ve'delmet azert kaptak.
A Kormany 44. Dec. 22.-en elhagyta Bp.-et.
Etto"l lehet szamitani az u.n. "ve'szkorszak"-ot, amikor a kozbiztonsag fokozatosan eltunt.
Ezrek "legyilkolasa", szemenszedett hazugsag, amire nincs semmi bizonyitek es amit senki se mer cafolni, mert nehogy "nyilas" legyen belole.
A videken meg ugye, mar nem voltak zsidok, ahogy mondjak, szoval mit csinaltak volna a "nyilasok"?
Mondom e'n, akinek az apja 27 "uldozotten" segitett, akikbol mindenki e'lve maradt.
Bocsanat, kiveve egy, aki meg volt remulve, hogy kozel hozzank, a Mester-utca 10-ben nyilas partiroda volt, 2 het utan atszaladt Budara, ahol kesobb egy eltevedt golyotol meghalt.
A hazunk 18 zsidojabol mindenki megmaradt, azzal a ket fiatallal egyutt, akik Auschwitzbolt jottek vissza.
Van egyforma is: Adj ide valamennyit, de ne valamennyit, maradjon nálad is valamennyi! ------------- A 'valós' mennyiség (azaz: mind) és a ki-választott mennyiségekről van szó. váló (mnév) > vála (főnév) > vala ------------ A LÉTIGE A jelen és a múltidőre vonatkozóan a -VÁLIK- szóból alakult ki, nyilvánvalóan események felemlegetése kapcsán:
"ÚGY VÁLT…" > ÚGY VOLT VÁLTAM > VOLTAM VÁLTÁL > VOLTÁL stb.
Jelenidő: (vál-EG) (eg = én) (válok) > VALÉK............(vályok) > VAGYOK (válol) > VALÁL............(vályol) > VAGY (-OL) (válon) > VALA..............(vályon - vá’on) > VAGYON – VAN (Talán azért nincs VALÁN, mert a 'vajon?' szó régebbi alakja ez lehetett.) (válunk) > VALÁNK........(vályunk) > VAGYUNK (vál-o-tok) > VALÁTOK...(válytok) > VAGYTOK (vál-an-ak) > VALÁNAK..(válynak-vá’onnak) > VAGYNAK - VANNAK
Előkotortam én is a fiók aljából egy régi agymenést.
A VAGY a legtöbbet rejtő és a legtöbbet felfedő szó a magyar nyelvben.
VAGY. VÁGY VAGY. VAGY-VAGY. VÁGY-OK. VAGY-OK. Ha VÁGY vagy, akkor is VAGY. Egy ékezet híjján. Minden ami elmúlik csak egy ÉK. Csak egy ÉKezet. Már VAGY. Öröktől VAGY. Csak az ÉKezet zavar a látásban. ÉKet ver az EGYségbe. KETé hasítja. VAGY VAGY. KÉT-SÉG. AZ OTT-HON egy Ékezetnyi távolságban van.
De az ÉK szép is. ÉKesít. Nem megtagadni kell, hanem élvezni, gyönyörködni benne, de tudni, hogy mi. Tudni, hogy a VAGY és a VÁGY nem ugyanaz. Egy ékezet különbség. Csupán ennyi. Ezért olyan nehéz őket megkülönböztetni. Az A a kezdet. A VAGYOK. A VAGY. Rajta az ÉKezet a teremtett világ, a KETTŐ Az ÉK-SZER. Izgalmas, gyönyörű, mulandó. VÁGYból VÉGY el egy ÉKkezetet és VAGY. Az ékezet csak egy apróság, mégis minden ettől MÁS. Csak MÁS. Az Ő MÁSa. De a MÁS nem az eredeti. VAGY-OK A-KI VAGY-OK.
"A 170 napnyi nyilas uralom során a Horthy által július 7-én leállíttatott deportálások újraindultak Adolf Eichmann vezetésével, és a nyilas kormány hozzájárulásával és támogatásával zsidók és romák tízezreit hurcolták kényszermunkára illetve haláltáborokba.[5] A Budapesten maradt zsidók túlnyomó részének vagyonát és lakásait a nyilas kormány elkobozta, az embereket gettóba zsúfolta. A fegyveres nyilasok zsidók ezreit gyilkolták meg a budapesti gettóban illetve a város egyéb pontjain."
Ezek a nyilasok.
Azok, akik a másikat alaptalanul rágalmakkal illetik, az emberi faj legalja. Ocsmány gyűlöletszítók. Senkiházi gerinctelen férgek.
Olyan mint a fenyő,
Ki lent is fent nő,
Letört ága ketté ágaz
Teremt-köréd-kétes ágat
Egyikük Te a másik Ő
Te lenn, és fenn Ő
Mindegyik egy, mindegy
Mert légy lent, avagy fent,
Ő élettel rád éleket fent
Mik élnek,
mint késeken az élek
Azon késekkel jól meg is kent
Te kis jól felkent Kend
És kik már élnek úgy, hogy nem félnek,
nem csorbulnak, fennről jövő fényes fennre növő fenyők is lassan az égig érnek.
És az égig értek.
Én már mindent értek.
Boldog karácsonyfát mind – ém – de kinek?!
Ui:
Na itt nem az én eszemnetségemre szolgáljon tanulságul a dolog, de ezzel a nyelvvel néhány perc alatt ilyeneket lehet. (Mert én csak nyelvészkedem itt, amolyan amatőr szinten)
Nyuszibogyó! Nyekegjél valami érdemit is, hogy lássuk, meg tudod e ítélni, mi a 'butaság'! (de precízen ám!) Addig csak egy vajling nokedli vagy...tele "érzésekkel"...
"...fordulj az olaszokhoz, akiknek sejtelmük sincs, hogy ez a köznyelvi szavuk valójában a magyar KÚR-ból származik."
Azt tudom, hogy szeretsz csúsztatni. Most is ezt tetted... A közös ősi (nosztratikus), alapjában kör jelentésű K#R gyök az alap, mint idézed is. Durva... Pláne az ÍV fényében... ------------------------- KERÍT Proto-IE: *ker(y)-, *krēy- (to separate, to divide) Proto-Altaic: *kuri (wattle, fence - vesszőfonat, kerítés) ----------------- KÖR (round) Indo-European: *ker- (*kerk-, *kerg-, *krenk-, *kreng(h)-) Altaic: *k`erV ( ˜ -ŕ-) Uralic: *kerä rund, rollend; sich drehen, drehen, wenden (cf. also kere Kreis, Ring, Reifen ) Eskimo-Aleut: *karivǝ-
Pesze ott az arany (napszínű) is, és az hogy fenn kifen és fentről jő a fény. (????)
Hiába na ezek a kognációk nem egyszálasak, ahogy ma itt etimolyológizélnek. Vagy ez, vagy az és választanak. (Na persze mondják, hogy ez, ahogy én teszek-veszek nem vezet sehová.)
Az én szituáció ÖZÖNöm erre. Szép csillogó, fényes kövek a tűzhely köré. Szépek ezek és vannak a temészetben, azaz ma is lehet találni. Az ón kicsurran, ha nagy a tűz. Az ég az ég és nappal ha derült színe kék. Szerintem azt hagyjuk békén! (Persze lehet így is, csak nem annyira vallósságos)
Nekem ez az A (víz) a francia 'eau' (ö) szóra hajaz (nem tudom jól írtam-e). És hát ez még az ó-ó-ó avult gall avkorokból származhat. Egy biztos, hogy ódon dolgok ezek. Víz és élet. Ó és Ő. ;-)