Keresés

Részletes keresés

degenerator Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40120
köszönöm a korrekt választ. könnyen értelmezhető, higgadt, tárgyilagos. ellentétben a 40116-ossal.

Előzmény: M.Zoli (40118)
Mud Rider Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40119
Legalább ezeken a topicokon maradhatnánk a tények alapján.

Ez az idézet, egy elég tendenciózus, elferdítő fércműből származhat és nagyban épít a kollektív elbutulásra.
Pl asszongya: "Az ostrom következtében..."
meg, hogy "Megsemmisült az összes Duna-hid."
Persze, az ostrom következtében, hiszen nem adták meg magukat a megszállók!
(akik egyébként hivatalosan is azok voltak, hiszen Hortyéktól már ekkor erőszakkal átvették a hatalmat és megszállták az országot. Az, hogy a mai szellemi véglényeknek a 40-es években is voltak megfelelőik, akik a németek oldalán kitartottak, még nem legitimizálja ezt)

Megsemmisült a Duna híd. Így is lehet mondani, mert egy ilyen tendenciózus cikkben rosszabbul nézne ki az igazság, hogy német "barátaink szisztematikusan lerobbantották azokat!

Szóval, csak azt felejti el megemlíteni, hogy az egész tömeggyilkosság és rombolás nem történt volna meg, ha Hitler nem akarja itt megfordítani a történelem kerekét.

Hogy lehet valaki olyan kevéssé éles elméjű, hogy bevesz ilyen sületlenséget???

Előzmény: Éhesló (40086)
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40118

Udv.

 

Azt, hogyha egy komplett generacio eltunik a munkaeropiacrol, akkor az a generacio amelyet ezek nevelnek, nem igazan lesz fogekony arra, hogy tanuljon, majd dolgozzon, plane, ha oriasi erofeszitest kivan egyaltalan munkat talalni. Sajnalatos modon a rendszerveltas utan letrejott egy tartosan munkanelkuli reteg, amely keptelen elhelyezkedni azota is. Ez a reteg aztan felneveli a valoszinuleg ugyancsak tartosan munkanelkuli kovetkezo generaciot.

 

Arpapa valoszinuleg erre gondolt. Meg arra, hogy egyetlen magyar kormany sem tett annak erdekeben igazan, hogy ez a reteg ( es itt tennem hozza, hogy ez a reteg nem kotheto etnikumhoz meg veletlenul sem. Annyit lehet konstatalni, hogy azt lehet latni, hogy mely orszagreszeket sulyt ez jobban, es azt, is, hogy mely etnikumot sulytja ez jobban ) kissebbedjen.

 

Ha felelosoket akarsz keresni ezert, akkor azt megtalalod mindket oldalon. A kormanyzat reszerol is, mert nem fektetett kello hangsulyt a szegeny orszagreszek felemelesere, itt infrastruktura fejlesztesrol, oktatasi es nevelesi programrol, valamint munkahelyteremtesrol van szo egyreszt. Masreszt az ado es segelyezesi rendszer olyan jellegu atalakitasarol, amely jobban motivalja az embert a tanulasra, es munkara. Ez mellett a Btk szigoritas kissebb reszben, de ami jelenleg valoszinuleg sokkalta fontosabb, a birosagok mukodesenek hatekonyabba tetele ( az egyes ugyek lefolyasanak a meggyorsitasa peldaul ), es a rendorseg mukodesenek a javitasa az ami fontos ( tobb, jobb eszkoz, nagyobb letszam, jobb jogi tamogatas ).

 

Az egyen oldalarol a feleloseget meg lehet talalni a gyerekek hianyos neveleseben, valamint abban, hogy sokan inkabb arra torekednek, hogy a rendszer hibait kihasznalva, a megelhetesuket kizarolagosan segelyekbol, illetve meg esetleg feketemunkabol biztositsak. Ezt meg megint nem lehet etnikumhoz kotni.

 

Nagyjabol "csak" ennyi a problema lenyege, amit ha atnezed ezt a felsorolast, tobb evnyi - evtizednyi kovetkezetes munkaval tud a mindenkori kormanyzat megoldani, kozosen az egyennel. Viszont az egyen onmagaban ezt nem tudja megoldani.

 

Ebbol kovetkezik, hogy aki gyors megoldast kinal erre a gondra, az egyszeruen hazudik. Nincs gyors megoldas. 

 

Tessek egyebbkent olvasni a sorok kozott is.

 

Azonkivul ennek a topicnak ez a kerdes nem temaja, az egyeduli kapcsoladasi pont a Honvedseg egyes programjai, amik eselyt nyujtanak legalabb valamennyi hatranyos helyzetu szemely szamara a kitoresre. Ezert ezek tamogatandoak. Ugyhogy ezeket a programokat leszamitva jo lenne befelyeznunk a tobbi targyalasat, mert meg a vegen a modi fog rendet rakni, teljesen jogosan.

 

ON.

 

Udv. 

 

 

Előzmény: degenerator (40115)
arpapa Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40116
Idióta!
Ezt jelenti a nick neved?

Ha esetleg ez vagy akkor ennyi elég is!

árpapa
Előzmény: degenerator (40115)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40114
Üdv!

Javaslataim a "spórolásra":

- azzonnal kivonni a következő repülőeszközöket:
MiG-29B,MiG-29UB,L-39ZO,Mi-24D,Mi-8T,Mi-8P

- azonnal kivonni a következő szárazföldi eszközöket:
T-72M1,D-20,Konkursz + BRDM-2/MTF

- a tatai harci-támogató zászlóaljat átalakítani könnyű lövészzászlóaljá /szállítóeszközök Mercedes Unimog + Mercedes G270/, úgy, hogy megfeleljen a NATO és USA békefentartó elvárásainak.

- közös parancsnokság alatt összevonni a MH 34. Bercsényi KMZ-t + MH 25/88-as KVZ.

- leállítani 2 db AN-2 aknásznaszád felújítását





arpapa Creative Commons License 2009.02.16 0 0 40113
Nem kötelező végigolvasni az alábbit, blogomban már több ezren megtették.
Egy velejéig rohadt, kétszínű aljas dolog folyik ma nálunk, a végén egyszóval fogalmaztam meg: visszavadítás!

Egy képet teszek fel Sárközi bácsiról, ha él még, a jó isten éltesse sokáig!

Még egy idézet magamtól:

A gyilkos meg gyilkos, szemét rohadék, mint az a rendszer, amelyik megengedi, hogy életvitelszerüen folytathasson valaki huzamos időn keresztül bűnőző életmódot, legyen az cigány, parlamenti képviselő, önkormányzati képviselő, vagy bankár!

Nem hat, húsz éve!




A rakétadandár cigánykatonái!

"Eszembe sem jutott akkor, hogy a százados cigány, megigazítottam az öltözékem, kopogtattam, és jelentkeztem, majd jelentettem neki, hellyel kinált, és eligazított.

Semmi kivetnivaló nem volt ebben, örmester voltam.

A tiszthelyettes iskolán is csak akkor tünt fel, hogy három cigány társunk van, mikor eskükor, népesebb és szinesebb csoport fogadta.

Aki daruval adta át nekem a rakétát a Szovjetúnióban, tiszthelyettes volt,és cigány!

Sárközi zászlósra minden leszerelő katona emlékezik, Ő szokott hegedülni leszereléskor, nekem mindig eljátszotta a Pacsirtát, és gyönyörűen, a katonák Sárközi bácsinak szólították, tisztelegtek neki, és bácsizták. Örmesterként én tisztelegtem neki, mikor tiszt lettem, Ő tisztelgett, de zavarban voltam, mindig csodáltam azokat, akik értenek a hangszerekhez, Ő nagyon értett.

Nyudíjazási bulikon zenélt

Húzta leszereléskor. / Egy kicsit régi a kép, és csak a harmónikás látszik /

A rakétadandárnál szolgáló cigány katonákról akarok megemlékezni, akkor így lehetett mondani, de sohasem mondtuk így, nem tettünk különbséget, de észrevettük a különbséget.
Egyszer viccelődtem egyik tiszthelyettessel, aki darukezelő volt, többször és fennhangon kérdeztem- milyen gém van ezen a darun, netán kanalasgém??
Ügy lett ebből és majdnem megkaptam életem első fenyítését, soha többet nem humorizáltam ezen, és a J-vel azóta is jó viszonyban vagyunk. / azért a diktatúrában is odafigyeltek erre és talán jobban védték az érdekeiket, mint napjainkban /
A rakétadandárnál sok cigány katona szolgált, volt sorállomány, tisztes és tiszthelyettes is.
Mint kiképző, újonc koruktól a leszerelésükig követhettem a pályájukat.
Láttam a cigány katonát, eskükor a szüleivel, kint ültek a parkolóban a többi katonával a fűvön, láttam amint az édesanyja levette a fejkendőjét, és leterítette a fűre, hogy arra üljön a fiú, és láttam amint a testvérei simogatták a ruháját, büszkén tették fel a sapkáját, és azt is láttam mindannyian büszkék voltak.
Lehet, hogy ezen a fiún most volt először tisztességes öltöny, most látták először férfinak és valóban az volt.


A bevonult cigány fiatalokkal nekem sohasem volt rossz tapasztalatom, ha önként jelentkezőt kértem mindig jelentkeztek, olyan érzésem volt, hogy bekerültek egy csapatba és bizonyítani akartak, mindent elkövettek, hogy megfeleljenek.
Legendák keringenek a büdösségről, de ez csak úgy igaz, hogy a katonák megtalálták a módját bármilyen "büdös" katona tisztálkodásra kényszerítésének.
Sokkal több problémám volt egy pesti "csöves" figurával, mint a cigány katonákkal.
Egyik cigány katona / szándékosan írom sokszor ezt szót és nem írok semmiféle bokszost vagy szoláriumost, mert ezek a szavak a mai kor, a ,,demokrácia" szavai, az én időmben nem léteztek /, tehát az egyik cigány katona végig a kezem alatt szolgált, ötös kezelőként, a rakéta indító berendezés segédvezetőjeként.

/ Ez a kép nemrég került elő a most bontott Bólyai főiskoláról, 1984-ben a sztyeppén készült, számunkra szenzációs és felbecsülhetetlen, köszönet egy "MAZ" nicknevű hagyományörzőnek. A katonák menethez készítik elő a rakétaindító állványt, amint látszik önállóan, hivatásos nincsen a közelben. /

Az ország legfélelmetesebb fegyvere volt a kezére bízva, és ezt tudta a katona.
Soha olyan nagy becsben indítóállvány nem volt, a katonánál állandóan törlőrongyok voltak, és suvickolta fényesítette a gépet, mikor tisztes lett, a honvédok tartottak tőle, és ha villant a szeme, már törölgettek.
Nem is volt soha gondunk a szemlékkel, nem volt csöpögő olaj, nem volt sáros alváz, nem hevertek szanaszét a szerszámok.
Szoktam nézegetni távolról, mintha még beszélt is volna a géphez, de embert technikát ennyire tisztelni azóta sem láttam.
Kiváló katona lett és úgy is szerelt le. Sorkatonák dolgoztak a keze alatt, de soha egyik beosztottja sem vonta kétségbe származása miatt a feljebbvalóságát.
Sok tiszthelyettes cigány katona volt köztünk, aki ott dolgozott az tudja, ragyogó szakemberek voltak, és példásan irányították a rájuk bízott állományt.
Húsz évig szolgáltam Tapolcán, sok katonát kellett hadbíróságra küldeni, de köztük egyetlenegy cigány katona nem volt!!!!!!!!
Napjainkban a munkahelyemen mást se hallok, csak cigányozást és zsidózást, néha igen ,,kiművelt" doktor emberektől is!
Ma van, ombudsmanjuk, önkormányzatuk, kisebbségvédelmük, csak jövőjük nincs, van aki már a vagonokat is rendezné!
Együtt nőttem fel cigányokkal, együtt voltam velük katona és éppen olyan emberek voltak mint én, csak sokkal nehezebb volt nekik bizonyítani, és mégis bizonyítottak.
Mi emberként bántunk velük és erre büszke vagyok!!

Az akkori honvédségben a bevonult cigány katonákat tanították, elvégeztették velük a nyolc általánost, a laktanyákba tanárok jártak be tanítani, építő alakulatoknál szakmát adtak a kezükbe.

Akkor egy olyan rendszer volt, amelyben semmi jót ma feltételezni nem lehet, ezt így fogják tanítani, és aki tanítja, arra kérem legalább addig tegye hátra a kezét, hogy ne látszódjon benne a benzines palack.

Ma már én sem örülnék ha cigányokkal kellene unokámnak együtt tanulni.

A visszavadítás tökéletesen sikerült.

Volt megoldás az én időmben, arról próbáltam írni!

Ma is körvonalazódik egy megoldás egyesek fejében: a végső!


Jó cigányozást, szépen körülírt kurmányos szavakkal!

árpapa


Belka Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40112
Biztos, hogy ennek a szövegnek itt a helye? A helyedben megfontolnám, hogy átmegyek vele a Polidilire, mert a szövegnek semmi köze a MH megszűnéséhez, csupán arra jó, hogy cigányozhass egy kicsit.  Hamarosan zsidózni és pirézezni is fogsz?
Előzmény: degenerator (40109)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40111

Kedves Éhesló!

 

Nem igazán örülök, hogy a negatív jelenségek kapcsán Neked szinte mindig csak ilyen jellegű, még negatívabb gondolatok jutnak eszedbe. Még akkor se, ha az eddigi gyakorlat alapján erre van esély, mint ahogy mindig (!) is volt. Valamiről előre erkölcsi ítéletet mondani - a magam részéről - nem tartom ildomosnak.

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Éhesló (40103)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40110

Kedves Degenerátor!

 

Lövész-végzettséggel a hátam mögött elég gyakran volt dolgom cigány - katonákkal 2004 előtt (sorozott állomány) és után is. 2004 előtt sem voltak nyelvi gondok, pedig akkor szinte semmiféle válogatásról nem beszélhettünk egy nyíregyházi, vagy debreceni lövészszázad esetében, ahol esetenként az állomány csaknem felét tették ki a romák. 2004 után nekem a cigány származáú katonákkal csak pozitív tapasztalataim voltak. Ha nagy ritkán akadtak problémáim, akkor azok kizárólag személyiségből fakadóak voltak, nem pedig származásra visszavezethetők. Sőt, azt sem zárom ki, hogy a hiba az én "készülékemben" volt! :)

 

2004 előtt is ki lehetett velük jönni, ha az ember megtalálta a motiváció megfelelő formáját. És kérem ezt szigorúan pozitívan érteni!

 

A magam részéről max. elismerésem irányukba, mert legtöbbjük nem óhajt élni még az "esélyegyenlőségi" jogaikkal sem, amit én amúgy sem tartok jó módszernek. Egy - elvileg - egyenlőségre épülő szervezetben az ilyesmi csak feszültségeket szít.

 

Hamburger

Előzmény: degenerator (40109)
tuzer Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40108

Kezdek rettegni az agyadtól, vazze.

De tényleg, hadtörténelmi tudásod Krisztus előtt hánytól datálódik?

Előzmény: Zicherman Istvan (40107)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40107
Szép volt.
Külön érdekesség: a zászlórudakkal itt bemutatták, hogy mire szolgáltak anno abban a korban a sergantok pikái és alabárdjai (a sorok megtartására és mozgatására).
Előzmény: tuzer (40106)
tuzer Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40106
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40105
a termékenységük bár most is magasabb, de a rendszerváltozás után 5-10 év után óta folyamatosan csökken, tehát várható, hogy az a növekedés, amit régebben prognosztizáltak, nem valós. Gondolom ez része a lassú társadalmi-szociológiai változásuknak. Hosszabb távon, ha sikerül egy stabil középréteget kiépíteniük, akkor ez a születés szám lecsökken náluk is (gazdasági okok miatt is).
Nincs alternatíva csak az együttélés velük, ehhez pedig azt a lehetőséget meg kell adnunk nekik, ami számunkra is lehetőség (jelenleg ezt csak a bűnözés és/vagy a társadalmi "játékszabályok" meghackelése nyújtja nekik).
A Honvédségbe való segítésük többszörösen jó irány, mert biztos kereset, együttélés szabályainak megtanítása, szakma nyújtása, bűnözői családi környezetből való kiszakítás, stb. mind jó megoldás.
Itt szerintem a pozitív kvóta-rendszer is szóba jöhetne!
Előzmény: degenerator (40093)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40104
Még valami:
Ami a hétvégén megtörtént az az első lépés: a (védelmi)költségvetés meghúzása.
A többi még hátra van, és az évnek sincs vége. El sem kezdődött....
Előzmény: Éhesló (40103)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40103
Hamburger2 (39782)
Lelkes voltál. Én kevésbé.
Bocsánat, hogy idézem:
"Hali!
Ami ott elhangzott hallottuk már pár verzióban, ez sem jobb, vagy rosszabb azoknál. Egyszerűen a velejéig hazug és köszönő viszonyban sincs a tényekkel.
Ezzel szemben:
A kurmány éppen az ismételt elvonási kúrán ügyködik, ami nem hagyja érintetlenül az MH költségvetését sem, nem is beszélva az állomány jövedelméről, az általuk fizetendő adókról.
A nemzetközi szerepvállalás költségterveit változatlan teljesítmény(???) mellett 15-20%-al emelni kell a forint "ócsítása" (copyright by d209) okán.
A beszerzési tervekben és lekötött szerződésekben devizában teljesítendő kifizetések értéke - ugyenezen okokból - forintban 15-20%-al nő.
A hazai "baráti" cégek kiadásai is nőnek, civil bevételi lehetőségeik pedig szűkülnek, ezért kétszeres lendülettel vetik rá magukat arra a kevésre, ami a költségvetésből ezeket követően még megmarad.
A dolgok eredője ismételt, és durva zuhanás lesz, minden téren. Akárcsak a civil szférában.............."

Nem örülök, de lesz még mélyebben is.

Üdv,
Éhesló
Előzmény: Hamburger2 (40099)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40102
hát (sajna) ez várható volt... (JD jól látja...)
Előzmény: Törölt nick (40096)
J Dagain Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40101
Onnan lehet a legtöbbet elvenni ahol KUSS a törvény és zárt világ. Ez a honvédség. A rendőrség is így járt, csak ők megméretettek és könnyűnek találtattak. Isten óvja Magyarországot ,hogy a honvédséget megmérjék!
Atis57 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40100
Szia!
szerinted a mohácsi vész óta hányan voltak???
Előzmény: Törölt nick (40097)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40099
Sajnos a szomszédaink példája után ezzel lehetett számolni. A nagy kérdés az, hogy ezt milyen formában fogjuk végrehajtani. Nekem volna egy két ötletem, de gondolom, hogy erre senki sem kíváncsi odafent, ahol már biztosan kész tervek vannak a "vészhelyzetre". :( 
Előzmény: Törölt nick (40096)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40098
Remélem a csökkentéseket a Bocsikáknál meg a tereprallynál kezdi!!!
Előzmény: Törölt nick (40097)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40097
Lesz valaha is politikus, aki komolyan gondolja a haza védelmét?
Eddig mindenki csak csökkentett.
Előzmény: Törölt nick (40096)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40096
Üdv!

Uraim, sajnos ismét rossz hírek:



forrás: http://www.hirszerzo.hu/cikk.mire_keszul_a_kormany_-_kozeleg_a_reformok_napja.97844.html
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40095
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9175499

Bopat olvtars tette be ezt a tablazatot, ami atlagfizetesek osszehasonlitasat mutatja Szlovakia, Csehorszag es Magyarorszag kozott. Erdemes megnezni, megha lehet bizonyos merteku pontatlansag benne.

Euroban nezzetek, a policajt ( rendor ), es vojak ( katona ) rubrikakat. Nagyon - nagyon durva.

Udv.
swordmanus Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40094
Nagyon szépen köszönöm a korrekciót! Rosszul emlékeztem a névre (az mindenképp megvolt, hogy valami D betűs), de így kép alapján OK. Bocsi
Előzmény: csörömp (40051)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40092
Szervusz Hamburger



Nem kívánok vitatkozni, csak egy host ban a véleményemet írtam le, és részemről itt ezt a témát be is felyeztem.


Előzmény: Hamburger2 (40091)
Hamburger2 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40091

Kedves Kuruc!

 

Téged is szeretnélek megkérni, hogy ha vitatkozni akarsz a témáról, akkor menj át valamelyik tematikus topicba. Ez olyan téma, amely könnyen átcsap politikai meggyőződés alapú vitába.

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Kuruc71 (40090)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.02.15 0 0 40090
Szia István


A lényegen semilyen % os plusz vagy minusz nem változtat. Valóban felszabadulás volt pl több tízezer magyar állampolgárnak a pest gettóban és pár embernek katonának szerte Budapesten, de ezen felszabadulást rájuk vonatkozóan is megszállás és elnyomás követte Szovjet- Orosz részről menedzselve és végrehajtva.


Röviden a Szovjetek Oroszok nem felszabadítani hanem megszállni jöttek mint ahogy ezt már tervezték korábban is.


Előzmény: Zicherman Istvan (40087)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.14 0 0 40089
Az igazi ,,javítás" az lenne, ha megjelenne Norbert idevonatkozó cikke a budapesti ostrom kapcsán.:(

Én most sajnos nem tudok naprakész infóval szolgálni.
Előzmény: Éhesló (40088)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.14 0 0 40088
Kedves István,
mivel nem vagyok szakértője a kornak, ezért csak reflektáltam a a"felszabadítás" kifejezésre.
Természetesen lehet a forrás pontatlan, vagy elfogult.
A javítást - okulásomul - szívesen fogadom.

Éhesló
Előzmény: Zicherman Istvan (40087)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.14 0 0 40087
Az a baj, hogy a cikkben közölt adatok mindkét lábra sántítanak.
Előzmény: Éhesló (40086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!