Az elektromos biciklink gyújtás kapcsó vezetékei szétjöttek,és nem tudom,hogy melyiknek mi a párja.Gyárilag csatlakozós lehetett,de már csak össze voltak dugva.
Ami feljön a vázon 1+ piros 1-fekete 1 ?sárga ez a vezérlő piros szálára fut,de pozitívra zárlat lesz. 1 ?fehér.
A kapcsolóból jön 3 vezeték 1 piros 1 sárga 1 barna.
A felfutó vezetékek +- összeértek 1x zárlat lett ez hazavághatja a vezérlőt?
na jól megszívtam, kiderült, hogy az egyik motorban valamelyik hall rossz.
simán műszerrel kimérve jónak tűntek, mágnesre reagáltak, aztán forgatásra is, így nem nyúltam hozzájuk.
viszont most hogy rákötöttem az új vezérlőt kiderült, hogy egy bizonyos fordulatszám felett (vagyis frekvencia felett) ritmikusan kihagy. nem mechanikus gond, mert hall nélkül szépen forog, teljes sebességig.
hall-t rátéve öntanuláskor és a gázkarral is előjön.
ellenpróbaként megnéztem a vezérlőt a másik, régebbi motorral és azzal teljesen jól, simán forgat, tehát biztos hogy a jeladó rossz.
most fűzhetem ki és szedhetem szét. :( az tuti, hogy a gyári epoxit nem fogom vésegetni, inkább beteszek három új leadót és kész.
Ezekszerint a töltőáram is rendbevan. Olmosnál 0.1 C (0,5 A) ajánlott max . Az fölött csak komolyabb töltők dolgoznak mint gyors töltés de nem tesz jót az aksinak. Az 5 amperes akku a 0,4 amperes töltőárammal biztonságosan töltögethető bár lassan.
én sokat használom, pl. kábelrögzítésre, zsugorcső alá szigetelni, stb. előnye, hogy soha nem szárad be, cserébe nem annyira erős, mint mondjuk egy jó kis kétkomponenses epoxy. :)
Mivel terheletlen állapotba mérte rendben van a 24/36. Lévén kommersz töltő! Nem tudom, hány Ah-s az akku de a töltési idő normálisnak mondható egy olmosnál.
Tehát állandóan forgatja a motort, hiába van a gázkar alapálláson, kb. harmad fordulatszámon forog. Ha előre tolom a kart, akkor gyorsít, de csak a főkapcsolóval áll le.