Szerintem nagyon jo. Nem annyira savas mint a hagyomanyos citrom es nagyon finom. Ugy tudom mandarinnal kereszteztek citromot, igy szuletett, de persze nem biztos. Nalam most erik hatul a kertben.
Soha sehol nem találkoztam bármilyen elnevezésü citrommal. A citrom az citrom volt, mindenütt ahol jártam vagy éltem. Kiváncsiságból rákérdeztem a zöldségesnél, hogy mi az a meyer citrom. Lécitrom volt a a válasz és kiderült, hogy már a mult héten is azt vettem, név nélkül. :-)
Én is szoktam gyógyászati céllal, a kollagén kedvéért is főzni örömkörpöltet meg kocsonyát... no, meg hogy szeretem is. De ezt a húslevest miért kell olyan sokáig főzni a kollagén miatt?
Lényeg, a lényeg: Nem nyomás alatt kell kísérletezni vele! Ha lehet, főzés után hűtsük le annyira, hogy sepillanat alatt kiszusszanjon belőle a túlnyomás, utána óvatosan nyissuk! https://www.tefal.hu/instructions-for-use/csp/7116001504 :o)
Pressure cook, slow cook, brown/sauté, or steam with 1 appliance
3 Advanced features: manual pressure, simmer, and boil function
Stress free steam release dial keeps Hands away from the steam when releasing pressure
Cooks up to 70% faster than conventional oven
6 Quart capacity serves 7 plus people
Included components: Slow Cooker
_________________________________
Nyomásos főzés, lassú főzés, barna / pirított vagy gőzölés 1 készülékkel 3 Speciális funkciók: kézi nyomás, főzés és forralás funkció A stresszmentes gőzkioldó tárcsa tartja a kezét a gőztől távol, amikor nyomást enged 70% -kal gyorsabban főz, mint a hagyományos sütő A 6 liter (kb) kapacitás 7+ embereket szolgál fel Lassú tűzhely
_________________________________
Nem kell sok ketyere - ha nem igenyelsz egyszerre pl ;kukta" uzemmodot es "lassu" fozest...
Ha kukta, elore van par dolog programozva. Az edeny belseje rozsdamentes, tuzhelyen is lehet kezdeni vele - pl hust lepiritani - nem kell ket edenyt mosogatni.
A goztol mindig feltem, ez meg nem ijesztett meg ;)
Szoktam rizst fozni benne, kukoricat, zoldseget parolni, es meg nem probaltam ki minden lehetoseget - pl a lassu fozest-sutest...
Rákerestem, de mivel angol nyelvű találatok jöttek egyből szembe, fél pillanat alatt lelassultam. Tehát mit tud?(Így egyszerűbb:))
Én nagyonsok (kb legalább 15) éve vettem egy Tefal Actifry-t, és nem feltétlenül az olaj nélküli sültkrumpli miatt(valóban hosszú a sütési idő), hanem azért, mert a fagyasztott zöldséget a gyerekeim ebben készítették, vagy az előző este bepácolt húst. Ami rossz ómennek bizonyult, az az, hogy mivel nem akartuk, hogy a forgólapát szétassza a húst, a lapátot kivették, és csak utólag olvastam valahol, hogy a lapát helyén lévő rést le kellett volna alufóliáznunk, és akkor valószínűleg nem ment volna tönkre a motorja.
Nekem nagyon sokat segített, mert az akkor még kb13-16? éves gyerekeim is el tudták készíteni a husit maguktól, a köret vagy a hűtőben volt, vagy épp zöldséget is tudtak ezzel készíteni.
Szóval ez bedöglött. És kerestem tovább, és ekkor jött szembe a Tefal (nem, nem vagyok Tefal ügynök:D) a "TEFAL ActiFry 2 in 1"...van ugyanolyan alsó keverős része, plusz egy felső tálcája. Imádjuk.
Egyik sem volt olcsó, az elsőt valahogy egy francia oldalról rendeltem, a másikat talán egy spanyolról, de már nem tudom, hogy hogyan, de egyértelmű, hogy külföldi oldalakon pár tízezerrel olcsóbban kapható.