Keresés

Részletes keresés

LUCzI FERencz Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1147
Az 1984-es kiadású Hadihajók tipuskönyv szerint,a Leitha (Lajta)monitor átépítés után FK 201 néven a FOKA elevátorhajójaként napjainkban is hajózik.
Jó, tudom, azóta eltelt 20 év, de gondolom, nem elsüllyedt, hanem szétbontották.

Előzmény: gigabursch (1145)
Locator Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1146
Szia!

A 2.kérdésedre:
A PETŐFI nincs már meg. Azt nem tudom, hogy leégett-e.
1993-ban adta el a MAHART, legutóbbi neve HAI SHENG volt és azt hiszem egy Hong Kong-i cég tulajdona volt.
Szét lett bontva, de nem tudom, hogy hol és mikor.

3. kérdésedre:
Nézd meg ezt az oldalt:
www.mcf-rotterdam.nl

Üdv
Locator

Előzmény: gigabursch (1145)
gigabursch Creative Commons License 2002.04.02 0 0 1145
Tisztelt ezen topicosok!

Egy másik topicról vagyok, de már régóta nézegetem ezt a topicot. Lenne pár kérdésem, kérlek segítsetek ha tudtok. Ha infóitokat közérdekűnek vélitek akkor nyugodtan nyíltan, ha nem, akkor a lenti e-mailben.

1. Hol pihen most a Leitha/Lajta
2. Megvan e még a Petőfi valahol (úgy tudom valahol román vizeken leégett)
3. Hol van olyan site, ahonnan szép képeket lehetne hajóinkról letölteni?

Segítségeteket előre is köszönöm: Bence

LUCzI FERencz Creative Commons License 2002.04.01 0 0 1144
Europa!

A MAHART illetékes elérhetőségét még mindig várom tőled. (Alucsónak)

www.nefelejcs.com/~zotya/csonak

európa Creative Commons License 2002.04.01 0 0 1143
Hajómakett készítők figyelem! Amennyiben valaki olvasa ezt a felhívást és úgy gondolja, hogy korrekt és szép maketteket tud készíteni az küldje el paramétereit. Ha valaki esetleg nem makett készítő, de ismer valakit akkor kérem jelentkezzen. Nem régi hajók makettei érdekelnek, hanem mostani hajókról kellene készíteni valami szépet és maradandót. Előre is köszönöm. Európa.
trophy Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1142
Csütörtök hjnalban a Pozsonyi hídnál elszabadult két DDSG bárka (valószínűleg a horgonyok kapartak meg a magas víz miatt) és az egyik átsodródott a hídnyíláson, azt lejjebb egy Szerb vontató kifogta, a másik viszont haránt ráesett a hegymenő nyílás bal pillérjére, és annyira megsérült, hogy ott helyben elsüllyedt, és kersztbe megakadt a két pilléren. A híd olyan ütést kapott, hogy azonna lezárták, és a hajóforgalom is leállt.
Hatalmas erő nyomhatja oda azt az 1800 tonnás bárkát a pillérekhez.
Enzo Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1141
Ja! Nagyon nagy kár, hogy meghalt a magyar hajógyártás. Magyar üzemből ritkán jöttek ki ilyen órmótlanságok. Na persze azért a balatoni katamarán-trió is ott van a nagyhasábok között (Újpesti Hajójavító). Ha arra gondolok, hogy a Budapest néven futó teknőt, amivel a koronát is vitték Esztergomba, Magyarországon is lehetett volna gyártani. Mégiscsak másképp nézne ki, és magyar profit lehetett volna.
Ep128 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1140
Ja-ja...Nekem sem!
A már említett Rákóczi, Táncsics, Hunyadi -trió még "hajó-formájú", azok a (nagyobbak közül) még szépnek mondhatóak!
Előzmény: DLala (1139)
DLala Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1139
Azokra gondoltam.
Azt nem tudtam, hogy nem bérli a Passnave, a katalógusaikban hirdetik. Végülis egy utazási iroda nem feltétlenül kell, hogy bérelje a járművet, amire az utakat szervezi, köthet másfajta megállapodást is a tulajjal.

A Budapest nevű hajó (?) az botrány hogy milyen ormótlan egy darab. Egyszerűen igénytelen. Én már csak olyan javíthatatlan konzervatív vagyok, hogy egy hajónak legyen orra, tatja, fara, szép ívelt fedélzete stb. Ezek a mai tepsik nekem nem jönnek be.

Előzmény: trophy (1138)
trophy Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1138
Azokat nem bérli a Pasnave, semmi közük hozzá, max. jegyeket adnak el rá. (már amennyiben a Princess Sissi, Monet, La Boheme és társai)

Egy rajnai hajó van, ami a Passnave-é, nem bérli, hanem megvette, az a Budapest. Az is erős "téglatest" formájú. Ezt úgy szokták hívni, ha nem akarnak rondát írni egy hajóra, hogy ennek a testnek "magas a hasábos teltségi foka". Ez a hivatalos megfogalmazása annak, hogy k...va ronda. :))

Előzmény: DLala (1137)
DLala Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1137
Azt a teknőt is látom minden nap. Ráadásul a világörökséget képező part egyik legszebb részén dekkol. Hetente egyszer kábé megy egy rövid kört, aztán vissza. Ritka undor egy látvány. Legalább csináltak volna neki valami hajóorrot. Téglatest formából is lehet ízléseset készíteni, lásd a Passnave által bérelt rajnai francia típushajókat vagy az azoknál kisebb svájciakat.
Előzmény: trophy (1136)
trophy Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1136
:)))))))))
Azt a hajót látnád, amelyiket Zsófia főhercegnének hívnak, egy átépített sóderszállító FOKÁs Zetor, és a felépítményével úgy néz ki, mint egy középszar állapotú hűtőház. (belül nagyon szép) Illik ahhoz is a neve. :)

Sajnos az Enikőről nincs semmi infom, de a formája alapján a Bulgároknak vannak ezek az alacsony, tömzsi jószágjaik. Akár lehet egy onnan származó leselejtezett gép is.

Kicsit megkésve, de szólok, hogy a múlt heti HVG-ben van egy cikk a MAHART folyami teherhajózás jelenjéről, és jövőjéről. Bocs hogy csak most szólok, ma már az újat kapni, de az árvíz miatt nem nagyon jutottam nethez, amikor igen, akkor meg elfelejtettem.

Előzmény: DLala (1135)
DLala Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1135
Tudom, hogy a hajó az nőnemű (angolszász területen), de azért talán mégsem kellene ilyen szép női nevet adni egy ilyen böszme teknőnek...
Előzmény: FOMA (1134)
FOMA Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1134
Enikő

Elképzelhető, hogy a Csepel és az Ipoly Szegeden van, mert éjszakánként sok gabonás kamion fordul meg a kikötőben.

Én viszont március 1. óta már nem Szegeden teljesítek szolgálatot, azóta csak kétszer voltam ott, akkor nem voltak kint a hajóállomáson.

Az Enikőről sajnos nem tudok semmit, eddig nem is hallottam róla. Talán Trophy utána tud nézni.

Előzmény: Locator (1133)
Locator Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1133
FOMA!

Csak azért kérdeztem, mert a MAHART pozíciólistáján az szerepel,
hogy a CSEPEL és az IPOLY jelenleg Szegeden tartózkodik.

Az ENIKŐ tolóhajó képét be tudnád még egyszer linkelni?
Mit kell tudni erről a hajóról?

Egyébként milyen a mozgás arrafelé?

Kösz Locator

Előzmény: FOMA (1127)
Enzo Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1132
Úgy látszik a legénység nem látta, vagy nem ihletődött meg a tolóhajós bravúrtól. :)
Előzmény: DLala (1131)
DLala Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1131
Jelentem sikerült, ippeghogy. Az árbocot vagy mit le kellett szerelni. Így maradt vagy egy méter a híd aljáig. Most csorognak farral lefelé. A fedélzet tömve emberekkel.
Előzmény: DLala (1130)
DLala Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1130
A magas vízállás miatt a Rákóczi m/s nem tudott a Szabadság-híd alatt átmenni. Egy ideig tartotta a pozíciót a Műegyetem előtt valahol, most éppen azzal sakkoznak, hogy átférnek-e a Petőfi híd alatt. Farral próbálkoznak.
Ep128 Creative Commons License 2002.03.27 0 0 1129
Köszi!

Akkor a Mahart-ot (ezek szerint) tényleg csak "odaképzeltem" nagy gyönyörűségemben?
Sebaj, így is szép hajó!:-)

Előzmény: trophy (1128)
trophy Creative Commons License 2002.03.26 0 0 1128
Szia EP128!

Nem a Mahart-é, magáncég vete meg, illetve újította fel.
Szintén topictárs Európa kollégám, ő sokkal bővebben tud róla mesélni, de ha visszaolvasol számtalanszor volt már téma a topicban ez a hajó. Még egy kis előtörténetét is el tudod olvasni.
A Mahart feliratot rosszul láthattad rajta.
A Mahart legnagyobb befogadóképességű személyhajója a Dunán jelen pillanatban a Budapest motoros.

Előzmény: Ep128 (1125)
FOMA Creative Commons License 2002.03.25 0 0 1127
Nem láttam még egyiket sem. Ellenben többször felbukkant a kb. Csepel nagyságú Enikő tolóhajó, amiről korábban tettem be linket is.
Előzmény: Locator (1123)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 1126
a "kikötve" -szó előtt egy "UTÁN" lemaradt, bocs!!:-)
Előzmény: Ep128 (1125)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 1125
Sziasztok!

Egy gyors kérdés:
Pénteken mentem Csepelre, és a 2-es viliről láttam a Lánc Híd (hű, így kell írni?:-) kikötve egy olyan hajót, hogy: "EUROPA". Ez eddig oké is, hiszen ott rendszeresen ácsorognak a böszme nagy osztrák, német,horvát, stb. hajók. A meglepetés akkor ért, amikor a farát megláttam, rajta a "MAHART - BUDAPEST - HU" -felirattal.
???????????????????????????????????
Ez most micsoda???:-)
Olyan jól megy nekünk, hogy vettünk egy ilyen "borzasztóan hű de nagy" sétahajót?
Ok, látszik, hogy "uraságtól levetett" darab, de akkor is...
Ne vicceljünk, vagy 3x akkora mint a legnagyobb "triónk"...(Rákóczi, Hunyadi, Táncsics)
Tud valaki erről valamit?

trophy Creative Commons License 2002.03.25 0 0 1124
Hát van víz most bőven...
Locator Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1123
FOMA!

Megérkezett Szegedre a CSEPEL és az IPOLY?

trophy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1122
Éjszaka a Komáromi hídnál elszabadult egy félterhes bárka. Nem tudom mi lett a vége, mert én lefelé jöttem, és már annyira sistergett a rádióm, hogy csak a Navinfo figyelmeztető közleményét hallottam, mely szerint a völgymenő nyílást teljesen elzárta a sodródó bárka.
trophy Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1121
Szia Sas!

Ne legyünk naívak! Nem hogy 1 milláért nincs ott üzemanyag, de ami nem volt lecsavarozva, vagy ragasztva az már semmi nincs ott. A kérdés az, hogy még nyál nélkül is megéri-e 3,5 milkóért...

Előzmény: kopaszsas (1118)
cavman Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1120
Sorry ha valaki nem tudta megnézni a lapot,csak egy kis karbantartási munálatok folytak,és ígérem lehetőségem szerint bővíteni fogom..

http://www.ingyennet.hu/~cavman

Üdv mindenkinek.

Előzmény: cavman (1115)
deve24 Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1119
te eagle, van ott valami kapcsolatod az eladók táján?

téged nem érdekelne valamelyik, ha igen beszéljünk, több szem - főleg sasszem - többet lát!

Előzmény: kopaszsas (1118)
kopaszsas Creative Commons License 2002.03.19 0 0 1118
Sziasztok Hajómániások!

cavman első bálozó barátom! Én rendszeresen kilátogatok a kinyírt Flottillához, és szedem az infót a helyi erőtől. A haditechnikáról Te is meg tudhatnál többet is, csak kikell látogatnod Megyerre. Az tuti, hogy a választásig nem lesz eladás a járgányokból, a Szabó miniszter nem ír alá semmit, érthető okból.

deve24: A 3.5 millás vh-ra szerintem érdemes lenne vetni egy pillantást, azt mondta a Jánosbá, hogy 1 millkáért van benne üzemanyag. Megfontolandó.

Sas

Előzmény: cavman (1115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!