Hogy ne heverjenek parlagon az Index vinyóinak fölösleges gigabyte-jai :o),
indítottam egy topicot, aminek "ihletője" Héger Attila(Laren d'Or) Angyalok
háborúja című cd-albuma. A topic külön érdekessége, hogy maga a szerző is
bekapcsolódott (feleségével!) együtt, sőt megtisztelt minket már többször is
hosszabb hozzászólásokkal, remek vitaalapot nyújtva. Amiért felhívom erre a
figyelmet az az, hogy "természetesen" szóba került már pro és kontra is a
Solaris, az After Crying, Mike oldfield és "még sokan mások". A link:
Synth-phonia avagy pár laikus kérdés
>Minden idők legszenzációsabb MMORK-bulija volt tegnap 16:00-22:00-ig. Annyira jól éreztük magunkat, hogy még az is lehet, hogy idén mégegyszer összejövünk.
Okes!! A következö ugy néz ki nekem is menni fog!!
Minden idők legszenzációsabb MMORK-bulija volt tegnap 16:00-22:00-ig. Annyira jól éreztük magunkat, hogy még az is lehet, hogy idén mégegyszer összejövünk. Köszi Vissai, nagyszerű háziasszony voltál. :o)
Kérdésedre válaszolva: semmi egyébről nincs szó, mint rossz pillanatomban írtam le, amit leírtam => csak szerettem volna az "inkább"-od előtt egy "nekem"-et látni. De rá se ránts a szeszélyeimre! :o)
>Jaj!!! Gyerekek meghallgatatok valaha fejhallgatoval ezt a dalt???? A csello
>az elejen totalisan muanyad szinti hang
>Én hiszek neked meg a hallásodnak, az enyimben úgysem bízhatok, de akkor mondd
meg igaz lelkedre minek volt a zenekaros 'hókuszpókusz' a lemeznél és a
berlini koncerten. Vigyázz mit válaszolsz, mert nagyon csúnyákat is képes
vagyok mondani... :o))))
Tehát adott ugyebar az eredeti dogos palota, az elején csellok, az albumon vagy nem volt ideje Mike-nak vagy nem akart vele meg bajlodni NEM EREDETI CSELLOK SZOLNAK, holott megtehette volna hogy feljatsza a zenekar aki egy teljes napon keresztul jatszotta neki fel az orchestral reszeket, de Mike-nak ez valamiert nem tetszhetett
es a Berlini koncerten milyen szarul nezett volna ki ha ott egy kalap zenesz meg hangszer es sampleren szolnak a csellok????
Na most mondhatsz csunyakat :-))
>Ja es tovabbra sem teszik a dal (ha emiatt ki is dobtok a topicbol :-)) )
>Miért dobnánk ki a topicból, mindössze csak annyi a feladatod, hogy tessen
neked is ez a 'dögös palota'?! Csak hallgasd szorgosan! :o)))))))))))))))
Nem birom hallgatni pont a fent emlitettek miatt, bar ez csak a szam elejere igaz a fuvosoktol mar jobb de az elejet miert kellett igy elcseszni??
>>Én kedvelem a Mastermind-os acélos gitározást olyan Ennio Morricones stichje van
>Inkabb Shadows-os de tenyleg nagyon jo!!
>Kicsit kizárolagos kategóriákban gondolkodsz néha, vagy rosszul látom?
Lehet hogy en vagyok az ertetlen de ezt hogy erted????????????
Rekciokat varom!!!!
Megott
Én még a katalógus megírását is csak egyre halogatom => nagyon kiváncsi vagyok mikor leszek képes 1-100-ig PONTOZNI is az MO-számokat. (Én a az 1-10-es albumosztályozással is órákat küzdöttem.) De esküszöm, ha valaki megnyitja sort az 1-100-as osztályozásban, én nem leszek gátja a statisztikai eloszlás ábrázolhatóságának útjában. :o))))
Én csak a Sentinelt ismerem és csak arról beszéltem az általad említett
promo-válogatás kapcsán. Az internetről meg az alábbi Sentinel-változatok
tölthetők le (nem egyformán szeretem őket => egyiket KEVÉSBÉ szeretem, mint a
másikat):
Sentinel (cover by Ed Starink)
Sentinel (nobel prize mix)
Sentinel (seven inch mix)
Sentinel (single restructure)
Sentinel Orbular Bells
Sentinel restructure transient mix
Kedves EeToN!
>Megtaláltam az én TOP SINGLES készítésem okát megott 569-es hozzászólásánál.
>Szerintem jó ötlet, miért nem ír senki sem ilyet? Ilyen nehéz eldönteni a
>sorrendet?
Csak az általam detektált Mike Oldfield kislemezek száma 43 darab. Szerinted
ebből ki lehet választani öt legjobbat? :o) Még a huszonvalahány sorlemezből
is képtelen voltam PONTOSAN ötöt megnevezni a top5-öm részére.
>...A hátrafelé játszott téma...
Ezt annyira sajnálom, hogy nem értem. Biztos a zenei hozzánemértésem az oka.
Biztos így van ahogy mondjatok (ketten) is, de én képtelen vagyok érzékelni.
Sajnos az akkusztikus gitárt sem hallom a TMB-ben 6:28-ban. (Nekem a berlini
koncert-videó kalóz változatán is csak sokadjára sikerült kilátnom a csőharangot.)
(A többi felvetésedet sikerült beazonosítani, egy "kis" utánajárással :o)
>ugyanis PONTOSAN egyszerre szólnak a hangok az orgonáéval. (az orgona meg
>ugye egy billentyűs hangszer)['dögös palota']
Érzékelem a problémádat. Csak a kitételedet nem értem: miért is lényeges,
az együttjátszás szempontjából, hogy az (amúgy nem igazi) orgona billentyűs
hangszer a csellókkal szemben?
>...The Lake...
Érdekes nekem a nyitás felejthetetlen. Azt még percekig tudnám élvezni. :o)
Vissainak meg a szám végefele. (Biztos forrásból tudom, hogy szívének
igen kedves MO-trackről beszélgetünk itten most :o). Mindezek alapján tényleg
nem lehet rossz zene... :o)
>...Requiem For A City szövege...
Teljesen jogos kérdésed. Ennek miért nincs meg a szövege sehol sem. (Ha már a
Shebát volt olyan őrült, hogy lekagylózta és közzétette)
>...Cochise...
Nagyon jól hangzik amit találtál, érdemes volt utánamenni. :o)
Kedves Megott!
>Egyebkent orulok neki hogy igy emlekszel a regi hozzaszolasokra, em mar reg
>nem tudom mit irtam 2 napja :-)) Visszanezni meg lusta vagyok :-(
Ne felejtsd el EeToN mostanában olvasta el az egész topicot. Igaz, az sem
semmi, hogy emlékszik egyes hozzászólásokra, én azon vagyok meglepődve, hogy
el tudta olvasni az E-G-É-S-Z topicot, figyelmesen. Én az After Crying topic
nemegész négyszáz hozzászólásának elolvasásával agyi befogadóképességem
korlátait feszegettem. :o))
>Jaj!!! Gyerekek meghallgatatok valaha fejhallgatoval ezt a dalt???? A csello
>az elejen totalisan muanyad szinti hang
Én hiszek neked meg a hallásodnak, az enyimben úgysem bízhatok, de akkor mondd
meg igaz lelkedre minek volt a zenekaros 'hókuszpókusz' a lemeznél és a
berlini koncerten. Vigyázz mit válaszolsz, mert nagyon csúnyákat is képes
vagyok mondani... :o))))
>Ja es tovabbra sem teszik a dal (ha emiatt ki is dobtok a topicbol :-)) )
Miért dobnánk ki a topicból, mindössze csak annyi a feladatod, hogy tessen
neked is ez a 'dögös palota'?! Csak hallgasd szorgosan! :o)))))))))))))))
>>Én kedvelem a Mastermind-os acélos gitározást olyan Ennio Morricones stichje van
>Inkabb Shadows-os de tenyleg nagyon jo!!
Kicsit kizárolagos kategóriákban gondolkodsz néha, vagy rosszul látom?
EeToN irja:
>Megtaláltam az én TOP SINGLES készítésem okát >megott 569-es hozzászólásánál. Szerintem jó >ötlet, miért nem ír senki sem ilyet? Ilyen nehéz >eldönteni a sorrendet?
Ja nekem mondod tenyleg egyik jobb mint a masik a legjobban azt szeretem amikor egyes embereknek feltunik hogy az Eart Moving sem egy tipikus POP lemez. Imadom a Far Country-t rola sot a cimado dal is isteni, de az abszolut kedvenc marad a masok altal kisse utalt lemezrol a Heaven's Openrol a NO DREAM!! Gyerekek az a gitar kifejezi Mike-ot!
Egyebkent orulok neki hogy igy emlekszel a regi hozzaszolasokra, em mar reg nem tudom mit irtam 2 napja :-)) Visszanezni meg lusta vagyok :-(
>1. A hátrafelé játszott téma esetén hadd utaljak >megott 541. számú hozzászólására, igaz, inkább >úgy kellett volna írnom, hogy a harmóniák >visszafelé való játszása.
Ez egy nagyon jo otlet a szamban nagyon el van talalva talan nem veletlenul a legjobb dal a lemezen! (lasd TubularNET-es szavazas is)
>3. Csak az örömet kellett rögzíteni - valóban >elég tömören írtam le, arra gondoltam, hogy vagy >voltak olyan emberek, akiknek semmi mást nem >kellett csinálniuk, csak tapsolni, örülni a szám >végén; vagy külön vették fel az örömet; vagy ez >csak egy sample (hangminta); esetleg ahányan >voltak a teremben, mindenki tapsolt (habár >mintha halkulással fejeződne be a taps).
Allj! Erre minek kulon ember szerintetek mire volt ott a korus??
>5. Gitár-felfutásról nem írtam, csak arról, hogy >az ott (rosszul írtam ezt is, 6:28-kor) belép még egy) tisztán kivehető gitár (amelynek a >melódiája megegyezik a főtémával) sokat dob a >melódián.
Ez pedig egy tipikus Oldfield huzas!
> A "dögös palota" számban én hajlok a 'valódiság' elfogadására...
>- Én is csak azért vitatom a realitását, mert olyan sample-szerüen következnek egymás után a hangok, és habár még soha nem volt ilyen hangszer a kezemben, szerintem ez fizikailag képtelenség. >A leginkább az orgonás részen érzékelem ezt, ugyanis PONTOSAN egyszerre szólnak a hangok az orgonáéval. (az orgona meg ugye egy billentyűs hangszer)
Jaj!!! Gyerekek meghallgatatok valaha fejhallgatoval ezt a dalt???? A csello az elejen totalisan muanyad szinti hang (menjetek el egy hangversenyre es hallgassatok meg ha nekem nem hisztek!!) Fizikailag lehetseges ilyen gyors csellozas a zenesz kepessegeitol fugg! Egyezzunk meg abban hogy a hangszerek tetemes resze sample es egy igen kis resze "valodi"! Ja es tovabbra sem teszik a dal (ha emiatt ki is dobtok a topicbol :-)) )
> Én kedvelem a Mastermind-os acélos gitározást olyan Ennio Morricones stichje van és a Guitarson is felbukkan korábban(Four Winds 6:14-ben)!!!!
Inkabb Shadows-os de tenyleg nagyon jo!! En leginkabb a Harmadik a Keleti szelet imadom
(ja meg a rantott-szelet :-))) bocs nem lehetett kihagyni!!)
>A Discovery-s Lakenek és az Islands-es Wind Chimes-nak is nagyon komoly értékei vannak.
Hajaj! En peldaul imadom mind kettot mivel a maguk stilusaban hangszereleseben valami isteni hatast nyujtanak!
>- A Taurus II és a Crises között én sem tudnék nagy negatív tendenciát felfedezni (ez a táblázatból ki is derült volna). A The Lake c. szám is igen-igen jó, és csak icipicivel marad le az előbbi két gyönyörüségtől, különösen a vége és a 2:23-kor belépő elképesztő dallam tetszik. A TWC már kevésbé hatásos elemekből áll (habár van egy-két igen jó része), a MFTB-ról pedig egyezik a véleményünk.
A Crisis-ben a visito Fairligt-ok a legjobbak(szintipadok) a Taurusban a dobok es a lenduletes gitar jatek!! A MFTB szerintem egy jo darab kisse amarokos utanerzes a szerkezete miatt de nem leszolando darab mivel egy az egyben adja a Mester valodi kisse elborult enjet...
A TWC egy elegge megkapo opus tetszik hogy sajat filmet tudsz elkepzelni hozza.(lehet hogy hulye vagyok?)
Utánanéztem egy kicsit saját kérdésemnek, a Cochise jelentésének is, miután senki sem tudja:
A www.indians.org/welker/cochise.htm címen a következőket találtam:
Cochise
"Hardwood"
(in the Chiracahua Apache language)
(b. 1812, d. June 8, 1874)
"You must speak straight so that your words may go as sunlight into our hearts.
Speak Americans.. I will not lie to you; do not lie to me."
Cochise was a tall man, six feet, with broad shoulders and a commanding appearance.
He never met a man his equal with a lance, and, like Crazy Horse, was never
photographed. They both were buried in secret locations on their homeland.
www.arizonaguide.com/cochise/index.html címen pedig azt olvasom, hogy a Cochise egy vidék, amely Arizona délkeleti csücskében található.
Ez tehát azt jelenti, hogy Cochise egy nagy indián ember neve, aki a múlt században élt, és akiről elnevezték Arizona egy részét. Különös...
Ezek után teljesen más füllel fogom hallgatni a Cochise-t.
Megtaláltam az én TOP SINGLES készítésem okát megott 569-es hozzászólásánál. Szerintem jó ötlet, miért nem ír senki sem ilyet? Ilyen nehéz eldönteni a sorrendet?
Kedves mya_tom!
> Nagyon őszintén mondom, az én véleményem szerint: nagy vesztesége lett volna a topicnak, ha kihagyod TMB-írásod...
- Köszönöm, ez igazán jól esett. (A ti elemzéseteket is öröm volt olvasni. :))
> Már most minden további elött nagyon-nagyon kérem és nagyon-nagyon várom a Guitars-os írásodat IS.
- Úgy fellelkesítettél, hogy lehet, legközelebb már olvashatod is.
> TMB-írásoddal kapcsolatban pár dolgot nem értettem: "hátrafelé játszott téma."(2.szám), "csak(?)) az örömet kellett rögzíteni"(4.szám), a "snare-felfutás" 'angolul' sem értettem. Az általad említett TMB 2:12 szerintem inkább 2:05 (mintha ott lépne be a zongora először), a TMB 6:33-as gitár-felfutást nem tudtam beazonosítani. De mindezek biztos az én hiányosságaim.
- Nem biztos, valószínűleg inkább én fogalmaztam rosszul.
1. A hátrafelé játszott téma esetén hadd utaljak megott 541. számú hozzászólására, igaz, inkább úgy kellett volna írnom, hogy a harmóniák visszafelé való játszása.
2. Snare felfutás - ez (legalábbis nálam) az a bizonyos dob (snare drum az angol neve az ilyennek) ami a harang után közvetlenül következik, meg majd minden ritmusos számban minden második ütem dobja, ami erőteljesebb. Hogy még szemléletesebb legyek, a Mr. Shame is (két) ilyen hanggal kezdődik, csak a TMB-ben szintivel játssza.
3. Csak az örömet kellett rögzíteni - valóban elég tömören írtam le, arra gondoltam, hogy vagy voltak olyan emberek, akiknek semmi mást nem kellett csinálniuk, csak tapsolni, örülni a szám végén; vagy külön vették fel az örömet; vagy ez csak egy sample (hangminta); esetleg ahányan voltak a teremben, mindenki tapsolt (habár mintha halkulással fejeződne be a taps).
4. Az a zongoratéma pedig valóban 2:05-kor lép be, köszönöm a helyesbítést.
5. Gitár-felfutásról nem írtam, csak arról, hogy az ott (rosszul írtam ezt is, 6:28-kor) belépő (még egy) tisztán kivehető gitár (amelynek a melódiája megegyezik a főtémával) sokat dob a melódián.
Remélem, ezúttal érthetőbben fogalmaztam.
> A "dögös palota" számban én hajlok a 'valódiság' elfogadására...
- Én is csak azért vitatom a realitását, mert olyan sample-szerüen következnek egymás után a hangok, és habár még soha nem volt ilyen hangszer a kezemben, szerintem ez fizikailag képtelenség. A leginkább az orgonás részen érzékelem ezt, ugyanis PONTOSAN egyszerre szólnak a hangok az orgonáéval. (az orgona meg ugye egy billentyűs hangszer)
> Én kedvelem a Mastermind-os acélos gitározást olyan Ennio Morricones stichje van és a Guitarson is felbukkan korábban(Four Winds 6:14-ben)!!!!
- SZVSZ a Guitars legkevésbé jó része az (éppen az acélos gitár miatt), de erről részletesen majd később...
> A vokális albumok hosszú számai... Azt én is elfogadom, hogy a Heaven's Open hosszú száma nem oly tökéletes, mint a korábbi vokális albumok hosszú számai, de a Five Miles Out Taurusa II-je vagy a Crises hosszú száma azért párját ritkítóan zseniális. Közöttük negativ tendenciát nagyon nehezen tudnék felfedezni, ha egyáltalán tudnék. A Discovery-s Lakenek és az Islands-es Wind Chimes-nak is nagyon komoly értékei vannak.
- A Taurus II és a Crises között én sem tudnék nagy negatív tendenciát felfedezni (ez a táblázatból ki is derült volna). A The Lake c. szám is igen-igen jó, és csak icipicivel marad le az előbbi két gyönyörüségtől, különösen a vége és a 2:23-kor belépő elképesztő dallam tetszik. A TWC már kevésbé hatásos elemekből áll (habár van egy-két igen jó része), a MFTB-ról pedig egyezik a véleményünk.
Na jó, még egyszer a táblázat:
Év...Album............Szám......................Hossz..Pontszám
---------------------------------------------------------------
1982.Five Miles Out...Taurus II.................24:43........94
1983.Crises...........Crises....................20:37........93
1984.Discovery........The Lake..................12:08........90
1987.Islands..........The Wind Chimes Part 1&2..21:45........87
1989.Earth Moving..............................................
1991.Heaven's Open....Music From The Balcony....19:40........78
O - A pontszám. Itt az első oszlopot kell figyelembe venni, ahol 70>-100-ig vannak értékek. Pl. The Lake(1984) pontszáma a 90......16 sorban van, tehát a pontszám 90. Kérek mindenkit, sorolja be a számokat 0-100-ig, ahol 100 a kedvenc MO-szám, 0 pedig egy nagyon rossz zene (ahol mondjuk a The Year Zero 37-et kap). Ezeket összesítem, majd módosítom a táblázatot (ha valakit érdekel).
+ - A szám hossza, itt a második oszlopot kell figyelembe venni az értékénél. Pl. a The Lake hossza kb. 12 perc, így 1984-es oszlopban a 85......12 sorba került egy +.
Remélem, érthető.
- Ja, és ami még kimaradt:
1985 - The Complete Mike Oldfield: 7 - 8
- Még egy kérdés:
Tudja valaki, hogy mi a szövege a Requiem For A Citynek, vagy tud írni vmi elérhetőséget?
A Sentinel ezen változata több helyről elérhető, letölthető, emlékeim szerint. Szerintem nem Mike-é, hanem rajongók kreálmánya csak Mike adta a nevét hozta(?). Én a magam részéről a többi hasonlóval együtt igen kevéssé kedvelem.
Most, hogy a gayakvezető épp nincs itt, hozzáteszem, hogy az alantabb eml0tettnél jóval kevesebb HUF-ból kijön a cuccos (2000 egy fehér, amire A/4-es méretben kerül kép; hozott pólóra értelemszerűen még ennél is kevesebb).
Pontosabb részleteket majd élőben.
Annak, aki lemarad a fél négyes találkáról a Móriczon, melegen tudom ajánlani a
06 20 370 99 49
tfonszámot. Nem egy lelkisegélyvonal, de legalább azt tudom, hogy hogyan lehet hozzánk eljutni. :)))
(Mellesleg nagy büszkén mutogatom a tankörtársaknak, hogy milyen szép pólóm van. Kérdés: "Ez mi ? Kipufogócső ?" aaaaaaahhhh.... :))
Viszont ünnepelni kéretik, mert vissai megtalálta az utlimate pólólelőhelyet!!!!
Kettőt tippelhettek, hogy milyen póló van rajtam. :)))))))))))
Minden szép és jó, továbbá ennél kevesebb léért nemigen lehet csináltatni szóval lásd előbbiek.
Egy kicsit lelohasztottad a lelkesedésem. Attól a számtól egyáltalán nem dobtam hátast lelkesedésileg. :o((
És akkor még a sokezer dolláros gyémánttal kirakott pólóról nem is szóltam. :o((
Azon vagyok, hogy lejöjjön... de ez a downloads.tripod.com egy "állatorvosi ló" (cache error, connection reset by peer, service unavailable s még mittomén milyen hibákkal áll le a wget :( ). Eddig az alábbi számok érkeztek le teljesen jól:
03_Sweet_Senora_In_Barcelona_Dance_Of_The_Daonhe_Sidhe.mp3
07_Sweet_Senora_In_Barcelona_Tubular_Bells_Demo_Bits.mp3
08_Sweet_Senora_In_Barcelona_Polka-Radetzky_March.zip
11_Sweet_Senora_In_Barcelona_Royal_Wedding_Anthem.zip
14_Sweet_Senora_In_Barcelona_Tubular_Bells_Demo.zip
15_Sweet_Senora_In_Barcelona_Auld_Lang_Syne.zip
De ez még mindig alig csak a fele... s nem hiszem hogy az én sávszélességemmel lenne baj, hisz azért a BIX közeli 100Mbites hálózatban lévő szerver segítségével igyekszem már lassan 3! napja letölteni :/
Más:
toMtOm szólt, hogy hiányosan a Siegen81 filejai. Tényleg... de már azóta pótoltam a hiányosságokat.
Bónuszként meg mellékelek egy TB3 (Not Quite) Early Mixes -t :) /egy haverommal sikerült levakartatnom az xdrive.com-ról.../
Viszont az ebben lévő ZIP file-okat át kell nevezni .MP3 végződésűre!!!
Eppen most toltom LoviGabi szerzemenyeit lefele!
Jut eszembe milyen honlapot kerdez Vissai kollega???
toMtOm: sikerult leszedni a amarok ftp-rol acuccokat nekem sajna valamiert meg 10-dik probara sem engedett be a szerver:-( Esetleg valahogy eljut hozzam az anyag?? A talalkaval annyi bajom van hogy nem valoszinu hogy osszeall addig valami penzmag igy eleg nehez Pestre menni :-((
Megott
Mike Oldfield: I Met A Sweet Senorita In Barcelona bootleg [1993]
Don Alfonso (long version) [from Virgin "V" compilation]
I Know What I Like (live) [Marillion w/Mike guest]
Dance of the Daonhe Sidhe [Tom Newman w/Mike guest]
Sally/Punkadiddle [from original Platinum]
Passed You By [Mike w/Phil Beer]
Don Alfonso (german version)
Tubular Bells II [BBC2 demos]
Polka-Radetzky Marsch (live) [Vienna Stadthalle 28 Apr 1980]
Fanny Planxty Power (live) [Munich 9 Dec 1982 w/Paddy Moloney]
Alright Now (w/Pierre Moerlen, Wendy Roberts)
Royal Wedding Anthem (live) [London Guildhall 28 Jul 1981)
Pastosi (live) [Spanish TV 9 Jul 1981 w/Diego Cortes)
Ommadawn/12 Bar Blues (BBC FM 1985)
Tubular Bells (nick campbell show studio version Dec 1989)
Auld Lang Syne (austian tv 20 Jul 1981)
LoviGabi! Ha ez le tudna jönni, az nagy dolog lenne. A második és utolsó
számról elképzelésem sincs mi lehet. Megjegyzem a 12 Bar Blues az egyik top
nótám. Egyszál gitáron Mike saját hangvételű bluest játszik leírhatatlanul
zseniálisan. Az elötte lévő szintén egyszál gitár unplugged Ommadawn sem semmi...
A ritkasággyűjtéssel kapcsolatban: éppen egy "Sweet senora in Barcelona" nevezetű bootleg letöltésével szenvedek, pontosabban attól hogy irgalmatlanul gyatra a Tripod szerver elérhetősége :( (egyébként valaki tud erről valami közelebbit mondani, mármint a bootlegről?)
A másik ritkaság meg az www.xdrive.com-on található, s erre meg nem tudok linux alól belépni (a lynx nem éppen támogatja a form-okat...). Itt meg a TB3 (not quite) Early mixes található.
Viszont van egy '81-es Siegen-i koncertfelvételem. Önkicsomagoló exe-ben és zip-ben vannak a file-ok. Ráadásul jelszavasak is. De mivel a http://rare.tsx.org-ról szedtem le, ezért a jelszó sem más mint hogy:
Sajnalom, hogy idaig nem tudtam eljonni.De mindig valami kozbe szolt.
De azert orulok, hogy Mon alakul az elso Oldfield club. Remelem egyszer lenyomjuk a Depeche Mode talin resztvevoinek szamat.
Szinten erdekel a web oldal ?