Keresés

Részletes keresés

Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 251
Nem benned van a hiba. 376340 cikkszámú van, de mivel a Kato oldalán nincsenek fent csak a második szériás gépek, így nem lehet utánanézni, hogy ez melyik.
Előzmény: RhB (250)
RhB Creative Commons License 2005.11.04 0 0 250
Lehet, hogy bennem van a hiba, de én itt csak annyit látok, hogy "assorted roads", de nem látok részletes listát. Ja, és azt még nem is mondtam, hogy "Twin Flags" verzióban kéne, mert ilyen az AC4400CW, hanem a "Golden Beaver"-ben.
Előzmény: Dash 9 (249)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 249

Itt pl. van egy eladó, de csak a cikkszáma van megadva, ami viszont nem egyezik a 2. sorozatban gyártottékkal.

 

www.trainworld.com

 

Én voltam kint 2x és az apám is volt kint 2x. Így onnan vannak a modelljeim.

 

Zorwick szerintem többet tud ebben a témában segíteni.

 

 

Előzmény: RhB (247)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 248

Megnéztem a Broadway Limited honlapját és örömmel láttam, hogy vannak képek a modellekről, sőt SP festésbe is lehet kapni.

 

Gyönyörűek!

Előzmény: Dash 9 (243)
RhB Creative Commons License 2005.11.04 0 0 247
Az SD90MAC a KATO honlapján jelenleg csak a CEFX és UP változatban van. Sajnos én nem ismerem egyik amcsi bolt nak a honlapját sem, meg hát én rendelni sem tudnék. :-((( Ti honnan szerzitek be a modelljeiteket?
Előzmény: Dash 9 (246)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 246

Csak ennél az egy gépnél görbült és csak a jobboldali korlát.

 

Szerencsém volt azzal a Dash 8-as fotóval. És a mérnök aki ott volt, ismerte csirkepörköltöt is! Tuda merre van az országunk stb. Egy kivándorolt honfitársunkkal dolgozott együtt.

 

Az Alco C-628 és a két SP SD35-ös Mehano modellek. Az Alco még a régi, ami nem igazán tökéletes, de az SD-k már az új sorozatból valók, azokkal még semmi gond nem volt.

 

A CPrail-os SD90-es ügyében pedig nézzél szét ami boltok honlapján, mert megesküdni ugyan nem mernék, + a Kato honlapján már az első szériás modellek listája nincs fent, de mintha a Newark-i hobbiboltban láttam volna anno.

Előzmény: RhB (245)
RhB Creative Commons License 2005.11.04 0 0 245

Köszi a fotókat! Egy máshol látott fotó alapján (szintén BNSF 879) téged is bele kell tenni kicsiben... :-))))

 

Hát igen, szép kis gyűjteményed van! Az ALCO C-628 ugye neked is még jugó modell? A többi Dash 9-esnek (C&NW, CSX) nem görbül a korlátja?

 

Nekem a CPRail mellett a többi kanadai van az első helyeken (CN, VIA), de tetszenek a Rio Grande, Western Pacific, Norfolk Southern, Santa Fe, Union Pacific stb. mozdonyok is. Ez utóbbiban azt bírom, hogy szinte minden típusú mozdonyuk van.

Előzmény: Dash 9 (242)
RhB Creative Commons License 2005.11.04 0 0 244

Sajnos van egy rossz hírem: a postaköltséged nem fog csökkenni. :-(((

 

A Broadway Limited az nem réz modell? Mert ha igen, akkor nem egy kategória.

 

Neked nem görbül a korlát, mint Dash_9 kollegánál?

 

Ha jól látom, nálad az UP a "namber van" egy kis NYC-el "hígitva"... :-)

 

Én annak idején (80-as évek eleje) az amcsival kezdtem a vasútmodell gyűjtést, a többi csak kb. 3-4 évvel később jött be mellé. Sajnos a modellek ebből kifolyólag mai szemmel nézve nem az igaziak, többnyire jugó modellek megspékelve egy Rivarossi Big Boy-jal (régi verzió), meg egy-két újabb dizellel (pl. Proto 2000 GP30). Annál a kevés kocsinál, ami nekem van, még rosszabb a helyzet. :-( Közben az egyéb vasútmodell gyűjtemény kib...szott nagy lett, az amcsi meg maradt a régi. Mostanában kezdtem el megint egy kicsit foglakozni vele, és most ennek az AC4400CW-nek nem bírtam ellenállni! :-)))))

 

Sajnos elég sok minden tetszik, de ugyanakkor szeretném visszafogni magam, szóval nem könnyű... A nagy vágyam egy SD90MAC, természetesen CPRail-ban, de ezt tudtommal még nem csinálja a KATO. Baromira tetszik az SD40-2F is, ezt csinálja valaki modellben?

 

Egy más kérdés: a CPRail rosterben van SD90MAC-H (#9300-9303), ez micsoda? Fotót még nem láttam róla.

Előzmény: zorwick (241)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 243

Szia!

 

Kérhetnék képeket róla?

 

Én is még egy olyanra pályázok UP festésben. Sajna modellről a honlapjukon nem találtam képet.

Légyszi tedd közzé, hogy milyen, milyen úton sikerült megvenned és mennyiért!

 

Előre is köszönöm.

Előzmény: zorwick (241)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.04 0 0 242

Szia(sztok)!

 

"Ha jól sejtem, a legkedvesebb darab az te "magad" vagy? (C44-9W "Dash 9" by KATO) :-))) Amúgy neked mi a kedvenc vasúttársaságod? Milyen mozdonyaid és kocsijaid vannak, van-e/lesz-e amcsi terepasztal, vagy csak a vitrinben görbülnek a korlátok? Az én kedvencem - meg fogsz lepődni - a CPRail, bár ez már egy korábbi hozzászólásban is szóba került."

 

Igen "Én" vagyok a kedvencem (azért nem vagyok önimádó) és ebben a festésben. ebből kiderül, hogy az ATSF a kedvencem, de az összeolvadás után a BNSF is kedves számomra. de a többit sem vetem meg, pl. a nagy rivális UP-t sem. Sajnálom az SP eltűnését az Up-be olvadásával, egyszerűsége ellenére tetszettek a mozdonyaik festése.

 

Asztalt szeretnék, de jelenleg nincs rá időm, és igazából még helyem se. Ez utóbbi úgy néz ki, hogy a jövő évben megoldódik. A mozdonyaimról és a kocsikról a teljesség igénye nélkül vannak képek itt: http://kep.tar.hu/dash_9/27616382#2

Most dobozolva vannak, de néha megfuttatom őket. :-))

 

Miért lepődnék meg azon, hogy Neked a CPRail a kedvenced?!

 

"Ha már így összefutottunk, még egy kérdés: mivel a modellre a bigyókák fölrakásához le kell kapni a kasztnit az alvázról, ezáltal ugyibár a vezetőfülke is előbukkan, amit ugyancsak lehet tovább föstögetni. De hogyan, milyen színre? Van ugyan egy fotóm a vezetőbácsiról és környékéről, de pl. nem látszik a fülke hátfala (a modellben az látszik a legjobban), a műszerfal stb."

 

Megmondom a frankót, én nem vettem le a kasztnit. Apropó egy tanács: A korllátok, kapaszkodók anyaga elég rugalmas, de a felhelyezésünél ne a közepénél, hanem a végeiknél (száruknál) nyomd a helyükre őket, nehogy eltörjenek.

 

Kép a vezetőfülke színéhez:

 

Az első egy GP 9-esé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő kettőn egy Dash 8-as vezetőállása van. A színek ahogyan végignéztem a képeimet megegyezznek a mostani GE mozdonyok mindegyikén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És íme egy szinte gyári AC 4400-as elölnézetből. Nem az én képem, a neten volt valahol. Sajnos már nem emlékszem a forrásra.

 

 

 

 

Előzmény: RhB (240)
zorwick Creative Commons License 2005.11.04 0 0 241
Szia!

Bocs a késlekedésért, de egy kis betegség levett a lábamról, most próbálok mindent elolvasni ami az elmúlt 3 hétben történt:)

Először is gratula a mozdonyhoz! Rögtön meg is kérdezem, hogy akarsz-e bele hangot, mert akkor rendelek neked is, kisebb lesz a postaköltség:)

Nos nyugodtan rakj fel mindent a mozdonyodra, nekem 3 KATO modellem van, mindegyik összerakva. Még dobozban sem serül ha nem dobálod.

A kis bigyókat szépen levágod a helyükről, lesorjázod ha kell, es egy csipesz segítségével benyomod a helyükre. érezni fogod mikor van bennt!

A létrafokokból van 1-2 darab tartalék, a nagyobb darabokból sajnos nincs, azokra vigyázz nagyon!

Semmit nem kell ragasztani, ezen ne aggodj.

Mondjuk eddig azt hittem hogy a KATO dieselek hiper részletesek, és a legjobb futásúak....tévedtem, van jobb:)

Megjött az AC 6000 -es modell a BRoadway Limited-től. Na az most az etalon:)

Fótókat hamarosan rakok fel.

Üdv
Előzmény: RhB (232)
RhB Creative Commons License 2005.11.03 0 0 240

Ha jól sejtem, a legkedvesebb darab az te "magad" vagy? (C44-9W "Dash 9" by KATO) :-))) Amúgy neked mi a kedvenc vasúttársaságod? Milyen mozdonyaid és kocsijaid vannak, van-e/lesz-e amcsi terepasztal, vagy csak a vitrinben görbülnek a korlátok? Az én kedvencem - meg fogsz lepődni - a CPRail, bár ez már egy korábbi hozzászólásban is szóba került.

 

Ha már így összefutottunk, még egy kérdés: mivel a modellre a bigyókák fölrakásához le kell kapni a kasztnit az alvázról, ezáltal ugyibár a vezetőfülke is előbukkan, amit ugyancsak lehet tovább föstögetni. De hogyan, milyen színre? Van ugyan egy fotóm a vezetőbácsiról és környékéről, de pl. nem látszik a fülke hátfala (a modellben az látszik a legjobban), a műszerfal stb.

 

Fotókon nézegettem a kábelek végén a csatlásfejet, a kosztól eléggé azonos színűnek tűnt a kábellel, legalábbis a CPRail-nál, nem a gyári átadás után 2 perccel, lásd Michael Taylor fotóján (az ő honlapjáról leszedve):

 

 

Előzmény: Dash 9 (239)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 239

Mennyi idő? Nem tudom. Fény és hőhatásnak nem volt kitéve.

 

A tied tuti nem lesz ilyen! :-))

 

És még egy kép az én legkedvesebb darabomról:

 

 

Előzmény: RhB (237)
RhB Creative Commons License 2005.11.02 0 0 238

>Anális inkább, mert megjósolom, nemsokára e topikon a modellezés vetület nagyobb súlyra vergődik, később részletezendő okokból :-))

 

Elérkezett a "később", részletezd! :-)))

 

OFF Nem akarod az elvileg beszkennelt vezérlőkocsi képeket apránként elküldeni a céges mélcímemre? Egy-egy adag 6-7 MByte kipróbáltan lehet. ON

Előzmény: manhattani (236)
RhB Creative Commons License 2005.11.02 0 0 237

Jajjjjjjj nekem/nekünk! Mennyi idő után jött elő a görbeség? Nem lehet, hogy hő éri, pl. lámpa van aközelben? Mert a baloldali miért nem? Zorwick gépén sem láttam vetemedést, bár a fotó valószínűleg a modell fiatalkorában készült.

 

A csatlásfejek szinezéséről:

1) mennyire koszolódik, látszik-e egyáltalán

2) vasutanként eltérő-e, pl. milyen a CPRail-nál?

Előzmény: Dash 9 (235)
manhattani Creative Commons License 2005.11.02 0 0 236

>Válaszolhathatsz mélben is, hogy ne untassuk a többieket, az enyém publikus.
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem untatásról szó sincs, nagyon is jó, ha erről a közösbeb beszélünk.
(Anális inkább, mert megjósolom, nemsokára e topikon a modellezés vetület nagyobb súlyra vergődik, később részletezendő okokból :-))  .)

 

A csatlások színéről: ahány, annyiféle (kb. úgy szórnak, mint a MÁVnál a Szilik szine :-)) ). A csatlás a járda szintje alatt jön ki és ott is csatlakozik, úgyhogy pl. UP gépeknél (sárgák) lehet szürke, fekete, de sárga is.

 

A  mozdonyok sárgasága: igyekeznek a gépeket tisztán tartani (mert a koszban lévő nedvesség rozsdásítja a kasztnit), és ehhez agresszív tisztítószert használnak. A MÁVnál a kormánygépek (különcélú gépek, utoljára az M61 14, 19, illetve az M62 263, 265) nem azért voltak mindig szebbek, mint általában a többi mozdony, mert jobb festékkel festették, hanem mert kevesebbet jártak, kevesebbet lettek piszkosak és ezért kevesebbet mosták őket az agresszív mosószerrel, ami kevésbé kezdte ki a festésüket. Az amerikai mozdonyok színe emiatt idővel fakul.

Előzmény: RhB (232)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 235

Sajnos ennyire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehet szerintem még szépítgetni őket. Én a korlátokat, kapaszkodókat festem olyan színűekre mint az igazi gépen. Gondolkodom még a lépcső és átjáró világítás megvalósításán is.

A csatlásfejek színezéséről van valahol egy képem, de most nem találom. Ha jól emlékszem piros és fehér színűek. De ha meglelem, felteszem.

Előzmény: RhB (234)
RhB Creative Commons License 2005.11.02 0 0 234

Köszi a választ! Most még attól tartok, hogy a létrafokokat nem lesz könnyű benyomni a helyére, attól félek, elugrik és nem találom meg. Úgy láttam, néhány alkatrészből van tartalék is, de nem mindegyikből.

 

Az a jobb oldali (nem politizálok!) korlát tényleg ilyen "elvetemült"? Miért csak az egyik oldalon? Mennyire deformálódott? Csak egy helyen vagy teljes hosszában?

 

Ha jól láttam bizonyos fotókon, te közelről szipantottad be e gyönyörűségek illatát! Egy olyan kérdésem lenne (lesz majd több is), hogy az elöl lévő 2x3 kábel végén a csatlásfejek milyen színűek? Csak azért kérdem, hogy lehet-e még egy kicsit tuningolni az amúgy is szép modellen ilyesmikkel? Van-e egyéb részlet rajtuk, amit érdemes még feljavítani?

Előzmény: Dash 9 (233)
Dash 9 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 233

Sziasztok!

 

Bár nem nekem szólt a kérdés, de mivel nekem is van ilyen gépem, talán válaszolhatok!

 

Én nem használtam ragasztót, jól tartanak a kapaszkodók, ablaktörlők így is. Óvatosan kell benyomni őket a lyukakba, mert paszentosak.

 

Viszont lenne egy kérdésem. Kinti modelleknél is láttam már, sajnos az UP AC4400-asomnál is előfordult, hogy a jobb oldali korlát egy idő után "megvetemedett"!

Nektek van ilyen tapasztalatotok? Talán hőlégfúvóval, óvatosan sikerül korrigálnom. Viszont a BNSF-es AC4400-ast ezért még nem mertem felöltöztetni.

Előzmény: RhB (232)
RhB Creative Commons License 2005.11.02 0 0 232

Szia zorwick!

 

A múlt héten a bécsi kiállításon vettem a KATO nénitől (hehe) egy CPRail AC4400CW modellt. Az usavasut-on láttam, hogy neked is van ilyen, csak egy kicsit sárgább az enyémnél. :-))) Egy technikai jellegű kérdésem lenne: az apró mütyürökhöz (pl. létrafokok a homlokfalon) kell-e ragasztót használni vagy elég csak benyomni a lukba. A leírás nem említ ragasztót, de ez nem jelent semmit. Az egyéb tapasztalatok is érdekelnek az apróságok felrakásával kapcsolatban. Azért kérdezem ezeket, mert szívem szerint falpakolnám az alkatrészeket, de egy kicsit félek a sok apró bigyótól, a ragasztástól meg végképp, nem akarom elcseszni. Válaszolhathatsz mélben is, hogy ne untassuk a többieket, az enyém publikus.

Előzmény: zorwick (209)
seTTebello Creative Commons License 2005.11.01 0 0 231
http://www.hankstruckpictures.com/misc_rail_pix.htm

Találtam egy jó képtárat, mindeféle képek vannak benne, például ilyenek is:

http://www.hankstruckpictures.com/pix/rail/misc_rail/np_vanc_1973.jpg

BNR/NP F9 taken at Vancouver, BC in 1973.
manhattani Creative Commons License 2005.10.31 0 0 230

>Az mar betenne ha ekkora ho esne...
Kutyat ugy kellene lapaton kitartani, hogy ugasson!
Már bocsánat, de kutyát nem a magas hó miatt kell lapáton kitartani ugatni, hanem a nagy hideg miatt...


Magas hó esetén ki sem lehet nyitni egy tisztességes, kifelé nyíló konyhaajtót, az ablakon kell kiugrani, és ellapátolni az ajtó elől (tudom, hogy miről beszélek :-))  ).

 

 A képen látható hóeke nem is az igazán magas hó ellen van. Nagyon magas hóval csak a hómaró bírkózik meg. Az közel űrszelvény méretűt mar, és gyakran van, hogy hóekének is kell a hómaró menet után menni, mert a hómaró csak alagutat vág a magas hóba, és ha beszakad az alagút teteje, azt a hóeke tolja félre.

 

Amerikában rengeteg vasútvonal halad tó, folyó, óceánhoz közel, és ez megnöveli a lehullott hó magasságát. Felkészülnek, mert komoly üzleti érdek, mégis megesik, hogy elakad a vonatforgalom a magas hó miatt. (Most ne jöjjön senki azzal, hogy a MÁVnál is gyakran elakad, mert elég nagy különbség van a két üzem között :-))  .)

Előzmény: oldmumus (229)
oldmumus Creative Commons License 2005.10.29 0 0 229
Az mar betenne ha ekkora ho esne...
Kutyat ugy kellene lapaton kitartani, hogy ugasson!
Inkabb levelsepro es sintisztitot talnak ki v. hasznalnak.
Előzmény: exmv (228)
exmv Creative Commons License 2005.10.29 0 0 228

Közeledik a tél, nem árt elkezdeni a felkészülést:

 

 

marslakó Creative Commons License 2005.10.26 0 0 227
Egy -asszem- New York államban található múzeumi vasút rendelt egy "Mikado"-t Kínából, de elsüllyedt a tengeren az őt szállító hajó. Aztán rendeltek még egy ugyanolyat, nyilván a biztosító fizetett.
Előzmény: division by zero (224)
manhattani Creative Commons License 2005.10.23 0 0 226

>Na de akkor miért lehet elég sokrétű szakirodalmat beszerezni éppen Oroszországban? [Amerikában meg nem]

 

Mert Oroszországban nem volt, és vasúti járműgyártásban most sem nagyon van konkurenciaharc a cégek között. Ott magasabb helyen határozták el, hogy melyik mozdony a jobb, nem bíztak ilyesmit arra a buta piacra :-))

 

>A hölgy, aki intézte, hogy letölthessem a beszkennelt cuccot, a végén azt írta: reméljük, máskor is együttműködhetünk.
Azt hitte, hogy te is CIA kém vagy :-))

 

(Talán pletyka, de el lehet képzelni, hogy egy buta, Amerikában követségi fedésben dolgozó KGB-snek eladták a gőzmozdony működési leírását... )

 

>Erről mesélnél bővebben?
Összeszedem róla, amit olvastam, nekiállok egy cikket írni az usavasutra :-))

Előzmény: hmsoft (223)
Vanitatum Creative Commons License 2005.10.21 0 0 225
köszi szépen! :)
Előzmény: hmsoft (219)
division by zero Creative Commons License 2005.10.21 0 0 224
"Az amik 98 körül új gőzmozdonyt rendeltek Kínából"
Erről mesélnél bővebben?
Előzmény: manhattani (222)
hmsoft Creative Commons License 2005.10.21 0 0 223
manhattani,

Igen, többször említetted már, hogy a műszaki ismereteket nem mérik túl bőkezűen "odaát".
Bár valszeg inkább arról van szó, mint általában a cégek között. Vagyis adott a gyártó, aki max. a termék felületét mutatja a nagyvilág felé, mert az még reklám is. Adott az üzemeltető, aki meg kell hogy kapja a szükséges dokumentációt, csakhogy kap egy titoktartási nyilatkozatot is, amit aláír. Ez persze kölcsönös, a gyártó is aláírja, hiszen ez nem negyed kiló tökmag megvásárlása, hanem a gyártó is óhatatlanil megtud csomó mindent az üzemeltető napi dolgairól.

No, ezek után a "körön belüliek" tudnak mindent, kellően projektszemléletűen agyondokumentálják az egészet, ámde a "körön kívüliek" ebből csak annyit tudnak meg, hogy "húdefasza termék van már megint, húzzunk fel még egy csillagos-sávos lobogót a kert végében".

Ez a titkolódzás úgy-amúgy fontos dolog is, hiszen marha nehéz elmagyarázni minden egyes közvélemény-egységnek külön-külön, hogy mire egy termék napvilágot lát, addigra már több benne a kompromisszum, mint az eredeti ötlet.

Na de akkor miért lehet elég sokrétű szakirodalmat beszerezni éppen Oroszországban? Nos talán azért, mert ott meg "csak" a száraz műszaki tények vannak leírva. Azok elolvasásával önmagában nem jutunk közelebb ahhoz, hogy megértsük, miért kellett az x megoldást választani abban a konstrukcióban. Lehet, hogy ott úgy gondolták és gondolják, hogy a műszaki tények szintje nem jelent semmit, és ami igazán kurrens és titkolandó, az a "miért". Bár a "miért"-ekre is fény derülget szép lassan - legalábbis úgy hisszük, hogy fény derül rájuk... :)

Ja, nemrég egy isten háta mögötti orosz kutatóintézettől (a neten leltem rá) szereztem be vagy száz négyzetméternyi vasúti szabványleírást pár euróért. A hölgy, aki intézte, hogy letölthessem a beszkennelt cuccot, a végén azt írta: reméljük, máskor is együttműködhetünk. Há' majd leestem a székről: mi az, hogy "együttműködünk"? :)))

hm
Előzmény: manhattani (222)
manhattani Creative Commons License 2005.10.20 0 0 222

>Az eredeti Diamond történetének taglálására felkérjük manhattani topictársat. ;)
Sajnos teljességgel alkalmatlan vagyok erre.
Amerikában olyannyira szűken mérik az ilyenféle mély műszaki ismereteket, hogy alig van ilyen irodalmam (tán az egyetlen a dízelmozdonyok távvezérlési csatlása).

 

Lehet ám, hogy az egymásnak erős konkurenciát jelentő járműgyárak nem adták ki a tudásukat. A csatlás meg olyannyira szabvány, hogy kis GE dízelmozdony vezérel nagy GM villamost, és vica verza.

 

Ezért köszönöm, hogy ide írsz ilyeneket az orosz vasúttechnikáról, ebből az amerikairól is sokat megtudunk :-))
(Az amik 98 körül új gőzmozdonyt rendeltek Kínából (lehet, hogy ez volt a világon a legutolsó, kereskedelmi célra gyártott gőzmozdonya). A terveket meglátva rengeteg megoldás nagyon ismerős volt az amerikaiaknak :-))   .)

Előzmény: hmsoft (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!