Tegnap láttam a Széchenyit völgymenetben egy mellévett bárkával. Este megértettem, hová mehetett. Tegnal indult útjára Csepelről a szekszárdi híd első eleme. Sajnos a Híradóban csak egy pillanatra mutatták a speciális, több bárkára felhelyezett hatalmas hídelemmel összekötött vontatmányt.
Tud esetleg valaki képeket szerezni a hídszállításról??
Köszi a helyesbítést,csak hasonlított a vontatmány a KRAM-hoz.
(és milyen érdekes hogy MÉGIS szükség van a flottillás hajókra!? Ugye-ugye Szabó Honvédelmi Miniszter úr...)Na de ne politizáljunk.
Nem aknát mentesít, hanem egy pontonhíd darabot kötött ki a Parlament elé, hogy az egyik párt, Kossuth téri ünnepsége rendjének felügyeletét a víz felől is meg tudják oldani, és szükség esetén ki lehessen kötni.
Hali!
Felcsigázott a kép nagyon!!
Ha jól látom akkor éppen aknamentesítést végez a parlament elött.
Ha valakinek bármilyen képe van az AM aknamentesítőről, nagyon megköszönném ha jelezné.
Királyság!Bár én is szembetalálkoznék az AM-mel.
Üdv mindenkinek!
A legfrissebb hírem a Lajta monitorról,hogy még mindig kint van A NÉHAI FLOTTILLA ÖBÖLBE.És szép lassan eszi a rozsda.Ezt a saját szememmel láttam kb.2 órája.Még mindíg nem tudom hogy melyik hajók kerültek le kecelre,csak tippelek: AN-1,és talán AN-2 naszádok.A nagyobbak biztos nem,mert láttam a radarokat az árbóc-tornyokon
Köszönöm szépen az infóitokat a három kérdésemre. 2000-ben én is láttam a flotillánál a Leitha/Lajtá-t, remélem megvan épségben és fel lesz újítva (egyébként az Országház előtt állt egy ideig (asszem 1996-ban)).
Viszont a Petőfi sorsa elszomorít. Még emlékszem mikor kölyökként a Szentendrei-sziget csúcsán visítottunk a hullámaiban.
A honlapot meg megnézem. Bár igazázból a dunai hajók érdekelnek.
Sopron: 1999-ben találkoztam vele asszem Dürrnsteinnél, ott vették vontágra, mivel a motorja végleg beszart. Cserhát tavaly vontatott még, s hogy a többi...?
Trophy: a "Rendező I" típusból való még a szintén vizügyes Marcal m/s is. Nem tudom él-e még,tavaly láttam Győrben. Gondoltam, hogy kormánylapátként üzemelt. Örülök, hogy él a Tatabánya, nagyon szép hajó. De mi lesz a Sopronnal, a Gyöngyössel és a Mátrával?
viking star: előre is köszönöm. Én is küldök egy-két képet majd.
Így igaz, ahogy írod, csak az nem a Rendező volt, hanem a tesója a Neptun m/s. Ebből a típusból való még a vízügy Érd motorosa. A kormányképesség miatt kísérte a Jegest!
Valaki írt a Tatabánya vontatóról. A Tatabánya él, és virul, nincsmég szó a selejtezéséről. Most Újpesten áll.
Szia Robcsy!
A MAHART poziciós lista gyakorlatilag túl van már a tesztfutáson, a ritka kivételtől eltekintve naponta frissül. (át is írom mindjárt a bevezető szöveget...) A Szabadkikötőben tartózkodó hajók listája azonban -sajnos- úgy tűnik az enyészeté lesz. E-mail címem működik, hiszen elég sok levelet kapok mindennap!
Üdv!
Kezdek emlékezni: a Kaposvár olyan volt mint a Szob, Szekszárd, Szolnok, stb. Azért a képeket megköszönném.
A Dorog viszont nem lett tolóvá átalakítva. Ő volt a legelső darabja a Közép-dunai vontató sorozatnak.
Üdv! Rendszerösszeomlás miatt sokáig nem tudtam reagálgatni a régebbi dolgokra. Kössz mindenkinek az infókat!
jakyg: ha még aktuális a Kaposvár ms, küldhetek róla pár képet, nemtom hogy milyen viszonyban volt a Doroggal, sajnos azt keveset láttam. Az biztos hogy tolóhajóként végezte.
Ha már szóbakerült az Enikő, a 'Flóra' nevű tolóhajóról ki tud valamit?
Ebben a pilanatban vontatott a Jégtörő III. egy elég lerobbant állapotú, nagy méretű kotrót egy megrövidített TS bárkával és egy, az újpesti "Rendező" típusú motorossal.
Talán ez volt a Gönyünél léket kapott kotró, s tán a csepeli temetőbe vitték?
Érdeklődnék a weboldalatokkal kapcsolatban, hogy mikorra várható a MAHART pozíciólista tesztfutásának vége és az élesüzem kezdete (azaz a napi frissítés)? A másik kérdés az lenne, hogy a Szabadkikötőben tartózkodó hajók listája az elhaló lap, vagy azon is várható majd frissítés? Válaszodat előre is köszönöm!