"Mekkora az a rétegvastagság, ami fölött már gyanús a dolog?"
amelyik kiugro egy elemen a tobbihez kepest. nem emlexem mar a mertekegysegre (talan valami mikron?), a ceed-en 60-80 valami volt egyenletesen, ha ezek kozott lett volna egy olyan karosszeriaelem ami 100 folotti, akkor az lett volna az ujrafenyezett. nem volt ilyen... de pld. megmertem anno a vw polo-mat is, annak egyenletesen 110-120 valami korul volt a festekvastagsaga, annal az a normalis, ott egy 150 folotti ertek lett volna gyanus.
oh, nincs neki. Arra gondoltam, hogy megméretem a szalonban a szervízesekkel. Mekkora az a rétegvastagság, ami fölött már gyanús a dolog? Gondolom, ez szabad szemmel nem látható, ezért kérdezem. Vagy guglizzam ki?
megjegyzem, amikor anno en is szep latvanyosan vegigmentem a muszerrel az auton ott a szalonban, eleinte picit kinosan ereztem magam, de aztan eszleltem hogy a szalon dolgozoi szamara eme elfoglaltsagom a legtermeszetesebbnek tunik - valszeg lattak mar ilyet, nem en voltam az elso..
akkor mar bszhatod. elotte menj el a mesterhez, kerd el a festekvastagsagmerojet (mutassa is meg hogy hogyan kell hasznalni), aztan a szalonban szepen latvanyosan menjel vegig az osszes elemen. ha barmit talalsz, akkor meg az auto atvetele _elott_ kerd hogy vagy adjanak engedmenyt tekintettel arra hogy torott multu autot te is csak occsobban tudod majd eladni, vagy ecceruen csak adjanak egy sertetlen autot. ha elkezdenek a gyari technologiaju javitasrol hadovalni, azzal meg nem kell foglalkozni.
Vagy a kereskedő és az importőr között van valamilyen elszámolási taktikázás, nem feltétlenül a kereskedőé az az autó. Vagy a kereskedő és a bank között, mert a kereskedő nem csupán a közvetített hitelért kap jutalékot, de most nehezen törlesztő adósként is lehet ugyanannak a banknak az ügyfele. Nem tudom, csak tippelek.
Naszóval: röviden. Most már úgy érzem, hogy szopatnak. Mind1, nem létfontosságú az autó, van másik. :-)
Egységcsomagot remélem adnak, miért kellene ezt tárgyalni? Nem jár automatikusan az autóhoz (jelen kocsimhoz szó nélkül adták, mellesleg a régivel ezeket úgysem adom le...ellopták...:-))
Bank már megadta a hitelt, hogy utalta is-e (szép, mi?) nemtudom, valszleg utánakéne járni, leszarom.
Miért várnak a járműkísérőlapra??? Ez fura.
Rétegvastagságmérő? Egy szalonautó törött lenne? Nemár!!!!
Csomagtérháló nem volt az autóba, kérjem? EX felszereltséghez JÁR???
Én is szalonautót vettem ezelőtt lassan két éve. Az egész herce-hurca 3 hétig tartott, amiből a bankra várás kb. 3 nap volt. Nekem azt mondták, hogy bombariadó volt az okmányirodába... :x
Amiket meg kell kapnod a forgalmin, és 2 kulcson kívül: - Lepecsételt, aláírt, felmatricázott garancia füzet (14. oldal + utolsó lap) - Ha letárgyaltad, akkor az egységcsomag (izzókészlet, háromszög, elsősegély csomag)
Mi lehet az oka? - Pl. ülnek a pénzeden (és a bank pénzén), és másba forgatják azt. - Nem utalt még a bank. - Tényleg várnak valami papírra.
Amiket érdemes ellenőrizni átvételkor és utána: - Rétegvastagság mérővel végignézni a kocsit. - Leellenőrizni a kerekek nyomását (gyárilag túl vannak fújva) - Megnézni, hogy minden ígért extra benne van-e a kocsiban - Megvan-e a csomagtéri leszorító háló - Beszerezni ceedclub.hu matricát :D
Állítólag (már nem hiszem), holnap (sokadik hitegetés). De attól függ, hogy megkapja-e a kereskedő a járműkísérő lapot...(ezután még okmányiroda)
Szóval: bevallom, ez lesz a 3. autóm, de elég nyögvenyelősen megy, már a 4. hét lesz a jövő hét, amióta várok (az első autóm használt volt, a másodikra (jelenlegi) meg nem vettem fel hitelt, ezért 2 hét alatt az enyém volt) - ahhoz képest, hogy a hitel pöccre ment (naná!), és 2 hét volt az első vállalás.
A kérdésem az lenne, hogy aki finanszírozott autót vett közületek:
- a szerződés aláírásától számítva normális esetben, nem gyártásból rendelve, szalonautóját mikor vette át?
- ez igen fontos: milyen dokumentumokat kell megkapni az átadáskor: amiről én tudok: törzskönyvet NEM (mert az a banknál lesz), járműkísérő lap (?), forgalmi (logikusan) és eredetiségvizsgálat igazolás?
- azt tudom, hogy a szerződés szerint okt. 30-ig kell átadnia az autót, de könyörgöm lehet előbb is.
- mi lehet az oka a "szarakodásnak": arra gondolok, hogy a kereskedés is banktól vette, vagy azon keresztül, és annak az ügyintézése tart eddig?
Vagy tényleg a hatóságoknál akad el eddig? Mennyi idő pl. ez a járműkísérő lap?
Sajnos attól tartok, hogy ezt a funkciót kikapcsolni nem lehet, legalábbis tudtommal. Én miután az üvegre állítottam és úgy ítéltem meg, hogy nincs szükség a klímára mert mondjuk nem párás az üveg, kézzel kikapcsolom a klímát oszt csá. :)
Olyan kérdésem lenne hogy tudja-e valaki hogy kell kikapcsolni azt a funkciót a manuál klimában hogy ha pl. szélvédőre teszem a fujást akkor NE kezdjen el fullal fujni és klimázni?