Keresés

Részletes keresés

Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1167

Biztos forrásból tudom, hogy hamarosan két új csatornával bővül a kínálat: Sport Klub és Reality TV.

Azt nem tudom, hogy ez plusz kettőt jelent, vagy valamit lecserélnek erre a kettőre.

Előzmény: nicko (1166)
nicko Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1166

én a VH1-t nézem péntek este 11-től :)

gyerekem hazajön a suliból és elkezdi zongorázni a viva-tól a mittudom én melyik MTV-ig a csatornákat amin zene van...3 csatornán ugyanaz a feka klipp megy 1 perces eltolódással..ennek aztán sok értelme van....innen nyugodtan mehetne a levesbe az egyik és helyére a majd foci vb-t adó csatorna.

Dokumentum csatorna is van egy rakattal :) nekem a history ami a legjobban tetszik..na ezt se vegyék le :)

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1165)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1165
A zenecsatornák csökkentését én is támogatom azzal, hogy a Vh1 classic maradjon meg!
Előzmény: nicko (1164)
nicko Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1164

2. Az ABMotoeurs csatorna helyére mehetne a SportKlub!

meg egy nagy büdös lófaszt!! egyetlen normális adó amin autóversenyek vannak!

van ezer zene csatorna abból 1-et nyugodtan kilehet dobni nem nagy veszteség érne senkit.....meg van görög, orosz, kinai sorolhatnám..

Előzmény: magyarfilm (1159)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1163

Azért nem kellett volna leszidni. :-((

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1162

Mikimaus: hülye vagy (nekem mondod: tudom) ;-D

"Nekem már az is gyanús, hogy a legfelső csomagba miket nem tettek bele (Sport2, Viaset extrák..) amik tényleg nem 'jogdíjtalan' adások, és olyan sokat azért nem emeltek 8100,-. Ft-ot talán) - úgyhogy szó szerint rettegek, mikortól fogunk szívni..."

Egyszáz (100,-Ft ) akart volna lenni - természetesen! Mea culpa!

Robi

Előzmény: Törölt nick (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 1161

HeHeHe!

"Álmodik a nyomor!" - vagy valaki felkért Benneteket Nagypál Bandiéktól, hogy ajánlgassatok ilyen csere-beréket?! ;-DDD

Az jutott erről eszembe, hogy ha nagymamámnak f*sza lett volna, akkor ugyebár ő lett volna a nagyapukám ;-D

Szóval lehetne úgy hiszem ennél sokkal több értelmes (!) programot is beletenni, de dupla áron fogják megtenni és erre - velem együtt! - mindenki üvöltene. Egyelőre várjuk meg márciusra mit ígérnek....

Nekem már az is gyanús, hogy a legfelső csomagba miket nem tettek bele (Sport2, Viaset extrák..) amik tényleg nem 'jogdíjtalan' adások, és olyan sokat azért nem emeltek 8100,-. Ft-ot talán) - úgyhogy szó szerint rettegek, mikortól fogunk szívni...

MÁS.

Nem azért "kötöszködöm" Veletek a zaj-hatás forrását taglalva, hogy elfogadtassam az állapotot, hanem épp amiatt, hogy MEGFELELŐ MÓDON tudjátok bejelenteni a jelenséget, és NE olyan, kapásból elhárítható jelszint-hibára tegyetek bejelentést, amit ÖNMAGÁBAN hiába cáfol meg a szaki aki kimegy, egyszerűen "ő elfogadja a szintmérésen túl az adott képminőséget olyannak amilyen, mert szerinte ezt tudja a rendszer"!

Ezért eleve nem a hálózatosokat kell mozgósíttatni, hanem - és nem véletlenül írtam le  anevét - a főmérnököt kell akár személyesen szerintem megkeresnetek, és ismerve, még azt is el tudom képzelni, kimegy megnézni - ő ugyanis tökéletességre törekszik csak épp nem feltétlen játszik ebben mindenki a kezére (sőt...).

Én a helyi erőktől - akiket pedig ismerek - a múltkori nagy újjongásom ellenére "meg kell vonjam a bizalmat", mivel egy tegnapelőtt (hétfőn) este leégett tápfeszültség-betáplálást jobb híjján kicserélte a kolléga, és a fülem hallatára szólt a kőbányai "főmérnöknek", hogy - mivel a 230V/50V-os tarfó vasárnapi leégése (!) után (ami helyett akkor gyorsan betettek egy 200W-os állatot...) az újabb füstjelenség alapján bizony valahol a kelleténél több áram folyik el... - "Meg kellene ám nézni holnap!" -- ámbátor és ehhez képest a kb. 24 órás lassú szenesedés után (látva hétfőn a panelt, mivel én rohangáltam a sráccal tetőkulcs-ügyekből kifolyólag, ezt biztosra veszem...) kedden (tegnap) este persze újra elszállt az egész táplálás. És ez itt több utcát érint (kb. 200 lakásra sacolom minimum)!

"Kell ahhoz valami báj", hogy egy szakember - egy hálózatért felelős helyi főnök! - ennyire szarjon az ún. megelőző hibafeltárásra.. most aztán tényleg a tökükről fog szerencsétleneknek folyni a víz, mert hacsak nincs óriási szerencséjük (lásd soros karácsonyfaégő-sorban a hibakeresés, de egy négyzetkilóméteres területen!), hát akár két napig tökölhetnek, mire a nem egyértelmű zárlat ("levezetés" vagy "átvezetés" - mivel a cserélt ketyerében lévő (fő)biztosíték a beüzemelésor nem ment ki...) .. és ekkor már akár napok óta állhat több száz család KTV-ellátása, amiért nem kevés baszkurálásnak lesznek (no nem tőlem..) kitéve.

Szóval nem értem, hogy hogy lehet valaki (lehetnek valakik) ennyire kmmm. nos figyelmetlenek?!

Na mindegy...

Üdv az egész Tagságnak ;-)

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1160)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1160
Ez nem is rossz ötlet (mármint, hogy a Hustler TV osztott frekvencián legyen a VIASAT explorer csatornával)!

Tényleg ki mit mivel cserélne (hátha tudnánk javítani a választékon).

Legyen először itt az én javaslatom, de várom a többit is:

Tehát:
- a BBC WORLD helyett legyen BBC Prime,
- a SKY NEWS helyett legyen CNN,
- és a egyes, valamint a kettes csomag csak a magyar nyelvű (szinkron, vagy felírat) csatornákat tartalmazza, még akkor is, ha ez árnővekedéssel járna, a hármas csomag tartalmazza az idegen nyelvű csatornákat (tehát nincs se magyar szinkron, se magyar felírat).
Előzmény: magyarfilm (1159)
magyarfilm Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1159
ÖTLETEM A KÖVETKEZŐ:

1. Hustler TV-t a Viasat Explorer csatornájával kellene összekötni.
Viasat Explorer műsorideje: 05-23, Hustler TV: 23-05

2. Az ABMotoeurs csatorna helyére mehetne a SportKlub!
Mauro Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1158
Már megy a Story TV
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1157

Lehet, hogy Te vagy a tesztalany. :-D

Előzmény: cyber.greg (1156)
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1156

Hatodik kerületi vagyok, megnéztem a UPC szolgáltatáskeresőt.

Csak tudnám, mi van a Szív utca 46. alatt, hogy ott van UPC kábel, de azon kívül a környéken sehol? :-O

Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1155
A szolgáltatás nem rossz, na de a csatornakínálat, na az nem valami jó. :-((
Előzmény: ZE (1154)
ZE Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1154
UPC? Nálunk tegnap "szórták meg" a postaládákat a szórólapjaikkal... A telefonnal együtt igen baráti az ajánlatuk, majd beszélgetek a t. lakótársakkal erről is :)
Előzmény: Bíborkékhóvirág (1153)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1153

Hinnék én Neked is, meg az EMKTV szerelőinek is, csak az a gondom azzal, amit írtál, hogy korábban (értsd: bő egy évvel ezelőtt) még a UPC kábel tv előfizetője voltam, és ott sokkal tisztábbak voltak az adások (és már akkor is ez a tv tunerem volt). :-((

Előzmény: Törölt nick (1148)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1152
Na igen, a vizszintes az tenyleg valami furcsasag, sokkal erosebb volt, de egy bekotott isolator csokkentett rajta.

Egyebkent nem tunerkartyam van: tv ad ki audio/videot scarton az van sima video kartyaba kotve, de a zaj sajna a tv-n is pontennyi, mint a capt kepen.

Tehat akkor szerinted pl. a tv2-es zaj az nem jelszint gyengules miatti? Ahogy mondom, nagyjabol a keruletben lako Biborkenek bejelntese utan kepzodott nalam is.. Eszerint itt a keruletben b@sztak el valamit? :o

Naszoval akarhogy is, zavaro az ilyen, ha az ember korabban ugyanattol a szolgaltatotol jo minoseget kapott... Hmmm, romlik ez, barmi is legyen az oka :)
Előzmény: Törölt nick (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1151

Szia!

Ha megnézed az utolsó képen, kifejeztten vízszintes "sávozódások" azoka zavarok. NO ez nem az RF oldalon (azaz Nálad) lévő jelszint probléma miatt van ott.

Aza ZAJ amit az RF a Te oldalon kiad(na) ha kicis lenne a bemeneten a jelszint, nem tudna ilyen struktúrát kiadni, az egyenletes lenne és elég ronda pöttyöket de azt mindenhol jelentene.

Ha a TV-dben vagy főleg a tuner krtyáná az RF (input) AGC-t tudod szabályozni, akkor ha lezárod az erősítőt (azaz kvázi csillapítod a hasznos jelet), megjelenik a (jórészt) saját zaj, ami egy picit tisztább fehérzaj, mint ami egy üres mebeneten van (ott az összes légköri szenny bejön, míg az előbbi inkább a káryta termelése) és akkor Te is látod a (statisztikus és mintázat beli) nagy különbséget.

Ez viszont egy olyan alapsávi hiba, amely vagy az optikai "kiállás"-ban vagy valamelyik általam bevallom nemismert egyéb, de a területre jellemző eszközön vagy eszközökön keletkezik és igen ügyesen de hozzáértő kezekkel el lehet tüntetni, hiszen nálam is nagyjából eltűnt (de pl. Karácsony előtt és főleg az RTL Klub-on, igen erőteljesen visszajött!).

Volt olyan időszak (nyáron ás ősszel) amikro kifejezetten egy GSM telefon zavarás-szerű vagy URH berendezésnek megfelelő (beszéd-moduláció!) de majd' minden programhelyen ugyanaz a mintázat kisebb nagyobb jelszinttel (!)volt észlelhető, és nem kizárt, hogy a rendszer valamely tagjának nem megfelelő árnyékolása vagy egy átkötő (patch) kábel (?!) közelében működő vagy felejtett GSM ketyere idézte elő.

Van egy olyan sejtésem, hogy a dolog rendszertechnikai okkal bírhat, pl. minden tiltakozás ellenére összefüggést érzek (!) a HDSNEt és a jelenség között...

Üdv!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1150)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1150
Hello!

Najojo, nemtom - mert nem erdekel - pontosan mi a struktura, de el nem tudok kepzelni szerelot, aki ugy allit be valahova, hogy nincs az ingujjaban az adu: az elobb mertem az osztoban (csillagkozpontban, ha tetszik) es lam itt van ora:perc:mp, hogy mekkora a jelszint.

Ha nem igy jart el, alapbol nem szakember.

Egyebirant ketten voltak egy aki beszelt, egy aki tekergette az dugokat, szal csapatta magat vaganyul :)

Node beollozok neked 3 kissebb felbontasu kepet hirtelenjeben, hogy szerinted ez akkor mi, ha nem RF zavar (gyenge jelszint) ? :)

Egyebkent ezeken mar van ilyen-olyan denoise filter, meg egyeb nyalanksagok (video cap profile), de ennek ellenere is remelem lathato, amirol hablatyolok...
Előzmény: Törölt nick (1149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1149

MICSODA?!

"Eloszor nem nezi meg a kozponti elosztason es sorban le a lakasig az elosztokban a jelszinteket, mielott becsenget ?"

Hogy lehet Nálad a lakásokban (a lakásokhoz!) bármiféle (újabb) elosztó, főleg több?!?!

Ezek nem egyedileg trimmelelhető lakás-kimenetek!

Ha viszont nem tényleges csillagpontos hálózat van, akkor nem ugyanarról beszélünk! Akkro nem is annyit kell fizess, mint nekem ;-)

De komolyan: a központi (ház) gyűjtőből egyetlen szakasszzal kell(ene) Hozzád mennie a kábelnek!!!

Minden egyéb megoldás valóban azt eredményezi, hogy ha feltekeri, hogy Neked jó legyen, a földszinten (vagy a kezdőpontjoz közelebb) szétverik egymást a programok! Ha 10 emeletre tesz emeletenként osztót, akkor az min. -35dB!

Egyébként honnan is tudod, hogy nem nézte meg Hozzád menet a jelszintet az (ház)erősítő monitor-kimenetén?!

Az utólagra: dírrel durral el (Tőled) aztán esetleg még egyszer belemér, mert talán ős em érti (!) és esetleg megzavarják (ez már hivatali hiba!) egy telefonnal, hogy szedje a lábait...

Nekem életszerű...

Egyébként a, hogy nem nyúl hozzá, szvsz arra vonatkozott, hogy nem tekeri feljebb - ez nem zárja ki automatice a fenti "értelmezést" ;-D

Tudod, mindenkire igaz, hogy - még ha 110%-os elvársai is vannak magára nézve - lehet rossz napja, vagy egyszerűen elszúrhat dolgot. Amint írtad (mondta is: "biztos visszadugtam") éppen azt jelzi nálam, hogy tudat alatt érezte, hogy hibázott, de csak akkor kezdett neki beugrani - hidd el, ez még pilótákkal is (elég sűrűn) fordul elő, épp ezért enm jó ott sem és KTV-s szerelőknél sem (tehát ahol sokakat érint a munka és rohangászni kell vagy sok a hibalehetőség), hogy ha egyedül mennek ki c(dolgoznak helyszínen). Ehhez nagy önismeret és önkontroll kell, én magaról tudom - kifejezetten magánzós vagyok munkailag, sajnos! -, hogy többszörös önellenőrzsé mellett is vét hibát ilyenkro az ember (ennél már csak akkor többet, ha ketten vagy többen vannak és eldumálgatnak ;-DDD --- de az már nem hiba hanem vétség!)

Üdv!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1144)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1148

Hááát!

Itt rohadjak meg cipőben (ráadásul állva), ha látok ezeken egy fikarcnyi - a szó valódi értelmében vett , készülék bemenetén kis jelszint miatt kelezkező - zajt is!

Úgy veszem ellenkezőleg esetleg, hogy a kavntálási hiba "alatt" van a zaj ha van is, de őszintén szólva ezt sem igen tapasztalom. Kissé "homályosak", az éleken túlzottan "elsimulnak" a képek, de ez nem zaj, hanem vagy egyszerűen ilyen ha nem "átlagolva" látom, vagy a szabvány PAL analóg sugárzás ezt adja ki.

HA olyan "zajra" gondolsz, ami inkább a sötét területeken jellemző (nevezzük rasztereződésnek?), ugyan ezt sem látom, de "elhiszem", akkor az 99%, hogy nem vételi oldali RF zaj!

Eza KTV "alapsávi" minősége. Pont. (.)

Hadd kötözködjek ehhez képest azzal, hogy 625 soros bontásról és max 5 MHz-es képvivő-sávszélességről beszélünk, melyhez képest egy középkategóriás VGA monitor is jobbat tud, azaz aki ahhoz van szokva, pofára fog esni.

Ellenben való igaz, hogy folyamatosan vannak (most nézem) mindenhol vagy sok helyen igyanolyan jellegű, érdekes "hatások", ellenben ezek szintje szerény véleményem szerint bőven a vállat vagy kötelező minőségi értéken belül marad.

Azt szoktam (na pesze: magamnak, ha beállítok valami optikai figyelmet igénylő kütyüt) mondani, hogy ha nagyon nézünk valamit, mindig tapasztalunk hibát ;-)))

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1147

Na kérem;-)

Ha nem is kötelezett (már), de szerződés szerint egy bizonyos elég jól definiált paraméterű műsorszórásra vállalkozik egy AH nevű szakcég, szolgáltató.

Ezt - nem is feltétlenül szubjektív módon értékelve - nem teljesíti megfelelően. (Innen védje meg magát az EMKTV-vel szemben ;-D)

Ehelyett földfelszínien az egyik legrosszabbul besugárzott területen (Budapest és főleg a belterület) olyan "értéknövelt" (az idézőjelek nem a tartalmat hanem a célszerűséget jelen szolgáltatásjogi esetben kritizálják!) szolgáltatást nyújt, mellyel (egy bizonyos jogértelmezés szerint) nem tartozik átadási kötelezéssel a KTV-k felé (sőt, ugye, mint jelzed).

Ellenben az EMKTV az egy vételi helyre jutó összes díjakat megfizeti (tételezzük

fel ;-) ).

Tehát mivel kicsi a valószínűsége, hogy az átállt 3-4 adó jelentős elvándorlást okozna az AD (akáér csak potenciális) hazsnálói körében, így tényleges érdek- vagy pénzügyi séerelem AH-t nem éri (az általa számolt fajlagos költségeit megfizetik, így még elvileg sem keletkezik kára, jogdíj költsége pedig nem lehet épp a m.szoolgáltató-KTV jogviszonyok miatt ezekben az esetekben - lásd jelentési kötelezettség).

Az eredeti műsorszórási szerződése szerint a KTV-k részére is AH biztosítja a jelforrást.

Innen kezdve legalábbis az AH-nak lesz (kellene legyen) elemi érdeke, hogy megfelelő jogi alapokon álló továbbszolgáltatási megállapodást kössön az öszes KTV-s céggel (már aki ilyet kér), és nem kellene kibújni a terjesztési "kötelezettsége" alól a voltaképp általa előállított műszaki és jogi helyzetekre hivatkozva.

Üdv!

Robi

Előzmény: Manó (1137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1146

Szervusz Manó!

Nem akarok túlságosan vitatkozni Veled, főleg mert a DVB(-T) téma nálam igen periférikus..

De mintha a HTE Digitális Vételtechnikai szakosztály által felsorolt problémák (a jelforrások nem megfelelőek, az adókat át kellene varálni..) és a Híradástechnika nem régiben az e területet épp a késlekedés okán (is) felválaló számában általam olvasottak nem feltétlen (vagy nem csak) ezt a magyarázatot igazolják...

Amúgy egyrész tényleg nincs fogalmam a DVB(-T) ügyekről, mert nem foglalkoztat(ott eddig), de ettől teljesen függetlenül AZ igaz, hogy lemaradásban van az egész projekt (nem?!), és az is, hogy a "kábelszövetség" érdemben a níílt (és törvény által kötelezett) földfelszíni digitális sugárzás bevezetését eredményesen (jogállamban és demokráciában) nem támadhatja meg, úgyhogy ez maximum egy "álapot" és nema végeredmény.

Azaz ettől az, hogy az AH előjött egy igen magas díjazású, és az elérhető (!) KTV áraknál (is) összességében (!) igen rosszabb kereskedelmi konstrukcióval (ugyanis a műszaki tartalmat, mint igen szép fejlesztési eredményt sem okom, sem jogom nem lehet elviatni, mi több, széndékom sem volt erre!), ráadásul messze nem párhuzamosan az eddigi AM rendszerrel, hanem leváltva azt, így kényszerítve váltásra azokat,akik kiszolgáltatottak - nos általam igenis nagyon rosszul megemészhető kereskedelmi lépés és szolgáltatói magatartás.

És igenis: monopolhelyzetet kreál ezzel az AH, melyet igenis: igen otromba módon használ ki.

Egyébként soha senkit nem üldözök kedvtelésből, így most sem az AH-n élem ki magam, ahogy éppen alább az EMKTV egy igen jelentős részét épp megvédtem másokkal szemben.

Ezzel csak azt kívántam bizonyítani, hogy nem szórakozásból, hanem elvi alapon írom kritikáimat.

A legjobbakat!

Maus Róbert

Robi

Előzmény: Manó (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1145

;-DDD

Én nem értetlen vagyok, csak másként gondolkodó! ;-D

Hiszem, hogy ha ÉN itt Kőbányán egy lassan (a kábellel együtt!) 20 éves LEPKE antennával kiváló minőségben (nem utolsó sorban back-up helforrásként!) képes vagyok elfogni az említett földi sugárzású programiokat, szellemkép mentesen, kiváló jelszinttel --- akkor erre egy megfelelően képzett, akarattal is rendelkező KTV csapatnak is képesnek kell lenni.

Inenn kezdve nem érdekel, hogy miért nem ezt a megoldást vitték tökélyre és kiterjesztve  afenti tétel gyakorlatban tapasztalható ellenkezőjét (azaz: nem megy nekik), megjósolom, hogy az akár 100%-os szolgáltatási minőségű AD (Antenna Digital) rendszer esetén sem lesz elvi alapn sem elkerülhető a rendszeres kockázódás és akár teljes keretek (frame) kiesése vagy egyéb "kánaán" ;-D

Hiszen ATTÓL, hogy valamely - végülis - földfelszíni műsorszórás digitális, az RF (itt ráadásul mikrohullámú!) jelút tekintetében ugyanúgy el lehet követni alapvető vételtechnikai hibákat...

A komlexitás növekedése miatt pedig - dekóder, irányított u-antenna, szélhatásokkal stb. - olyan új hibalehetőségek lépnek be, mely ebben (!) az esetben igen nagy mértékben valószínűsitheti, hogy rosszabb átlagos szolgáltatási minőséget kapjunk az AD-rendszerre átállt programoknál és az EMKTV esetében...

Egyébként hogy is gondolhattad, hogy nem figyelek Rád?!  ;-D

R

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1131)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1144
Aaaah, szerinted _szakmailag_kepzett_ szereloknel elofordulhat olyan, hogy:

a) Eloszor nem nezi meg a kozponti elosztason es sorban le a lakasig az elosztokban a jelszinteket, mielott becsenget ?

b) Ha akar utolag is huzigalta (miutan kijelentette, hogy NEM nyul hozza, mert nem akar nekem jelszintet erositeni es dirrel-durral sertodotten elszelelt) egyszeruen nem dugja vissza ?

Nem tudom, en ugyan nem vagyok antennaszerelo, de ritkan latni ilyet, legalabbis velem meg nem esett meg hasonlo, pedig eleg sok szerelovel talalkozom ilyen-olyan szakmakbol :)

Olyan mar esett meg, hogy nalamhagyott a szaki szerszamot, vagy epp at akarta magat verni penzzel es raszoltam, hogy tan figyeljen, mert ki akarom fizetni...

Mintahogy az is, hogy emktv-sek - mikor hdsnetet kotottek be - lazan felkinaltak, hogy 10 rugoert bekotik nekem az hbo-t sumakban :>
Előzmény: Törölt nick (1141)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1143

Na, de mi a megoldás?

(képek alább)

Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1142
Azert hivom csonknak, mert a szakerto profik nagyjabol 1,5 cm-en vagtak el a bejovo kabelt, ugyhogyhon onnan fabrikaltak egy kulon 30-40 cm-est, hogy be tudjon menni egyaltalan az osztoba :)))

Szoval az ajto felett bejon, es maris egy dugoban vegzodik, az nekem csonk :)))

De a fene vigye, a jelszint akkor sem tul magas, a vizszintes csikok egy reszet izolatorral kiszedtem, es az ordog buzeralja meg: szolgaltatasert penzt fizetek, nem kopott-szakadt, felismerhetetlen bankjegyeket :)
Előzmény: Törölt nick (1140)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1141

TE! Haver!  ;-D

Arra nem is gondolsz, hogy tényleg CSAK hibázott?!

Attól még lehet (szubjektíve?) sok negítv tulajdonsága, de azért nem feltétlen indulnék ki abból, hogy minden direkten történik...

R

Előzmény: Megdobbent (1130)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1140

Na ja, ez is azt támasztja alá, hogy nem jelszint probléma (legalábbis nem a "csonkon") ;-)

R

Előzmény: Megdobbent (1127)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1139
Nahat, erre mit talalok egyszercsak a weben ? :)

http://emktv.a.kurvaanyad.be/

Ejnyeno, hat miert nem szeretik ezt a remek szolgaltatot egyesek? :(
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1138

TV4 - jaj(jjj!) de jó (brr... ;-DDD )

DE: az melyik csomag is ez?! Biztos a maxi, én már nem tudom követni és daffke nem veszem elő a listáimat ;-)

Azért nem akarom elhinni, hogy egy UHF41 és társai (azaz Kékes és általában a messziek) földi sugárzású adások szellemképtelen megoldását 2006-ban nem (sem) lehessen megoldani!

Nem tudom milyen a F+, de a BK arcíválásáról el tudom képzelni, hogy olyan tömörítséget kapott eleve, hogy azt újra (vagy tovább) csomagolni "feloldhatatléan műszaki ellentét" és így a technika is magában hordozhatja a kését.

Az tuti, hogy az m1 esetében is jellemzően az élő (és külső stúdiós!) adások során csúszik a hang és pl. a Szomszédok alatt ami megint csak egy komprimált, digitalizált forrás ha nem tévedek (ti. a kiegészítésekhez amit Horváth Ádám letiltott először digizni kellett...), úgyhogy itt is elméleti alapon létezhet a gond...

Megjegyzem, hogy 5-8 másodperces (!) különbséget halok barátaimmal (UPC, T-Kábel) bezsélgetve egy RTL Klub adás hangja (!) között is, azaz kifejezetten durva dolgok történhetnek a különböző KTV láncokban - de azt sem tartom kizártnak, hogy az AH földfelszíni rendszerének az ország különböző pontjain is akár jelentősen eltárő "időbelisége" lehet!

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!