Keresés

Részletes keresés

Robcsy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1304
Egyébként a HULLÁM nevű KDVI-s hajót én is már többször láttam, hogy az esztergomi menetrendszerinti járatban ment a váci Duna-ágban
jakyg Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1303
Márpedig vagy menetrendiben volt a Hullám, vagy kimaradt szombaton a délutáni esztergomi járat.
Előzmény: trophy (1299)
Robcsy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1302
1301 :-))

Egy ideje csak nézegetem a topicot és csendesen szemlélődöm.

Örömmel láttam tegnap a Belgrád rkp-on, hogy ismét új, eddig nem látott kirándulóhajók is jönnek Pestre. Sikerült is pár képet csinálni róluk digitális fényképezővel.

A másik ami hajós esemény volt és ott is készültek képek, az Európa hajóval voltunk Szentendréig és nagyon csinos a belseje annak a hajónak is !

Ha gondoljátok néha-néha felrakok egy-egy képet ilyen hajós fotókról amik többnyire Pesten készültek.

De hogy lehet ide képet rakni, ha nincs éppenséggel valami free weboldalam aminek a linkjét ide rakjam???

Most ennyi! Üdv

Ui.: Freeport szupi a pozíciós lista, de az kár, hogy a Szabadkikötői állások nem lesznek frissítve. Ha besegít valaki ugy sem lehetne??? :-)))

trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1301
1300
trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1300
OFF

Szia Viking! Két hét múlva száll át egy volt kollégám a Pride-ról a Star-ra. Most volt itt a Pride-dal, sikerült találkoznom vele. Azt mondja nagy szivatás az a hajó.

ON

Előzmény: viking star (1298)
trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1299
Nem mindig elég a 3 db moszkva a tarifjáratokhoz, mert van, hogy Esztergomban, vagy Visegrádon ottalvós az egyik, és attól még reggel kiemelt szezonban ugyanúgy kell indítani mindkettőt. (8 órás, 9 órás, és asszem + a 12-es) Amikor a Hunyadi nem ér rá, akkor mentesítő járatot kell indítani. Ez is moszkva. + van egy tartalékos, vagy készenlétes hajó is. Naponta indul különjárat Szentendrére, erre is kell hajó. Végül a Legendának tartós bérletbe van adva 4 db moszkva. Így már lassan össze is jön a flotta. A maradék a "repi hajó" (ezek utastere kicsit kultúráltabb, és nem pados elrendezésű, hanem asztalos-székes) amelyeket menetrendibe nem tesznek be, mert kisebb a befogadóképességük, és nem akarják leamortizálni a hajókat egy egy úttal. A KDVI-től bérelt Hullám immár negyedik szezonját éli Mahart színekben (tartós bérlet), sétákat, különjáratokat csinál, azt nem nagyon hiszem, hogy menetrendibe be tették volna.

Lássuk akkor a Mahart moszkva flottát:

"Repi hajók":

Verőce
Gönyü
Corvin
Hullám (KDVI tulajdon)
Matthias Rex (használaton kívül)

"Legendás" hajók
Győr (repi)
Bogdány
Dömös
Sződliget

És a többi, amelyek zömmel menetrendit járnak:

Esztergom
Nagymaros
Zebegény
Visegrád

Ami nem moszkva, és sétajáratra van fenntartva: Leányfalu, Csillag

Ugyebár van a négy nagy: Budapest, Rákóczi, Táncsics, Hunyadi

Van egy Március 15., egy Sió (használaton kívül)

Előzmény: jakyg (1296)
viking star Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1298
Úgy van, az a három frissen felhozott közül a Bojcsenko volt, nemrég még látszott nyomokban a felirat.
jakyg: Már 12 Moszkvája van a Mahartnak. A Hullám néhány éve vesz részt a menetrendjében.
Előzmény: trophy (1294)
Dájver Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1297
Sziasztok

kezdő vagyok a hajózási témában, ezért szeretnék segítséget kérni a fórum tagjaitól.
Szeretnék egy kb. 4,5 m es műanyag kishajót vízre tenni az Adrián 55 -ös motorral.
Milyen engedélyek, vizsgák kellenek, és kb. milyen áron lehet tárolni a csónakokat akár vizen, akár szárazon?
Hajó trailert lehet -e kölcsönözni, vagy esetleg használtan venni?

Köszi.

jakyg Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1296
Sosem értettem mit csinál a MAHART ennyi Moszkvával. A menetrendszerinti járatokhoz 3 db kell, de ha indul a Hunyadi is, akkor elég kettő. Sétahajózásra,meg rendezvényhajónak van még BP-en kb. +15-20 hajó. A MAHARTNAK tudtommal 9 db Moszkvája van. Mit csinálnak ezek?
A kérdés onnan jutott eszembe, hogy szombaton a 116-os menetrendi mezőben szereplő délutáni esztergomi járatban a HULLÁM Moszkva ment, amely KDVI, tehát vizügyes hajó. A MAHART a menetrendszerinti járatokhoz is bérbe vesz már hajókat??
Csokis Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1295
Ebbe csak úgy beleszaladtam. Hátha valakit érdekel.

Itt van nagyban is
trophy Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1294
Szóval megnéztem. Az a Dévényi diszkó tábla, vagy mi a kín a part felől van rajta, én meg arról ritkán látom a hajókat, ezért nem láttam. Ez a ponton még a Batthiány térhez tartozik. A moszkva nemrég került be az országba, és az a vállalkozó vette meg, akié a Millenium I. nevű moszkva is. (ott áll mellette) ennek a hajónak a neve Millenium II. lesz. Menni is fog vannak benne gépek. Az ablak üvegeket már kicserélték thermo üvegre, ezt láthattad Te is. Belül még nagy változásokat nem látok.
Látta valaki a viziparádét?

És azt látta valaki, hogy múlt hét elején itt volt Budapesten a Stadt Wien lapátkerekes?
Mikor elindult úgy ment mint a rakéta...

Előzmény: Ep128 (1293)
Ep128 Creative Commons License 2002.06.23 0 0 1293
Min áll?:-)
A Szilágyi Dezső téri kikötőnél (vagy mi a hernyó az ott ponton?) A Batthyany után a Lánchíd felé...
Ahol a Táncsics (?) nevű ősi (felújított) hajó áll!
Előzmény: trophy (1292)
trophy Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1292
Hát ezt akkor meg kell néznem még ma... :)

Hozom az infot majd. A moszkva bázison áll?

Előzmény: Ep128 (1291)
Ep128 Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1291
"A moszkva meg elég elfuserált ötlet lenne disconak. Nem igazán arra praktikus. "

Erről én nem igazán tehetek...:-) Ettől még ott (itt) van, és ki van nyalva rá oldalt, valami ilyesmi, hogy "Egy leganda újraéled! Dévényi Diszkó a Dunán! A hajó ekkor és ekkor indul, ettől eddig megy, ekkor és ekkor ér vissza" stb, stb.... A Moszkva neve (ami volt neki eddig) már nincs rajta, (farán sem) ezért nem tudom melyik (volt). (A rosebb egye meg, mind 1forma színte, ha megfeszülök sem tudom ez épp mi is volt eddig...:-))
Elég régen itt áll, mostaság került ki rá öles betűkkel, hogy ő a (leendő) "Dévényi Diszkó"!
Egy ideig az alsó szinten csak nejlonok voltak az üvegek helyén, de a melegre (ill. trópusi hőségre:-) való tekintettel azóta már nejlon sincs...Felül ok, újrafestve, üvegek a helyükön...
Nem lehet, hogy nem is MAHART-os volt?
(A Nagymaros azért ugrott csak be, mert régen láttam, és kezdtem félni, hogy őt kapták széjjel...Örülök, hogy nem, kösz az infót!:-)

Előzmény: trophy (1290)
trophy Creative Commons License 2002.06.21 0 0 1290
Mi vaaaan?
A Nagymaros él és virul, más moszkva sem fog pöttyös labdát dobálni, vagy hármat kívánni. Remélem. :))
A moszkva meg elég elfuserált ötlet lenne disconak. Nem igazán arra praktikus.

Hétvégén Duna Karnevál immáron másodszor. Forma1 verseny, hajós felvonulás, tüzijáték, meglepik.
Gyertek minél többen!!!!

Előzmény: Ep128 (1287)
viribus Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1289
Kosz a cimeket, utan fogok jarni. Egyedul neha elakadok a forraskutatasban.
Előzmény: tpuppi (1285)
jakyg Creative Commons License 2002.06.19 0 0 1288
Biztosan nem a Nagymaros. Hétvégén láttam, amint a délutáni menetrendszerintiban ment Esztergomba.

Lehetséges, hogy ma regel az Inotát láttam a Parlament előtt hegymenetben?? Újra dolgozik??

Előzmény: Ep128 (1287)
Ep128 Creative Commons License 2002.06.18 0 0 1287
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a Szilágyi Dezső térrel szemben (majdnem Batthyany tér) álló leendő "Dévényi Diszkó" melyik Moszkvából alakul(t) át? Még csinálják, fölül kész(nek látszik) alul még szét van dobva, üveg sincs benne...
Ugye nem a Nagymaros...?

viking star Creative Commons License 2002.06.18 0 0 1286
Tudja valaki, mit jelent az /pl.FOKAs Zetor'nevében'szereplő/ ODB rövidítés?
Zolcsi67: 1103-as hozzászólás
én is lefotóztam... csak szembesütött a nap.
Előzmény: Zolcsi67 (1276)
tpuppi Creative Commons License 2002.06.18 0 0 1285
A pontos neve Vasárnapi Könyv a napló-nak. Nekem csak a szárazföldi harcokról van leirások, a haditengerészeti részekről sokat olvastam, de ez nincs meg.Szerintem ez megvan a budapesti katonai levéltárban fent a várban, mostanában sokat jártam oda és több külföldi katonai ujság jár nekik, amik szintén irnak haditengerészetünkröl
persze nem magyarul.
freeport Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1284
Ja, és persze innen is elérhető: http://www.portofbudapest.hu/index.phtml?c_id=6
Előzmény: tpuppi (1280)
freeport Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1283
Az Ösztrák- Magyar hadiflottáról az Interneten is található egy szerintem teljesen jó anyag, angol és részben magyar nyelven is, itt: http://www.hszk.bme.hu/~vb021/kukmain.html
Előzmény: FOMA (1279)
viribus Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1282
Szia tpuppi,

Ha van valamilyen anyagod /adatok, vagy képek/ a kuk hadihajók fegyverzetér?l és ha le tudod fénymásolni, szívesen cserélnék.
Szerintem forrásgy?jtésb?l sosem elég. Az osztrák és német könyvek viszik el toronymagasan a pálmát, csak macerás hozzá jutni meg drágák.

Előzmény: tpuppi (1280)
S-L-V Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1281
Sajnos akkor is ha vonattal mész át rajta...
Előzmény: Zolcsi67 (1266)
tpuppi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1280
Az Osztrák Magyar Monarchia tengeri hajóiról nagyon sokat irtak az 1908-1920 között megjelent vasárnapi napló füzetekben egy csomot elolvastam .
Csak padláson vagy egyébb /pécsi vásárban/ lehet ezeket megtalálni, néhányat össze gyüjtöttem belőle, de java részét kidobták már mindenütt.
Előzmény: viribus (1275)
FOMA Creative Commons License 2002.06.14 0 0 1279
A Sellő került Szegedre az Óbuda helyére.
FOMA Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1278
Trophy!

Be lehetne pótolni a tavaly elmaradt topictalit?

Ne maradjunk szégyenben a vasútmániás, a VOLÁN meg a VéEVK előtt, hogy csak mi nem talizunk.:-)

Zolcsi67 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1277
Egy apró hiányosság: elfelejtettem odaírni (vagy linkelni?), hogy a lap alja felé, meg a következő lapon is van róla pár kép.
Zolcsi67 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 1276
Sziasztok!
Erről a hajóról tud valaki valamit? Verőce és Vác között, a bal part tközelében ácsorog.
viribus Creative Commons License 2002.06.08 0 0 1275
Sziasztok,

Hadihajók, pláne az Osztrák-Magyar Monarchia hadihajói érdekelnek valakit?
Van valakinek jó fényképe a Kaiser Karl VI-ról?
Csonkaréti: Császári és királyi hadihajók könyvét olvastátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!