Keresés

Részletes keresés

Epikurosz Creative Commons License 2007.07.16 0 0 201
Nem, nem így kell csinálni. Már a kezdet kezdetén meg kellett volna vennem azt a nyavalyás latexet 18 ezerért. Amúgy majdnem egy hét együttélés után elmondhatom, hogy nem rossz matrac. A habszivaccsal nem is lehet egy fórumhozzászóláson belül emlegetni. Aki tehát 90x200-as latex matracra vágyik, annak tudom ajánlani az osánban kapható vákuumcsomagolt matracot 18.000 forintért. Tök felesleges 50-100 ezreket kidobálni derékalávalóért.

Ha egy év múlva szétporlad, akkor talán visszaveszek a lelkesedésemből, de szerintem akkor is megérte.
Addigra akár saját kezűleg is ki tudok fejleszteni egy űrtechnikán alapuló háziszőttes matracot. A NASA le van sajnálva. :-)


Előzmény: Alomvilag (200)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.15 0 0 200

Kedves Epikurosz!

 

Minden elismerésem a tied! Gratulálok. Szerintem így kell csinálni a matracválasztást. 28 e Ft-ból kihoztál egy jó matracot. Tetszik, hogy átlátod a dolgokat és megérted, hogy mi miről szól.

 

Esetleg majd a tapasztalataidat is leírhatod!

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: Epikurosz (198)
Alomvilag Creative Commons License 2007.07.15 0 0 199

Szia Tomzol!

 

Yatas Blue Star elég jó választás, legalábbis rugós matracokon belül.

 

Csak egy vmit elfelejtettek mondani az eladók: ha ágyrácson használod, nem érvényes a garancia. Ráadásul teljesen felesleges rugós matrac alá. Jobb, ha kiveszed alóla és teszel inkább egy egybefüggő bútorlapot vagy mást. Azért érdemes lyukakat fúrni a lapba, hogy szellőzzön az a matrac.

 

Sajnálom, hogy kevés olyan matrac üzlet van, ahol értenek is hozzá...

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: tomzolka (196)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.12 0 0 198
Ja, és 10.000 + 18.000 = 28 ezernél tartok (2 db. 90x200x10 cm) (osán).
Előzmény: Epikurosz (197)
Epikurosz Creative Commons License 2007.07.12 0 0 197
No, feladtam, ne kérdezzétek miért. A 10 centis habszivacsra vettem 10 centi latexet. Így már nem álmodom lidércekkel, vámpírokkal, farkasemberekkel és Prókusztész úrral. :-)
tomzolka Creative Commons License 2007.06.29 0 0 196

Szia Álomvilág!

 

A válaszodból arra a következtetésre jutottam, hogy Szegeden vagy környékén.

Mondjuk ez nem azt jelenti hogy nem jó matrac, ha olan minőségű mint a marketing, akkor nem lehet az rossz.

Amúgy végül Yatas blue start-t vettem, nagyon szeretek rajta aludni, még a földön alszok rajta, a keret nem jött mé meg. Ágyrácsnak meg ADA-t vettem.

 

Üdv: Tomzol

Előzmény: Alomvilag (190)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.23 0 0 195
Nem, csak gondoltam, ami a betegeknek jó, az nekem se lehet rossz. :-)
Előzmény: szevia (194)
szevia Creative Commons License 2007.06.20 0 0 194
No dehát felekvés csak súlyos betegek minimumn több hónapos kényszerű, folyamatos ágybanfekvése esetén merül fel; netán készülsz valami effélére?:-))




>Eszerint, az orvosok a habszivacs matracokat kedvelik, mert ezek a legjobbak a >felfekvések ellen!!!
Előzmény: Epikurosz (191)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.20 0 0 193
Nem nagyon van itt bárki, azért ha betéved ide egy néni vagy bácsi, szeretnék megkérdezni valamit:



Ha itt Magyarországon ennyire drágák a biomatracok, Afrikában és Brazíliában mér olyan kicsi a kókuszaratók és gumitej csapolók fizuja????
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 192
+
Latexet azért nem akartam, mert öregedik, nem bírja a strapát olyan jól, mint a szivacs.

Közben egy felfújható kempingmatracot is kipróbáltam, 3000 volt, de amikor másnap reggel fájós csontokkal ébredtem, hamar megtanultam tisztelni a matracok istenét :-)
Epikurosz Creative Commons License 2007.06.19 0 0 191
Végigolvastam a topikot. Jókat nevettem.:-) Egy kis keresztmetszete ez is a magyar társadalomnak.

Nos, én kb. két hete töröm a fejem, hogy mitévő legyek ágyügyileg. Elsejétől költözöm, és kellene egy egyszemélyes fekvőhely. Ráadásul nem végleges megoldást szerenték, hanem max. 2 évre (bérelt kuckó, itt jönnek be a szállítási megfontolások).

Mivel jelnlegi ágyam matraca rugós, és a közepe behorpadt (elgyengült ott 1-2 rugó) úgy döntöttem nem kell rugós matrac többé. A szendvicsszerkezeteket sem preferálom, az emlékező habszivacs (lustahab, memory foam) túl drága, így két lehetőség maradt: latex vagy habszivacs.

Az is előny volt számomra, ha a matrac vákuumcsomagolású mert könnyen szállítható. (Megjegyzem, mert sokan nincsenek ezzel tisztában: "vákuummatrac" mint olyan nem létezik, a semmin nem leeht feküdni; ez egy csomagolási technik,a mint a szalámiknál: a matracot erős géppel feltekerik, befólizázzák, kiszívják a csomagból a levegőt ("vákuum"), majd az így kapott terkercset leragasztják. Bevághatod a hónod alá, könnyen leeht szállítani. Felbontás után meg kell pár nap, amíg visszanyeri eredeti alakját.)

A habszivacs matracok mellett végleg egy tanulmány elolvasása után döntöttem:
http://www.epuap.org/abstracts/abstract98a.html

Eszerint, az orvosok a habszivacs matracokat kedvelik, mert ezek a legjobbak a felfekvések ellen!!!

Ezt tudva, elindultam vásárolni. Rengeteg helyet bejártam, bútorüzletektől Aucahnig, Tescoig, Praktikerig. (Bár furcsa, de ebben a barkácsüzletben lehet venni matracokat, sőt ágyat is.)

A 4-5000 ezer forintos sima habszivacsot hamar kilőttem, mert poliuretán habszivacsra fájt a fogam. A poliéter habszivacs is hasonló tulajdonságokkal bír, de a PUR picit jobb. Ezt írják az okosok.

Ilyen anyagból készült matrac kb. 20.000 forintba kerül házhozszállítással. Még az Auchanban vagy a Corában is kb. 16.000 Ft. az áruk.

És ekkor jött az égi jel: elugrottam a Metro árzuházba.
Írd és mond 10.000 Ft.ért találtam náluk PUR-hab matracot, vákuumcsomagolásban.
Még nem próbáltam ki, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy beválik-e.

A kálváriám persze folytatódik: ágykeretet s ágyrácsot kell még vennem.
Alomvilag Creative Commons License 2007.06.19 0 0 190

Szia tomzolka!

 

Hát ha még azt is tudnád, hogy kik csinálják! Nem olyan nehéz ám felépíteni egy márkát, csak pénz kell hozzá...lásd: Cardo, s most a Beddingtone. Nekem nem tűnik egy amerikai álomnak...

Előzmény: tomzolka (189)
tomzolka Creative Commons License 2007.06.07 0 0 189

Sziasztok!

 

Nekem nagyon tetszenek a Beddingtone matracok, jó vastagok és elég komoly a felépítésük is.

Egy bajom van vele, hogy hiába írják az oldalon hogy amerikai álom,meg hogy nemzketközileg is egyik legjobb matrac, ha beírom a google-be egy külföldi oldalt sem talál, csak Mo-n lehet kapni,itt is legtöbb találatot a szegedi Alvásstudio kapja.

 

Valaki ismeri vagy látta már külföldi oldalon?

 

Alomvilag Creative Commons License 2007.05.13 0 0 188

Kedves Szevia,

Nekem nagyon fura, hogy a kókusz-latex mitől nyikorog, nyüszög. Ilyen esettel még nem találkoztam. Ehhez így már nem is tudok hozzászólni semmi érdemeset. :-( Bevallom eddig sem voltam ennek a típusú matracnak a híve, de ezeket olvasva...

 

Csak a pontosítás kedvéért, aki esetleg másképp tudja, hiszi:

PUR hab = poliuretán hab

 

Üdv,

Álomvilág

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.13 0 0 187

Ebbe se sok természetes anyag szorult.

Én nem feküdnék PUR hab+poliuretán+poliészter együttes felett...

Előzmény: nowomennocry (180)
szevia Creative Commons License 2007.05.13 0 0 186
Hát igen.. három hét telt el, és már így is nyiszog.. meglátjuk újra megfordítás után mi lesz..
szevia Creative Commons License 2007.05.10 0 0 185
Kedves Álomvilág,
Köszönöm hogy válaszoltál, (végre valaki, már azthittem kihalt mindkét matracos fórum:-)
Szóval az a helyzet, hogy nem a fa, vagyis nem az ágyrács, vagy az ágy nyikorog (jól kifüleltem-kipuhatoltam, /megnyomogattam kézzel is az ágyrácsot és külön a matracot, stb./mert nekem sem volt elsőre egyértelmű), hanem maga a matrac, egyfajta halk, de kellemetlen nyöszörgés-nyüszögésszerű hang..
Viszont jó hír, hogy aztán mikor megforgattuk (-ami elég nagy megpróbáltatás minden alkalommal, mert nincs rajta fogó, -erre is jobban figyelnék, ha most vásárolnék-) azóta elmúlt..
?? hogy ez mit jelent? pedig még nem is volt itt hivatalosan a megforgatás ideje. Azt sem tudom, amikor majd visszaforgatom újra fog e nyiszogni, vagy ez elmúlt neki.

Hát igen.. mást vennék ha most vennék.. bár a keménységét kicsit megszoktam már, a keresztcsontomat sem nyomja már, (vagy már nem figyelek oda?) stb.. de még most is vennék másikat, ha ezt el tudnám adni, de eddig nem sikerült.. Helyem meg nincs ezt hova tenni, ha fölösbe kerülne..
Üdv.
Szevia
Előzmény: Alomvilag (184)
Alomvilag Creative Commons License 2007.05.09 0 0 184

Szegény Szevia! Emlékszem, nagy dilemma volt már akkor is, hogy mit vegyél. :-(

 

Nyikorgás = 2 mozgó fa surlódása. Tehát figyelj meg minden olyan helyet az ágyon, ágyrácson, ahol fa fával úgy találkozik, hogy mozoghatnak, tehát nem fixen vannak rögzítve.

 

Ilyenek pl.: ágyrács és ágy találkozása, ágy lába és parketta találkozása, ha az ágyrács emelhető, akkor a fej- vagy lábrész és az ágyrács keretének találkozásánál, de lehet még egy csomó hely.

 

Megoldás: filc vagy más anyag használata a két felszín között, csavarok meghúzása, esetleg távtartók beszerelése, ágyrács rögzítése csavarokkal, persze lehet másképp is, az adott helyzettől függően

 

Garancia: csak a nyikorgásra nincs, kivéve ha ez bármilyen rendellenes deformációval jár együtt. Kényes téma, mivel az ágy, matrac funkciója, hogy biztosítsa a nyugodt, pihentető, egészséges alvás feltételeit és a nyikorgás az nem tartozik ide. Viszont mivel ez egyszerű fizika, ezért garancia nincs rá. Az igényesebb gyártóktól viszont már elvárható, hogy mindenre odafigyeljenek. Már csak az a kérdés, hogy kik ezek...?

 

Hozzánk is jöttek már vissza ilyen panasszal, de mindent megoldottunk...ingyen.

 

Üdv,

Álomvilág

Előzmény: szevia (183)
szevia Creative Commons License 2007.04.16 0 0 183
Decemberben vásárolt matracom- latex-kókusz- nyikorog. Normális dolog ez? Engem roppantúl idegesít; van erre vajon garancia? ( a jótállási papiron nincs emlités ilyesmiről) Másnál is fordult elő esetleg?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 182

Sajnos 10 réteg medvebőr se lehet manapság olcsóbb :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.11 0 0 181

Nemtudom rá kell feküdni. :)

 

Most rendeltem egy latexet, duplát, 50 e ért, és nagyon kényelmes!

 

Előzmény: nowomennocry (180)
nowomennocry Creative Commons License 2007.04.11 0 0 180

Lucido 85 x 195 x 15

Az ágybetét 9 rétegből áll:

- huzatanyag 100 % pamut – folt elleni kivitelezés - teflon
- poliuretán 0,65
- Gyapjú + poliészter
- TNT légáteresztő szigetelő réteg
- T30 - Ortopédikus feszítő – eredeti alakú PUR hab
- TNT légáteresztő szigetelő réteg
- Gyapjú és poliészter
- poliuretán 0,65
- huzatanyag – 100% gyapjú – folt elleni kivitelezés - teflon

 

Sziasztok! Megér ez a matrac közel 80.000 forintot??????

bratan Creative Commons License 2007.04.02 0 0 179
Hosszas tanakodás után IKEA matrac (SULTAN FURUDAL) mellett döntöttem. Ár/színvonal tekintetében leverte az összes többit.
Azonban egy aprócska porszem csúszott a gépezetbe: 72 óra után sem vette fel a megadott méretét, vagyis a 80x200 cm-t. Mivel összecsavart állapotban adják, 95 cm széles volt, mikor beszereztem. 3 map alatt ez mindössze pár centit csökkent. Úgyhogy jöhet a csere...
Ettől függetlenül nagyon kényelmes!!
phaze Creative Commons License 2007.02.12 0 0 178
Én egy Rottex BSC 160*200-as matraccal nagyon meg vagyok elégedve, csak ajánlani tudom.
Milyen időközönként érdemes forgatni? Teljes átfordítással ( téli-nyári oldal ) v. "fej-láb" forgatással?
reboot Creative Commons License 2007.02.12 0 0 177
Az a gáz, hogy sima szivacs nem igazán van náluk( legálábbis én nem láttam)...... ami van az mind rugós az meg nem jó.....
Előzmény: Fido Dido (176)
Fido Dido Creative Commons License 2007.02.12 0 0 176
teszko, osan, ...
Előzmény: reboot (175)
reboot Creative Commons License 2007.02.12 0 0 175
Sziasztok!

Egészen egyszerű szivacsmatracot lehet valahol kapni a városban?
Fido Dido Creative Commons License 2007.02.07 0 0 174

Nem is a kihalás miatt kell, hanem a mennybejutásért! :P

;)

Előzmény: Törölt nick (173)
Dabazsula Creative Commons License 2007.02.03 0 0 172
Sziasztok!

Ágyak háza: Rottex, a BSK és a BC nagyon kemény nekünk, pedig először ezt néztük ki, második kipróbálásra, miután másik matracokat is láttunk, valamint tüzetesebben kipróbáltuk, elvetettük, pedig ez nagyon jó áron van, és keményet akartunk eredetileg.
Matrac király: szerintük a Rottex az alsó kategória, a Matratex sokkal jobb... Tényleg jó, de 100e-ért nem jobb, legalábbis elsőre, mint pl. az ikeás. Dunlopillo csúcsszuper, na de 230e-ért?!?!?!
Ikea: hát ,talán ez marad, leginkább a Sultan Hedfors vagy Sultan Hasselback, Sultan Hamnö a megfelelő, kemények, de nem annyira, hogy pont ettől fájjon a derekunk...

Van valakinek az ikeás matracokkal hosszú távú tapasztalata? Megköszönném, ha megosztaná.
szevia Creative Commons License 2007.01.14 0 0 171
>hogy mikor ráülök a felső réteg finom puha, de lejebb olyan mint ha beton lenne

Ez érdekes! hogy tudod külön érzékelni a kettőt? milyen matrac volt az? Mert nekem egy nemrég vásárolt latex-kókusz(14cm közepe 4cm kókusz) matracommal van problémám, hogy túl kemény nekem, de nem érzem ezt így külön, hogy felül és lejjebb. az egész úgy túl kemény, ahogy van... egyből és csak ezt érzem.. gondoltam, hogy veszek rá egy kiegészítő 4cm-s latex fekvőbetétet, csak nem vagyok benne biztos, hogy megoldja a problémám, és ahhoz elég drága, hogy kisérletezgessek..
Előzmény: Vad Kakas (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!