Keresés

Részletes keresés

A teremburáját Creative Commons License 2021.11.01 0 2 9344

Nem tudom honnan van ez a  táblázat (ki készítette, ki fordította), de erősen laikus szaga van, egy csomó átfedéssel a felsorolt halál okoknál. (pl. a vérnyomás és érbetegségek, a prosztata daganat csak akkor öl, ha a rosszindulatú, stb, stb). 

Előzmény: Törölt nick (9342)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.01 0 0 9343

Kína már abbahagyta az egykerekezést, mert társadalmi feszültségeket okoz.

 

A népesség növekedése nem csak a születések számának növekedéséből adódik, hanem az életkor hosszabbodásából is.

Előzmény: JimmyQ (9341)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.01 0 0 9342

És az elhalálozottak gyakoribb betegségei:

Előzmény: Törölt nick (9337)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.01 0 0 9341

Ez a görbe ma már egyáltalán nem emelkedik ennyire gyorsulva, sőt lassul is. Az 1960-70-es években tapasztalt évi 2%-os növekedés mára 1.1%-ra mérséklődött, az elkövetkezendőkben pedig további lassulás várható. 2050-re 0.5%-ot, 2100-ra 0.03% évi lakosságnövekedési rátát prognosztizálnak. Főleg az Ázsiában tapasztalt tendencia következményeként. (Pl. kínai egyke-programm.)

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190711/mar-latni-mikor-all-meg-a-vilag-nepessegnovekedese-330847

Előzmény: molnmorr (9339)
JimmyQ Creative Commons License 2021.11.01 0 0 9340

"Ja hogy már bagatelizáló vagyok, nem vírustagadó, fontos ám hogy a megfelelő szavakat használd, mert teljesen mást jelentenek."

A saját szavaidat ne add az én számba. Te kezdtél itt beszélni arról, hogy te nem vagy sötét vírustagadó. Én magamtól egyikkel se címkéztelek, hanem az állításaidat vitattam, cáfoltam. Például a következőt:

"Igen, jól látod, a világ problémáihoz képest a covid bagatel."

 

Amit valami okból megint az én számba akarsz tömni.

Nem! Szerintem a covid nem bagatell a világ más nagy problémáihoz képest.

 

"Valójában te sem tudod mi is a probléma jelenleg a coviddal, így hogy elérhető az oltás, és szinte senkinek nem kell meghalni miatta mostantól magyarországon, a fejekben megmarad egy rendkívül veszélyes . . . "

 

Még ezt a nem tudást is nekem akarod tulajdonítani?

Holott én tudom, mi a probléma. Az, hogy a lakosság 40%-a nem oltatta be magát. Tudatlanság, bizalmatlanság, különféle tudományellenes téveszméktől való félrevezetettség okán. Akik hozzád hasonlóan nem veszik komolyan a veszélyt, és majd csak közvetlenül azelőtt fognak siránkozni, mikor nem marad más esélyük, mint, hogy ledugják a torkukon az oxigéncsövet. Ahonnét már csak nagyon kevesen térnek vissza az életbe.

 

"El kell fogadni mindenkinek az életmódját még ha káros is. Az alkohol és a cigaratta is káros . . ."

 

Az alkoholnak meg a cigarettának legalább van némi élvezeti értéke a szenvedélybeteg ember életében, mielőtt elérkezik a halálos végkifejlet. S van az egyéb veszélyes kalandos önpusztító életmódoknak is, kezdve a drogokon, az életveszélyes extrém sportokon át, egészen a hajszolt művészi önkifejezésig vagy munkamániáig, stb.

De mi az élvezet abban, ha valaki nem oltatja be magát?

 

Tévedsz, ha ebben látod az alacsony oltási hajlandóság okát. Inkább a hatóságokkal szembeni  bizalmatlanságról van szó. Amit egyrészt az okoz, hogy nálunk és Kelet Európa nagy részében a hatalom valóban érdemtelen a bizalomra, másrészt az, hogy a lakosság tájékozatlanabb, tudatlanabb, mint a fejlettebb demokráciákban.

 

Helyesnek tartom, ha a munkaadók ezután oltáshoz köthetik a munkavégzést. Ahhoz hasonlóan, ahogy ittas vagy drogos állapotban se engednek dolgozni, és a dohányzást is egyre kijjebb szorították a munkahelyekről. Főleg ha az állam ebben jó példával jár majd elől az állami alkalmazottak tekintetében. Nem úgy, mint Mészáros Lőrinc cégei, amelyek az első percben kihátráltak.

 

 

Előzmény: molnmorr (9336)
molnmorr Creative Commons License 2021.11.01 -2 0 9339

az ábra lemaradt, mint probléma.

 

Előzmény: molnmorr (9338)
molnmorr Creative Commons License 2021.11.01 -2 0 9338

Szerintem ez egy téves sztereotipia. Sokan azt hiszik, hogy az édességek zabálása okozza a cukorbetegséget. Az viszont kétségtelen, hogy a zabálás rásegíthet a magas vércukor szintre.

 

Nem csak a zabálás, hanem a mozgáshiány, természettől elkszakadás, városi életmód, magas légszennyezés, műanyaggal táplálkozás, benzingőz lélegzése, sorolhatnám ami szintén civilizációs problémák, mindegyiket a tudomány okozta.

A tudománynak az alábbi ábrán látható problémát kellene megoldania, amit az ipari forradalmnak köszönhetünk, azaz szintén a tudomány, tudás, emberi kényelemre való törekvés, önzőség okozott. Mert ha ezt nem oldja meg évtizedeken belül, akkor nincs jövője az emberiségnek. Előbb utóbb fel fog lázadni az emberiség a folyamatok ellen, így vagy úgy pusztulásra van ítélve.

 

Lehet foglalkozni a cukorbeteséggel is mint probléma, de ez csak egy tünet, ha egyetlen cukorbeteg sem halna meg, sőt eltűnne a cukorbetegség a föld színéről, még nagyobb lenne a probléma. Minél több betegségre, kórokozóra találunk ellenszert, csak tovább romlik a helyzet.

 

X tengelyen az évszám, Y a föld lakossága. 100 éve még 2 milliárd ember sem élt a földön, nehéz ezt elképzelni. Azt még nehezebb, hogy mi lesz 100 év múlva.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9335)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.01 -1 1 9337

Emlékezzünk meg a 4. hullám (eddigi) ádozatairól.

 

Ami az életkor és nemek szerinti eloszlást illeti:

 

(Elnézést a sok üres hely miatt, csak így tudtam nem miniatúraként beilleszteni.)

A statisztika az utolsó 800 emberről készült. 414 férfi és 386 nő.

 

Az elhunyt férfiak átlag életkora 70 év, a nőké 75 év.

Ha az 50 évesekkel bezárólag nézzük, az átlag életkor 42 év.

Figyeljük meg, hogy az 50 évnél fiatalabbak esetén átfordul a statisztika, és az elhunyt nők átlag életkora kevesebb.

40 éves korig 31 és 23 év. 30 éves korig 26 és 14 év.

molnmorr Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 9336

"A covid nagyban hasonlít egy influeznavírushoz, legfeljebb több áldozattal jár eleinte . . .

Influenzaszerű tünetekkel jár, sőt sok esetben eleinte nehéz megkülönböztetni hogy covid vagy influenza, az csak a pozitív teszt után derül ki, vagy ha súlyosbodnak a tünetek, 1% alatti esetekben.

Orvosok is tesznek hasonlóságot a kettő vírus közt, és a tüdőgyulladást leszámítva teljesen azonos jegyeket hordoz, cseppfertőzéssel terjed rendkívül gyorsan, rendszeresen mutálódik, főleg az  időseket és alapbetegségekkel élőket érint bizonyos %-ban.

Olyan vírustagadó talán nem is létezik, aki kerek perec tagadná a járvány létét.

Csak éppúgy bagatellizálják, mint te:

 

Ja hogy már bagatelizáló vagyok, nem vírustagadó, fontos ám hogy a megfelelő szavakat használd, mert teljesen mást jelentenek. 

Igen, jól látod, a világ problémáihoz képest a covid bagatel. Ha a világ tökéletesen működne, és mindenki boldogan élne benne, problémák nélkül, akkor a covid egy végtelenül nagy probléma lenne, csakis ebben az esetben igazad lenne. És a média ugyanígy operál, meg az átlag ember is, mindig a jelenlegi problémákra fókuszál, hosszú távon senki nem gondolkodik, hiszen az ember önző.

 

Valójában te sem tudod mi is a probléma jelenleg a coviddal, így hogy elérhető az oltás, és szinte senkinek nem kell meghalni miatta mostantól magyarországon, a fejekben megmarad egy rendkívül veszélyes, semmi más vírushoz nem hasonlítható dologhoz, ami ellen addig kell harcolni amíg el nem tűnik a vírus a föld színéről. Meg lehetőleg az összes többi vírus se létezzen, és semmilyen más betegség. Azaz a természet hibás, ki kell javítani. Tényleg annyi más problámáról lehetne vitázni, nem is értem hogy a covid miért van még terítéken.

 

Mondjuk lehetne gondolkozni hogyan lehet a műanyagokat ember által elfogyaszthatóvá alakítani, hasznosabb vita lenne mint az influeanzavírusokról szóló.

 

El kell fogadni azt hogy minden embernek máshol van az ingerküszöbe hogy mit tart veszélyesnek és mit nem. El kell fogadni mindenkinek az életmódját még ha káros is. Az alkohol és a cigaratta is káros, családok millió betegszenek bele, rombolják az egészségyi ellátás minőségét, így más emberek egészségét is, közvetve és közvetlenül is, ez van, el kell fogadni hogy emberek tömegei szeretnek önpusztító módon élni. És ha ezt elfogadod, akkor már megérted hogy a covidot miért érzik sokan túllihegve. Most győzz meg például egy alkoholistát hogy veszélyben van, érdekli szerinted? Mondom, én csodálkozok hogy 60% beoltatta magát, örülj ennek.

Előzmény: JimmyQ (9334)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 -2 1 9335

A cukorbetegség tipikusan civilizációs betegség, olyan kihívásokkal kell megküzdeni a tudománynak, ami tudomány nélkül nem is létezne igazán, hiszen azt a fejlett civilizációt ahol nem kell megküzdeni a napi betevőért, és annyit eszik a nyugati ember amennyi csak belefér, ma már kimozdulnia sem kell otthonról, ez a modern tudomány nélkül elképzelhetetlen lenne.

 

Szerintem ez egy téves sztereotipia. Sokan azt hiszik, hogy az édességek zabálása okozza a cukorbetegséget. Az viszont kétségtelen, hogy a zabálás rásegíthet a magas vércukor szintre.

 

Megjegyzem, hogy évszázadokkal korábban is voltak dúsgazdag emberek, akik annyit zabálhattak, amennyi beléjük fért. A technika fejlődése csupán mennyiségi változást okozott, és nem minőségi átcsapást. Több ember számára elérhető a mértéktelen zabálás. Évszázadokkal ezelőtt pedig a külnböző fertőzések nagyon sok embert vittek el, például a tetanusz. Az orvostudomány fejlődése, például az antibiotikumok megjelenése tette lehetővé, hogy a korábban ismeretlen öregkori betegségek okozzák a legtöbb halálozást.

 

A zabálásnak inkább a másik halálozási ok - a keringési betegségek - szempontjából lehet szerepe.

Előzmény: molnmorr (9333)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9334

Pontosan az általad írottakra reagálok. Csak úgy látszik, újabban ezek kezdenek neked is  kellemetlenné válni, és már visszakoznál:

"Én csak a mögötte lévő hisztériával nem értek egyet, . . . Ne keverj össze egy sötét vírustagadóval"

 

Olyan vírustagadó talán nem is létezik, aki kerek perec tagadná a járvány létét.

Csak éppúgy bagatellizálják, mint te:

 

"A covid nagyban hasonlít egy influeznavírushoz, legfeljebb több áldozattal jár eleinte . . .

olyan pánik tört ki mintha az ebola vagy a pestis terjedne . . .

a modern alulművelt, dezinformált, rettegő tömeg likeol bármit aminek épp divatja van, covid, meeto, black lives matter . . .

közvetve az IT szektor okozta a válságot, tehát hosszú távon káros a technológia fejlődése. . .

a covid pánik miatt több milliárd embert hónapokig otthonra száműznek, . . . az el nem végzett munkát nem lehet pótolni . . . nyilvánvalóan globális hiány fog kialakulni, ami pedig áremelkedéshez vezet . . .

Nem feltétlenül lett volna több halott hosszú távon ha engedik még az eredeti kevésbé veszélyest elterjedni, kevesebb korlátozó intézkedéssekkel . . .

Ha minden életet megment a tudomány, az a jövő elpusztítása, beleértve a civilizációt, a természetet. . . .

másfél évig a riogatás ment . . . , meg a halottak számolása . . . a covid nagyon marginális, sokadrangú probléma.

Zacher szerint  . . . ha 100% biztonságban lesz az ember, majd akkor talán leveheti a maszkot. . .   sikerült mindenkinek elvenni a kedvét az élettől egy rohadt influenza miatt ami minden évben van. . .

ez a covid történet olyan mint egy gagyi katasztrófafilm . . .

Előzmény: molnmorr (9332)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.31 -2 0 9333

Az orvostudomány meg tud gyógyítani bizonyos betegségeket, amíg más betegségeket csak kezelni tud. Ez egy időzített bomba. Bizonyos gyógyszerekkel meg lehet hosszabbítani a krónikus betegek életét. De most a természet visszavág, és nagyobb kihívás elé állítja a tudományt. A napokban egy 13 éves túlsúlyos fiú halt meg. Aki cukorbeteg volt és 130 kg.

 

A cukorbetegség tipikusan civilizációs betegség, olyan kihívásokkal kell megküzdeni a tudománynak, ami tudomány nélkül nem is létezne igazán, hiszen azt a fejlett civilizációt ahol nem kell megküzdeni a napi betevőért, és annyit eszik a nyugati ember amennyi csak belefér, ma már kimozdulnia sem kell otthonról, ez a modern tudomány nélkül elképzelhetetlen lenne. A covid utáni otthonról végzett munka tovább ront az emberek egészségén majd, és még kevesebb szociális kontaktus lesz, ez pedig pszichésen rombol. Ez egy zéró összegű játék, bármennyi pozitív energiát fektetsz a rendszerbe, az valahol negatívként fog gyűlni. Élhetsz 40 év helyett 100 évig is, el lehet érni hogy egyetlen gyermek sem haljon meg születéskor, ez mind nagyon pozitív, kivéve azoknak akik 2100 után születnek, ők már csak a civilizáció romjain fognak élni, olajfoltok, ihatatlan víz, műanyag hegyek között, félig kihalt természetben, hála az emberiség nagy tudásának. Ők újra lehet hogy csak 30-40 évet fognak élni egy szemétdombon, lehet hogy szidni fogják a mai generációkat, és hogy a tudást influenza elleni harcokra pazarolták, a komoly gondokat meg szőnyeg alá söpörték.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9330)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.31 -1 0 9332

Te viszont tudod a tuttit: Félre a járványügyi tudományos hajcihővel, nem kell ez a nagy védekezés, maszkolás, karanténozás, vakcinázás!

 

Én csak a mögötte lévő hisztériával nem értek egyet, és hogy a világ ezzel foglalkozik lassan 2 éve, pedig lennének ennél sokkal nagyobb megoldandó problémák a listán. Ne keverj össze egy sötét vírustagadóval, aki nem is hiszi el hogy létezik a vírus. Probléma a covid, csak nagyon marginális, ha az emberiség többi problémájához hasonlítjuk. 

 

Ne is törődjünk vele!

Dolgozzon utazzon és szórakozzon mindeni ugyanúgy, mintha nem lenne itt semmi se!

Aki elkapja, fulladjon meg!

 

Nem teljesen értem a kirohanásodat, senki nem fog megfulladni, aki kérte már rég megkapta a 2-3 oltást. Az olyanok életéért aggódsz aki nem akarja felvenni az oltást? Meséld már el kik fognak meghalni az idei szezonban akiknek a halála mások lelkén szárad (mondjuk az oltatlanok miatt), nagyon kiváncsi vagyok már. Jelenlegi hírek szerint egyetlen ember sincs intenzíven aki felvette az oltást. Le lehetne nyugodni végre, nem?

 

 

A covid járványt meg szerinted csak kitalálták az unatkozó ostoba tömegek.

 

Szóval nem írtam ilyet hogy kitalálták, csak simán ostobán viselkedik a tömeg, a vírus nem kitaláció. Ebben nincs semmi új, a történelem során mindig így volt, az emberek tömegbe verődve nagyon kártékonyak, a közösségi média korszakában különös mértékben. Mondtam hogy senki ne vegye magára, lényegtelen mennyi az intelligens ember, a kevésbé intelligensek túl fogják őket harsogni, mert többen vannak. Ezzel csak nem mondok újdonságot remélem.

 

Ha elfogytak az érveid, legalább azokra reagálj amit írok, ne azokra amit te kitalálsz hogy mondtam. Hol írtam ilyet hogy a vírust kitalálták? Ez egy létező vírus, de ideje lenne legalább azoknak lenyugodnia akik kértek és kaptak oltást. Ha meg azt gondolod hogy a válságnak semmi köze a vírushoz meg a lezárásokhoz, akkor ez is pipa, minden szép és jó nem?

 

 

Előzmény: JimmyQ (9327)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9331

A védekezést úgy kellene megszervezni, hogy a lehető legkevesebb laterális veszteséggel járjon.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 -1 0 9330

Sok munkát a gépek vettek át, azért nem kelett 12 órát dolgozni.

 

Amikor az iskolai tanulmányaimat kezdtem, még a szombat is munkanap volt. Szombaton is kellett menni iskolába. Aztán valamikor bevezették, hogy az egyik szombat szabad. Volt rövid hét és hosszú hét. Nem emlékszem, hogy mennyi ideig tartott ez. Talán két-három évig. Aztán a másik szombat is szabadnap lett.

 

A gépesítéssel növekedett a termelékenység. Az elején még az embereknek "több" szabadidejük lett. Aztán már a teljes foglalkoztatottság látszatát csak improduktív munkakörök létrehozásával sikerült fenntartani.

 

Manapság ott tartunk - ahogy Mérő fogalmaz -, hogy az emberek felének nem jutna kapanyél. Mert a létfenntartáshoz szükséges javakat fele ennyi ember is meg tudná termelni. Tulajdonképpen a rendszerváltás már emiatt is történelmi szükségszerűség volt, mert az állam már nem tudná fenntartani a teljes foglalkoztatottság elvét. Mindenki boldoguljon a saját erejéből. Az emberek mintegy fele olyasmit csinál, ami nélkülözhető lenne - viszont a világ jobb lesz általa. Kényelmesebb. Szórakoztatóbb. Lényegében a luxus, a fényűzés adja nagyon sok ember megélhetését.

 

Már nem főzöl otthon. Elmentek étterembe.

A vendéglátás és a szórakoztató "ipar" jellemzője, hogy a közönjég megjelenik a helyszínen. A tömegek érintkezése viszont terjeszti a kórságot. A vendéglátósokat nagy veszteség érné, ha csak védettségi igazolvánnyal lehetne beülni. Az állam egyszerűen kötelezővé tehetné ezt az oltást, ahogyan számos egyéb - gyerek korban esedékes - oltás is kötelező. Miért hárítják át a döntést a munkáltatókra?

 

Egy nagyáruház heteken keresztül kérte a vásárlóit a maszk viselésére és a másfél méteres távolság betarására. Miután már ez nem volt államilag elrendelve. Párszor voltam vásárolni ott, nagyon kevés vásárló tett eleget ennek a kérésnek.

 

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211028/zacher-jakab-szekanecz-most-fog-kiderulni-meg-tudjuk-e-fogni-a-koronavirust-magyarorszagon-507750#

 

Jakab Ferenc szerint különbséget kell tenni oltási reakció és mellékhatás között, előbbit egy jó alvás rendbe teszi, de hosszú távú mellékhatásról még senki nem tud nyilatkozni. Véleménye szerint azonban nincs ilyen. Emlékeztet arra, hogy amikor bemegyünk a patikába vérnyomáscsökkentőért, akkor se kérdezi senki, milyen hatása lesz ennek 20 év múlva, akkor most minek akadnak fent ilyesmin az emberek?

 

Zacher Gábor is egyetért ezzel, szerinte ez egy hiszti, ami az oltóanyagok körül megy, hiszen ugyanúgy beszedünk bármilyen gyógyszert, ami tegnap került ki a piacra, és soha senkinek nem jut eszébe, milyen mellékhatása lesz ennek pár év múlva. Példának hozta ugyanígy a fogamzásgátlókat is.

 

 

Ne tegyünk úgy, mintha nem nőtt volna fel két-három generáció az ingyenes orvosi ellátás és a TB által támogatott gyógyszerek bevezetése óta. Nagyon jól lehet tudni, hogy a különféle gyógyszerek rendszeres szedése kicsinálja a májat például.

Az orvostudomány meg tud gyógyítani bizonyos betegségeket, amíg más betegségeket csak kezelni tud. Ez egy időzített bomba. Bizonyos gyógyszerekkel meg lehet hosszabbítani a krónikus betegek életét. De most a természet visszavág, és nagyobb kihívás elé állítja a tudományt. A napokban egy 13 éves túlsúlyos fiú halt meg. Aki cukorbeteg volt és 130 kg.

Előzmény: molnmorr (9308)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9329

 "de azért csak érted hogy ha nem lett volna covid, akkor nem szabadultak volna rá a piacra egyszerre."

 

A covid járványt meg szerinted csak kitalálták az unatkozó ostoba tömegek?

És az ő nagy felizgulásuk okozta a világméretű inflációt, energiaválságot, ellátási válságot?

 

Előzmény: molnmorr (9321)
jogértelmező Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9328

A 3. oltáshoz mindenféle igazolásokat kérnek papíron. Éljen és virágozzék a papírgyártás és a bürokrácia!

JimmyQ Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9327

A 2021-es év első felében csak Magyarországon bekövetkezett tizenkétezer többlethalál után te azt állítod, hogy a covid járvány csupán a közösségi média által gerjesztett tömeghisztéria.

Mert az ostoba sokaság észrevette, itt a

 

"remek alkalom hogy odacsapjanak a világnak"

 

Te viszont tudod a tuttit: Félre a járványügyi tudományos hajcihővel, nem kell ez a nagy védekezés, maszkolás, karanténozás, vakcinázás!

Ne is törődjünk vele!

Dolgozzon utazzon és szórakozzon mindeni ugyanúgy, mintha nem lenne itt semmi se!

Aki elkapja, fulladjon meg!

Kezdve terajtad, mint ötletgazdán.

Végül is mit számít, hogy egy év alatt 24000 vagy 30000 plusz hulla!

Ha Magyarországon úgyis meghalt 2019-ben 129603 ember

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnh001.html

32012 rákban

 5699 infarktusban

25971 egyéb szívbetegségben

11488 agyvérzésben

 6262 asztmában

 3303 májbetegségben

  720 közlekedési balesetben

 1550 öngyilkosság vagy gyilkosság által.

 

Lett is ebből a nagy felizgulásból világméretű infláció, energiaválság, ellátási válság:

 

"de azért csak érted hogy ha nem lett volna covid, akkor nem szabadultak volna rá a piacra egyszerre."

 

A covid járványt meg szerinted csak kitalálták az unatkozó ostoba tömegek.

 

 

Előzmény: molnmorr (9321)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9326

"Idén pedig nem fog meghalni több ember mint egy átlagos influenzaszezonban"

 

Miért dobálódzol ilyen komolytalan kijelentésekkel?

Valójában 2021-ben már eddig is sokkal többen haltak meg, mint a 2020-at megelőző 5 év átlagában. Az év első 19 hetére (tehát a 3. hullám végéig) már vannak végleges adatok (pl. https://atlo.team/koronamonitor-reszletesadatok/#elhunytgyogyultbovebb)

           2021  5év átl.  különbség

1. hét: 3219 - 2847 = 372

2. hét: 3206 - 2835 = 371

3. hét: 3041 - 2861 = 180

4. hét: 2861 - 2960 =   99

5. hét: 2884 - 3003 = 119

6. hét: 2878 - 2926 =  48

7. hét: 2926 - 2877 =  49

8. hét: 3164 - 2803 = 361

9. hét: 3253 - 2826 = 427

10.hét:3799 - 2741 =1058

11.hét:4288 - 2669 =1619

12.hét:4547 - 2643 =1904

13.hét:4496 - 2572 =1924

14.hét:4096 - 2488 =1608

15.hét:3461 - 2470 = 991

16.hét:3179 - 2410 = 769

17.hét:2875 - 2388 = 487

18.hét:2594 - 2324 = 270

19.hét:2406 - 2289 = 117

összes többlethalál  12241

És még előttünk áll a most felfutó 4. hullám . . .

 

Előzmény: molnmorr (9321)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9325

Ebből nem derül ki az arány. Hogy mennyit okoz közvetlenül a vírus, és mennyit az ellene való védekezés. Például az orvosi beavatkozások elodázása. Nagy baj akkor van, ha a járulékos veszteség a nagyobb.

Előzmény: SzLajos2 (9324)
SzLajos2 Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9324

Pontosan, ezért lehet az egyes országok teljes járványügyi intézkedéseinek jelenlegi legjobb összehasonlítására használni. Ellentétben a jelentett COVID halálozási számokkal.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9323)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9323

A többlet halálozásban benne vannak a közvetett hatások, például a lezárások idején szüneteltetett betegellátás.

Előzmény: SzLajos2 (9318)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.31 0 0 9322

Egyik ismerősöm rokona otthagyta a mérnöki munkát és vendéglátós lett. Aztán megbetegedett, még mielőtt az oltást megkaphatta volna. Utána pedig jöttek a lezárások. Neki persze közben is meg kellett élnie valamiből. És törlesztenie a hiteleit.

Nyilvánvaló (?), hogy a kiesett bevételt mindenki próbálja pótolni. A jegybank is bejelentette, hogy vége a negatív kamat korszaknak.

Előzmény: molnmorr (9321)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.31 -1 1 9321

Igen, az általad ismételgetett felelőtlen ostobaságok Magyarországon is sok embert félrevezettek, akik így nem érzik járvány veszélyességét. Többek között ezért akadt meg az átoltottság 60%-nál, s ezért fog sok ezer ember meghalni a covid 4. hullámában. További sok ezer pedig amiatt, mert az egészségügyi ellátásnak nem marad kapacitása az ő daganatos és egyéb súlyos betegségeik időben való felismerésére, kezelésére.

Senkit sem akarok lebeszélni az oltásról, a járvány veszélyessége meg mindenki által ismert, objektív halálozási adatok alapján szerte a világban és itthon. Hirtelen hogy felébredt a felelősségtudat az emberekben, a 2 millió alkoholista országában, akik magasról tesznek a saját és családjuk egészségére. Évente több mint 100ezer ember hal meg itthon daganatokban és keringési betegségekben, 10 év alatt 1 millió. És senki nem csinált ebből nagy problémát, elfogadták az emberek hogy ez van évezredek óta, emberek születnek és meghalnak, kettő közt meg élnek úgy ahogy. És most a covid járványban 2 év alatt kinéz 30-40 ezer halott, érthető hogy ez nem üti át az ingerküszöböt, csoda hogy 60% veszélyesnek érezte (kiváncsi lennék ebből mennyi pusztította a saját szervezetét tudatosan covid előtt, mert azt nem tartotta veszélyesnek...), aki fiatal annál azért nem, aki pedig idős és beteg, az meg lehet hogy úgy van vele, hogy oltással vagy nélküle sincs már sok hátra. Mindenki másnak pedig elérhető az oltás, ami megvédi a megbetegedéstől. Idén pedig nem fog meghalni több ember mint egy átlagos influenzaszezonban. A 2020 kemény volt, ott valóban volt felelőssége mindenkinek, mert még nem volt elérhető oltás.

 

Mellesleg megjegyzem hogy a 20. században soktízmillió áldozatot követeltek a háborúk, és a covid óta a már eleve meglévő fegyverkezési kedv még gyorsabb ütemre váltott, és most hogy sokan fogják elveszíteni a munkájukat, hogy csak a német autóipart említsem, a haddiiparral lehet majd pótolni a kiesett bevételet, a történelem sokadjára ismétli önmagát, nincs itt semmi látnivaló. Nyilván covid nélkül is előbb utóbb jött volna háború meg válság, csak ezt már senkinek nem volt türelme kivárni, annyira elviselhetetlen volt már a jólét és a tehetetlenség a világ folyamataival szemben. Minden embert megviselt a szociális távolságtartás, a rettegés ami a médiából folyt, folyik, plusz erre fog rájönni a gazdasági problémák, elbocsátások, és az országok meg elkezdenek jobban keménykedni egymással, és egyáltalán nem látszik a megoldás. Ja és a vírus sem tűnt el, és soha nem is fog, megoldtlan marad végül, cserébe számtalan más probléma IS felszínre került, elég súlyos problémák. Szép munka volt.

 

A infláció egyáltalán nem a lezárások alatt szabadult el, s pláne nem a homeoffice miatt, hanem épp utána. Mert a lezárások miatt el nem költött vásárlóerő most egyszerre szabadult rá a piacra

És miért szabadult rá egyszerre a piacra? Mert a covid miatt otthon kellett ülniük az embereknek hónapokig. Persze értem hogy nem közvetletnül a covid vírus telepszik meg a bankjegyeken, de azért csak érted hogy ha nem lett volna covid, akkor nem szabadultak volna rá a piacra egyszerre. Persze annyi minden más miatt is el tud szabadulni az infláció, ennek történetesen a covid miatti lezárások a fő okozója, mégcsak nem is az egészségügyi helyzet okozta.

Előzmény: JimmyQ (9317)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.30 0 0 9320

A többlethalálozási számainkra se lehetünk büszkék!

Ezek havi értékei szerint is hasonló "díszes" társaságba tartozunk:

Oroszország,

Észak Macedónia,

Montenegró,

Bulgária,

Mexikó,

Dél Afrika.

Perunál eszerint is sokkal jobbak vagyunk ugyan, de Ausztriánál sokkal rosszabbak.

Sőt, rosszabbak még Ukrajnánál is.

Előzmény: SzLajos2 (9318)
SzLajos2 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 9319
Előzmény: SzLajos2 (9318)
SzLajos2 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 9318

Ezersuer el lett mondva hogy a lejelentett halálozási számok nem összehasonlíthatóak.

A többlet halálozás már annál inkább, az adott oldalon azt is megtalálod!

Előzmény: Pathmaster (9315)
JimmyQ Creative Commons License 2021.10.30 0 0 9317

"sokszor ostoba emberek posztjai érnek el a legtöbb embert, így terjesztve a butaságot"

 

Igen, az általad ismételgetett felelőtlen ostobaságok Magyarországon is sok embert félrevezettek, akik így nem érzik járvány veszélyességét. Többek között ezért akadt meg az átoltottság 60%-nál, s ezért fog sok ezer ember meghalni a covid 4. hullámában. További sok ezer pedig amiatt, mert az egészségügyi ellátásnak nem marad kapacitása az ő daganatos és egyéb súlyos betegségeik időben való felismerésére, kezelésére.

 

"Arról beszélsz hogy a covidnak semmi köze a most körvonalozódó gazdasági válsághoz, mivel a járvány elején még nem volt infláció."

 

Te nem tudsz értelmezni a tőmondatoknál összetettebb szöveget, így aztán a saját félreértésed termékét hazudod a számba.

Pedig világosan leírtam:

 

"A infláció egyáltalán nem a lezárások alatt szabadult el, s pláne nem a homeoffice miatt, hanem épp utána. Mert a lezárások miatt el nem költött vásárlóerő most egyszerre szabadult rá a piacra. Az energiahordozók árát pedig részben a gőzerővel felpörgött ipari termelés hajtotta fel, másrészt az hogy az elmúlt években nagyon kevés befektetés történt a hagyományos alaperőművek (atom, víz, szén) létesítésébe, s most ezek nagyon hiányoznak. Márpedig az ingadozó termelésű szél és naperőművek erőltetett elszaporítása megkövetelte volna ezeknek az állandó kapacitásoknak a növelését is, így most nem tudnak mást tenni, mint a gyorsan bekapcsolható (és nagyon drágán termelő) gázerőműveket optimálisnál sokkal gyakrabban járatva kompenzálni az ingadozásokat. Hagyományos alaperőműbe beruházni sok éven keresztül egyszerűen nem volt trendi, hanem mindenki inkább az ingatlanbefektetési ágazatba tömte a pénzét, ami túlpörgött, és most látványos csődök felé sodródik."

 

Előzmény: molnmorr (9316)
molnmorr Creative Commons License 2021.10.30 -2 0 9316

Kik?

A "tudjuk kik"?

Nagyon is érted kire gondolok, csak fáj beismerned hogy igazam van. A tömegről beszélek, ahol a legnagyobb hangú marjés szerepelni vágyó, sokszor ostoba emberek posztjai érnek el a legtöbb embert, így terjesztve a butaságot ami néhány nagyságrenddel veszélyesebb mint a covid.

 

A világ valódi gazdasági, folyamatairól, meg a járványok természetéről pedig csak egészen kezdetleges ismereteid vannak.

Arról beszélsz hogy a covidnak semmi köze a most körvonalozódó gazdasági válsághoz, mivel a járvány elején még nem volt infláció. Meg hogy gazdasági válságok mindig is voltak, jönnek mennek véletlenszerűen, ok nélkül. Itt egyedül a covid aminek van okozója, és amiatt lehet riogatni mindenkit, meg felelősségre vonni?

 

 

Előzmény: JimmyQ (9312)
Pathmaster Creative Commons License 2021.10.30 -1 1 9315

Most, hogy koronavírus járvány következtében meghaltak száma meghaladta a 5 millió főt, érdemes megnézni, hogy 1 millió lakosra számolva mely államokban haltak meg a legtöbben.

  1. Peru 5961
  2. Bosnia and Herzegovina 3533
  3. Bulgaria 3470
  4. North Macedonia 3412
  5. Mississippi 3385
  6. Montenegro 3335
  7. Hungary 3192
  8. Alabama 3168
  9. New Jersey 3148
  10. Louisiana 3129

Forrás: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Előzmény: Pathmaster (9004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!