Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Pénzköltés, magamutogatás. Tény, hogy balesetveszélyes volt mind a Határ úti, mind a Szováti úti kereszteződés, de egy szintbe kellett volna őket hozni, és körforgalmat tenni a 4-es úton. Most, aki Földes felől jön, előbb felüljárón megy, aztán be a körforgalomba, végig a Határ úton, és jó eséllyel állhat a lámpánál, mielőtt a 4-esre kanyarodna. Ez kb. annyi idő, mint amikor korábban azt várták, hogy a kamionok között végre legyen egy kis rés.
Hja, ráadásul ezt se így kellett volna. 13,7 milliárd arra, hogy lényegében ne gyorsuljon a közlekedés. Szintbeli körforgalom kellett volna, esetleg aluljáró Hajdúszovát felől.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy átadás után lesz-e ellenirányú párja a 146-osnak. Csak mert fedett buszvárót azok a megállók kaptak, ahol a 146-os közlekedik. Annak pedig sok értelme nincs, hogy csak a 146-os maradjon. Félmegoldás, a Tócóskertből, vagy Hajdúszoboszló felől érkezőknek hazajutni se lenne rossz, ha már a bejutás megoldódott.
Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a közösségi közlekedés menetrendi összehangolásának részeként, a kormányzati és önkormányzati célkitűzéseknek megfelelően 2019. szeptember 1-től kezdődően a 105-ös és a 106-os vasútvonal térségében megváltott autóbuszbérletek vasúti utazásra is érvényesek a MÁV-START Zrt. járatain.
Ennek megfelelően a MÁV-START Zrt. elfogadja az alábbiakban felsorolt viszonylatok tekintetében az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által értékesített, 2019. szeptember 1. érvényességi kezdetű havi, 30 napos és félhavi bérleteket a bérleten megjelölt viszonylatban a 105-ös és a 106-os vasútvonalon rendszeresített vasúti járatokon.
Én inkább azt nem értem, hogy az Antall József utcán miért nem közlekedik semmi... én szerintem sokkal kedvezőbb utvonal lenne, a 10-es családnak is meg igazaból bárminek, mint az Erzsébet utca, hiszen a belváros közelebb lenne, Nagyállomás- Antall József utca- Széchenyi utca - Segner tér távon simán lehetne használni, akár a 10-esnek akár az új 49-esnek vagy a 46-os családnak is.
Láttam. Szerintem a 44-essel összehangolhatták volna. Lehetne akár az is, hogy innentől kezdve a 44-es oda-vissza a Szávayn megy. Természetesen a 49-es lenne a sűrűbb járat.
Mint utas azt tapasztalom, hogy az utastájékoztatás informatikai rendszere nagyon nehezen kezelhető. Ezért - vagy másért - a járművezetők még a rájuk bízott részét sem tudják kezelni.(pl. még a villamoson előttük lévő mikrofont se)
Számomra az is rejtély, hogy a megállókban lévő hangszórók mire valók, soha, semmit nem közölnek, pl. a tereléseket sem.
Engem egy kicsit felháborít az, hogy az augusztus 20-án lévő terelések rendszeresek, minden évben megvannak, és ennyire nincsenek rá felkészülve... Ilyenkor rengeteg turista jön a városba, és szerintem nincs megfelelően tájékoztatva, közzétéve semmi a terelésekről.
Mert rendben, hogy felteszik a honlapjukra pár nappal a terelés előtt vagy egy nagyon nagyon nem részletes plakát kikerül a buszok ablakára, (már ahol volt) de szerintem ez nagyon nem elég.
Ma dolgom volt a nagyerdőn délelőtt emiatt használtam pár járművet és direkt nem ugyanazokat, hogy többet is megnézhessek. Számomra elkeserítő, például, hogy a 22-es a Dósa nádor tér felé Vincellér utca felirattal közlekedett, míg a 24-es a Köztemető, főkapu felé Egyetem felirattal.... És minden járaton a kijelzőkön a helytelen végállomások szerepeltek, a kijelzőkön belül az eredeti útvonal, semmi információ a terelésről sem a kijelzőkön, monitorokon, sem hangos utastájékoztatás nem volt. A megállókban semmi információ nem volt kitéve, ideiglenes menetrend sem készült... de legalább egy tájékoztatót kitettek volna a megállókba.
Oké a Nagyállomáson volt egy nagy tábla amelyen a 10 10A 10Y járatokat ajánlották a Nagyerdő eléréséhez a villamosok helyett (bár furcsálltam, hogy kinn volt a 10-es megállójában a nagy tábla, egy utas megkérdezte ennek ellenére a buszvezetőt hogy a 10-sel eltud-e akkor jutni a Nagyerdőre, a sofőr válasza NEM volt)
fél orás utam alatt kb. 3-4 embernek segítettem, mert nem voltak tisztába a terelésekkel.
A 43-as esetében amely két szakaszban közlekedett, az amelyik a Dósa nádor tér - Nagyállomás között közlekedett, a kijelzőn kívül Kishatár utca szerepelt. Cseppetsem félrevezető... főleg annak aki a Nagyállomáson szállna fel és tényleg a Kishatár utca felé közlekedne, aztán majd nézhet nagyot, hogy nem arra felé megy a busz.
Oké ideiglenes menetrend nem készült, bár lehetett volna.. dehogy magán a járműveken és a megállóhelyeken is semmi infót nem talál az ember, jó én boldogultam de egy átlag ember aki nem ennyire tájékozott a tömegközlekedésben, illetve a turisták hát azoknak nem volt egyszerű.
Idén Augusztus 20-ára terveztek új terelőútvonalakat is. Használni fogják az új körforgalmat a Pallagi úton, így nem kell megnyitni az "ideiglenes fordulót" a Klinkánál.
Viszont egy térkép nem ártott volna, mert sok busz lesz terelve, némelyik igen csak durva, kacifántos útvonalon.