Nah, most visszaolvasva amit éjszaka írtam: persze szó sincs arról hogy az egész csapatot fiatalítani kellene. Kizárólag a két (vagy három?) hiányposzton gondoltam arra hogy intenzíven keresni kellene több jelöltet, meg az esetlegesen 'morális' okok miatt a csapatból eltávolítottak esetében (ha lesz ilyen). De az nem lenne szerencsés ha (mint négy éve) a hiányposztokra kiválasztanánk két játékost, akik aztán bebetonozva éreznék magukat és nagyjából ugyanazon a nem túl jó színvonalon végig kézilabdáznák az újabb négy évet, mint most történt.
Jobblövőt meg jobbkezest kell találni ha nincs balkezes.
Ami a 'nem-látok-tehetségeket' témát illeti: hányan tudták hogy Vincze meg fogja állni a helyét balszélsőként a Slagelse ellen, amíg egyszercsak játszani kellett és íme...Ki kellm próbálni embereket, nem lehet mindent 'előre látni illetve nem látni'.
Fiatalítás? Jól hangzik, de, könyörgöm, nézzünk már körül? Kikre akarjuk lecserélni a mostaniakat? Én nem látom, hogy vernék az ajtót a tehetséges 19-20 évesek, hogy ők majd megverik a világot.
De mintha a régiek sem verik az ajtót hogy ők majd megverik a világot, vagy tévedek? Amit te mondasz abból az jön ki hogy mivel sehol sincsenek kész géniuszok (amúgy mennyit játszanak azok a fiatalok a felnőtt csapatukban? nagyon keveset) és mivel a mostaniak sem jók ezért tárjuk szét két kezünket és nyugodjunk bele abba hogy a magyar kézilabdának nincs már jövője, legalábbis nem az utóbbi tíz év szintjén. Ez aztán a mozgósító erejű hozzáállás :-((( Szerintem még mindig megéri kipróbálni a fiatalítást: sokat nem veszthetünk vele, a legrosszabb esetben oda jutunk amit te mondtál. De legalább megpróbáltuk...
'erre próbáltam utalni néhány hozzászólással korábban, hogy mindenkinek vannak "kiskedvencei", de összességében egy jobb csapatot nemigen tudnánk összeállítani...'
Paha: ez akár még igaz is lehet, de egy új csapat kell, mert a régi nem jó, többen visszavonulnak néhány játékos hozzáállásával pedig baj van...Hiába mondod azt h nincsenek jó újak (egyébként miért ne lehetne kipróbálni őket, egy jó edző és egy értelmes felkészülési program azért sokat tehet ezért) mert nincs már a régi csapat sem, ráadásul az sem jó...
Borbás lehet h megfogja a labdát de aztán nem tud vele befordulni és/vagy gólt lőni. Erre pont jó példa a két nappal ezelőtti HUN-KOR meccs, ahol 4 próbálkozásból egy gól sikerült. Ráadásul ott egy 'Borbás-friendly' fal volt, és ilyen szempontból Korea nagyjából az egyetlen az elit-csapatok közül.
Szamoránskiért sem rajongok, bár ő azért használja az eszét. De egy év a Zsiga Gyula-féle Fradiban őt is formahanyatlásba taszította (Zsiga Gyula kész katasztrófa volt a Fradinál ilyen értelemben)... Szamoránski per pillanat kényelmesebb a kelleténél ezért az új edzőnek minimum keményen kell tőle követelni és ha nem teljesít a keretből rövid úton ki kell őt tenni.
Igen, sajna nagyon variálni nem lehet az olimpia után. A játékosok nagy része még igencsak fiatal, csak Ferling és Pigniczki lóg ki a sorból, a helyükre jön majd Szucsánszki és... Hornyákot rég el kellett volna már küldeni a válogatott környékéről is, nyugodt szívvel be lehetne hívni Temest a helyére. Aztán kb ennyi a következő pár évre... A Zácsik, Deáki, Kovacsics féle korosztályból talán lesz valami, de az még nagyon odébb van.