Keresés

Részletes keresés

alto Creative Commons License 2006.07.18 0 0 389
Mi is a baromság ebben? Részletezd, hadd vitatkozzunk :)
Előzmény: omen007 (378)
alto Creative Commons License 2006.07.18 0 0 388

Mond,  minek  kell  még  bekövetkezni   ahhoz, hogy  levonják  a következtetéseket,  s  lemondjanak,  átadják  az   irányítást  olyanoknak,  akik  értenek  is  hozzá,  s  főleg,  tisztességesek.

Ja. És ezek az "értenek hozzá", meg "tisztességesek" lennének a jobboldal mai hangadói? Ne röhögtess már? Simicska, Schlecht Csaba, Kaya-Joszip és más nevek... ha hajlandó vagy emlékezni rájuk. Én nem állítom, hogy a ballibnél csupa szent ember létezik, de te se mondj már olyan hülyeséget, hogy a ballib a hozzánemértő tolvaj, a jobboldal pedig a szakértő szent. Egyáltalán hogyan értelmezed a tisztesség fogalmát a politika világában? István király erővel verte le az ellene lázadókat. Nem volt tisztességes? Mátyás király egy despota volt. Nem volt tisztességes? Churchill hibás döntései miatt emberek ezrei haltak meg. Nem volt tisztességes? Kossuth az árvák pénze körül sertepertélt. Nem volt tisztességes?

Még  finoman  is  fogalmaztam.  Gondolj  bele,  a csehek,  akik  legalább  úgy  ismerik a "közös  múltunkat"  mint  mi,  "  a pokolba  Budapesten  keresztűl  vezet  az  út  "  fogalmaztak  tegnap.  /  dolgoztam  cseh   szakemberekkel  együtt,  s  hidd  el,  nem  túloztak /

Hát sok hülye cikket olvastam az elmúlt hetekben, de az idézett cseh cikk eléggé a topon van.

Kifejtenéd   kérlek  bővebben  msz.  "Rajtuk   kívűl  mindenki  normálisan  tudta  átadni  a  hatalmat.  A  fiúk  nem"

Azt értem, ami a való. Amikor egy kormány tudja, hogy elvesztette a hatlamat, akkor attól kezdve az új kormány megalakulásáig ügyvezető. Tehát nem hoz már döntéseket, nem költi a pénzt, csak menedzseli a napi ügyeket. A fiúk pedig amint megbuktak, iszonyat ütemben kezdték kiszórni a haveroknak a milliárdokat, amivel elérték, hogy a májusi kormányátadásra az egész évre tervezett költségvetési hiány 98%-át sikerült összehozniuk. Ilyet egyik másik kormány sem csinált a hatalom átadása előtti percekben. Csak a rém tisztességes és hozzáértő jobboldali Fidesz-kormányzat.

Na, ezért ne pampogjanak nekem ezek a niemandok tisztességről.

Előzmény: breien (360)
vartomol Creative Commons License 2006.07.18 0 0 387
Igazad van. Egyébként Derek elvtárs nem először villog egy-két beszólás erejéig. Az eredeti tőkefelhalmozás ilyen vulgár-evolúciós megközelítése, kihagyva belőle törvényt és tisztességet már csak azért is kétélű kard, mert ez az elit sem szólhatna egy szót sem akkor, ha a kifosztott nép megelégelné a dolgot és szépen lámpavasra rakná az urakat és úrhölgyeket, elvenné tőlük azt, amiről azt hiszik, hogy az övék. Végül is ez is csak egy lenne az eredeti tőkefelhalmozás lehetőségeiből. Ja, ilyenkor már van törvény és tisztesség! Ilyenkor rögtön tudja harsogni ez a banda, hogy mi az "európai norma"!
Előzmény: tbando (383)
vartomol Creative Commons License 2006.07.18 0 0 386
Iszonyatos tévedések és súlyos ferdítések halmaza:
(Orbánra és a fideszre nem térek ki, mert annyi fáradságot sem veszel, hogy a hozzászólásokat elolvasva felfogjad: nem a fidesz mellett kardoskodnak a hozzászólók. Bár a magadfajta nickeket úgy idomították, ha meglátja viktor képét, akkor kezdjen el csorogni a nyála és vicsorogjon)
A rendszerváltás lényege elméletileg röviden ez kellett volna legyen:
1. A volt állampárti elit kizárólagos hatalmát adja át a nép által delegált képviselőknek, akik egyszerű többséggel kormányprogramot: így kormányt választanak.
Ami megvalósult: a volt elit önmagából kitermelte az új elit egy részét. Bizonyos társadalmi csoportokat (akiket senki nem delegált, egy részük önjelölt, másik részük az állampárt megbízottja) beemelte a hatalom közvetlen gyakorlásába. Ne ámítsuk önmagunkat: ellenzéki parlamenti képviselőnek lenni sem rossz üzlet.
2. A működésképtelen gazdasági modell átváltása működőképesre. Ezt a régi-új elit úgy oldotta meg, hogy mindent eladott és ellopott. Lásd 30.000 milliárd állami vagyon. A működéképes és profitot termelő ágazatokat "privatizáció" keretében átpasszolták nyugati befektetőknek bagóért, ráadásul még a profitot is a magyar állam garantálja. Az így képződött nyereséget (sokszor nyugat-európai ÁLLAMI cégek) egyszerűen kivonják az országból.
3. A KGST-től, Varsói Szerződéstől és a Szovjetuniótól való egyoldalú függés megszüntetése. Ehelyett jött az EU, NATO és a Nagy Testvértől való egyoldalú függés.
4. A demokráciákban hétköznapinak számító elszámolás és elszámoltatás. Javaslom olvasd el HZS ezirányú nyilatkozatát, amelyben pont ezt kifogásolja. 16 éve az új elit nem számolt el semmivel
5. Többpárti demokrácia. Ha te az elit egyik oldala és az elit másik oldala közötti választást pluralizmusnak tartod, akkor igen gyermeteg elképzeléseid vannak a valódi többpártiságról. Ez egy zártkörű klub, amelynek a kialakulása is megérne egy misét. Pártok furcsa és gyors eróziója, beépített ejtőernyősök aknamunkája. Lehetne sorolni: MSZDP (Petrasovics, Ruttner), KDNP (Giczy, Surján), MDF (Kónya, Furmann, Csurka, Debreczeni), FKGP (Torgyán és klikkje).

Végezetül: Ha te a TB és egészségügyi vagyon lenyúlását "reform"-nak tartod, akkor lelked rajta. Panelek, közhelyek, olcsó nyócker szintű politikai marketing, ahol az agylágyult nyugdíjasok elszédülnek ezektől a hihetetlen lehetőségektől.

A 30%-os reálbérnövekedést én nem érzékeltem a saját életemben. De ha még így is lenne: ha ez az ország gazdaságának az összeomlását eredményezi, akkor nem dicsekednék vele.
Előzmény: Ross Tshont (375)
breien Creative Commons License 2006.07.18 0 0 385

Tévedsz  Ross.

Ennek,  ami  most  van,  semmi  köze  a rendszerváltáshoz.

Tudod,  rendszerváltásról  akkor  beszélhetünk,  ha  a politikusok,  legalább  a politikai  felelősséget  válalják   tetteikért.

Legutóbb,  ugye  a németeknél,   ahol  lényegesen  kissebb   problémák  jelentkeztek,  a  kancellár   /  aki  felelős  az   "aktuálpolitikáért" /  lemondott,  s  előrehozott  választásokat  tartottak,  s  nézd  meg,  ott,  a felelősen  gondolkozó  politikusok,  közösen  keresik  a kiutat.

Nem  véletlen,  hogy  egy  ilyen  politikustól,  tisztelettel  búcsúznak  az  állampolgárok.  Vagy  ugyanott,  az  előző  kancellár  /  aki  belekeveredett  tisztázatlan  "kampánypénzekbe"  lemondott  a  politikusi  karrierjéről,  s  visszavonult /  Többet   tett  a  Német  egységesítésért,  az   EU.  sikeréért,  mint  bárki  más  előtte,  de   azóta  is.  Ennek  ellenére,  mégis  mint   politikust   tisztelem,  mint  embert  becsülöm.

Miért  van  az,  hogy  a  hazai  politikai  szereplőket  sem  becsűlni,  sem  tisztelni   NEM  tudom.

Nos,  ha  már  legalább  a  politikai  felelősséget  vállalnák  /  tizstelni  tudnám  őket  /  beszélhetűnk  "rendszerváltásról".

Azok,  akik  pénzügyicsődbevitték /  moráliscsődbe az  országot,  még  "megszorító  csomagokkal  riogatnak,  s  semmilyen  megoldási  alternatívát  nem  tudnak  felmutatni  a kilábalásra  a  sarcok  beszedésén  túl,  még  mindíg  betegesen,  görcsösen   ragaszkodnak  a   hatalomhoz,  mit  beszélnek/tek  itt   rendszerváltásról?  Egyáltalán  tudjátok  Ti,  mi  az?

breien

tbando Creative Commons License 2006.07.18 0 0 384
:)))))))))))))))))
Előzmény: kranführer (359)
tbando Creative Commons License 2006.07.18 0 0 383

Csak megemlítem, hogy a változások a gazdasági elitben nem azonos az eredeti tőkefelhamozással.  Mondanám, hogy maradj a kémiánál, de itt a polidiliben végülis nem számít.

Előzmény: Derek (332)
omen007 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 382
Ja bocs, valóban ehhez képzés kell!  Beindultak már a párt fősulik?
Előzmény: matej nyikolajevics (380)
Kerima Moda Creative Commons License 2006.07.18 0 0 381
Ezt a TD könyvet hol lehet kapni, mivel a google-ban csak ezoterikus kiadványokat találtam ezzel a névvel?
Előzmény: Törölt nick (362)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2006.07.18 0 0 380
amit nem értesz, arra azt  mondod baromság?
Előzmény: omen007 (378)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2006.07.18 0 0 379

hát nem ti mondtátok, hogy "változás 2006"?

ha változik az már nem tetszik?

Előzmény: negyedikk (376)
omen007 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 378

Igy születtél, vagy képezted magad? Ennyi baromságot összehordani...............

messelg Creative Commons License 2006.07.18 0 0 377
Nem fogok sírni utánad! Nyugodtan menj el! Én itt maradok!
Előzmény: horex (-)
negyedikk Creative Commons License 2006.07.18 0 0 376
Elképesztő, hogy miféle eltorzult szemléletű emberkék tömege tenyészik ebben a jobb sorsra érdemes országban. És akik felelősök ezért, azok most is a hatalomban parádéznak az ilyen végtelenül elfogult szavazók miatt, mint amilyen te vagy.
A hülyeség bővített újratermelése tudatosan folyik.És ez a haza tönkretételének legbiztosabb módja.
Ross Tshont Creative Commons License 2006.07.18 0 0 375

Sokan hiányolták a teljes rendszerváltást. Hát itt van, most megvalósul. Az iparban és mezőgazdaságban már rég lezajlott, az állami szféra sok területét meg sem érintette. Oktatás, egészségügy, közigazgatás stb. Most van végre egy olyan fiatal, tettrekész csapat az ország élén, amelyik neki mer ugrani annak a mocsárvilágnak, amelyik évtizedek óta tenyészik és lehúzza az országot. Nagyon nehéz lesz végigvinni a reformokat, mert nagy az ellentartás azok részéről, akik a régi struktúrák haszonélvezői. Amit a szoc. kormányok elszabtak, az pedig az, hogy túlontúl adni akartak, amivel viszont elszakadt a költségvetés a valóságtól (13. havi nyugdíj és az emelések, családi pótlék, közszféra fiz.emelés stb.) 30 százalékos nettó jövedelem-emelkedés volt 2002 óta.

Én nem sírnám vissza a fidesz hatalomgyakorlásának időszakát. Valami undor, amit megpróbáltak itt újólag meghonosítani. Az ötvenes években volt hasonló hatalmi kreatúra Rákosi részéről. (központosított paternalista osztogató-fosztogató államhatalom, bedarálás, a médeák letámadása, ellenzék és a parlament semmibevétele, tapsgép és a mérhetetlen talp- és seggnyalás Orbánnak).      

lcoder Creative Commons License 2006.07.18 0 0 374
Az alapvetõ kérdésem az hogy van egy párt, ami 40 éven keresztül diktatúrát tartott fenn, elnyomva az országot. A diktatúra végül formálisan csõdbe ment, fel kellett számolni. Ezután a következõ választásokra a hülye magyar nép beválasztja Hornékat. Lemegy a Borkos csomag, mindenki a ballib oldalró a mennyekbe emeli Bokrost (akinek a legfõbb tevékenysége az volt hogy eladta az energiaszektort), majd jön egy viszonylag élhetõ FIDESZ-idõszak, ez után a hülye magyar nép megint beválasztja az impotencia kormányát Megyóval az élen. Ezek aztán szépen akkurátusan csõdbe viszik az országot, erre megint megválasztják õket.
Szvsz a magyar nép pont megérdemli ezt a kormányt. Nekünk tényleg Mohács kellett, jól meg is választottuk magunknak...
Előzmény: tmz (363)
breien Creative Commons License 2006.07.18 0 0 373

pl.  a  Dánok. 

Nos,  a gazdaság  stabilitzása,  folyamatos  fejlődése  mellett,  a  költségvetés  nemhogy  deficites,  de  pluszt,  megtakarítást  tud  felmutatni,  s  nézd  meg,  az   emberek  mindkét  országban  az    adókon  túl,  a  megélhetési  költségüket  is  fedezni  tudják.

Na  jah,  ahol  a  kormányok  kormányoznak,  s nem  kapányolnak.

Mikor  tanulják  már  meg  a kettő   közötti  külömbséget   itthon?

breien

Előzmény: Törölt nick (369)
vartomol Creative Commons License 2006.07.18 0 0 372
Teljesen igazad van!!!!
Előzmény: kannásvirsli (370)
vartomol Creative Commons License 2006.07.18 0 0 371
5 után válaszolok, addig sok értelme nincs:-) De meglátásaid összecsengenek az enyémmel, bár több topicban kiátkoztak jobbról és balról is, ezek miatt a véleményeim miatt. Amit Oroszországról írsz, kicsiben itt is megvalósult, csak fel kell menni a Rózsadombra és környékére.
Ettől függetlenül 30.000 milliárd Forint állami vagyon tűnt el 15 év alatt.
Ez mai árfolyamon 106, 78 milliárd EURO és 134,04 milliárd USD. Ha ehhez még hozzáadjuk a 15 év alatt kiesett bevételeket, vagy a közmű szolgáltatóknak garantált profitot, illetve az a profit, amit a multik kivittek az országból vagy a végzetesen leszakadó rétegek támogatása mennyibe került, akkor ez az összeg még sokkal nagyobb!

A gazdasági csőddel együtt össze fog omlani a rendszerváltásnak nevezett gennyes sz@r is.
Előzmény: Törölt nick (368)
kannásvirsli Creative Commons License 2006.07.18 0 0 370
illuzio, hogy ez az egesz, egyre gyorsulo utemben elembertelenedo rendszer magatol valami pozitiv fordulatot vesz

Természetesen. Bár én nem hinném, hogy "öntudatra ébredés" lenne. Ha csak attól nem, ha ez az erősen piramisjátékra hajazó gazdasági rendszer kibillen a tengelyéről.

Ugyanis ez egy időzített bomba, aminek senki nem ismeri a kódját. A növekedés növekedése addig fenntartható, amig tér van számára. Pl. az EU gazdasága a szoc tömb országainak feléléséből tíz-tizenöt évig tudott növekedni. Mára kifogyni látszik a tér, amit az említett országok termelőből fogyasztóra állításának folyamatából keletkezett.
A maradék terek már nagyon rizikósak. Rettenetes borulás lesz másfél-két évtizeden belül.
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.18 0 0 369

Egyikben sem jobb a helyzet, mint nalunk, legfeljebb csak kicsit mas.

Azért ezt az állításodat Svédország esetében egy kicsivel jobban is alátámaszthatnád!

Ha jól emlékszem, a magas adóterheket általában a jól működő szociális háló miatt viselték el a svédek. Amennyiben ez a bizonyos szoc háló valóban eltűnt, az tényleg gáz, mindamellett van még pár mutató, ahol nem ártana felzárkóznunk hozzájuk.

(Szvsz) 

Előzmény: Törölt nick (366)
breien Creative Commons License 2006.07.18 0 0 365

Van  jobb  alma.

Sőt,  már  1991-ben  is volt  jobb.

Istennek  hála  voltak  akik  hittek  benne,  s megvalósították,  bebizonyítva  ezzel   annak  működőképességét.  /  no  hogy  itthon  mit  kaptak  érte?  erre  írtam,  "letöltendő  életfogtig-ot  érdemelnének  azok,   akik  mindezt  irányították, végrehajtották  ellenünk. /  Tudod,  a  terror,  a  hülyeség   akkor  is  bűn,  ha a bizonyítékokat  megpróbálják  "jogszerűen"???!  eltűntetni.

sorry

Előzmény: apple48 (364)
apple48 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 364
A rendszerváltás első -tapasztalati- éveitől hangoztatom, h ez a rendszer már rossz, túlhaladott. Mire hozzánk eljutott kiderült, h nem működik, ill. csak úgy ahogy Te is leírtad. De nincs jobb, nem találtak ki jobbat! Valami világrengető "földrengésnek" kell jönnie, h megváltozzon, de erre a közeljövőben nincs remény.
tmz Creative Commons License 2006.07.18 0 0 363
Akkor mit mondanál azokra a választókra akik ezt végig nézték és egy focimecs szintjére süllyeszteték a választásokat, immár min. 12 éve? Talán az is egy probléma, hogy a magyar aktív választók lassan hit és dogma szintjére emelik az általuk favorizált pártot és annak prominenes tagjait. Akkor most ki itt a hülye és a hazaáruló? Bünösök között cinkos aki néma, nemde? A politikai elit ezt szépen ki is használja. Ki kérdezte meg őket, hogy mi a jó édesannyukat csináltak 16 év alatt? A választói megkérdezték az mszp-t, hogy mégis mi a büdös fenének kellett ittt dübörgő gazdaságról beszélni? Valaki megkérdezi a fidesz választói közűl, hogy egészen pontosan mit értenek a kontstruktív ellenzéki magatartás alatt? Szerintem a politikai elit szarrá röhögi magát a magyar választókon, nem tudnak akkora ostobaságot vagy aljasságot művelni amit a saját választói tábora ne ünnepelne hangos ovációval! Talán majd ha a szavazás nem hit kérdése lesz és a szavazók képesek lesznek megfogalmazni az elvárásaikat és azokat ki is hajtani a bizalmukat élvező páttal szemben, akkor talán lesz it valami. Van aki nem szeret itt élni? Megértem, már én sem igazán de ez van!   
Előzmény: vartomol (358)
apple48 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 361
De a fejét vágják le először. :-)))
Előzmény: kranführer (359)
breien Creative Commons License 2006.07.18 0 0 360

Nézd  alto.

1989-től,   1991-ig,  ott   voltam a  sűrűjében.

Pontosan  tudom,  kik ,  mit,  és  sajnos  azt  is,  hogy  miért  csináltak.

Tudod,  azért  egy  jogállamban,  már  letöltendő  "életfogytig"-ot  kaphattak  volna  /  most  meg  megjátszák  a  "tisztességes  grál-lovagot",  tetszelegnek,  pózolnak  a  rivaldafényben. /

Tudod,  a  fene  se  törődne  velük,  ha  legalább értenének  ahhoz,   amihez   annyira   ragaszkodnak,  s  a  hatalomért    feláldoznak  mindent.

32  évet  Ózdon  éltem.  1980-ban  elkezdődött   Ózdon   az, ami  országosan,  csak   1990-ben.  /  15 000-en  dolgoztak  az   ÓKÜ-ben   1980-ban.  1987-ben,  amikor  eljöttem  onnan,  már  csak  5 000  voltak /  Kpatunk  ízelítőt  abból,   milyen  egy  "vérvörös  kommonista"  ha  a hatalmát  félti.  Tudod,  ami  ott  volt,  gyalog-galop,  ahhoz  képest,   amit  1990   után  műveltek  /  legvérmesebb    rémálmaimban  sem   gondoltam  volna,  hogy  emberek  ilyen  mélyre  is  lesűlyedhetnek.  -  Ők, megtették,  s  amint   a  mostani  példa  is   mutatja,  még   azon  is  túltesznek-  /

Mond,  minek  kell  még  bekövetkezni   ahhoz, hogy  levonják  a következtetéseket,  s  lemondjanak,  átadják  az   irányítást  olyanoknak,  akik  értenek  is  hozzá,  s  főleg,  tisztességesek.

Még  finoman  is  fogalmaztam.  Gondolj  bele,  a csehek,  akik  legalább  úgy  ismerik a "közös  múltunkat"  mint  mi,  "  a pokolba  Budapesten  keresztűl  vezet  az  út  "  fogalmaztak  tegnap.  /  dolgoztam  cseh   szakemberekkel  együtt,  s  hidd  el,  nem  túloztak /

Kifejtenéd   kérlek  bővebben  msz.  "Rajtuk   kívűl  mindenki  normálisan  tudta  átadni  a  hatalmat.  A  fiúk  nem"

Az  igazat  megvallva,  engem  a  "normálisan "  jelentése  érdekelne, a  Te  olvasatodba.

breien

Előzmény: alto (338)
kranführer Creative Commons License 2006.07.18 0 0 359
Ez igaz. Fejétől büdös a hal. Csak az a baj hogy a farkától kezdik el pucolni...
Előzmény: vartomol (358)
vartomol Creative Commons License 2006.07.18 0 0 358
Három alapvető probléma nem kerül szóba SOHA sem az önmagát jobboldalinak definiáló, sem az önmagát baloldalinak definiáló politikusok részéről. Ahogy én látom: a gazdasági csőd, ami felé robogunk 3 alapvető tényezőn alapul: az egyik a kezelhetetlen külső adósságállomány. Erről soha senki nem beszél, mert Magyarország "de jure" önnálló független állam, de az igazság az "de facto", hogy a szuverenitás csak papíron létezik, mert azok a multinacionális érdekkörök az ország igazi vezetői, akiknek az arcát még nem is láttuk.
Az első ok:Az adósságszolgálatról, az adósságállomány kialakulásáról ti olvastatok, láttatok, hallottatok valaha is autentikus szakértői véleményt? Mert én nem. A gyökerek a 70-es évekre nyúlnak vissza.
A második ok: az a rendszerváltás. A többi volt KGST országban nem adogattak el alapvető iparágakat 1 forintért. Magyarországon több olyan még nyugati értelemben is közepes cég, amikbe ha egy kis tőkét pumpálnak ma már tejelnének az államnak: Csepel-Művek, Gyűri Vagon, Ganz-Mávag, Ganz Villamossági, Gamma, Videoton, Orion, Ikarus, de beszélhetnénk a térség egyik legfejlettebb vegyiparáról, de szóba lehetne hozni a magyar kereskedelmi láncot is, a megyei, kerületi szinten élő Közért vállalatokat. Mielőtt valaki lefitymálná ezek teljesítményét: a COCOM lista megszűnése után a csúcstechnológiai fejlesztésekkel komoly tényezői lehettek volna a térségnek. A Videoton és a Gamma az orosz hadiiparnak is szállított fegyverrendszerekhez való elektronikai vezérlést. Érdekes módon a csehek megtartották a maguk kis ETA háztartási-kisgép gyárát és a jelenlegi elemzések szerint ezek minősége eléri, sőt ára miatt jobb mint a nyugati vagy távol-keleti gyártmányok. Ilyen méretű lerombolása több évtizednyi munkának SEHOL nem volt, mint nálunk.
A harmadik ok: A hozzánk betelepült tőke adomentessége, kivételezett privilegizált helyzete a magyar vállalkozókkal szemben. Tessék bármelyik beszállítót megkérdezni: pl az Auchan, Tesco, milyen aljas módon él vissza a monopolhelyzettel: 90 napos átutalás, korlátlan visszárú-lehetőség, polcpénz stb.stb.stb.

Emiatt a 3 ok miatt a magyar államnak egyetlen bevétele maradt: AZ ADÓ.
Barátaim! Ez nem gazdaságpolitika! A magyar értelmiség, a politikai-gazdasági elit a vádlottak padján kellene üljön azért, mert több évtizednyi - bizonyos iparágak tekintetében már évszázadnyi- munkát kótyavetyéltek el, loptak el és nyitották meg az utat az arctalan gyarmattartó tőke részére. Igen tőkére szükség van. Nem valamiféle kubai típusu gazdasági modellben gondolkodom. DE ÍGY???!!!! Ilyen feltételekkel? Ebből a szempontból nincs jobb-bal oldali gazdaságpolitika. Orbán ugyanúgy odatartotta az anusat egy kis nyomulásra mint fletó, vagy megyó.
Komprádor értelmiség és elit. Hazaárulók kivétel nélkül.
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2006.07.18 0 0 357
Nem hiszem, hogy akkor is a szoci kormany bukott volna, mert az amit Jarai Zsigmond kovetel mar 2 eve, ahhoz kepest a Bokros-csomag nem hogy megszoritas de adakozasnak tunne.

Masreszt, akkor MIERT nem arrol kampanyolt a Fidesz, hogy hol akar megszoritani hanem arrol, hogy hol tud 3x annyit igerni mint az MSZP?

Ha azt tettek volna amit az MDF elkezdett (bar nagyon halkan es gyengen) akkor arrol szolt volna a kampany. Pedig mint mar mondtam, az MNB elnoke is a partjukra allt segitsegul. De valamiert megsem tettek.

Akkor ki a hibas?

Előzmény: Törölt nick (353)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2006.07.18 0 0 356
"másrészt nem kell közgazdasági zseni ahhoz, hogy megadóztassunk embereket."

Ez igaz. Am a kerdes az hogy honnan legyen penz?!

Van a mostani adoztassunk modszer amihez kepest szerinted "a Gulág is csupán gyermekjátszótér".

Vagy van a Jarai Zsigmond fele 250ezer kozalkalmazotti kirugas, gyerektamogatasok megszuntetese, nyugdijemeles eltorlese, joleti szocialis tamogatasok leepitese modszer.

Csak ahhoz kepest - a TE! hasonlatoddal elve - a 2VH-s magyar aldozat, csak egy hetkoznapi szimpla kozlekedesi beleset.
Előzmény: Ámokfutó (352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!