Keresés

Részletes keresés

187...NPI Creative Commons License 2006.05.10 0 0 94
Előzmény: 187...NPI (93)
187...NPI Creative Commons License 2006.05.10 0 0 93
Előzmény: 187...NPI (92)
187...NPI Creative Commons License 2006.05.10 0 0 92
Előzmény: 187...NPI (91)
187...NPI Creative Commons License 2006.05.10 0 0 91
Előzmény: 187...NPI (90)
187...NPI Creative Commons License 2006.05.10 0 0 90
UNICUM A PARTON
Előzmény: 187...NPI (89)
187...NPI Creative Commons License 2006.05.08 0 0 89
Halihó!!!
Egy órája sincs, hogy vissza értünk Lido degli Scacchi-bol. Csodálatos 9 napunk volt.
Másodfoku égési sérüléseim vannak, de jol viselem. Már készülünk vissza. Juniusban megyünk. Sajna nem mentünk haza lagziba, de így tovább tudtunk maradni a tervezettnél. Próbálok képeket feltenni holnap.
Előzmény: griselle (88)
griselle Creative Commons License 2006.05.08 0 0 88
Halihó, itt még mindenki nyaral?
havelina Creative Commons License 2006.05.03 0 0 87
Tobb, mint amennyire szamitottam, de kevesebb mint NY kornyeken. De dontsd el magad.
Itt egy kis statisztika a legutobbi (2000) nepszamlalas alapjan:
Azok akik magyar szarmazasunak vallottak magukat:
USA 1.398.724 ebbol 117.937 jelezte, hogy renszeresen hasznalja otthon a magyar nyelvet. A magyar szarmazasuak tobbsege valoszinuleg mar egyaltalan nem beszel magyarul, a magyarul beszelok szama pedig valoszinuleg tobb mint 117 ezer, mivel egyedul alloak, vagy azok akinek a parja nem magyar, tudhat magyarul, bar rendszeresen nem hasznalja otthon.
Ezek a szamok jelentos csokkenest mutatnak 1980-hoz kepest, amikor 1.776.902 magyar szarmazasut es 180.000 magyarul beszelot regisztraltak.
Az 5 allam a legtobb magyar szarmazasuval es Arizona (zarojelben akik beszelnek is):
Ohio 193.951 (19.231)
New York 137.029 (18.421)
California 133.988 (12.218)
Pennsylvania 132.184 (11.859)
New Jersey 115.615 (11.229)
Arizona 23.571 (1.619) (az allam teljes nepassege 5.130.000)
Vegul az allam a legkevesebb magyarral:
South Dacota 982 (26)

Erdekessegkepp utananeztem mas nepek hogy reprezentaljak magukat (millioban):
A legnepesebbek ( most csak europaiakra szoritkozva):

Nemetek : 46.5
Irek : 33.1
Angolok : 28.3
Olaszok : 15.6 (ebbol NY-ban 2.7 millio)
Lengyelek : 9.0 (ebbol NY-ban 959 ezer, Chicago 946 ezer, Arizonaban 140 ezer )
Ezen kivul tobb millo skandinav, holland,stb.

De nem akarlak tovabb untatni benneteket :)
Előzmény: 187...NPI (84)
Juty07 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 86
Sziasztok! Mindenkit üdvözlök. Olvasgattam a a leveleteiket, bocsi, de "családban van" segítségeteket szeretném kérni állás ügyben Modena, Bologna környékén. Juty
187...NPI Creative Commons License 2006.04.27 0 0 85
Éljen az utazás!!!!!!!! Pár napra megint megyünk a partra. Vérzik a szivem, de ismét magára kell hagynom kedves társaságtok.

Lesz élménybeszámoló! Sziasztok.
187...NPI Creative Commons License 2006.04.24 0 0 84
Örülünk neked. Nézz be hozzánk sürün, egy kis infó onnan sem árt. Pl.-Sok a Magyar ott?
Előzmény: havelina (80)
187...NPI Creative Commons License 2006.04.24 0 0 83
Halihalihó!
Egy pár napra lementünk a földközi lavorhoz, ezért csak most jutok géphez "itthon".
Hát, mondanom se kell gyönyörü volt. Rapalló környékét néztük meg. Nem találok szavakat... Fantasztikus volt , na.

Így már értem . B. ezért kérte az uj választások kiírását. Elutasították. Ez nekünk "idegeneknek" mit hoz vajon? Erröl hallottál valamit, esetleg?

Köszi a piacos infókat. Igazábol egy számítógépet, vagy laptopot szeretnék venni használtan. Ezt kinőttem sajna. De, minden müszaki cikk érdekel, mert ugye semmi nélkül jöttünk ki. /TV, mosógép már van/
Előzmény: griselle (82)
griselle Creative Commons License 2006.04.24 0 0 82

No a szitu most már végleges.

Végleges, mert a Cassazione (az ügyészség leges-leges-legfelsö szervezete) kimondta hogy Prodi nyert.

Hogy is volt ez?

Az elsö eredmények szerint Prodi 24ezer szavazattal kapott többet. Ez, kb.40 milió választó esetében olyan elenyészö különbség, hogy ilyenkor át szokták számolni ujra. Ezt kérte Berlusconi.

Azért is, mert sok rendellenesség derült ki, pl. volt aki már készen kitöltött cetlit kapott a kezébe, sok helyen pedig a "bianco" azaz ki nem töltött cetlik leadott száma több mint a ténylegesen (fizikailag) meglévö ki nem töltött cetlik száma.

Mit jelent ez? Azt, hogy volt aki elment szavazni, de sehova sem tett jelet, tehát "fehér" a cetli. Amikor számlálják, a cetli kézröl kézre megy és hangosan mondják, hogy x, y, fehér, ezt a jegyzö jegyzi, és van egy végeredmény. De a végülis leadott fehér cetlik száma sokkal kevesebb volt, tehát rendellenesség történt: valaki kitöltögetett jópárat: pár miliórol van szó. Tegyük föl hogy mindkét oldalon egyformán csaltak, akkor is B. többségbe kerül.

Ezeket a számokat kellett volna ellenörizni.

A Cassazione viszont nem ellenörizte, csak átvette a szavazóközpontok által leadott számokat és kimondta hogy ez több, ez kevesebb. Mivel az itteni törvény szerint az ügyészség, pláne a Cassazione döntéseit senki sem birálhatja felül, ez van, ezt kell szeretni.... :((

Előzmény: 187...NPI (56)
griselle Creative Commons License 2006.04.24 0 0 81

Igen, magamban elcsodálkoztam honnan van v.kinek Mo.-on annyi citromja :))))

De sebaj, itt is szivesen látunk....

Előzmény: havelina (80)
havelina Creative Commons License 2006.04.24 0 0 80

griselle,

Koszonom a kiigazitasokat.

Annyit tennek hozza (en is utana neztem), hogy fontos a vegtermek alkohol tartalma (Mivel a melyhutoben kell tartani felszolgalas elott, es nem akarjuk hogy megfagyjon). En fele vodkat, es fele 95%-os alkoholt hasznaltam. (Mar erlelodik:-))

Igy a vegtermek alkohol tartalma, a szirup hozza adasa utan, kb. 45% lesz, ami normal palinka erosseg.

Irtad, hogy nem vetted eszre, hogy nem kint elo vagyok. Kint elonek kint elo vagyok, csak nem Olaszorszagban. Mar 6 eve Phoenix, Arizonaban lakom. (Ezert van annyi citromom:-))) 

Elnezest, hogy nem emlitettem.

Előzmény: griselle (66)
griselle Creative Commons License 2006.04.21 0 0 79

Belöttem a képeket is de nem vette be....

He benéztek a Google-ba, "mercato pulci + milano" kiadja az egész megye bolhapiacait, ez a 3. oldalon van, közepe tájt....

Jó szórakozást!

griselle Creative Commons License 2006.04.21 0 0 78

Il Naviglio Pavese fu costruito all'inizio del '300. Parte dalla Darsena e, passando Binasco e Pavia, dopo 33 km confluisce nel Ticino.

Darsena

Alla Porta Ticinese si incontrano il Naviglio Grande e Naviglio Pavese nella Darsena. Costruita nel 1603, serviva per agevolare il trasporto delle merci a Milano.

Lungo la Darsena ogni sabato si tiene la Fiera di Senigallia e il mercatino delle pulci.

Ezt találtam, sok bolhapiac van már, de ez a legrégibb, leg nevesebb :)))

Előzmény: 187...NPI (75)
griselle Creative Commons License 2006.04.21 0 0 77

Nem sikerült kideriteni, a volt kolleganö aki ismeri, nem fellelhetö mostanság :((

griselle Creative Commons License 2006.04.20 0 0 76
Huuuú ehhez körül kell érdeklödnöm, még én se jártam ott, csak hirböl ismerem... mikor akartok menni? Csak nem Mo-ra indulás elött?
187...NPI Creative Commons License 2006.04.19 0 0 75
hali.
Éjszakai tündér! Állítólag Milánóban van bolhapiac. Hol találjuk +? Reggel indulnánk, de még nem tudunk róla semmit.-))) SOS!!!!
Előzmény: griselle (73)
187...NPI Creative Commons License 2006.04.19 0 0 74
Halihó.

28.-án autó indul Pestre onnan Szolnokra. 3 placc kiadó.
griselle Creative Commons License 2006.04.19 0 0 73

Semmi olyas madártollas!

Esetleg panettone vagy doboz csoki karácsonykor meg ilyes.

Mikor a vakbelemet kiszedték, a szobában volt egy idösebb hölgy aki nem tudott fölkelni, 100%-ig ki kellett szolgálni. Egyszer mikor jött a növér az infuziót cserélni, a zsebébe csusztatott valamennyit. A szegény növér vörös lett mint a rák, visszaadta neki és mondta hogy ez az ö dolga és nagyon szivesen csinálja, ne tessék már....  A néni is zavarban volt, mondta hogy már ö nagyon terhesnek érzi sajátmagát, nem akarta megsérteni stb. Aztán mikor a növér elporzott, megtanácskozta velünk  szobatársakkal is a történteket, mivel decembertájt voltunk, lett panettone meg csoki a növérszobának.

Azóta is elöfordult többször hogy valakit mütöttek a családból, sose kellett senkinek semmit.... Legfeljebb hazamenetel elött, de nem a bentlét alatt.

Sose tapasztaltam ilyesféle elvárást és elég fehér-holló dolog ha megtörténik. Ez az én tapasztalatom

Előzmény: 187...NPI (72)
187...NPI Creative Commons License 2006.04.18 0 0 72
Halihó.
Viszont van kávé, csoki, pipere csomag, apro ajándékok. Mármint a nővéreknek. A dokiknak semmi.
Előzmény: griselle (71)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 71

Friuliban nem ismerek senkit.

Ha nagy a gond, érdemes kis áldozatot hozni, és jó helyre fordulni. Olaszország egyik legjobb klinikája a San Raffaele, Milanoban. A korházi ellátás nincs helyhez kötve, egész Olaszból jönnek ide (ennek megfelelöen, a várakozó listák sem feltétlen rövidek). Ahhoz hogy ide beutalják, egy ambulatoriális vizsgálat kell, ezt lehet telefonon is kérni, ha sürgös, privát vizitet kérni amit ugyan meg kell fizetni de elég gyorsan megy, utána az orvos aki megvizsgálta, be tudja utalni, "sztk" uton.

Itt nincsenek hálapénzek, még a növéreknek sem, de ez a gyorsitás módja ha valaki a listát nem akarja/tudja kivárni.

Előzmény: gabah (60)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 70
Nagyon szivesen :)))))
Előzmény: 187...NPI (69)
187...NPI Creative Commons License 2006.04.17 0 0 69
Én mindenesetre örülök, hogy van egy tapasztalt köztünk, akihez bármiben, bármikor fordulhatunk.

Előzmény: griselle (68)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 68

Friuli Velence fölött van, Udine meg ezek tartoznak hozzá.

Sajnos nem ismerek ott senkit.

hi-hi, én jobban müxök késö mint korán, nagyapám mindig azt mondta, "te éjjeli bagó" igy hogy bagó, nem bagoly :))) mert sose akartam este lefeküdni

Előzmény: 187...NPI (62)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 67
Ja, még az elsö recipéböl átvenném, hogy mindennap jól megrázni az alkoholos  üveget amiben a citromhéj érlelödik, meg azt is hogy sötét helyre állitani, mert ezeket már többször olvastam....
Előzmény: havelina (63)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 66

Bocsika, eltünt a levelem kezdete.

Szóval nem vettem észre hogy nem kintélö vagy, de semmi baj, itt van magyarul:

6 citrom héja (a sfusato amalfitano egy citromfajta, de nem tudok róla többet)

Ha ez nincs, használjunk 12 citromot

cukor mennyisége: a citromhéjak 80%-a

1,2 liter viz

1 ltr alkohol

400 vagy 500 gramm cukor (izléstöl függöen)

Procedura:
Lehámozzuk a citromokat, vigyázva hogy ne kerüljön bele az alsó fehér réteg. Betesszük az alkoholba 2 hétre (ezt mondják az olaszok 15 napnak: vmi matek-dna eltérés :)) Az idö leteltével feloldjuk a cukrot hideg vizben (ne forraljuk fel, csak keverjük el gondosan mig teljesen fel nem olvad). Hozzádjuk a leszürt alkoholt, üvegbe töltjük és állni hagyjuk egy pár hónapig.

No ez veszett el az elöbb.... ugylátszik nem csak az automata forditókban, de a forum technikájában sem lehet megbizni :DDDD

Előzmény: griselle (65)
griselle Creative Commons License 2006.04.17 0 0 65

Fogyasztás elött, illetve mielött áttöltjük abba az üvegbe amiben majd felszolgáljuk, leszürjük a folyadékot, hogy szép átlátszó folyadékot kapjunk.

Itt se meztelen kalauzra, se szigetelés nélküli vezetékre utalás nincs, nem sikerült megállapitani az eredetét :DDD De az automata forditók bizony ilyenek :)))

No de komolyan: ismereteim szerint a limoncello nem egészen átlátszó nedü, szerintem ha üledék van, egy tiszta ruhán lehet átszürni, vagy azon a szüröpapiron amit a német kávémasinákhoz (talán) árulnak. Majd utánakérdezgetek, van egy Bari-ból származó ismerösöm aki szokott limoncellot csinálni, csak most Husvétra elutazott.

Előzmény: havelina (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!