Keresés

Részletes keresés

figyelő Creative Commons License 2006.03.13 0 0 64

Nem nulla.

Ma nem látszik olyan jelentős politikai erő, amelyben a piac (meg bárki, aki nem teljesen idióta) valamennyire is megbízhatna.

És elképesztő hazugságverseny folyik, s ez még rosszabb is lesz. Márpedig nem igaz, hogy gátlástalanul hazudozókban érdemes volna megbízni.

A bizalom pedig alapkérdés, legalábbis a piacon.

Előzmény: Or Kán (57)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.13 0 0 63
 Egyébként ez a "zuhanás" kifejezés már eleve kampányízű, erőltetett demagógia. A szakértők azt mondják: "az utóbbi hetekben a korábbi időszakoknál átlagosan jobban gyengült a forint árfolyama, ám újabb jelentős gyengülés várható". Mit mond erre a jobboldal: ZUHANÁÁÁÁÁÁÁÁÁSSSS!!! ÖSSZEOMLÁÁÁÁÁSSSS!!! ÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Előzmény: Wic (55)
IDKFA Creative Commons License 2006.03.13 0 0 62
Meg a kisebbik koalás párt hazugságversenye. Ezt kifelejtetted.
Előzmény: figyelő (53)
szocska Creative Commons License 2006.03.13 0 0 61
Nem szabad hazudni. "Alapvetően külső okok miatt gyengült a forint az elmúlt napokban – közölte Veres János pénzügyminiszter egy televíziós műsorban. Varga Mihály (Fidesz) szerint a forint gyengülésére hatott az is, hogy a három nagy hitelminősítő intézet az elmúlt hónapokban rontotta hazánk minősítését.http://www.mno.hu/index.mno?cikk=342328&rvt=5
Előzmény: toloba (51)
Or Kán Creative Commons License 2006.03.13 0 0 60
Bocs, de mint egy hülyegyerek, aki nem tudja abbahagyni a székláb rúgdosását...:-(
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.13 0 0 59

Nem értem, a jobbosok szinte kívánják az ország sorsának roszabbodását. Menjünk csak tönkre minél előbb, csak a Gyurcsányt lehessen fikázni minél többször.

Hova vezet ez az idióta hozzáállás?

A devizában eladósodottak körüli hisztériát pedig fejezzétek már be!!!

Mindenkinek lehetősége volt választani, nem volt kötelező devizában felvenni a kölcsönt. Volt forintalapú is, devizaalapú is. Csak nyilvánvalóan kedvezőbb a devizahitel kamata, ezért választották többen is. Én is. Ennek kockázata van, cserébe a kevesebb kamatért. Ezt a hisztit fejezze be mindenki, aki retteg a forintromlástól, vegyen fel annyi kölcsönt forintban, amennyi az adóssága, kifizeti a másik hitelét és hátradőlhet.

Csak ne nyávogjunk már állandóan, ha kérhetem.

Or Kán Creative Commons License 2006.03.13 0 0 57
0 "hazugságverseny" 100 külső tényező
szutyok Creative Commons License 2006.03.13 0 0 56
Effelől nem volt kétségem. Eddig se tartott vissza semmi, hogy hülyét csinálj magadból.
Előzmény: szocska (52)
Wic Creative Commons License 2006.03.13 0 0 55

a lófasz örül. az..

Orbán miatt van a zuhanás, ugye?

Előzmény: Törölt nick (38)
Kárpitos ezredes Creative Commons License 2006.03.13 0 0 54

igen ez az, vagyis: szavazzunk az szdszre!

köszönjük szépen!

figyelő Creative Commons License 2006.03.13 0 0 53
A mostani forintgyengülésnek a külső piaci hatásokon kívül oka lehet a két nagy párt hazugságversenye.
szocska Creative Commons License 2006.03.13 0 0 52
Nagyon el vagy keseredve? Most egy darabig ez lesz. Nyomatni fogjuk.
Előzmény: szutyok (36)
toloba Creative Commons License 2006.03.13 0 0 51
Nagy az egyetértés a fideszes Varga és az MSZP-s Veres között

2006. 03. 13. 10.57

A jelenlegi és az előző parlamenti ciklus második pénzügyminisztere szerint is alapvetően külső okok miatt gyengült a forint az elmúlt napokban. A hatékonyabb és kisebb állam megteremtésében is közel egyező állásponton voltak, igaz Veres kevesebb főhatóságról, míg Varga a munkaalapú gazdaságról beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1032074
IDKFA Creative Commons License 2006.03.13 0 0 50
Ki térdekel? Qncogitól tudom, hogy a magyar gazdaság független a nemzetközi trendektől. Ugye nem akarod őt meghazudtolni? ;-)
Előzmény: szutyok (36)
Wic Creative Commons License 2006.03.13 0 0 49

gondolom, neked is feltűnt már, hogy nem az én véleményem befolyásolja a forint/euro árfolyamot.

még reménykedem, hogy stabilizálódik, de egyelőre nem akar. épp most néztem.

http://finance.yahoo.com/currency/convert?from=EUR&to=HUF&amt=1&t=5d

262.98

Előzmény: Törölt nick (16)
Or Kán Creative Commons License 2006.03.13 0 0 48

0

(A mostani forintgyengüléshez sem a kormánynak sem a Jegybanknak nincs köze.)

Előzmény: nezet (44)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.03.13 0 0 47

A nicked tényleg találó!

Ha megy le a magyar valuta akkor egy kicsit versenyképesebbek leszünk nem ?

Nem a Feri miatt """""zuhan""""" a forint meg a zlotyi/korona/lei stb...

de a Vikesz biztos megmondta a frankót, mint reggel Vargus ...

hihetetlen, hogy hisznek még az emberek a demagogiában...

mindegy... nem húzom fel magam. Majd lesz még ápr 24. oszt akkó vége lesz ennek a hülységnek.

vagy így vagy úgy

Előzmény: Törölt nick (39)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.13 0 0 46
 A forintgyengülés oka szerintem az lehet, hogy látva a ktgv hiányt és a két nagy párt választási ígéreteit, a tőke adóemeléstől, a kormányzati vásárlások visszaesésétől tart, ezért forinttőkéjét nagyobb ütemben váltja vissza euróra (tehát nőtt a forintkínálat, de a kereslet nem). De speciel (tankönyvi megközelítésből) a forintgyengülés segíti az exportot és növeli a tőke beáramlását (az exportőr és a befektető több forintot kap az eurójáért). Úgyhogy szerintem az árfolyam stabilizálódására nagy az esély. Nem kell állandóan beszarni.
Előzmény: kopasznyakú (25)
syllus Creative Commons License 2006.03.13 0 0 45

Én leszarom Gyurcsányt, és látens módon sem kedvelem, ezért nem becézgetem...

A hülyeség pártfüggetlen.

Előzmény: domhamer (40)
nezet Creative Commons License 2006.03.13 0 0 44

Most kell nagyon odafigyelni Járaira, még azon sem csodálkoznék, ha elősegítené a Ft bedőlését.

Most emklékezzetek vissza, volt itt valamikor egy cikk arról, hogy a jelenlegi ellenzék

stexe offshore cégeken keresztül  van kintről befektetve államkötvényekbe.

Járai az elmúlt években magasan tartotta a kamatokat - nekik, vigyázott az inflációra, hogy ne keletkezzen valami kis +pénz itten a konyhán - ezeknek.

Or Kán Creative Commons License 2006.03.13 0 0 43
Bebiztosítottam magam a gyengülésre, nem erről van szó. Hülyeség a forintgyengülésből politikai kérdést csinálni.
Előzmény: Törölt nick (37)
syllus Creative Commons License 2006.03.13 0 0 42

a mi cégünknek, mely elsősorban szellemi termékekkel kereskedik, igen szar, ha bedől a nemzeti valuta,

Ezek szerint szellemi termékeket importáltok. A kockázat fedezése pedig teljesen természetes dolog, ebbe nem kell politikát keverni.

Előzmény: domhamer (32)
Kárpitos ezredes Creative Commons License 2006.03.13 0 0 41
domhamer Creative Commons License 2006.03.13 0 0 40
"te hülye? Mindegy, csak ártson?"

te ostoba, neked "orrvérzésig, szétrohadásig hazudni" a célravezető "gazd.pol.", az öncsalás, a politikai tébolyotok, a lopcsányi sarlatánság idióta lekövetése, túllihegése?
Előzmény: syllus (17)
szutyok Creative Commons License 2006.03.13 0 0 36

Bammeg, hány száz topikot fogtok mér erről nyitni? Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy régiós zuhanás van? Vagy a lengyel, cseh, szlovák gazdaság is katasztrófális álltapotban van?

Or Kán Creative Commons License 2006.03.13 0 0 35
0
Előzmény: Törölt nick (31)
battila63 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 34

Megáll az ész!

Ez qrvára jellemző néhány jobbosra .........szinte kárörvendést vélek felfedezni szólamaikban. Magyarország érdeke az nekik smafu, a lényeg hogy igazuk legyen.

Szerencsére ez a hír messze nem a "bedőlt" Forintról szól, de a hohogók kárörvendő csapatai károknak! 

Amorf23 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 33

mit rinyálsz?

reggel még arról szóltak az írások, hogy 260-as határt úgysem lépi át

oszt láss csodát

kurvára nem vagyok nyugodt

Kellett egy csomó embernek devizaalapon eladósodnia, most megszívják. :(

A Fidesz helyében elmondanám, hogy mindez a Megyó-Gyugyó/Furcsány-kormány gazdasági töketlenkedése alapján alakult így. Nagy részük volt benne, az biztos.

Előzmény: kopasznyakú (12)
domhamer Creative Commons License 2006.03.13 0 0 32
Nekünk, nekem, a mi cégünknek, mely elsősorban szellemi termékekkel kereskedik, igen szar, ha bedől a nemzeti valuta, ezért, mi számítva a kormány hazugság-agyaglábakon álló pénzügyi politikájának, az elképesztő belső pénzpiaci és gazdaságpolitikai torzulásoknak, a hazugságoknak (4 szoci miniszter buktája után az épeszű nem hihet) következményeire, a folyamatos leminősítések konzekvenciáira, mi jó előre megtettük a szükséges óvintézkedéseket.
Tehát nem örvendek a nemzeti valuta gyengülésének, ám anyagilag nem rossz ez nekem.
Előzmény: syllus (17)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.13 0 0 30
 Már bocsáss meg, de nem a kormány bíztatta őket, hogy devizában adósodjanak el. Ha bevállalták az árfolyamkockázatot az alacsonyabb kamatláb miatt, akkor most szívás van. Ezért nem fogom sajnálni őket. És főleg nem a kormányt fogom hibáztatni. Azért nem minden piacgazdasági folyamatba avatkozhat be a kormány, hiszen a mostani forintgyengülést is egy általános, kelet-európai gyengülés kontextusában kellene látnunk (zloty-gyengülés pl.).
Előzmény: kopasznyakú (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!