Keresés

Részletes keresés

V.6. Creative Commons License 2012.01.02 0 0 2093

Sziasztok!

 

Boldog Új Évet mindenkinek!

 

Van egy néha jelentkező problémám a Demrad Solaris típusú kombi kazánunkkal. Fűtésre jelenleg nem használjuk, csak meleg víz előállításra. A gond az, hogy néha működés közben leáll hőfok probléma hibajellel. Ilyenkor várni kell vele kb. 1 percet, majd egy kis kattanás után, megint megy gond nélkül. Mitől lehet ez? Van konkrét oka a hibának, vagy több lehetséges verzió van? Hozzá kell tennem, hogy a kézi hőfokszabályozás, már új korától tökéletlen. Főleg a fűtési víz hőfok szabályozása katasztrofális.

Előre is köszönöm a segítséget!!

Tade15 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2092

Köszi.Jelenleg az enyém müködik rendesen.Ha szükségem lessz valamire megkereslek.Más használható információt nem találtam csak a neobase-t,onnan is sok mindent megtudtam.50-em sincs másikra jelenleg,úgyhogy ezt kell csinálni míg lehet.Szerintem jópáran vagyunk így ezzel.Meg amellé még jön a felszerelés és egyéb apróságok,és mindjárt nem annyinál járunk.Bár 50-böl inkább vennék egy cserépkájhát a jelenlegi gázárak mellett.

Előzmény: BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG (2091)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2091

egyébként meg a neobase oldalán lévő infók tőlem vannak, én vagyok a blaho gyula. ha segíthetek vmiben, keress meg privátban.

Előzmény: Tade15 (2088)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2090

egyébként meg az alsó tömszelencéje folyik, az csöpög a fekete kapcsolóházból.

Előzmény: Tade15 (2088)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2089

használtan 40-50-ért lehet venni sokkal jobbat is. ez a készülék nagyon szervizigényes és az alkatrészek drágák. kb egy oltcit minőség.

Előzmény: Tade15 (2088)
Tade15 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2088

És ha nincs az embernek újra pénze fagyjon meg?

Előzmény: BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG (2085)
Tade15 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2087

Innen vannak az információim.

http://zw20.neobase.hu/

Köszi,ha kell valami lehet szólok.Bár én egy müködö komplettet szeretnék venni egyenlöre.Nemrég nekem is őrláng problémáim voltak.

Előzmény: 4y2fhj9 (2084)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2086

Bocs, ZW...

Előzmény: BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG (2085)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2085

Ha szeretnél egy komoly, megbízható készüléket, akkor ezt a Novathermet (ZV20KD) felejtsd el! Ez csak ratyizgatás, ez egy betegágy. Ezzel (is) foglalkozik a cégünk.

Előzmény: 4y2fhj9 (2081)
4y2fhj9 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2084

Ahhaaa... Most látom. És így a válaszom: NEM ÉN. :) Az én donorom egy október-novemberi projekt volt, de nem Ócsáról. Viszont ugyanilyen és ugyanezen az áron, csak az őrlángot nem tartotta és még néhány apróbb hiábja volt. De ha csak alkatrész kell, szólj bátran! Egy dobozban figyelnek a tartalékok.

Előzmény: Tade15 (2082)
4y2fhj9 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 2083

Elképzelhető, bár több nagyon hasonló futott egyszerre. De ha ez az, szívesen kooperálok, ha még fennáll a helyzet, ami miatt Neked is kellett volna. Nem Te kérdezted a főkapcsolójának az épségét? Mert azzal kapcsolatban pontosan addig a pillanatig bennem volt, hogy kiderítem a kérdező elérhetőségét valahogy és odaadom neki, amíg emberünk el nem törte véletlenül az enyémet is. (Addig egyébként elképzelhetetlen volt számomra, hogy hogyan lehet ezt a főkapcsolót leamortizálni.) :)

 

Viszont a szerelési útmutató elég rövidecske (ez az: http://dl.dropbox.com/u/7651954/szerelesi%20utmutato_zw20-kd.pdf), így nyoma sincs azoknak a rajzoknak, amiket leírtál, de mindjárt megpróbálok rákeresni. És egyúttal köszönöm az infókat és a segítséget. A kis fekete doboz egyébként így leírás alapján is aggasztó, mert szerintem eredetileg is az ment tönkre, de mindjárt megvizualizálom élőben is. Alkatrészügyileg pedig tényleg írj, ha valamire szükséged van, mert meg tudjuk dumálni és hátha még megvan belőle.

Előzmény: Tade15 (2082)
Tade15 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 2082

Szóval te vetted meg elölem a Vaterán a cirkót? :)

Az alkatrész listában az 5-ös rajzon látható a víz armatúra,1-es számmal szerepel kompletten.a váltó szelep pedig a 28-as szerintem.A kazánon a szivattyú mellett van balra,fekete színü.Szerintem a membrán van átszakadva és össze dolgozik.5-ös számú a rajzon.A kis fekete dobozról,és a csavarról is van infó az oldalon.

De én csak egy mükedvelö vagyok,hátha jön erre valaki aki többet tud nálam.

 

Előzmény: 4y2fhj9 (2081)
4y2fhj9 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 2081

Mindenkinek Békés, Boldog és Kellemes Élményekkel Tarkított Új Esztendőt kívánok!

 

A fórumot olvasva hasonló problémában szeretnék segítséget kérni, mint Sasszem9998. Nekem egy Junkers ZW20KD23 fali kombim van és a fűtési szezon elején krepált be először. Miszerint a készülék alatt kisebb tócsa gyűlt össze időről-időre. Nomenka szavaival leírva "az 1. Ember" cserélni akart tágulási tartályt, deflektort, kazántestet, vízmennyiségszabályzót. Az összeg, amit az árajánlatra ráírt sokkoló hatású volt.

 

Úgy döntöttem, megkérdezem más szakemberek véleményét is, így akadtam egy ismerős szerelőre. Vele egyeztettem le például azt a hirtelen támadt ötletemet, hogy egy Vaterán kinézett donorkazánnal (teljesen egyező típus) milyen esélyekkel orvosolhatnánk a helyzetet. Ebben a donorban frissen lett cserélve a kazántest vadonat újra és az egészet megkaptam kevesebbért, mint amit 1. ember csak a kazántest alkatrészárának felírt. Egyetlen problémája az volt, hogy az őrlángot nem tartotta meg.

 

Boldog tulajdonosa lettem a donornak, 2. ember jött, cserélte, amit kell azzal a nagyon szimpatikus ars poeticával, hogy beteszi, amit be kell és nem veszi ki, amit nem kell. (Tágulási tartály például hibátlan volt, így most van egy szintén hibátlan tartalékom is - ha esetleg kell valakinek jtányosan!) :) Nagyon nem berheltük szét az eredetimet, csak néhány jobb állapotban lévő alkatrészt kapott.

 

De az öröm csak pár napig tartott, amikor is Sasszem9998 által is leírt csörgés-zörgés, rezonálás kezdődött a használati melegvíz megnyitásakor. Először megijedtem, hogy szét fog esni, de aztán szép lassan kitapasztaltam és most ha már csak megklattyan, zárom el a vizet - ja, mert hogy nem minden alkalommal csinálja, csak az esetek felében.

 

2. emberünk azt mondta a telefonban, hogy első hallásra valami nyomásprobléma lesz, aztán kijött és első nézésre a csempeszelepben találta meg a bűnöst. Addigra könnyedén reprodukálható volt már a hibajelenség. A csempeszelep kivésésének rémálma előtt nekiláttam ismét a neten kutatni, illetve átnéztem a szerelési útmutatót is mégegyszer, amit még korábban töltöttem le. (Isten áldja az Internetet!)

 

Mivel a gond egyre sűrűbben jelentkezik, tehát jobbára most már csak hideg vizet merünk használni, valamint Sasszem hibaleírása kísértetiesen azonos, arra merek gyanakodni, hogy a váltószelep a gond és a fűtéskör átdolgozik. Egyébként jelentem, amikor égzengés van, a fűtési kör nyomása is lecsökken (mind a kazánon, mind pedig az egyik radiátor végére az ismerős (2.) szerelő által frissen szerelt nyomásmérőn is. Utóbbi egy biztonsági szeleppel csatlakozik a radiátorhoz és alkalomadtán be is pisil, így például olaj már nincs a rendszerben, azt mind kieresztette.

 

ÉS A KÉRDÉSEM a hosszú bevezető után:

A váltószelep az megegyezik a háromutas szeleppel? Mert a leírásban csak ilyet találtam és erre merek következtetni.

 

Illetve a kazánt alulról figyelve ismét megjelent egy vízcsepp egy kicsi, keskeny fekete doboz alján, amit a legelső hibánál is észrevettem és aggodalommal töltött el. Többek között ezt a kis fekete dobozkát is cseréltük, egy mikrokapcsoló volt benne.

 

Tavasszal 2. emberünk javaslatára is és a fórumon olvasottak alapján is meg fogunk ejteni egy komplett és alapos átmosást, a hőcserélő gépi tisztítását és valahogy megpróbálom desztillált vagy lágyított vízzel feltölteni a rendszert. (Erre egyébként nincsenek szakosodott cégek? Milyen pénz lehet pedig benne... A gépet csak egyszer kell megvenni.)

 

De addig is jó lenne kideríteni, hogy vajon ez a váltószelep okozza-e a világvége-hangokat, mert ha igen, akkor azt idejekorán szeretném még cserélni, hiszen így a fürödni is csak akkor mehetünk, amikor a kazán is úgy gondolja. :)

 

Esetleg ha meg tudnátok mondani, hogy a váltoszelep hogy néz ki, akkor meg tudnám nézni, hogy a tartalék alkatrészek között jelen van-e. Mert a szerelési manuálban csak sematikus rajz van és azt visszakövetve nem vagyok biztos a dolgomban.

 

Előre is nagyon köszönöm és még egyszer BÚÉK!

nixon70 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 2080

Vízoldali nyomást engedd el,tartályt fújtasd fel 1,2 bárra levegővel,vízzel tölts rá, hogy 1,4-ig felmenjen.Mindezt hideg állapotban.

Előzmény: ilias (2079)
ilias Creative Commons License 2011.12.26 0 0 2079
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy a fűtőköri nyomás a cirkó szerint a fűtés üzemelése közben mondjuk 1.5 bar. Nos, ha lekapcsol/vagy lekapcsolom, akkor rá kb. 20 percre lemegy a nyomás kb. 0.9-re, de van olyan, hogy 0.6-ra, amikor viszont már nem tud magátol visszakapcsolni, csak ha növelem mesterségesen 0.1-gyel a nyomást. Viszont miután én növeltem a nyomást az üzemi nyomás már fel tud szökni akár 2 barra is.
A kazán kb. 4 hónapos, amúgy szépen teszi a dolgát. SD ThemaClassic C25.
A radiátorokból néha hallatszik elinduláskor víz kotyogás. Levegőt nem tudok többet kikergetni belőle. Esetleg a kazánban lehet több légtelenítő is?
Ha teljesen légtelen a rendszer, akkor előfordulhat ez a jelenség? Gondolok a nyomásingadozásra és a kotyogásr.
Köszi előre is a válaszokat és további Kellemes Ünnepeket kívánok.
zarew Creative Commons License 2011.12.25 0 0 2078
Kedves mindenki!Bár engem valami vírus levert a lábamról és az ágyat nyomtam,megvan a megoldás.A kazándoboz 8.9. es pontja a megoldás,de akárhogy kötözgettem a termosztátba nem akart működni.Viszont túrtam a kamrában egy másik termosztátot,aminek csak 3 bekötési pontja volt és a két kábelt elsőre jól bekötöttem.Viszont gyanús,hogy akkor a képen lévő termosztát hibás.
Köszönöm mindenkinek az ötletelést és kellemes meg boldog meg csupa ilyesmit kívánok!
Előzmény: Törölt nick (2077)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2077

Bocsánat 1-2

Előzmény: Törölt nick (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2076

 a cirkón a 8-9

mit kell tudnia még ?

éjszakai üzem ? nem látom a képen a 3 szimbólumát.

Előzmény: Törölt nick (2075)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2075

A záró pár a 4-2

Előzmény: Gyurco78 (2073)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2074

Hoppá most látom a termosztát is le van fotózva.

kérdés mi a termosztáton a 3?

Előzmény: Gyurco78 (2072)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2073

Vagy inkább

9-1

7-4

8-2

Na inkább, aki ért hozzá :)

Előzmény: Gyurco78 (2072)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2072

9-4

7-2

8-1

Én így értelmezem...

 

Előzmény: zarew (2068)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2071

Leír 6 számot???

Mondj már egy termosztát típust.

Előzmény: zarew (2068)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2070

A 8-as és 9 es.

Az aza ellenállás amit látsz az a termosztátban van.

Ha nics rajzod a termosztátról kiméred melyik kettó kapcsol az megy a 8-9re

Előzmény: Törölt nick (2069)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2069

De Te magad mondtad, illetve előtted a rajz.

A termosztátod kettő vagy háromvezetékes?

 

Előzmény: zarew (2068)
zarew Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2068
Persze,ott a megoldás a rajzokban csak nem értek a jelekhez.De ha nem megy másképp rászánom az időt és utánaolvasok.Csak reméltem valaki leír 6 számot,hogy mit hová azt megúsztam.
Előzmény: Törölt nick (2067)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2067

Neked nem a cirkó panellel van a gondod mert ott a rajz előtted .

add meg a szobatermó tipusát akkor könyebb segíteni.

 

Előzmény: zarew (2066)
zarew Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2066
Köszi,nézem őket!
Előzmény: joevagyok68 (2065)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2065

De lehet, hogy itt lesz a megoldás  :-))

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=62083528&t=9054448

Előzmény: zarew (2062)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2064
Előzmény: zarew (2062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!