Nem elég a kertes ház! Illetve ebből a célból nem. Olyan helyeken kéne/kellett volna sűrűn megfordulnia, ahol emberekkel, és az ő bacijaikkal találkozik. Védettséget ugyanis csak úgy szerezhet. Persze a Brono kúra is biztos jó, nem ahelyett mondom.
Sose késő elkezdeni. :-)
Receptes. És részletesen el is magyarázzaák a használati utasítást:))) Ha viszont akarod csinálni, akkor siess, mert tavasszal és ősszel cészerű, a tavasznak meg lassan vége:))
Lehet, hogy kapok a pofámra itten, de az én lányomnak például igen könnyen lesz mandulagyulladása, és ha nem figyelünk, akkor az ősz úgy néz ki, hogy egy hét ovi-suli, egy hét itthon...
Egy darabig bírtuk, aztán a doktor nénink javasolta a broncho-vaxom kúrát, ami tulajdonképpen immunerősítő, olyan, mint egy oltás (hoppá :-), főleg felsőlégúti megbetegedések ellen nyújt segítséget...
Nekünk évekig bejött, idén aztán ősszel rengeteget voltunk itthon. Kis kivizsgálás után kiderült, nem állunk túl jól vasilag, evett a lány egy hónapig vasat, azóta megint nem volt beteg...
Én a broncho-ra rákérdeznék, bár várnék előbb, hogy reagál a törpe az ovira. Lehet, hogy kutya baja nem lesz... (bár én ezen azért meglepődnék :-)
Attól,hogy mindent elkap,még nem gyenge a gyerek,csak védtelen:)
Jobb is,ha átesik ezeken,védettséget szerez.Az én kislányom kb 2 hónapja jár bölcsibe,már 2x volt beteg,másodszor valami ritka erős vírust szedett össze,4 napig alig tudtam 40 fok alá vinni a lázát.Aztán,mintha elvágták volna.
Pedig ő is elég stramm gyerek,sterilnek aztán igazán nem mondanám.Elég megnézni este,fürdésnél micsoda fekete víz jön le róla:))
Ne tartsd túlzottan higénikus körülmények között, és viseld el a náthákat, ugyanis amint közösségbe megy, úgyis többet lesz beteg mint egészséges, ezen át kell esni, még mindig jobb, ha ovodáskorban esik át ezeken, mintha majd az iskolából hiányozna állandóan. Nátha ellen nincsen orvosság, éppen most építi ki az immunrendszerét ezekkel a gyerekbetegségekkel.
Biztos vannak olyan szerek,majd a többiek megmondják,de azt gondolom,nem tudod kikerülni azokat a fertőzéseket,amik a közösséggel járnak.Teljesen mindegy,hogy 5 hónaposan,vagy 5 évesen kerül közösségbe,át fog esni rajtuk az első időben.Aztán ahogy hozzászokik,egyre ritkábban.Ha dolgozni mész,készülj fel,hogy az első időben 2 hetet jár,1 hetet otthon lesz.Ha elég erős,akkor ez az időszak nem tart sokáig.
Azt szeretném tudni, lehet-e valahogy erősíteni 1 gyerek immunrendszerét.
kisLackó 2 éves koráig szopott, és normálisan eszik gyümölcsöt, főzelékeket (plusz vitamint nem). Igaz, sajnos keveset van gyerekek közt még. Ha beteg ember/gyerek közelébe kerül, akkor náthás+lázas lesz másnapra, igaz, hamar leküzdi.. Szeptembertől oviba megy, jó lenne, ha megerősödne addig.
Lehet, azért kapja el hamar, mert nem igen találkozott vele a szervezete?
Ha más rágja, engem is idegesít :-))) A sajátom nem, igaz, én megtanultam halkan rágni :-)
Szasa, persze, hogy szebb a szépen ápolt köröm, de ha nem tudsz jobbat mint rágni, akkor nem érdekel.
Hát nehéz lesz Neked szél ellen pisilni :-))) Most képzeld el, a papinak, apunak, nagynéninek szabad, akkor Kislackónak miért nem... Ott a példa előtte :-)))
tejóég.. :)
Egyszer egymás mellett ült apósom, sógornőm, párom a kanapén, nézték a tv-t. Vittem be a sütit és rácsodálkoztam a képre, ahogy egyszerre rágták a körmüket.. látványnak az sem volt semmi ..:))
Akkor Ti is halmozottan körömrágós család vagytok :-))) (Megjegyzem még mindig jobb, mint kapargatni a kezén a bőrt. Az én párom azt csinálja, látványnak nem semmi...)
a körömrágás nem mindennapi téma, épp a macera miatt sem. Mivel a férjem is gyerekkora óta rágja, ráadásul utálja (nála sem jött be a keserű ecsetelés sem, stb.), így épp ezért próbáljuk meg kisLackót megvédeni.
sógornőm leszokott: szép műkörmöket tetet fel, azt nem rágja..
Gombóc, most látom, hogy elfelejtettem hozzátenni az olajozós módszerhez, hogy legalább 1 órával a fürdés előtt érdemes bekenni a koszmót, és én egy tiszta pamut sapkát adtam a babám fejére, hogy "dunsztolja".
Körömrágás:
Én is rágtam a körmöm nagyon sokáig, kicsi gyerek koromtól, egészen addig, amíg a mostani lakásunkba nem költöztünk... Akkor úgy abbahagytam, hogy észre sem vettem.
A legidősebb gyerekem akkor kezdte rágni a körmét, amikor az öccse született, de ahogy kamaszodni kedzett, és lakkozni akarta, abbahagyta.
Én hihetetlenül utáltam gyerekkoromban, ha a körömrágással maceráltak, pl. otthon. Csúcspoén, hogy apukám vagy 60 éve rágja, mégis izélgetett miatta. Nem egy nagy öröm annak sem, aki rágja a körmét ezt csinálni, ha tudna más feszültséglevezető módszert, biztos azt választaná. Ha még ehhez jön, hogy otthon folyton ezzel vannak elfoglalva, kenegetik, meg miegymás, az csak rátesz egy lapáttal a kiváltó okra. Szerintem.
Most halal komolyan, de orulj, ha osszesen ennyi gond lesz vele. A pasim ragja a kormet, de ez az egy hibaja, ugyhogy elviselem. :) Szvsz minel kevesebbet foglalkozol vele, annal kevesebbet fog o is.
Pumukli "kedves" megjegyzésére már válaszoltam, de leírom még egyszer. Az én egyik csúcsparám, hogy a gyereimet szerettem volna megkímélni mindenféle felesleges kémiai izétől. Én ezért nem adtam nekik pl. hasfájás elleni dokibácsis cseppet, amert abban pipolphen van, ami nyugtató. Igaz, állítólag gyenge, de nyugtató. Inkább maszíroztam, tornáztattam, sétáltam velük, vagy sírni hagytam, ha elegem volt. Ki lehetett bírni.
Koszmóval detto. Kenegettem olajjal, mosogattam, gyengén dörzsöltem, nem vakartam, egyszer csak elmúlt. Nem 2 nap alatt, de elmúlt.
Vagy írhatnám a szemölcsöt is. Mindháromnak volt. Vihettem volna bőrgyógyászatra, fagyasztatni, vagy kikapartatni. Én inkább a kenőcsös változatot választottam (nem is szemölcs elleni kenőcs amúgy), igaz, hogy baromi sokáig, hetekig tartott míg elmúlt, de megspóroltam a gyerekeimnek egy csomó fájdalmat.
Pumukli, imádom, amikor direkt belemagyaráznak valamit a hozzászólásomba, ami nem volt ott.
Amit orvos írhat fel, abban nagy valószínűséggel vannak olyan cuccok, amiket én nem szerettem volna az alig pár hónapos babámmal megismertetni.
Igaz, így hosszabb ideig kínlódtunk a koszmóval, de nekem megérte, hogy nem kapott semmilyen drasztikus kémiai izét közvetlenül a bőrére. Ennyi.
Ó, akkor már tudom, miért volt ázott kutyszaga a feje tetején szegénykémnek, szerencsére csak az olaj. Miért nem akartad a gyógyszertári kenőcsöt? Drasztikus anyagok vannak benn?
szasenyka: mitől szokott le?
gratula az elintézéshez!
Nálunk elég makacs volt a koszmó, az olajozós kapirgálás nem segített és idegölő volt. A gyerekorvos írt fel vmi gyógyszertári trutyit, pillanatok alatt helyrehozta.
Én nem tudom, mi lesz, de Bari még mindig dörzsöli, vakarja, csípi, marja a kis heréjét, és közben nagyon szenved. Nem látok már rajta semmit, kedden kell visszamennünk a bőrgyógyászatra, nagyon kíváncsi leszek. :-(
Idézem a dokibácsinkat: Akinek ilyen sűrű és hosszú haja van, annak koszmója is. Van valami spéci kenőcs is rá orvos írhatja fel, de nekem ennyi elég is volt, hogy ne akarjam... Nekem a fiam és a kislányom is erősen koszmós volt, eltartott jó darabig, amíg megszabadultunk tőle az olajozós módszerrel.
Ja, mi a Gabinak a babaolaját használtuk, mert attól nem volt rántottcsirke szaga a gyereknek, meg az van ráírva, hogy koszmó ellen. Nekünk tényleg jobban bevált, mint a sima gyógyszertári olaj.