Keresés

Részletes keresés

23 negedi Creative Commons License 2007.01.19 0 0 336

Egy érdekes könyvtrilógia első része,

Európa titkos története 1:

http://www.bookline.hu/control/producthome?id=29413&type=22

szomorce Creative Commons License 2006.09.24 0 0 335
idegen 32 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 334

Sziasztok,

Egy szerintem érdekes cikk az ősi Egyiptom és Atlantisz kapcsolatáról:

http://www.karpatinfo.org.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=17033

Helleluja Creative Commons License 2006.05.17 0 0 333

Kedves Baldykám s pró s kontra Atlantisztesek, tiszteletes urak!

Ime 2006 május 17 s a zsugorodást e hónap 5re kezdtem el, amikor mint Swedenburg kell egy kis földi idő, hogy összekuperáljam a körül meg betenkintéseket, hogy volt e Atalntisz, s ahogy eleve leirtam: van!

Inkább ha érdekel a téma, gyertek olvassátok el a Lehell betültve élettóba, mert ezzel kapcsolatosan irdogálok, amikor valóban Atalntisza van a Lenti, Lemurai ami Lemult, meg itt van a GÉPIES TORZ MARADVÁNYA? Talán ott alalult ki, a fény meg fém gyerekei ellentéte? Ami roppant érdekes, van az anyag előtti létezés, ha utánna, megszakadt a kapcsolat az anyag előtti létezzel, amit megint most Atlantiszi tudományok, hoztak nállam a felszinre! Maga az allámerülés, kinok - kinja, de mégérte, ha valamit tanulthatunk?

szijasztok!

Előzmény: Baldy (331)
Baldy Creative Commons License 2006.05.08 0 0 331
most nézem...ténleg nincs benne egy árva mondat se :))))) csak kérdés :DDDDD
ezért nem érteni magyar mondat :))))))) Tuti tudsz valamit amit mi nem...egy főpap bizti értene...láttad má az előző életeid?

Nem bírom megállni hogy ne szóljak be ennek az atlantiszi világ csavargójának! ;-)
Előzmény: Helleluja (330)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.08 0 0 330
Kedves Mathykánk, meg akik azt mondjátok hogy volt ollan hogg Atlantisz - városa meg kolloszállis kiterjedésü  birodalma?
      Nemsokkal ezelőtt még ijjen nem létezett, meg a magyarok ma se, hisz egy szedett - vedlett világcsavargó -nomádok, holott, országosok - hazások, s ahol megjelentek, mondjuk ezen a gollóbison is, bélyegüket rányomták a gollóbisokra, meg hellekre, ahol megfordultak, mert mi Édenkertesek vagyunk?
     Én egy repcsés vagyok, aki mindenütt a bolgókon Édenkerteket teremtek. Mint egy kéz, irókéz, ide is benyultam, hátja valaki meglátja a kezemet, s beszél a kéz, meg beszélhetsz a kezemnek? Vagy hogy képzelitek el, hogy most teljesen, kézzel - lábbak, meg belestül ide beugrottam, holott, itt a kezem?
    Valahogy, ha Atalntisz - városa eltünt, mert én is azt mondom, azt a tudományt meg technikát, amit itt bemutattak, lehetetlen lenne, lerobbantani, mert először mindent ki kell gondolni, maketba megcsinálni, aztán lehet nagyositani - sokszorositani, nanózni meg totózni, na most valahol a totózással lehetett a probléma, mert ha egyszer valami kollapszol, mint azok a nagy civilizációk, kérdem, miért voltak nagyok, vagy csak felfujt léggömbök, bubborékok az időtengeren, s aztán azért tesszik fel igy a témát: pró meg kontra, mert ami elmult, igaz se volt?
   Mellesleg, abszi - ulti, maga a várositasitás, ami most rögtön adóztatással jár, máris megbukkott, s csak a bukkottak, s akik nem hajlandók tanulni, kollapszolnak állandóan, az utólsó rottyig?
  Hogy akik Atlantiszt rottyantották, azok győztek, mert megint, tiszta ördögi semmi nem lehet, mert olyan nincs, ugyanis mit értünk azalat, Atlantisz létezett? Vagy eleve, maga a gondolat, megint, ha város van, az nem termel, hanem a falukra s termelőkre rá vannak utalva, hisz a város, meg most a paraszt, homlokegyenest szembe néznek ma is, egymással? Tehát azért tüntetik el a nyomát is, a magyar Tamanának, mert ott nem volt adó, csak Éedenkertek - rendszerei, ami itt van, bennünk, csak nem lehet magyarul beszélni?
  A legkisebb erőszak, erőszakot sokzoroz, s maga a legkisebb erőszak  elnézése, bizon állandó bukfenccel, s végül, amibe most vagyunk, örök pá - pá civilizáltak, találkozunk sose napján, vásárnap, vissza a mi magyar Édenkertünk, ti mehettek átlandokba, segitünk esetleg landolni, a Monra, vagy Marsra, vagy az ürbe?
  A anyag, vissza megy anyagba, azaz eredeti állapotába, ezzel kellene kezdeni? Az érdekes, ha Atlantisz olyan nagy volt, miért omlanak össze a társadalmak, ha civilizáltak?
  Nem is, olvastam el, hogy mit akar tudni a tópic leirója, de ami van, az a kezdettől fogva ugy van, azaz itt kő kövön nem maradhat, s amit kézzel csináltak, főleg gépekkel? Tehát, ha valamit az istenek csinálnak, azt a szellemi- ellemi - atomi szinteken, nos meg lehet próbálni, az ellenkező oldalon, csak elpukkan?
  Ami érdekest irtál, vasbeton - aszfalt dzsungelba is lehet jól élni, ténleg? Ki mered nyitni a szemedet?
 Üdv üdv...mindenkinek!
  u.i. hogy miért a sok kérdőjel, mert vagy együtt, hisz Ataltiszi sziszi főpapság, ugyanaz most is, itt is, bizon azok amit óhajtanak, szentirás, de itt a kezem, beszélhetnek a kezemnek? Talk to the hand!
Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.06 0 0 329
Kedves Helleluja!

Ha igazak a legendák és a legújabb víz alatti régészeti felfedezések, akkor létezett Atlantisz, vagy más elsüllyedt civilizáció. Az egész világon fellelhetőek egy az ősmúltban létező, megdöbbentő méretű építőerő nyomai. Utalva egy rég elfeledett rendkívüli hatalomra és tudásra, mellyel hihetetlen súlyú tömböket tudtak kibányászni, szállítani, megmunkálni és csillagászatilag, matematikailag betájolni.

A vízözön után csak ezek a kőromok maradhattak fenn.

Hogy mit tudtak e gigantikus romok valaha élt építő? Csak sejthetjük. Szerintem – ahogy pár szerző is utal rá – nem szencségtelenítették meg a Földet, nem zsákmányolták ki annak ásványkincseit, mert világnézetük bolygónkat az eleven mindenségen belüli eleven lénynek tekintette, melynek egészsége és jóléte a rajta lakókéhoz van kötve. A hajdani tudomány azokon a számstruktúrákon és mértékeken alapulhatott, amelyek a piramisokban és néhány megalit építményben voltak belefoglalva.

A hajdani emberek valóban az élet természetes erőforrásaihoz élhettek közel. Fejlettebb észlelési képességük révén gyakorlatilag a látás egy magasabb dimenziójáig juthattak el. Valószínűleg felhasználták bolygónk energiaáramaiban rejlő mágnesességet, melynek nyomai fellelhetők sok megalitnál. A természethez való közelség nem paradicsomi egymásba csimpaszkodást jelent, hanem annak az ősi felismerését, hogy Földünk és az ember egy magasabb szintű energiarendszer élő részei. A Föld természetes mágnesességének, illetve áramlásának jellemzőiről tudósaink keveset tudnak. De sok jel utal rá, hogy a sok ezer évvel ezelőtti emberek ismerték ezt, és energiaforrást is adott számukra, melyen egész civilizációjuk nyugodhatott.

Az ausztráliai bennszülöttek ma is emlékeznek azokra az ősi természeti formákból álló vonalakra, ösvényekre, melyeken valaha mágneses energia áramlott. Még ma is bizonyos évszakokban elemi erő járja át ezeket a helyeket, termékennyé téve a földet. Ennek az erőnek az időszakos visszatérésére a bennszülöttek tjuringákat, egymásba kapcsolódó vonalakat és köröket faragnak. Pontosan olyanokat, amilyeneket az európai csészés és gyűrűs köveken találtak! Ugye az ősrégi földrészek közötti kapcsolatok.

A fenti vonalak és körök az ausztráliai táj energiaösvényeit és központjait ábrázolják. Akárcsak a kínai sárkányáram, az európai ley-vonalak és a dél-amerikai ceque vonalak, melyek egy igen fejlett civilizáció elfelejtett tudományának a maradványai. A megalitikus építmények és a mágneses áramvonalak egy ősrégi egyetemes rendszer részei lehettek, amelyek egy hatalmas tudományos műszerként terpeszkedhettek Földünkön.

Ha valóban így volt, akkor van mit tanulni tudósainknak arról, hogy miként lehetne bolygónk erőforrásait a természet nagy mérvű pusztítása nélkül kiaknázni.

Dióhéjban ennyit arról, hogy az Atlantiszások mi olyat tudhattak, amit jelenlegi civilizációnk még csak elméleti szinten ismer. Érdemes hát kutatgatni a múlt rejtélyei között. Ezért érdemes okulni is a múlt történéseiből.

Azért a betondzsungelekben is jó élni! Lehet, hogy Atlantiszban is voltak. Csak elporladtak.

Csa

Előzmény: Helleluja (327)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.06 0 0 328
Kedves Baldykám meg Atlant-Icák meg Ilonák?
    Roppant sajnálom, hogy nem azt nézitek, hogy miköze van a dumámnak a témakörhöz, hanem hogy milyen modorba irok, ami most megmondom őszintén, az fáj a legjobban, hogy azt a modort s mószert, amivel ezeket a valamiket amik vótak eltudom érni, ha vannak, akkor voltak, hanem hogy, közbe áriázok, az nem tudományos?
    Amit ebbe a számba irtál, azt elfogadom, s az Édeni - egyensuly - kapcsolatot akarnám vissz - billenteni, azért is irok most, meg hogy az éjjel, kezdem összerakni a magyar népdalokat meg énekeket, amikbe csak ugy, bele - bele hallgattam, de az elég volt hozzá, hogy közelebb kerültem ATLAN - DISZK városához, ami megvan, s akkor is LÁTHAT - ATLAN volt, s most is az!? Figyels a felkiáltó meg kérdőjelt, mert most nemcsak kérdő jelt, de kérdem, ti, azaz akik komolyak vagytok, osztán csak zuggnak a gépek az öntődékben, ha te nem vagy az, mert amit oda , ide, amihez ezt ragasztom irtál, azzal natyonics hacsonlitanunk egymáshoz, a 3.dikhoz?
  Na, mindennek a belselye HANGUT, ezért HUN az GUT, meg HUN - CUT, ami már torzulva Cqut, azaz szép lehetel, de nem te találtad fel a sPannolós gyurmát? Figyeljél, mert most mindennek a benselye LUKas, ami ha van 0 pont, az alagutak, s most a hanganyag utazik oda, s megint, figyeljél meg jetek, mert nekem IMA, VERSEK, MEG DALOK SZÁRNYÁN SZÁGULDOZOK, na most megint elmentem az éjjel egy pillanatra, mert nem akarok különösebben bele -tottyanni ebbe a topikba, de ha valahol látom, hogy hasonló a ló, akkor lovagoljunk együtt, amire csak lovagok képesek, mert mondjuk én lovon, te meg gyalog, közbe a lo nyerit, s azt hiszitek, nyertek?
   Mondom, ha nem az én módszeremmel, hanem a tiettekkel, zuggnak a gépek az öntődékbe, big - bang - danga, az nekem nem megy, szóval én megtanultam tanulni, s nekem ez meggy, meg cseresznye?
   Csak anyit még, mehetünk tovább, mert nagyon érdekes téma, sőt, ha valami kezdődhetett, csak a piramis ATLASZOK által, na most valahol olvastam, de ezeket eltünteik, hogy maga ATLAN - DISZK egy CSÉSZE - ALJ PEREMES VÁROS, ami a viz allatt is tud lennie, de mondjuk mivel láthatattlan, ezek szerint egy REPÜLLŐS CSÉSZE - DISZKES ANYAHAJÓ, ami megvan, mert ami van, az volt?
  Nem nagyon akarok vitatkozni, de segiteni igen, ha valakin segitettem, ugy cumbaja cumbaja...
 Szerbusztok, s tudjátok, hipp hipp hipp hopp... itt- ott vagyok, ha nem, lehet hogy a csipőm kificamodott?
Igen igen, ATLANTISZI VAGYOK ÉN IS, DE NEM SZISZI, HANEN NEMES - MAGVAS - HAMVAS, ÉDENKERTÉSZ, néppéért siró rivó bus - bocskoros nemes....
 Jah, a diszk 2K.-méteres, maga a gömb is, kétszer - két K. - méter, valahol olvastam, ti? Apropo a Kárpátmedence is, egy nagy diszk, (alföld) nem látod? Bocs, hogy magyar vonatkozása van, de ha Ganganyiga lenne, az már más, fokhagymás? Mellesleg, képzeljük csak egy, ha a maketok csak ugy, repkednek az égbe?
 Ufók vagyunk? naná...
Előzmény: Baldy (323)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.06 0 0 327
Kedves Baldy, s Atlantisz témakörösök!
     Egyszerüen képtelen vagyok arra a süket dumára, amit komoly tudásuak lelöknek, ami semmit de semmit nem külömböznek amit a Uj Jerusálamos megszállatai papolnak - prédikálnak a szöszékekről? Aztán ugyanaz az Maltexxxes - Mus - Atlantiszás visszás banda, akik halhatatlanok vannak az egész Atlantiszi történetek megett, hisz ez a ut, ugyanaz, s megint a szakadékba vezet, ha a népek, nem találnak egymásra, meg az ők megettük lévő Égieikre, amit nagyon is egyszerüen leirnak a bibliába, s többi át át lenditett irásokba, sőt a kezdettől fogva, az istenek harca, s maga az istenek fognak végső fordulóba megjelleni, vagy itt fogják végezni, dolgukat, vagy ha a népek fölülre kerekednek, ők allulra kerülnek, mert ugyis mindőnknek, le kell hogy győzzük őket, egyen - egyenként, meg együttesen is, vagy ujra kezdődik minden, hisz a lélek megbizatása uralkodás mindenen mindenek felett!?
   Bocs először Baldyinktól meg minden részvevőtől, de a lényeg azon van, mit gondoltok, mert Atlantiszba megsérült a NAGY - FŐNÖK, most ez nem Atlantisz, vagy ami van, az volt? Ugy mindenki látja, tudós nyelven fejezem ki magam, vagy mucsaiul, amerre megyünk, ismét egy égi háborura készülnek ugyanaz a banda, amikor csak zzzzzzzzzzzzzuty, aztán ki ötütt meg, mitől rabbant fel Ataltisz - diszk?
  Kérdem, ezeket mindenütt ismerik, tehát ha a GYÜRÜKET át is törik, akkor se tudnak kimenni innen soha, elérni az élő - világokat, tehát hol vagytok nagy tudósok meg kutatok, miért nem tudjátok az igazat? Mert nincs szem, s vak vezeti a világtalant?
  Kérdek mindenkit,  elég offisül fejeztem ki magamat, érthatő, egy 5 éves kisgyereknek is?
Aztán, amit beszélek, ha ez van, s kérdem, mi volt, volt- e valami ami ma nincs? Igen, egymás megértése, meg szeretete, nos azért, ez a kezdőttől nem igy van, vagy ami itt van, ez a kezdettől az, s mi ez? Spekula?
 kázáká föl! sirokasztrana marajadnara....
Helleluja Creative Commons License 2006.05.05 0 0 326

Baldykánk!

Nemcsak magyarország van kisajátitva, itt lehet mellé meg bele beszélni, mert megpróbáltam a zsidókat szidni, mert ha nem szidol - hibáztatol valakit, nincs olyan magyar intézmény, hogy ne a magyarok a hibásak?

Nézzétek, nem tudtok semmi mást, mint nem tudom hogy mi az hogy nem tudom, s nem tudom miért nem tudom... egy olyan foku tehetetlenség meg tespedség uralkodott el rajtunk, ami megint mi a bün? Ha valaki többet vállal, vagy raknak rá sulyt, meg az az átok is, amikor valamellik nálunk, nagyon betalált?

Miért nem beszéltek, de most amit trilliószor megrágtak meg megemésztettek, amit csak a piacra lehet dobbni, nos megmondom mi van, a gongolat maga, ki lett sajátitva, nacsak, ha minden gondolat csak a tied lehet, na most ki kell taláni, Atlantisszal kapcsolatba, hogy azt, az istenek pusztitták le, meg átok allatt van a magyar, meg ne hallelujázz, csak furujázhatsz, ha engedély váltottál rá, na azért se tágitok, mert a magyar életre való, s mi vagyunk Atlantisza közepe, a itt is az erő közepin ázunk, hisz hol a föld közepete, ugy európa mint a Duna - Tisza tája?

BÜN = SULLYOK ami felesleges teher, ami szószerint lehet fizikai értelembe is suly, ami ha kibillenti a földet vagy megbillenti, bizon nem arra várunk?

Miért kell mindig ördöggel vagy basszus istennel kezdeni mindent, vagy egyikkel se, hanemha amit akarok hellerutyázni, józan paraszt észvel?

Beszélgessünk, de ti is mondjatok valamit, s ne a könyvekkel gyertek elő, mint Sichin báchi, aki mikor kérdeztek valamit tőlle, ( na most amiért megemlitette hogy a sumir meg magyar nyelvazonosság ugyanaz, ezért örökre a szivembe zárhatta volna magát, ha ha ha...?) nos vedd meg a könyvemet, amikor abba se sok van, osztán az kellene nekünk, amit ő látott meg olvasott táblákat, mert nemigaz, hogy van egy ARANY BOLYGÓ = NIBIRU? Gondolkozzatok, ha csak közel jön, 10 zer kisebb a földnél, itt kő kövön nem maradt?

Egyszerüen, a magyar elit, nem enged, mert vagy az találod ki, amit ü akar enni, henni venni hinni, véni védi vicsorgás, vagy mi van?

Első hellen van, ZsuzsAnna aki a saját gondolatait is, közkézre adta, s kérdem, senkinek nincs semmihez hozzá tüzni valója, mint mit totázol, gagyogsz, s nem értem, s utolsó alkalom hogy veled beszéltem, de beszréllés?

Amiket bedobok, hogy megint, neme minden vas meg fém a világon itt kötne ki, a az ürmajmok az ürbe, bányásznak, mig az urak, aranváraikba, de kacsalábon ringispileznének?

szerbusz, s szólják csak hozzá, tegyetek hozzá valami értelmeset minden témához, mert az számit? Gondolkozz....de következetes - követekezetességgel s éggel, vagy égel?

Előzmény: Baldy (325)
Baldy Creative Commons License 2006.05.05 0 0 325
OFF
arany meg vas...iccu uccu lári fári terembura mikka álva sz...a össze magát a vasbeton jengeteg meg feggsik a bódogságtoll, mikkkolon is beszüle eme fődbe meretten ezitten apjukat, dolgálta a csikós öszvérr nekije mert tudni kell erről s arról...mikor felszáll majd a sirályokkal az aranból kirakott setétség néz le rája majdan falkassemet. Miérten kellenne nekem itten össze és vissza irkálni...bedallálni fogszabis huncut veles falkincáját...mikoron tejjessen föleslegese?

Egyre jobban tetszel nekem baby! Külön topicot kellene nyitni nekünk:D

HELLELUJAH TESTVÉREIM HELLELUJAH!

és még mindig OFF és befejeztem. Ezután kizárólag a topic színvonalán fogok ide írni arról, amiről valójában írni kellene, ahol megosszuk a véleményeket esetleg vitatkozunk a TÉMÁRÓL! A téma még mindig Atlantist pro és kontra

UFF
Előzmény: Helleluja (324)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.05 0 0 324
Kedves Baldykám!
    Boldoggá tettél, hogy szóba álltál velem, mint egyik legnagyobb győzelmem, hogy big4 is, meg gyurica31 meg ha van még őfőméltósággossagga az isteneknek közöttünk, meg nagytudásu laktorságosok sáposok, az lenne az a nap, ha végre egy nap allatt lehetnünk, s mindenkinek napbarnitott lenne az arca, meg piros?
   Olvasgassátok a mi is ufók vagyunkot, mert pont erről, hogy sehol nem tapasztaltam azt, amit most 2000 - ben mikor 30+ év után a szabad magyarok országunkba ÁTLENDÜLVE hazementem, sehol az a valami, ami itt is kijön, sehol de sehol nincs meg, p.l. azért csókoltam meg New Yorkba a fődet, igaz mikor a Ferihegyen leszálltam a gépből is, mert az ami magyarországon van, a földbirtokos tokosok meg jobbágyok, mert kinek adta isten a földet, más füldesur mint a kin, mert monte kriszto népe vagyunk,  olyan nincs, nem volt, nem lehet sehol, na most igaz hogy vannak királyok császárok - uralkodók európába is, de valahogy, köztünk olyan feszült hellzet van, ami sem nem pénz, mert nem számit arga málha marha, sem nem nagyság, mert aki tud, azt rögtön tudjuk, hogy jártas abba a tudás körbe, mint itt van Atalntisza  pro s kontra témakör, amikor most rögtön azonnal, ez is ahoz megy, mert miért süllyedtünk le, s mondom, MI VAGYUNK ATLANTISZA tisza vize de széles, ami a atlan = nem létezik, mint gatyátlan, ugye ez jó hasonlat, nos TISZteld apádat meg anyádat, amiko sehol olyan szakadák nincs egy nép, egy nemzet ufósainak egymás közte, ami nálunk fennállna, hisz szüleitek valóban ATALNTICÁK s hej, Icca Icca eccem acta cöpp kicc cád....
   Mi ez az irtó rettegés meg félelem, ha valaki őszinte mer lenni, ugy Atlantisza vagy Tiszán innen, Dunántul? Tul a Tiszán, van egy csikós nyállastul, s nagyon örülök, hogy azzal kezdted, hogy beszéd hibás vagyok, meg hülle, meg bárgyu nemde? Nanana most hülle az hülle, de mikor a bárgyuságot is szóba hozom, na az a legnagyobb ágyu ugye, most a bolondoké meg bárgyuké Atlantisza hagyományostul? Millen széles a Tisza, átlátsz rajta? Géczi Miska átugrotta de sáros lett a csizma talpa... Jah, ha a vize tiszta, s aki issza? 
  Ime, ami közkézre kerülhet, azt megette a fene, mint Badenyék, egy kis dobozt kezdtek gyártani, Atlantiszta találmány át lett mentve, tőllem nem messze, nos egy reggelre porrá lett égetve, mert nemhogy árramot fogyasztott, hanem betermelt az árramkörbe, tehát nem te fizettél, mert amit lehet Pálnak, lehet Péternek is? Nanana most azok az amazonok, akik ama zónákba vannak, ÁT - ELLENBE, AZOKAT CSAK TISZTELET ÖVEZHETTE, MEG ÖVEZHETI, MERT KIÉ A FÖLD, KIÉ A SÁR RAJTA? TIED A SÁR, MIÉNK A SÁRGA, MINDEN AMI SÁRGA, NEM BÖLCS SZINEZET - ÖVEZET, AZ ÁT - LANDOKON TULLIS, SZEMEIM RÖGTÖN MEGNYITTATTVA, LÁTÁM AZ ARAN - VÁROST, AZ ÉGBÜL ALLÁSZÁLLA VALA, SZÁLLJ SZÁRJ MADÁR? 
   Mondjuk, az hogy TUDOMÁNY - KÖRÖK MEG KOROK MEG KÓROK, S VANNAK KÁRÁK - RÁKOK MEG KÁRRÁSZOK MEG RÁKÁSZOK s maga Nagg Kár ki, STB... ha mégis Atlantisz, az a Tiszához közel kellett legyen, vagy lehet hogy az maradt meg, mert a Kárpátmedence, nem sülledhetett el, mikor most is a legmélyebben van, miért lenne medenece, meg kemence, s hol a kis Bence, de benne Bencur az éllovasokal, telle, akkor nem maradt volna semmi, s  tudtunk volna AtlanTiszáról, esetleg Icáról beszélgetni, de neki is lobbog a veres haja, mert őt is eladták, s csak szaga se, se hire se hamva nem maradhat, hisz meggene bennünket a fene, szépIcu oda? 
   Tisza vize de széles...s egy kérdés, ha a lakosságból megmaradtak, s ha a nyelv, a legrégibb nyelvet beszélő népek, Átélték vagy mind átálltak, s ime Duplantiszapisza, meg Piszkos práterek a kráterekbbül, mennyekbül az angyalok korma meg karma, aztat a NAGY VÁROST, amikor az egész föld egy nép s város vala?
    Ugy nem érted, mert az egész föld, tehát földnagyságu VÁROS amit olvass el a bibliából, tehát nem háboruzás, hanem a hatalmas sulyt, az egyensullyát a bolgónak, felboritották, azóta csak átéjjük átéjjük...hgoy többet ne legyen özönviz, s látod az égen a szivárványokat, meg az ufósokat, akik egyik tábora még mindig, Atlantika tika tika gyere vicca, s jönne a Messiah is, mert uj ég meg főd? 
  Tegyük föl, a technika csiri - bi csiri - bá csak az égből lepottyanna vala, vagy valóban feltornázzuk magunkat, hogy az ürt ismét meghóditjuk, te nem rögtön, aranyváros, meg vasbeton kőtömbökbe, akarnél hevenyélszni, nembeszélve, szózszerinti a gésák - szógák - szexxxszlévek,  akik ginik, meg d-monyosok, hüllére élvezetes csinlandozással az egekbe, szférák - szféráiba, buzerálnának, naná, s megnyiltak a szemeim, puppilla kitágult....puck, utánnam a vizözön?
  szerbusz!
Baldy Creative Commons License 2006.05.05 0 0 323
OFF
1. Esetleg ha értelmesen írnál és nem tennél majdnem minden mondatod után kérdőjelet, ahova értelmileg nem is kellene, lehet hogy eljutna elcsökevényesedett tudatomig. Itt nem a beszédhibáját sanyargatom...hanem az írását. A beszédhiba lehet varázslatos és magával ragadó is, de azt hallani kell.
2. Tudtommal csak ezen az egy topicon szóltam be neked/önnek Kedvesem.
3. Ha netán olyan okos lennél mint ahogy azt mutatod és ezzel elérjük a megvilágosodást, ám úgy legyen, Ámen!
4. Miért kell mindig aranyról meg vasról írni? Netán még mindig babusgatja a kommunista eszme? Miért nem tud elszakadni a forma és az anyag világától?
5. Bocsássa meg ezeket nekem, éppen spirituális fejlődésem olyan szakaszában vagyok, ahol kiadom magamból azt ami nem kell...én belsőleg fejlődöm,tudom honnan jövök, tudom hová tartok és tudom hogy érjem el a céljaim.

ON

Most olvastam ki F.E.Eckard Strohm - Atlantisz mestertudása című könyvet. Érdekes...Főleg ahogyan a számmisztikát és a 22 beavatást "bele égették" a tarot kártyákba és az énekekbe. Így a tudás egy részének fennmaradását örökre megoldva. Meg főleg Stonehenge valódi mivoltát bizonyítja be és Arthur királyt meg Camelotot is. Lerántja a "leplet" a Torinói lepelről is :D Nagyon érdekes könyv, ajánom mindenki figyelmébe.
Előzmény: Helleluja (322)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.05 0 0 322

Kedves Atlantiszaiak, prósok meg kontrások!

Először is, kérdem, hogy lehet megbántani bárkit, hisz ide mindenkinek a saját véleményét, s kutatásai eresményét kellene beirni, ami ha valaki, uuuuuuuu... miattam rottyantak össze a civilizárdozók, ugy legyen! Ammen!

Kettő, ez a burnyánk, na most vannak akik ide vannak zárva többet, mert biztos olvastatok Maltexxről, ahol irtózatos fémbagázsiát, azaz EGY ARANY - FÉM VÁROST csináltak, aztán Maltelt, de mennyi texxbe került, meg felesleges munkába, de akik a TERVEZŐK VOLTAK, azok már akkor láthatatlanok meg elérhetetlenek, vagy kormányok feletti kormányok, akik ma is ugganazok?

Szerintem, többet nem engednek ATLANCICÁZNI se cikázni, Luczi Ferrilánainak, szóval, most itt lenne a végük? Ugyanis, ha kijutnak, ide hurcolnak minden vasat a hulla égitestekről? Mijjen hülleségnek kell lennie, aranváros bummm.... 

Ugye hogy nem is ollan hülleség, mint egyesek, egy kis hüleségtül, behülülnek?

Mik azok a nagy romvárosok, a tengerek mélyén? Hogy kerültek oda?

Helleluja Creative Commons License 2006.05.04 0 0 321

Baldy

Gary - Baldy? Kedvesem, egy tópik azért van, hogy beszélgessünk, olvasom a másik trópikból, ahol megint önnek nem tettszik, hogy az aranyváros az égbül, nem pottan a szájájájájjjájjjjj...jába önnöknek?

Tessék, ha behordanak a földre mirrárd tonna aranat, mert kitört az aranláz, akinek több arana van, (aranér vagy vossért aranat) mondja kérem Baldykám, kám kám kám kámocskám, előbb utóbb nem leszakadna, s egy nagy luykat csinálna, mondjuk ha most megint beadni mindenkinek a bigyuját, mint mikor aranborju bőgni kezdett, nem egy nagy luk lenne a vége, aztán ki tudja ha megindult lefetye, viszi az egész bagázsit, ha gyorsulva gyorsulna, mint a lavina?  

Tessék má behhellettesiteni a gazdögságos centralizációt, nem ott volt, meg ott tátong a nagy luk, bazggh666lyuk, megint?

Nosza, ahol aran van, ott vas is van, meg a több fémes, LFCések s Chéesek?

Baldykám, forro vizet a kopaszra, s fogadja őszinte részvétemet, na most mit fogol, dondolni, meg mondani, uggi szeretnénk látni, mert te vagy pont, mindennek az oka, trudod aki a másikra fogja?

szerbusz - tok!

Előzmény: Baldy (320)
Baldy Creative Commons License 2006.05.04 0 0 320
és el lehet gondolkodni ezen írás után, hogy miért hanyatlik újra a civilizációnk...értelmes ember tudja miről beszélek...no comment
Előzmény: Helleluja (319)
Helleluja Creative Commons License 2006.05.01 0 0 319

Atlantiszások meg tisztások s Dunások dönások meg Duplantiszba visszások?

Igen érdekes, mert mondjuk ha a lényegre törtetünk, mibe került az aranykor aranvárosaival s virányiaval, ami olyan sullyos lett az ember válán, hogy csak lelökte, mint Józsi az 1 mázsás pestizsákot? Mi vót bene?

Aztán már mivel az aranyat nehéz volt összekaparni, ujból megcsinálták mosmár csak Duplantiszok, de mondjuk vasból is, ami nehéz az nehéz, megint Józsi bedobhatta a türülközőt is, s tessék, jön a kőkör, most kövekből, mert a vas szanaszét forgácsolódott, meg lent vannak, a feneketlen mélységekbe, s ime nagykövek, amik megint kilóditották a földet a pályájájájjjájjjj...járól, s nem csoda, kü kövön nem maradt, na most honnan veszünk nagy köveket, vagy cövekekből cölöpvárosokat, de miért nem érjük be, amink van, na mink van? ami vót?

Mondjuk ki tud nagyobbakat mondani, meg kitalálni, de mi van, ha vissza a természetbe, nincs többet semmi a válon, hanem a teremészet lágy ölén, egymást ölelve lógunk mint gyömölcs a fán, na most megint beütött a kraxxx, mert ezt is kirpóbáltuk, hisz az édenkert mese is bedöglött, mos mi van?

Szerintem mennünk vissza, de nem lehet, mert ugyi, megint álom: az aranyváros leszáll allá vala, az égből? vagy mi megyünk lefetye, jé hova, merre meddig?

De, van tovább is, mert van e finomabb mint a sült husika, nos mire lett a hus, létrhozva? oly ennivaló? de mondjuk, ki vigyázzon az édenkertre, mert az istenek, akik ezek szerint husevők, fognak legelni, hellettünk, vetekedünk? tiltott mi?  

zöld legelőre viszen, nem lesz hián semmibe, boldogan megyek s boldogan megyek... s hova, mikor a king of the jungel, cammogna cammogna...

vasbeton városok mint vasbeton jungelek? rémségesek?  

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.30 0 0 318
Sziasztok!

Atlantisz témában írtam két hozzászólást az Ufokról komolyan című topicban. Big4 nicktársam bemásolta ezeket a víz alatti romok című topicjába. Úgy vélem az Atlantisz pro-kontra címűbe is érdemes bemásolni, hiszen ebbe a témába illeszkedik talán a legjobban. Ha nem haragszotok, akkor ezt most megteszem (kicsit még kibővítve):

Elsüllyedt földrész egészen biztosan nincs az Atlanti-óceán fenekén. Olvasmányaim alapján azonban egy 11-14 ezer évvel ezelőtt több hullámban elárasztott, vulkanikus eredetű szigetvilág lehetett a hajdani legendás birodalom. Atlantisz lehetett pl. az elárasztott Nagy-Bahama-pad, valamint Kuba és Hispaniola szigetek, valamint a Karib-tengernél az Antillák szigetvilága.

Erre utalhatnak pl. azok az ősi, tenger felszíne alatti épületkomplexumok a Bahamák nagy fennsíkjainál Orange Key és Bimini (Bimini út) között, Paradise Cay és Cay Sal zátony közelében, valamint a Karib és Bahama térség egyéb régiójában is. A Charles Berlitz könyvekben van ezekről részletesen írva. A hivatalosnak tekinthető tanulmányok persze tagadják a nyílegyenes, derékszögű alakzatok mesterséges eredetét.

Marokkó, Cadiz és Málta partjai mentén, a tenger felszíne alatt is fedeztek fel hatalmas monolitokat, ember alkotta kőmunkákat (pl. a híres „vágányok”).

Kuba partjainál is több száz méter mélységben városfalakat fedeztek fel. A nagy kiterjedésű városromok igen fejlett civilizációról tanúskodnak, ami hasonló volt a Teotihuacan várost létrehozó, mindmáig ismeretlen kultúrához. Az elsüllyedt város kora legalább 6000 év.

Az ősi inka városok, falak (az Andokban) olyan nagy magasságban fekszenek a tengerszint felett, amelyen nem épülhettek volna meg, és még kevésbé élhettek volna bennük. Tiahuanaconál is 3600 méter magasan vannak valaha tengeri kikötőként funkcionáló kikötőberendezések 440 tonnás építőelemekkel, tengeri kagylómaradványokkal…

Több helyen meredeken emelkedő hegyi szirtek a szilárd szikla szakítását mutatják. Valamely múltbéli kataklizmára utalva.

Nagyonis lehetett tehát Platón által leírt időkben emberi kultúra valamilyen szintje az amerikai földrésztől egészen keletre menően, akár összefüggően a két végpont között a mai Földközi-tenger partja mentén is. A geológia az elárasztott szigetvilág elméletének nem mond ellent. Az Atlantisz legendája szerintem geológiai szempontból is valóságszerűen gyanús.

Poompuhur U alakú ember alkotta építménye India partjainál, Yonaguni „piramisa”, megalitjai és lépcsői Japánnál, Sidi Gaber megalitikus tömbjei Alexandriánál, Penghu-szigeteki víz alatti romok Tajvannál, Kerama víz alatti kőkörei Japánban, illetve a víz alatt felfedezett városok, pl. Gudzsarat-Dwarka (7 km hosszú, vastag gránittömbökből épült városban piramisok, utak, nagy épületek vannak), Kambai-öböl India partjai mentén.

Az indiai Kambaj-öbölben 25-40 méter mélységben is felfedeztek városromokat. 2002-ben az indiai hatóságok hivatalosan is bejelentették, hogy az elsüllyedt városból származó leletek 9500 évesek, tehát 5000 évvel régebbiek, mint bármely, eddig régészek által felfedezett város.

Mahabalipuram halászfalunál egyes kutatók szerint a Hét Templom ősi legendájának helyét találták meg a tenger alatt. Hat templom tornya a tenger alatt van.

A marokkói partok mentén is fedeztek fel egy néhány kilométer hosszan elterülő falat. A ledőlt falrészhez hasonlító kövek egy része – melyek egy épület részei is lehetnek – méreteiket tekintve összehasonlíthatók a libanoni Baalbek templom alapköveivel.

Lixus megalitikus kikötőváros hatalmas megmaradt kőtömbjeit Thor Heyerdahl is megcsodálta tengeri útja során. A különféle nagyságú és alakú faragott kövek minden irányban hajszálpontosan illeszkednek egymáshoz. Az illesztési vonalak sokszor 10-12 szögűek. Akárcsak az Andoknál, az inkák 60 tonnás hasonló kolosszusai. Lixus mellett is találtak párhuzamosan futó, sínszerű barázdákat, amelyek közül egy „sínpár” vezet az Atlanti-óceánba.

Málta és Gozo szigetek, valamint Cadiz megalitikus „vágányai” a tenger felszíne alá vezetnek. A maya utaknak és épületeknek (pl. Sacbé út, Yucatánban) a tengerbe való kiterjedése azt sugallja, hogy a partmenti területeket elárasztotta a víz.

A bretagne-i Morbihan-öbölben található a Gavrinis és Er Lannic szigetek. Az Er Lannicon található egy olyan kőovális, amelynek fele a szárazföldön áll, a másik felét apálykor a tenger mossa. Itt, 9 méterrel mélyebben fekszik egy második 33 kőből álló kőgyűrű (átmérője 65 méter, és a másik kőalakzattal egy nyolcast formál).

A jégkorszaknak véget vető, és több hullámban jelentkező  globális olvadás több mint 25 millió négyzetkilométer területet vett el a szárazföldtől. Jellemző, hogy ezeken az elárasztott területeken tárták fel az említett víz alatti épületkomplexumokat. Ezek a régészeti leletek mindig a nagy ókori „élelmiszer-előállító forradalom” központjaihoz vannak közel (pl. a harappai kultúra nyomaihoz).

Az atlantiszi civilizáció újjlenyomatait fedezhetjük fel a Hancock-Bauval elméletében, mely szerint az egyiptomi gizában a piramisok elrendezése és a Szfinx visszatükrözik az Orion öv csillagainak és az Oroszlán csillagképnek a Kr. e. 10500-ban érvényes pozicióját. Ahogyan azt a gízai platón 12500 évvel ezelőtt láthatták az emberek a piramisok fölött és a Szfinxtől keletre tavaszi napéjegyenlőségkor. A számítógépes rekonstrukciók a bizonyítékok.

Az egyiptomi tárgyi bizonyítékok mellet szól az Ozireionnál található egyedülálló építészeti stílus, ami máshol csak Gízában köszön vissza a Völgytemplomnál. Az Ozireion 100 tonnás tömör oszlopai mellett fedezték fel a nagy föld alatti víztárolót. A víztárolóról megállapították, hogy a Szfinx templomával lehet egykorú, de annál nagyobb és archaikusabb karakterű.

Úgy vélem, hogy ezek a tények tárgyi bizonyítékok egy történelem előtti fejlett civilizációra utalhatnak, amely esetleg technikai jellegű is lehetett.

Eddig megszokott történelemképünket azért is érdemes felülvizsgálni, mert egy prehisztórikus fejlett civilizáció létének világképünkbe történő beépülése talán pozitív módon változtatná meg világszemléletünket. Elfogadnánk, hogy a világ ősi népeinek több mint 600 özönvízmítosza nem csak mese, hanem valóságalapja van.

A Biblián kívül a mayák  szent könyvéban, a Popol Vuhban is található leírás hatalmas árhullámokról, elsötétülő égboltról, hideg, fekete esőről, jégesőről, a káosz és a sötétség eluralkodásáról. Az aztékok naplemeze a pusztulás négy ciklusát írja le, amelyekben iszonyatos pusztulás szerepel. Az egyiptomiak Tehén könyvében is a tűz a víz és az elemek rettenetes rombolásáról olvashatunk (I. Széthi fáraó sírjában). A rejtélyes eredetű sumérok  Gilgames-eposza is beszámol tomboló szelekről és dühöngő árról, amely mindent elpusztított a világon.

Nagy katasztrófák hirtelen következtek be a régmúltban. Erre utalnak a jégkorszak végén Szibériában elpusztult mamutok, amelyeknél megállapították, hogy egyszerre fagytak meg a gyomrukban utoljára fogyasztott táplálékkal. Vagy az Észak-Amerika és Franciaország magas hegységeiben szintén a jégkor végén elpusztult bálnacsontvázak. Továbbá a világ különböző helyeinek barlangjaiban tömegével megtalált növényevő és ragadozó állatok egyidejűleg elpusztult maradványai. Ezek az állatok egymás közötti félelmeiket „félretéve” kétségbeesetten menekültek utolsó menedékként a barlang felé, ahol a biztos halál várt rájuk.

Civilizációnk is válaszút előtt áll. A légköri-klimatikus változások globális katasztrófával fenyegetik állandó klímára épült civilizációnkat. Dönthetünk, hogy régmúlt dicső civilizációk sorsára jutva a természetet kizsákmányoló civilizációnk is a pusztulás szélére sodródik, bízva az evolúció  és a Gaia önfenntartó és újrateremtő képességében. Avagy a régmúlt történéseiből tanulva újra természethez közelivé építjük át civilizációnkat, amely (a tudás mellett) a természetes erőforrásokhoz való közeledésen és a szolidalitáson alapul.

Üdvözlettel
Mathy

Előzmény: Törölt nick (-)
szimbol Creative Commons License 2005.09.02 0 0 317
Threepwood Creative Commons License 2005.05.27 0 0 316

off

Akyra, milyen címen tudsz mailt fogadni?

Előzmény: Törölt nick (313)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.05.23 0 0 315

ezzekkel csak az a baj, hogy erősen vallási beállítottságból születnek. ehhez hasonló, sőt sokkal pusztítóbb árvizeket lehetne még sorolni, hiszen vmikor a földközi tenger kiszáradt, és a jégkorszakok idején gyakran alakultak ki hatalmas tavak, amelyeket pl egy jég-gát torlaszolt el. amikor az átszakadt, valóban néhány nap alatt országnyi területeken söpört végig.

az elzárt fekete-tenger atlantiszt pont azért nem igazán tudom támogatni, mert az atlantisziak inkább egy hajósnép voltak, akik bejárták az egész földet...

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (313)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.05.23 0 0 314

én megpróbáltam párat bemutatni a korábbi civilizáció(k) jelei topicban, és még továbbiakat is szeretnék.

von mackensen

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9103683&la=37300950

Előzmény: Threepwood (311)
Threepwood Creative Commons License 2005.05.13 0 0 311

ezekre a korai civilizációkra milyen bizonyítékok vannak?

Előzmény: Törölt nick (309)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.05.10 0 0 308

azt hiszem nem fogalmaztam érthetően:

azért nem jó az alap megnevezés, mert több esetben inkább a csúcsát jelentették a civilizációnak.

pl. az emberáldozatok nem szűntek meg, sőt úgy tűnik pont a civilizáció hanyatlása indította útjára.

von mackensen

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.05.10 0 0 307

Szerintem "atlantiszt" egy adott földrajzi pontra szűkíteni felesleges. valszeg létezett egy korábbi civilizáció, akár több korábbi is (itt nem a jelenlegi földpusztító "civilizáció"korábbi klónjaira kell gondolni). ezeknek lehettek központjaik, talán a mediterrán térséghez legközelebbi lehetett az a város, amelyikről platon írt.

Mint ahogy céloztál is rá, dél amerikában szinte mindenhol ősz/szakállas/fehér emberek vetik meg a civilizáció alapjait. bár alapoknak nehéz nevezni, mert sok tekintettben inkább csak süllyedésről kellene beszélni. (pl. ott van az a gyakorlatilag földrengésbiztos várfal, amelyre később az inkák ráépítettek, sokkal kisebb kövekbő, jórészt le is dőlt).

von mackensen

Előzmény: Hell'O Drome (300)
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.10 0 0 304
Eszembe jutott!

Atlantiszról Hérodotosz írt (nagy világcsavargó volt az öreg - és nem volt filozófus, sokkal inkább történetíró)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.09 0 0 300

Ja ja!

Valószínűleg az erre vonatkozó feljegyzések is elégteg legkésőbb a Nagy Könyvtár egyik tűzvéstzében.

Amúgy tényleg a görögök által maradt fent Atlantisz "legendája", és ők tényleg csak az Egyiptomiaktól hallottak róla.

Amúgy meg nem hiszem, hogy szimpla kis szigetről lett volna szó. Szerintem valami nagyobbról szólt eredetileg a történet (legalábbis nagyobbról, mint akár Kréta), csak az idők során "összement". Az meg, hogy Dél-Amerikáról lenne szó teljességgel kizárt: sem az alakja, sem a távolsága nem megfelelő. Egyiptom biztos földrészként jellemezte volna, ha véletlenül az lett volna Atlantisz.

Az viszont nagyon is ehetséges, hogy Atlantiszról eljutottak Dél-Amerikába. Egyes istenek ugyanis kifejezetten az óceánból jöttek (ha jól emlékszem két kígyó hátán lovagolva jött az egyik - talán Quetzatcoatl), akik aztán hoztak kultúrát, meg betiltották az emberáldozatokat.

Előzmény: AugustvonMackensen (299)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.05.09 0 0 299

Igazán nem szeretnék belebarmolni a topicba, de

"Amúgy érdekes módon Egyiptomban sehol sem írnak Atlantiszról"

a fenti állítás nem teljesen igaz, amit a görögök írtak, az nagyrész egyiptomból származik, a legtöbbjük ott tanult, Most nincs előttem, de talán maga Platon is, aki viszont írt atlantiszról. A becsületesebb görögök maguk is elismerték, hogy ők a legfiatalabb népek közül valók...

a másik:

"'és mellesleg még arról is feljegyzést készítettek, ha egy paraszt bepanaszolta a felügyelőjét... "

ja, és szerinted mennyi maradt meg ezekből? max, amit épületek falára írtak. ne gondold, hogy falakon tárolták az összes infót...

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (297)
Khobarr Creative Commons License 2005.05.03 0 0 295
Elnézést! Tudom, idegesítő ember vagyok, de lenne egy feltevésem az oszloppal kapcsolatban. Nem tudom, hallottatok -e a Nazca vonalakról. Itt meg lehet őket tekinteni: http://www.crystalinks.com/nazca.html Lehet, csak az én túlfűtött fantáziám teszi ezt, de mintha egyes rajzolatok leegyszerűsített mása ott lenne azon az oszlopon. Ilyen például a majomforma, a 24 -es azon a térképen, csak elfordítva, és tükrözve. Akkor a hatosban ott a spirál, ami például alulról a második sorban a legvégén van, bár oda eléggé nagy nagyítás is kell, hogy meglássa az ember. És azt a "bálnaalakot", ami a térképen egyes, az a legfelső sorban, a fénylő csíktól balra a másodil... Vagy csak az én fantáziám túl élénk? Szerintem a legtöbb dolog köthető Atlantiszhoz... Nem stimmel ez a sok külön kis dolog, ami annyira hasonló. Szerintem az összes egy egész része. Szerintem...
Hell'O Drome Creative Commons License 2005.05.03 0 0 294
Én személyesen megnézetm, és állíthatom, hogy az alja vöröses-rozsdás (mint a várban az ágyúk, csak ez nem ráéz, tehát a rozsda nem zöld). Kérdeztük mi az okozza az elszíneződést, de elhajtott az őr (fegyverrel).
Apám amúgy sokáig volt kint, és azt mondta, azért nem látszik rozsdásodás nyoma, mert valami papok reggelente letsztítják ronggyal.

Amúgy ha érdekel, mi van ráírva keress egy néprajzost, vagy nyelvészt valami egyetemen, vagy akadémián, az útba fog tudni igazítani.

Az én elméletem amúgy (bár inkább csak tipp), hogy érdemes lenne az Antarktiszt is megvizsgálni. A jég nélküli felszíne mindenesetre akár bele is illeszthető lenne a klasszikus leírásba, de lehet, hogy ez nagyon erőltetett lenn, és csak a hangzásbeli hasonlóság ragadott meg.

Amúgy tudja valaki mit jelent az "Atlantisz" elnevezés (régen szinte minden név jelentett vaéamit, vagy visszavezethető egy értelmes szóra...).
Előzmény: Törölt nick (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!