Keresés

Részletes keresés

htibor Creative Commons License 2011.02.03 0 0 6858

OFF

A hozzászólás szerkésztése alatt van a mező, ahol a kép hozzáadás rész van.

Kiválasztod a számítógépen levő képet, a fórummotor feltölti, és KÜLÖN kell még a beillesztésre rákattintani, hogy bekerüljön a hozzászólásba.

ON

Előzmény: lorinczpeter (6857)
lorinczpeter Creative Commons License 2011.02.03 0 0 6857

Úgy néz ki, valamilyen oknál fogva nem tudom feltölteni a képeket:) Esetleg elküldhetem közületek valakinek emailban, aki fel tudná tenni őket? Előre is köszi! lorinczpeter@mail.datanet.hu

lorinczpeter Creative Commons License 2011.02.03 0 0 6856

első verzió

lorinczpeter Creative Commons License 2011.02.03 0 0 6855

Sziasztok!

Beszállok az alaprajz ötletelésbe:) Engem is régóta foglalkoztat a dolgozószoba elhelyezkedésének a problémája, az alagsori lejárat, a konyha fekvése, és az étel-lift probléma. És mindezeket annak ellenére, hogy tudom, ez az egész csak egy fikció:) De olyan jó elfantáziálni, mire is gondolhattak az alkotók... Én az étel-lift elhelyezkedését látom megoldhatatlannak, mivel az el van csúszva, bárhogy is forgatjuk a helyiségeket. Remélem, érthetőek a rajzaim. Az alagsorban lévő helyiségeket vékony vonallal rajzoltam be, és ferdén írtam a rajzra a nevüket.

- Málnaszőr - Creative Commons License 2011.02.02 0 0 6854

Volt már szó erről korábban, legkönnyebben úgy lehet utánanézni, ha beütjük az 'iroda, dolgozó, dolgozószoba' szavakat a 'Gyorskeresés innen' mező felé.

Az alaprajzon (6842) igazán egyvalami nem stimmel, a dolgozószoba ablakának eszerint az ebédlőre kellene nyílnia. Van viszont egy rövid bevágás (1) a 'Mrs. Lipton rosszulléte' c. részből, ami eldönti a kérdést. Ebben a hátsó folyosó látható, a hallba nyíló ajtó mellett közvetlenül balra ott található az is, ami a dolgozószobába vezet.

Az a folyosó, amelyikre ezen az ajtón át lehet eljutni, szükségszerűen egy hirtelen kanyart vesz, habár mi ezt nem láthatjuk. Három körülmény támasztja ezt alá: van egyrészt a feljebb vázolt ablak-probléma. Másodsorban a folyosó nem' ütközhet' bele a személyzeti lépcsőbe, ami a főlépcső alól indul, úgy, hogy 90 fokos szöget zár be vele. Harmadrészt: a dolgozószoba bejáratával szemben látni lehet egy ajtót (2), ami cselédlépcső folyosójára nyílhat. 

A fentiek alapján kb. ilyen lehet az első emelet alaprajza:

Van viszont két dolog, ami ezt módosíthatja. A cselédlépcső aljával szemben egy ajtó nyílik (3), ami vezethet akár a kamrába, akár egy másik helyiségbe is; a lényeg az, hogy a háznak ebben az irányban is van kiterjedése, a földszinten legalábbis mindenképpen. Van valami, ami viszont még ennél is több fejtörést okoz: a második emeleten a Lord szobájába az egyik folyosó végénél lehet eljutni, ahol jobbra és balra is nyílik egy ajtó (4). Ha az első emeleti hátsó folyosó párhuzamosan fut ezzel a második emeletivel (miért is ne?), akkor a Lord szobája (5) ugyanúgy túlnyílik az étkező falának síkján, mint ez a bizonyos földszinti, ajtó mögötti helység (3). 

Ez alapján újra el lehetne helyezni egy kanyart az első emeleti hátsó folyosóba, kb. így:

Ezzel csak egy probléma van: a Lord ajtajának közvetlenül a személyzeti lépcső ajtaja fölött kellene elhelyezkednie. Így viszont arra kelleni gondolni, hogy a szoba hosszában pontosan akkora, mint a lenti étkező - ami alighanem valószínűtlen. A folyosó mindkét szinten véget ér a kétfele nyíló ajtóknál (2, 4), ezt mindenképpen figyelembe kell venni.

(Rajongásból ez talán egy kissé sok, térképőrülteknek viszont meg se kottyan - várom az ötleteket...)

A képek:

1                           3                 5

2                           4

Előzmény: zöldgyula (6842)
Adiemuss Creative Commons License 2011.01.23 0 0 6853

Szuper - és, hogy két nyelven...

Köszi és mély főhajtás! :-)

Előzmény: chris83 (6851)
Hercule1 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 6852

Ha vki letöltötte a Haszonlesők első hat magyar nyelvű részét, ki tudná nekem írni DVD-re? Nagyon fontos lenne, hogy segítsen valaki!

hercule@citromail.hu

chris83 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 6851

Sziasztok !

A sorozat két változatban tölthető le:

Magyarul; az első hat rész, ami lement a itthon a tv-ben (Mtv-n, Szív Tv-n) --- VHSRip ---

(pár éve rippeltem, a kazetták azóta eltűntek:S) DVD formátumban innen: http://bit.ly/ef718o 

Eredeti nyelven, angolul a teljes 12 rész, avi-ban, (ezt valahol a neten találtam) ezt pedig innen: http://bit.ly/faWiLM

Mindkét változatot data.hu-ra tettem.

(A megauploados dologról, annyit hogy, a feltöltő progi a harmadik résznél az éjjel kifagyott, ezért egyszerűbb volt datára tenni)

Jó szórakozást hozzá :)

Ehran Creative Commons License 2011.01.20 0 0 6850

Csatlakoznék a sorhoz, én is nagyon megköszönném!

Előzmény: chris83 (6847)
Adiemuss Creative Commons License 2011.01.19 0 0 6849

Természetesen másnak is kell :-)

Nekem sem közömbös az ilyes produkció.

Előre is köszi!

Előzmény: chris83 (6847)
winterborn Creative Commons License 2011.01.19 0 0 6848

én is kérem szépen a linkeket. ha lehet a megauploadra töltsd kérlek. köszi szépen.

chris83 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 6847

Szia !

Most még tanulnom kell, de a jövő héten írj e-mailt nekem. Nekem megvan mind a 6 + 6 rész; VHSRip  minőségben.

Eredeti nyelven megvan DVDRip-ben a 6+6 rész (Are you Being Served Again), de a magyar hangot nem szedtem le a DVDmről-ről, amire VHSről rippeltem, és nem raktam még a a RIP-es változathoz.

Szal ha így megfelel, akkor a DVD változatot fel tudom neked tölteni. (ez az első 6 rész)

Én is nagyon szerettem, és a hangulata kb. ugyanaz mint, a Mylordnak, vagy a Hallo, Hallo-nak. 

Természetesen, ha másnak is kell, kiteszem akár ide is a letöltéshez vezető linket.:))

Előzmény: Hercule1 (6846)
Hercule1 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 6846

Sziasztok!

A fórumon új fiúként, de ős-mylordos (wodehouse-os, halló-hallós, angol humor-imádós) rajongóként örülök ennek a topicknak, tegnap óta titeket olvaslak, nem kevés "őrült" van itt,  le a cilinderrel mindenki előtt!

Fél OFF (korábban szóba került):

A Grace and favour c. sorozat első évadjának 6 része anno lement az MTV1-en majd a megboldogult Szív  TV-n. Valakinek nincs meg véletlenül ez a hat rész DVD-n? Nagyon szeretném megszerezni, mert szerintem az egyik top sorozat (bár csak ezt a 6 részt láttam belőle)!

hercule@citromail.hu

zöldgyula Creative Commons License 2011.01.17 0 0 6845

Szinkron...

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 6844

Comedy Central megy a sorozat.

Rokko_ Creative Commons License 2011.01.12 0 0 6843

Ilyen előfordult a Halló Halló szinkronjának esetében is...

Előzmény: zöldgyula (6841)
zöldgyula Creative Commons License 2011.01.12 0 0 6842

Unionjackrubber alaprajztervéhez (6152) tennék hozzá valamit: a dolgozószobát. Ez ui. kimaradt a rajzból.

A dolgozó a télikerttel szemben helyezkedik el, a földszinti lépcső mögött, kb. a konyha feletti részen.

Ezt pirossal rajzoltam be.

Lehet, hogy Unionjackrubber eredeti rajzán a zölddel jelölt szuterént úgy, ahogy van el kéne forgatni 90 fokkal balra, mert akkor nem a dolgozószoba alatt lenne a lejárat.

Nekem valahogy tök evidens, de lehet, hogy hülyeséget mondok?

Minden esetre megpróbálom a rajzomat mellékelni, valamint egy bizonyító erejű videót is, melyen James épp a dolgozóból jön ki (3:20-nál).

Nem tudom sikerül-e.

Még új vagyok itt, és megdöbbenéssel láttam, hogy 1999-ben indult ez a kis klub. Akkor még CD-kre írogatták az epizódokat, stb. Elképesztő.

Másfél évre visszamenőleg el is olvastam a bejegyzéseket. Félelmetes mennyiségű munka van itt. 

Vajon egy ilyen kérdésben nem lehetene az alkotóknak írni, hogy mélezzenek át egy-két tervrajzot az archívumból? 

Persze az ásatás izgalmát ez nyilván csökkentené.

zöldgyula Creative Commons License 2011.01.11 0 0 6841

Nem vagyok biztos benne, de mintha a tegezés-magázás váltakozna az egyes részek között.

Pl. Mrs Lipton tegezi Mabelt, de emlékszem, hogy egyszer magázta is. És mintha Henry esetében is történt volna ilyen.

Apró hiba lenne, vagy csak én emlékszem rosszul? Esetleg a fordító figyelmetlensége?

Ehran Creative Commons License 2011.01.09 0 0 6840

Bocs a késői reagálásért, és köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Hát meg nem esküszöm rá, de mintha láttam volna más részben is olyan jelenetet, ami nem rémlik a dvd-ről. De bízom benne, hogy Neked van igazad, és csak az első rész a megnyirbált. :)

A mozis jeleneten kívül azt tudom, hogy van még Ivy érkezésénél némi plusz, Wilson kapitánnyal, illetve Lady Lavender szobájában. Mármint az első részben, azt nem tudtam, hogy összesen kb. 7 percnyi a plusz anyag.

Előzmény: mental asylum (6820)
kopitomi Creative Commons License 2011.01.08 0 0 6839

Hopp, az a fránya mikrofon :D

Mazsola0070 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 6838

Akkor ezek szerint az epizódeleji mozis egy percen felül még hat perc van kivágva az első részből..:((

Biztos úgy gondolták, hogy a ciruszos részek még nem tartoznak igazán a sorozat lényegéhez, azokért nem kár. Nem tudom, ezért a sorozat alkotói nem szólhatnak, végül is az ő művüket csonkították meg?

Azt nem értem, a DVD-re miért nem fért volna rá az a 7 perc, szerintem arra még több is ráfér. 

Előzmény: mental asylum (6830)
mental asylum Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6837

Igen. A TV-ben leadott változat 56 perces, a DVD-n 49 perc.

Egyébként az összes rész mind 49 perc. (Valamennyi másodperc is van.)

Lehet, hogy az első részt is időtartamban a többihez akarták igazítani...?

Előzmény: kopitomi (6836)
kopitomi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6836

....és az első részből összejön cca. 7 percnyi kivágás? :S    szomorú...

Előzmény: mental asylum (6834)
ivódzsima Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6835

Ez kérdőjel. Igazad van. Nekem igazából mindegy, mert én mindenre rávágom: megyek drágám!(nálunk az inas 45 óta szabin van.   :-(

Előzmény: maczkohathy (6829)
mental asylum Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6834

Csak az első epizód ilyen, a többi "sértetlen".

Legalábbis én nem vettem észre semmit, még az említett módszerrel sem.

Előzmény: kopitomi (6833)
kopitomi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6833

Bár sok időbe fog kerülni, de egyszer mókából megpróbálom! :)

Előzmény: mental asylum (6831)
Ildi90 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6832

BUÉK!!!

mental asylum Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6831

Ha van rá lehetőséged, indítsd el egyszerre a DVD-t, meg a videót. Az adott helyen azonnal kiugrik a turpisság.

Én is így csináltam.D

Előzmény: kopitomi (6826)
mental asylum Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6830

Kb. 7 percet vettek ki a DVD-s változatból.

Pl. a cirkuszos jelenet megnyírbálása, az azt követő öltözői bárbeszéddel, és még egy-egy mondatok elhagyása az egész epizódon belűl. Méghozzá poénok.

Előzmény: Mazsola0070 (6825)
maczkohathy Creative Commons License 2011.01.06 0 0 6829

Vaduljak meg, ha ez nem egy kérdőjel:

Előzmény: ivódzsima (6827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!