Próbálni lehet, de ha fogy az olaj, akkor ott lesz a baj. Olajfogyasztós motornak mindig nagyon jó a kompresszió-végnyomása. Azon a nyomáson az olaj jól tömít.
Sziasztok! Opel F Astra 8 szelep 1.4 82Le. Rángat a kocsi, néha alapjáraton is majdnem leáll, aztán összeszedi magát. A szutykos gyertya az első hengerben volt, a többi 3 olyan szép mint a másik. Mi lehet a baj? Lehet kábel? Visszaraktam az előző gyári gyertyákat, ott is az egyik koszosabb volt mint a többi. Azokban 1000km volt, kicserélték kábellel együtt 2 éve. Lehet ennyit ér a kábel, 2 év és kuka?
Sziasztok! A használtautón fent van egy Astra J kombi 1.7 cdti 101 lovas. Utánna néztem ügyfélkapun és A17DTS2.... Van motórkódnak beírva ez,hogy lehet? Úgy olvastam ezek a 131 lovasé de 74kw van megadva .Mi lehet a hiba?
Annyira "mellébeszélek", hogy az Opel weboldalán átnéztem a Corsa D 1,2-es kézikönyveket, és onnan ollóztam be. :-) A kenésről meg azért nem írtam, mert ha profi vagy olaj ügyben, tudhatod, hogy ezt három mondatban nem lehet megindokolni, én meg nem írok litániát. Ráadásul tutira belekötnél még a vesszőbe is. Ezért írtam, hogy olvasson utána akit érdekel. Aki nem szeret olvasni annak itt van egy rövidke videó, de több magyarázó videó (még TotalCar-os) is van a Youtube-n.
Szép próbálkozás, csak kár, hogy ennek nincs köze az 1.2-es motorokhoz......
Nem kell fáradnom, mielőtt hozzászóltam, én utána néztem. !!! Onnan tudom, hogy az adott időben 3 fajta 1.2-es motorral készült az az autó. Az egyiknek engedélyezett a 10W-s motorolaj, természetesen megfelelő minősítésű olaj esetében.
De a mellébeszélések után is ott tartunk, hogy semmit nem írtál arról, hogy miért lesz rosszabb a kenés, amit ugye ex cathedra kijelentettél úgy, hogy azt sem tudod melyik motorról van szó.......
Olvass utána és akkor megvilágosodik. Pl. van egy jó cikksorozat erről a Totalcar-on. Ráadásul a fórumtárs azt írja, hogy napi rendszerességgel megy rövid távot. Egyébként nekem tök mindegy, hogy ki milyen olajat tesz az autójába. Tőlem akár sütőolajat is tehet bele akinek szerinte az is megfelel. Én az enyémbe megválogatom. Speciel az én B14XER motoromban 0W40-es Dexos 2 szabványt teljesítő olaj van.
??? Hidegindításnál fog később (tized másodpercek) felépülni a nyomás, de utána a kenés mitől lenne rosszabb? A 10W olaj -20°C felett jó kell legyen. (amennyiben ahhoz a motorhoz ezt engedélyezi a gyártó, de még nem tudjuk, melyik motorról van szó !!)
Rövid utakra én a hideg oldali viszkozitást hagytam volna, vagy csökkentem (az első szám), míg a motorkopás okán, ha indokolt, mert volt olajfogyasztás és azt hirtelen nem akarod megszüntetni, akkor növeltem volna.... De ez az én marhaságom csupán...
Magyarul valami 5W40, vagy 0W40, esetleg, ha nincs olajfogyasztás 0W30. Feltéve, ha ezt megengedően kezeli a gyártó...
2007-es 1,2 Corsa D olajcsere alkalmával 5w30 helyett a szerelőm 10w40 es olajat rakott mondván hogy már 240000 km van a kocsiban, túl híg volt az olaj, mivel rövid távokra használom, gyakran 4 km-t megyek csak vele. Elhittem neki. Mi a véleményetek róla? Ne, lesz gond? Kicseréltessem 5w30 ra?
A kérdésem az lenne,hogy adott egy opel corsa e 1.4 turbo 2018 sajnos start stop rendszerű.Milyen akkumulátor kell bele gyárilag úgy értem,hogy nem márka szerint hanem a teljesítmény szintje,most úgy nézem az előző tulaj egy nem start stopos aksit rakott bele.
Gondolom az előző tulaj eladás előtt nem akart ráverni nagyobb összeget az aksi dologra,na most nekem azt mondták a nem start stopos aksival ki lehet nyírni a generátort de egy szakember meg azt írta valahol,hogy nem döglik be semmi az autón csak max nem fog működni a start stop rendszer vagy esetleg letilt egy két extrát,ebből mi az igaz?Akkor olyat is olvastam,hogy ezeket az aksikat csak szervizben lehet beszereltetni mert fel kell programozni az autót de egy szakember szintén írta valahol,hogy nincs szükség rá mert pár nap alatt hozzá áll az autó vagy ilyesmi meg valaki írta,hogy max pár nagyon drága luxus autónál kell csak programozni amúgy otthon simán cserélhető.
Azután valaki írta,hogy a start stop rendszerhez min 60ah aksi kell alatta parasztvakítás max.
Én most ezt néztem ki ez lehet jó?Igaz nem agm mert ugye azt írják az a tuti de most nem akarok egy vagyont aksiért adni.
Monbat EFB 12V 65 Ah JAPÁN jobb + start & stop rendszerű autó akkumulátor
A MONBAT EFB előnyei:
- Gyári akkumulátorral megegyező minőség és termékjellemzők - Egyszerűbb Start/Stop rendszerrel szerelt autókhoz fejlesztve - Négyszer jobb ciklikus stabilitás a hagyományos akkumulátorokhoz képest - Kiváló töltésfogadás a karbon technológiával ellátott adalékanyagnak köszönhetően - Magas fokú megbízhatóság rövid távokkal és sűrű megállásokkal tarkított városi közlekedés esetén is - Beépített töltöttség jelző- varázsszem - Környezetbarát termék (99%-ban újrahasznosítható) Ajánlott: - Egyszerűbb Start/Stop rendszerrel ellátott Micro-Hybrid autókhoz - Széles termékkínálat európai és ázsiai autókhoz - Ideális hagyományos hajtáslánccal ellátott, Start/Stop rendszer nélküli járművekhez is, amelyeket gyakori, rövid utazásokra használnak
Van egy 98-as 1.4-es Ecotec motoros G Astrám az alábbi hibával. Nem tudom találkozott-e már valaki hasonlóval, az esetleges ötleteket/tippeket szívesen venném.
Hidegindításnál (pl. éjszaka áll az autó, reggel indítom) 1-esből való elindulásokkor berángat, berezonál, beremeg, úgy csinál mintha kezdő lennék és nem tudnék normálisan elindulni. Valamikor nagyon csinálja, olykor kevésbé. Mindezt addig csinálja amíg üzemmeleg nem lesz az autó. Ha kellően bemelegedett akkor onnantól kezdve semmi baja, finoman indul.
Csak 1-esből való induláskor csinálja. Menet közben, váltáskor semmit.
Ki lett cserélve a termosztát mert az nem tette a dolgát (bízva benne, hogy túl dúsít és azért csinálja), valamivel jobb is lett de nem oldódott meg.
A kartergázcső el volt repedve a bilincsnél, gondoltam fals levegőt szív, esetleg ettől. Kicseréltük, semmi.
2 éves 1,2 benzines Garndlandem időnként motorolaj-nyomás hibát jelez, leveszi a motorteljesítményt és felszólít, hogy állítsam le a gépjárművet. Novemberben volt olajcsere, december közepén jelentkezett először a hiba. Azóta kicseréltük az (amúgy vadi új) olajszűrőt, de ma megint bejelzett. Ritkán jelentkező hibáról van szó, nem találtam összefüggést a használat körülményeivel (hideg-meleg motor, kis-nagy fordulatszám, sebességfokozat, stb.). Mit lehet csinálni vele?
Mérd meg az üzemanyagnyomást, valószínű az lesz, hogy nálad is nehezen épül fel a nyomás, majd leállításkor egyből meg is szűnik.
Minekután látható szivárgás nincs, legalábbis nem vehető észre, így maradt hibás elemként a szivattyú, vagy a nyomásszabályozó szelep. A nyomásmérés alapján nekem az jött le, mintha valahol végig nyitva lenne a rendszer, hogy nem tart meg nyomást egy pillanatra sem...
Ha a motortérben az üzemanyagszivattyú reléjét fixre kötöd, és akkor szépen indul, akkor az tényleg olyan hiba, mint a kínlódásom tárgya.
Sajnos nekem most pihen a projekt, egy engem ért baleset miatt, pedig össze van készítve a méréshez minden. A tervem az volt (nem állítom, hogy szakszerű és korrekt!!!, nem szakmám), hogy a tanknál leveszem a csövet a visszatérő ágról, és egy müpolán csövön keresztül egy nyomás mérős bicikli pumpával meg nyomom óvatosan (nyitott tanksapkával), maximum 4 bar lehet benne, de vélelmezem 1-2 bar között már fény derül a hibára. Terveim szerint ott tartani kellene a nyomást a szelepnek. Ha ez nem így van, akkor az vélhetőleg hibás. Ugyanezt terveztem a szivattyú felé is, mert elvileg annak is van talpszelepe, ami még lehet hibás. Aztán, ha ez mind oké, akkor az autó oldalát is megnyomtam volna az áramlási iránynak megfelelően és visszafele is, hátha csak fel van akadva valami...... Sajnos arra nem jöttem rá, hogy hol van még ezekben az autókban nyomást szabályozó berendezés, mert nem találtam.
Sziasztok van egy kis problémám van egy opel astra g 1.4 16v ki cseréltem az üzemanyag szivattyút es nehezen indul mi lehet a gond.?elsőnek nem csinalta pucre indult másnap már csinalta. De ha be indul meg semi gond.
Az 1 es szonda hibás,P0134=Lambdaszonda (Bank 1. szonda 1) inaktív,mikkor nekem ilyen volt mind 2töt cseréltem,.szándrá a lovét és no gond,a rendszerben benne marad de egy idő múlva törli a rendszer.
Sziasztok!Van egy 2012-es A XER 1.6 H astrám.A hibatároló szerint van egy lambda szonda gondom,egyszer világított a
a lámpa,törölve lett azóta lámpa nem de a "pedál diagnosztikával" kiírja a hibakódot.Semmi problémát nem érzek,6 liter alatt a fogyasztás!Szerintetek kell cserélni szondát és ha igen kép alapján melyiket?
Ja, a nyomásnak fel kell épülnie max félmásodperc alatt.
A 2-es ponthoz. Ha külső szabályozós, akkor indulás után esnie kell a nyomásnak a szívócsőnyomás értékével. Ezért van rajta a vákuumcső. Ha utána visszaáll a magasabb értékre alapjáraton, akkor kehes lehet a szabályozó.
"Ez a nyomás szabályozó, amit említesz az az, ami a tankban van a visszatérő ágban a fémlapon?
Vagy az, ami a motortérben az utasoldalon és elektromos csati is megy bele?"
Most fejből meg nem mondom, hogy a Te autódban melyik van, de kettő lehetőség létezik az Opelnél. Mindenesetre ezek mechanikus működésűek, nincs rajtuk vezeték.
1 motortérben a befecskendezőhídon. Ekkor van a hídról egy visszatérő cső is a tankba, a szabályozón pedig egy vákuumcső.
2 a tankban. Ekkor nincs visszatérőcső, csak egy cső megy a motorhoz.
Az áramfelvétel jó, ilyen szokott lenni hengerenkénti befecskendezés esetében.
Lehet a pumpa is beteg, ezért írtam, hogy elsőre a nyomásszabályozót teszteld, az egyszerűbb, ha az 1-es eset áll fent. Ha a tankban van, az bonyodalmasabb. Vannak olyan pumpák, amelyeken biztonsági szelep van a túlnyomás védelem miatt. Ezek, ha kinyitnak, sok esetben nem zárnak vissza rendesen. (Van olyan is ami egyszer használatos, de akkor többé nem lesz nyomás)
A tankolás manapság sokaknak ilyen. Nekem is, pedig nem Opel. Valószínűleg az üzemanyagok megnövekedett alkohol tartalma okozza, "lakkososdik" ahol levegővel is érintkezhet, ettől leragad a szellőzőcső szelepe. Nekem az a megoldás jött be, hogy elfordítom 180° környékén a töltőpisztolyt és közepes sebességgel engedem.
A töltőpisztolyba van egy érzékelő. ha hibás, csinál ilyeneket. De ha más más töltőfejjel is ugyan az a helyzet, akkor valószínűleg az üzemanyagtartály levegőztető csöve el van dugulva a kocsidban. A levegő kiáramlása az üzemanyag betöltését akadályozza, nem folyik le szabadon és ezt érzékeli a töltőfej és lekapcsolja a töltést
Az mennyire jellemző probléma, hogy alig bírom megtankolni az autót, állandóan leold a töltőpisztoly, mintha tele lenne, persze koránt sincs így. Először azt hittem, hogy kút hiba, de sajnos pontosan reprodukálható minden egyes tankolásnál...
Sajnos egyedül jobban nem ment, kétemberes mutatványokat nem tudom mindig megugrani... És persze a szerencse sem a társam, hogy éppen jókor, jól álljon a műszer.
Kb azt mutatja, hogy cca 1,2bar-nál indul, addig semmi, amikor már jár, akkor szépen felmegy 3,8bar-ra. Indítás után a megtorpanáskor beesik 3,2bar-ra. (Ekkor egyébként a műszerfal világítása is elhalványodik egy cseppet...)
Igen, ez az, amit furcsállottam mérés nélkül is, hogy azonnal eltűnik a nyomás. Más autónál ilyet nem tapasztaltam korábban, ezért is írtam az üzemanyagszűrő csere kapcsán is, hogy szerintem ez így nem rozé, csak ugye eddig nem volt OPEL-es tapasztalatom...
Ma kivettem a szivattyúhoz tartozó relét és fixre kötöttem a szivattyút tesztelés céljából. Az alábbiakat tapasztaltam:
1. Ami érdekes, - inkább úgy írom, hogy számomra furcsa, - hogy a nyomás nem zutty fel, hanem bő három, majdnem négy másodpercig tartott, mire, mondhatni komótosan elérte a 3,2bar-t.
2. Fixre kötés utáni indítás során a nyomás vissza esett 2,4bar-ra, persze így könnyen, számomra elvárt módon indult, amikor járt a motor, beállt 3,8bar-ra.
3. Ha már ott tartottam, áramot is mértem, de amire számítottam, nem következett be, mert azt hittem majd jó nagy árammal indul (azonnal cseréltem volna a szivattyút, mert biztos megszorult), ehhez képest szépen épült fel az áramfelvétel a nyomással arányosan, ami a 3,2bar-os érték elérésekor 4,66A-re állt be. Sajnos ezt sem vágom, hogy megfelelő-e ez az érték ebben az autóban.
4. Lényegében teljesen mindegy volt, hogy az akkuról közvetlen, vagy a relédobozból kapta a +12V-ot.
5. Gázadásra (persze terhelés nélküli álló helyzetben) nincs nyomásváltozás. Jó lenne terhelten is nézni, mert akkor kibukna, hogy nem megfelelő a tömegáram, de ezt sem tudom megugrani.
6. A szivattyúnak a hangja nem szimpatikus, persze itt is probléma, hogy nincs OPEL tapasztalat. DAEWOO, CHEVROLET, KIA, SKODA, FIAT határozottan inkább - autótól függően változó - magas hangon, de zümmög (ugye azok hallhatóak a gyújtás ráadására), ez meg inkább sípol, sivít, amit eddig nem hallottam a járó motor miatt...
7. Teszteltem azt is, nem-e az akku van megroggyanva, másik autóról bikázva is fennáll minden probléma.
8. Teszteltem a testkábelt is, nem találtam sem ellenálllásban, sem feszültségesésben problémát, áthidaló kábelt is beiktattam, az sem segített.
Ez a nyomás szabályozó, amit említesz az az, ami a tankban van a visszatérő ágban a fémlapon?
Vagy az, ami a motortérben az utasoldalon és elektromos csati is megy bele?
Vagy másutt?
Amire én gondolok, hogy a nehezen felépülő nyomás és a nyomásvesztés nem érhet-e össze egyetlen hibás (sokat állt) üzemanyagszivattyúban? Csak azért kérdem, mert úgy emlékszem, hogy a szivattyút megpróbáltam visszafelé szájjal megfújni és mintha simán ment is volna... De ez nem 100%, mert addigra már a szervezetem telítődött benzingőzzel...
???? Mármint maga a gyújtáskapcsoló betét? Hááát, az egy végtelenül egyszerű kapcsoló.
Talán öt vezeték megy rá. Neked ebből három kell. 1db nyomógombbal nem tudod elindítani.
Lehúzod a kapcsolóról a csatlakozót (be kell nyomni hozzá a kioldó pöcköt) Összekötöd a vastag pirosat (30-as állandó +12V) a vastag feketével (15-ös gyújtás) ekkor bekapcsoltad a gyújtást. Ezekhez hozzáérinted a maradék vastagot (50-es indító), ami vagy szintén piros, vagy fekete (nem emlékszem), ekkor indítózni fog. Ennyi.
Persze a kormányzár legyen biztonságosan működtethető, ha menni akarsz vele, !! és a kulcs a zárban, hogy működjön az immo.
Az Opelomnak a gyújtáskapcsolója szokás szerint tönkrement/F Astra/ zárbetét minden bizonnyal, meg immobiliser , elforog, nem indul szétesett belül,és a legfontosabb , már gyújtás sincs.
Kérdésem, hogy hogyan tudnák egy nyomógombot bekötni, hogy el tudjam indítani és haza tudjam hozni. Hogyan tudnám visszahozni a gyújtást?
Tisztában vagyok, sajnos nagyon összetett a gyújtás szerkezet, val.szeg szervízbe viszem,így nyilván bajlódni sem akarok vele/
Tehát az autó hazahozatala csak a cél, ne ott a parkolóba álljon egy községgel odébb! Szervízbe mindeképp viszem.
Hazahúzni necces, nincs olyan aki bevállalja, meg messze is lenne. Ha elhúzni kell, akkor egyből a szerelő. Az meg hétfőn....
Jó lenne látni is, hogy mit mutat az a nyomásmérő..... ???
Mindenesetre nem jó hogy azonnal leesik a nyomás ahogy leállítod. ~2bar nyomást kellene tartania legalább negyedóráig. Valahol visszaereszt, valószínűleg a nyomásszabályozónál.
Próbáld meg, hogy a leállítás pillanatában (kétemberes feladat) egy fogóval összeszorítod a visszafolyócsövet. Ha ilyenkor nem esik azonnal a nyomás, akkor a nyomásszabályozó enged vissza.
Csatolok egy videót, OPEL ASTRA G CARAVAN 1,4 szokásos indítási nehézséggel. Elég szövevényes úton sikerült össze hoznom egy műszert...
De végre sikerült mérni!
Tanácsot kérnék a látottak alapján.
Értem, hogy itt nem a gyújtásra indul a szivattyú leállításra azonnal el is enged, csak azt nem, hogy miért ilyen lassan épül fel... Merthogy azt gondolom lassú a nyomás felépülése.
Akkor meg kell keresni a belső biztosítéktáblánál a bejövő állandó és a gyújtás tápot és azokra rákötni. Gondolom akkor van hozzá bekötési rajz/leírás, az alapján.
Mindegyik készletbenindul egy piros és fekete kábel, a piros kábelen biztosíték utánna van egy 4 lábú 12v 40A relé amire megy a kapcsoló és egy másik kötegen megy a paplanokhoz.
Csak azt nem tudom hogy honnét húzzak neki tápot .?
Igen. Egy hagyományos 4lábú 12V/40A-es relé jó lesz. (vagy 2db, ha külön akarod a két ülés tápját) +2db kapcsoló, ha azt nem adják a fűtőpanelekkel együtt.
Manapság nincsenek relék meg hasonló dolgok. Vezérlő elektronikák vannak meg szoftverek.
A kapcsolóval parancsot adsz egy vezérlőnek, ha majd lesz kicsi ideje legyen szíves bekapcsolni azt amit kértél*. De ő sem tudja bekapcsolni, hanem BUS-on jelzi egy másik vezérlőnek (átjáró), hogy értesítse a cél vezérlőt a kérésről. Na majd ekkor fog értesülni az ablaktörlőd vezérlője (ami esetleg bele van építve elektronikástól, szoftverestől az ablaktörlő motorba), hogy indulnia, leállni, ..stb kellene.
Hogy útközben hol veszett el a jelzés, azt diagnosztikával is nehéz lesz megtalálni.
Első tipp, kormányvezérlő, ha már ott is furcsák történnek.
* ezért van pl. az, hogy megnyomod egy pillanatra a dudát és az akkor szól amikor már elengedted a kapcsolóját.
Adott egy 2017-es Mokka X. Szombaton úgy döntött, hogy az ablaktörlő megbolondul. Egyszerűen nem áll vissza az alaphelyzetbe, ha csak lehúzom a bajuszkapcsolót.
Az opeles szerelő azt mondta, hogy komplett motor csere. Na de a motor megy. Szerintem valami szakaszoló relé lesz a hibás. Nem lehet csak külön a relét cserélni? Ő azt mondta, hogy komplett lehet cserélni és ez munkadíjjal együtt 200 körül lesz. Na neee már. Valakinek valami hasonló tapasztalat, hiba?
Most ott tart, hogy ameddig nyomom lefele a bajuszkapcsolót, addig töröl, ha alsó állásba teszem. És ha felfele rakom a kapcsolót, akkor töröl szépen, csak nem áll meg.
Ma volt olyan jelenség is, hogy ahogy nyomkodtam lefele a kart, úgy villogtatta a tompítottat is mellé. Na itt jön a kérdés, hogy mi köze van az ablaktörlőnek a világításhoz? Ezt csak akkor produkálta, mikor a világítás automatára van állítva és nincs felkapcsolva a tompított. A garázsomban most ezt nem csinálta.
Az egészben a legdühítőbb, hogy egy 5 éves autóról beszélünk.
Értem, de azt gondolom nálam ennél hamarabb szűnik meg a nyomás, bár lehet ez sem releváns. Ténylegesen az úgy volt, hogy betolattam a garázsba, le terítettem egy takaró fóliát a földre, fogóval és lámpával a kezembe bújtam alá és már bontottam ki az üzemanyagszűrő csöveit.
Ebből következtetek a nyomástartás hibára, de lehet tényleg téves alapon, mert ez, ha így megfelelő állapot, akkor csak az AC lehet innentől a ludas, de ahhoz csak kéne előbb üzarendszer nyomást mérni...
A kopogás szenzor hibát pillanatnyilag még tárolja, de már nem jön elő aktív hibaként, egyszer sem tilt le az autó. Sajnos nem tudom törölni a hibát, mert az én olvasóm nem is látja.
Nyilván csak találgatás, de azt vélhetőleg tényleg a 4-5 éves benzin és/vagy nem elegendő tömegáramú benzin okozta.
Egyébként eszméletlen sokat javult az autó mozgása. Ki lehet vele lőni, és 3000 1/min körül nem torpan meg (ezt is csinálta).
Egyszóval egész élvezetes most már közlekedni vele.
Nem kell nyomás alatt maradnia az üzarendszernek, a pumpa tizedmásodpercek alatt létrehozza a szükséges nyomást. Egyik autó sem tartja a nyomást a leállítás után ~félóránál tovább. Addig is csak az üzemi nyomás egy részét.
A szellős cső cseréje óta az autó határozottan jól megy, hibakód nem jött elő, így utolsó lépés gyanánt az üzemanyagszűrő csere is megtörtént.
De, az indítási nehézség továbbra is fennáll és kezd őrületbe kergetni.
Ami érdekes, hogy az üzemanyagcső lebontása a szűrőnél nem okozott nagy spricceléseket, tehát álló helyzetben nincs nyomás alatt a rendszer, ami azt gondolom, hogy nem jó ennél az autónál, mivel csak indítózás közben indul csak az AC, nem gyújtásra...
És itt lenne az a kérdésem, hogy jól gondolom a fenti sorokat, tehát probléma, hogy nincs nyomás alapból? Egyébként a szűrő csere után sem lett rosszabb az indítás, sajnos jobb sem.
Másik kérdés, hogy ez akkor - minekután más nyoma nincs (se szag, se folyadék, se semmi), - az AC ereszt vissza (valamiféle lábszelep), ami hiba? Vagy másutt van valami nyomást tartó szelep, ami hibás lehet, fel lehet akadva?
Azt hívom szivatonak amikor teljesen hideg motornál úgy indul be, hogy az alapjaratot megemelni 1500rpm re, ott tartja kB fel percig utána vissza áll 750 körülre, eddig ugye ez a dolog szépen ment, most viszont ennél az inditasnal 1500-1100 között ugrál egyfolytában, mozgatja az egész kasznit ahogy ez a váltakozása megy. Annyit vettem meg észre hogyha uresben egyenletesen nyomom a gázt, és pl tartom 2000 fordulaton akkor egy nagyon picit be ingadozik, de csak lefelé fölfelé nem
Olyan problémám lenne a g astranal hogy hidegen nagyon be dadog mikor rajta van a szivato, puhog, durrog, nem tudok rá jönni hogy mi csinálja ezt, cseréltem már alapjárati motort is de nem lett jobb, amint le veszi a szivatot rendbe jön az alapjárat.
Rá dugtam a gépet(opcom) nem ír ki semmit hibának, így elkezdtem elő adatot nézni, beszivott hőmérséklet jeladó hideg motornál is 5-10 oc többet mutat mint a kinti levegő hőmérséklete, másik hogy a lambda szonda fűtés inaktívot ír mikor csak rá van adva a gyújtás, gyujtas raadasakor nem kéne ennek aktivnak lennie?
A hőmérséklet ennyire elterhet?
Melegen nem mindig akar húzni az autó, úgymond ilyen morgo hangot ad padlogaznal, van hogy vissza kell raknom a sebessegen de úgy is csak gondolkozik 😅
Pontosan ilyen szett került most be, mint ami a képeden van az előre és a vissza térő helyére, úgy, hogy a védőcső, ami a gumin volt, rá húztam bónuszként. A tankban előttem nem járt senki, de mindenkitől azt kapom - aki látta - , hogy nem gyári. A vicc, hogy a csövön az szerepel, hogy univerzális... Már az is érdekes, hogy 2004-ben ezt az autót classic-nak adták el, de a - ismereteim szerint 07/2004 a váltás - váltási időpont előtti gyártás, német alvázszám F35 a tipjelölése és nincs is rajta a classic felirat...
Viszont az indítási nehézség továbbra is fennáll sajnos, pedig az öreg benzint is egyúttal lecseréltem...
Úgy tűnik, hogy meg van az indítási és működési (merthogy közben minél kevesebb volt az üzemanyag, annál inkább dadogott is az autó, a végén csak rükiben ment fel egy dombon) nehézség okozója.
Szét borítottam az AC pumpát és ez fogadott:
Ez 4 éves benzin, semmi gáz az állagában (no kocsonya), még csak nem is vizes. De.... Utána láttam ezt:
Ez az AC és a kivezetést össze kötő cső. Hozzá teszem a vissza áramló is ugyanilyen...
Szóval az indítási nehézségget vélhetőleg az okozta, hogy nem tartotta meg a rendszer a nyomást és minden indítás alkalmával újra és újra fel kellett szedni a benzint a szivattyúnak...
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy opel corsa e 1.2 autóm. Az óracsoport az egyszerűbb, fedélzeti komputer egyszerűbb változat! Az a kérdés ha veszek egy olyan óracsoportot amiben a komolyabb van az fog működni?
Ha háromhengeresnek tűnik, akkor megnézném, hogy minden gyertya szikrázik-e. Nálam hasonló esetben elosztófedél, rotor, ill. gyújtáskábel csere segített, igaz, az egy régi Corsa.
Sziasztok! Segítségeteket kérném, mert tanácstalan vagyok!
Opel Meriva b 1.4 (2012) az alany. Olyan problémám van, hogy az autó elvesztette az erejét. A motor hangja is megváltozott, most olyan a hangja, mintha három henger menne. Érezhetően az autó erőlködik! Az autó új trafót kapott+ új gyári gyertyákat, aztán megjavúlt minden. De! 400km után ismét előjöttek ezek a hibák. Ismét gyertyákat cseréltem(ngk), az autó ismét megjavult, de 70km-tettem meg vele, és ismét előjöttek a fentemlített hibák. Az autó nem jelez hibát, hibakódmentes( többször ellenőrizve). Alapjárat jó! Gyorsításnál nem rángat, csak lomha. Gyetya nem fehér, nem olajos, teljesen jól nézki. Hol lehet a gond? A gyertyák miért csak ennyit bírnak.
Üdv mindenkinek! Valaki tapasztalt már (Corsa 1.2 Xep) hasonló jelenséget, hogy állandó alacsony fordulaton (1000-1300) néha kicsit mintha megtorpanna a motor?
Magasabb fordulaton nem tapasztalható. EGR tisztítás , EGR szelep nyitási teszt már megvolt, ki lett takarítva, elvileg tiszta és jól működik.
a dieseles hangot adhat a szívósor pálca,motor indít a szívóról bal csati le,ha úgyis hangos akkor lánc,ha lánc ne nagyon erőltesd és felejtős a hátragurulva indulás mert meg ugrik azt vége
skf kit az műnősség kb 120 ba vinyog szervizel,de hogy mennyi most az ár passz,vízpumpa is kel olajtenö szelepfedél tömitö is de ha már 250 felet vagy és gyári az olaj pumpa azt is célszerű cserélni nekem kb 4 hónapja volt 100 ba csak az alkatrész
Üdv, ha valaki mostanában cseréltetett vezérműláncot (z12xep) mennyi lett a vége árban kb? Illetve milyen márkát érdemes ami nem csak 20000 - 30000 km-t bír ki?
Már nem csak indítás után ad hangot hanem ha bemelegedik az olaj akkor is dieseles a hangja...
Sajnos az én problémámat nem oldotta meg, a cső cserén kívül lehúztam még a vákuumszivattyúról is a csövet de úgy sem történt semmi az alapjárattal. Tehát nagy valószínűséggel az SCV vagy a magasnyomású lesz a hibás, vagy nem tudom...
Sziasztok, segítséget kérnék 1.2 es D Corsa ügyében. Feltünt hogy nagy melegben forró motornál nem indul el a hűtő ventilátor, nyilván üzemelő klímánál megy, tehát a ventilátor jó. melyik hőgomba indítja? A motor bal felső hőbombát már kicseréltem, de a továbbra sem indul, volt hogy a tágulásin kiköpte a vizet mert megforrt benne.
A másik pedig hogy EGR szelep elrakódása okozhat állandó fordulaton történő be-be rángatást, torpanást minta visszavenne kicsit a teljesítményből, EGR hibakód téli hidegben már többször jelentkezett kiütöttem, és akkor hideg időben hidegindítás esetén az első 30 másodperben a motor egyenetlenül járt volt hogy le is fulladt, nem reagált a gázadásra. Vagy esetleg Lambda szonda?
OPEL Astra 1.4 16V Classic II Family (2005-2007) l Általános információk Kategória Alsó középkategória Gyártási időszak 2005-2007 Újkori ára 3 105 000 Ft Felszereltség Biztonsági övfeszítő rendszer az első biztonsági öveknél, aktív, Elektromos ablakemelők elöl, Fejtámlák elöl-hátul [5 db], Fékrendszer: blokkolásgátló fékrendszer [ABS], Fényszóró-távolságállítás belülről, elektromos, Figyelmeztető hangjelzés a fényszóró bekapcsolt állapotára, Fordulatszámmérő, Fűtés-szellőzés: belső levegőkeringető rendszer, Hátsó ablaktörlő-mosó berendezés, Időóra: digitális, Indításblokkolás, Kárpit: szövet, Kormányoszlop: állítható magasságú, Központizár, Külső hőmérsékletmérő, Külső visszapillantó tükrök a karosszéria színében, Külső visszapillantó tükrök: belülről állíthatók, Légkondícionáló berendezés [AC], Légzsák a vezetőoldalon, Légzsák az utasoldalon, Mikrofilter [por-és pollenszűrő], Oldalsó védődíszléc, Pótféklámpa [harmadik féklámpa], 2 hangszóró], Sebességváltómű: 5 fokozatú mechanikus, Szervokormánymű, Színezett üvegek, Ülések hátul: lehajtható és osztható, Ülések: állítható magasságú vezetőülés, Vészhárítók a karosszéria színében Karosszéria Kivitel Ferdehátú Ajtók száma 5 ajtó Szállítható személyek száma 5 fő Méretek és tömeg Saját tömeg 1 163 kg Össztömeg 1 640 kg Szélesség 1 709 mm Magasság 1 425 mm Hosszúság 4 110 mm Tengelytáv 2 606 mm Fordulási kör átmérője 11 m Üzemanyagtank 52 l Csomagtér térfogata 370 l Hasznos teher 477 kg Motor és sebességváltó Üzemanyag Benzin CO2-kibocsátás 169 g/km Környezetvédelmi osztály EURO 4 Hengerelrendezés Soros Hengerek száma 4 henger Sebességváltó Manuális (5 fokozatú) sebességváltó Hajtás Első kerék Hengerűrtartalom 1 388 cm³ Fogyasztás, gyorsulás- és sebességadatok Városi fogyasztás 9,7 l/100km Országúti fogyasztás 5,8 l/100km Vegyes fogyasztás 7,2 l/100km Végsebesség 180 km/h Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra 13,0 s Maximális forgatónyomaték 125 Nm Maximális teljesítmény 66 kW, 90 LE Gumiméret 185/65 R15 88 T
OPEL Astra 1.4 16V Classic II (2004-2007) Általános információk Kategória Alsó középkategória Gyártási időszak 2004-2007 Újkori ára 3 255 000 Ft Felszereltség Biztonsági övfeszítő rendszer az első biztonsági öveknél, aktív, Fejtámlák elöl-hátul [5 db], Fékrendszer: blokkolásgátló fékrendszer [ABS], Fényszóró-távolságállítás belülről, elektromos, Figyelmeztető hangjelzés a fényszóró bekapcsolt állapotára, Fordulatszámmérő, Fűtés-szellőzés: belső levegőkeringető rendszer, Időóra: digitális, Indításblokkolás, Kárpit: szövet, Külső hőmérsékletmérő, Külső visszapillantó tükrök a karosszéria színében, Külső visszapillantó tükrök: belülről állíthatók, Légzsák a vezetőoldalon, Légzsák az utasoldalon, Mikrofilter [por-és pollenszűrő], Oldalsó védődíszléc, Pótféklámpa [harmadik féklámpa], 2 hangszóró], Sebességváltómű: 5 fokozatú mechanikus, Szervokormánymű, Színezett üvegek, Ülések hátul: lehajtható és osztható, Vészhárítók a karosszéria színében Karosszéria Kivitel Sedan Ajtók száma 4 ajtó Szállítható személyek száma 5 fő Méretek és tömeg Saját tömeg 1 163 kg Össztömeg 1 640 kg Szélesség 1 709 mm Magasság 1 425 mm Hosszúság 4 252 mm Tengelytáv 2 606 mm Fordulási kör átmérője 11 m Üzemanyagtank 52 l Csomagtér térfogata 460 l Hasznos teher 477 kg Motor és sebességváltó Üzemanyag Benzin CO2-kibocsátás 169 g/km Környezetvédelmi osztály EURO 4 Hengerelrendezés Soros Hengerek száma 4 henger Sebességváltó Manuális (5 fokozatú) sebességváltó Hajtás Első kerék Hengerűrtartalom 1 388 cm³ Fogyasztás, gyorsulás- és sebességadatok Városi fogyasztás 9,7 l/100km Országúti fogyasztás 5,8 l/100km Vegyes fogyasztás 7,2 l/100km Végsebesség 180 km/h Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra 13,0 s Maximális forgatónyomaték 125 Nm Maximális teljesítmény 66 kW, 90 LE Gumiméret 185/65 R15 88 T
még függ atoll is ki milyen extrákkal rendelte -ez Opel katalógusból másolva minden adat
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy 3 ezres fordulatnal valami elkezd csilingelni, a motor térben, uresben is csinálja, álló helyzetben, 3 ezer alatt és fölött nincs ilyen probléma csak 3 ezernél, menet közben mintha talán 3 ezernél kicsit megtorpanna utána ugyanúgy húz tovább, az alany egy x16xel motorkodu g astra
Találkozott már valaki hasonló problémával, vagy esetleg tipp hogy mi adhatja ki ezt hangot, hiba kód nincs, semmi egyéb probléma nincs vele, köszönöm szépen előre is
Köszi a választ, sajnos az én autómon csak "nagyon ritka" hibák fordulnak elő. A hengerfejtömítés olyan helyen ment tönkre, hogy nem keveredett az olaj a vízzel és fordítva sem, hátra felé a tűzfal felé dolgozott kifelé, mindenre gondoltak csak erre nem. Elég sokba volt a találgatás...
Igen, lehetséges. Kopott pumpa esetén alacsony fordulaton lehet akkora résveszteség, hogy nem tudja tartani a nyomást. Fordulaton meg képes (még) megfelelő mennyiséget szállítani. De ez nagyon ritka hiba.
Úgy veszem ki a válaszodból, hogy van közöd az autókhoz. Lehetséges olyan, hogy a nagynyomású szivattyú alapjáraton nem működik rendesen de terhelésen már jó? Konkrétan az én problémámra gondolok.
A fogasszíj és a feszítőgörgő beállítása (vegyék figyelembe a TIS-ben található fogasszíj-táblázatot)
a 2001 MÉ-től, Y 17 DT-, Y 17 DTL-, Z 17 DTL-motor:
10 évenként / 150.000 km
a 2001 MÉ-től, Z 16 SE-motor:
8 évenként / 120.000 km
MÉ 2001-től MÉ 2002-ig, Z 14 XE-, Z 16 XE-, Z 16 YNG-, Z 18 XE-, Z 18 XEL-, Z 20 LET-, Z 22 XE-, Z 26 SE-, Y 32 SE-motor:
4 évenként / 60.000 km
MÉ 2003-tól, Z 20 LET-, Z 22 XE-motorok:
4 évenként / 60.000 km
2003 MÉ-től, Z 14 XE, Z 16 XE, Z 16 YNG, Z 18 XE, Z 20 LET motorok:
6 évenként / 90.000 km
a 2003 MÉ-től, Y 26 SE- és Y 32 SE-motor:
8 évenként / 120.000 km
a 2003 MÉ-től, Z16 XEP-motor:
10 évenként / 150.000 km
a 2004 MÉ-től, Z 17 DTH-motor:
10 évenként / 100.000 km
Vectra-C, Signum, Z 16 XE-, Z 18 XE-, Z 18 XEL-motorok.
6 évenként / 90.000 km
Vectra-C, Signum, Z 32 SE-motor:
8 évenként / 120.000 km
Vectra-C, Signum, Y 30 DT-motor:
10 évenként / 150.000 km
az egyik szíj a másik fogas szíj,a szíjasokat érdemes cserélni mert szakadnak jobb kifizetni 50et mint utána gondolkodni miből javítom az összeakadt motort
A láncos xep kb 80 ezer ,a szíjas 20 eze km .A láncos nem zörög sem hangos simán halk ,csak akkor kezd zörögni ha cserés ,de nem egy nagy durranás,árban ugyan az mert a szíjnál is van szerviz költség,a másik hogy ha veszel vasat 250 felett cseréltess olajpumpát is,ha láncost veszel csakis skf vezérlét tetess bele,mert a többi gagyi szar tudom, xep twinves.10 ezrenkén olajcsere.nekem 100 főlőt volt vezérlés csere,mert 10 ezrenként cserélek olajat és ez még kíméli a lánc kopást stb.nem kínzom kapartatom meg minden ,és sokat fog menni.Ha mész valahová ha tél vagy nyár járassad 1 2 percig és utána indulhatsz,nekem ezért nem eszi az olajat,kombiba is jó az 1,4 es de 1,2 ne vegyél,nagyon gyenge.Mindezek felett odafigyelsz és karbantartod a vasat nem igazán fog pénztárca gyilkos lenni
Első körben üzemanyag szűrő csere lesz, aztán meglátjuk. Minekután jellemzően országút, az is hosszú távon, így szinte kizárt az EGR, illetve a folytószelep lerakódás...
Nekem 1.4 em van kb 6-65 literes a fogyasztásom,ha légkondizol mindegyik sokat eszik,nekem kb 43liter 700 km felet van.1.6 is ilyen fogyasztással megy ,de nagyon ritka ebben a motorban hogy nem eszi az olajat,Nekem már 7 ezernél tart az olaj ,de még nem kelet rátöltenem.xep motorok nagyon jók ossztot szívós,de itt is van néha gond,ha olaj evése van,sok mindent elárul.kopot gyűrű,vagy eltömődött stb.De kb 1000 km en 0,5 a fogyasztás vagy 0.3,de látam már 2 literes fogyasztást is az kopót motor.Mosót takarított motorú autót ne vegyél mert az zsákba macska.Hibakód olvasás kuplung fék be gyújtás kapcsolás és figyeld a szerviz lámpát ha vilóg akkor az baj,ja és merj aláfeküdni hogy lásd a gépet alul is .
Ennyiből ezt nem lehet kitalálni. CR rendszernél ilyet a railnyomás ingadozás tud okozni. Hogy azt mi okozza, azt kell megfejteni. Élőadatokat kellene vizsgálni oszcilloszkóppal, hogy a nyomásváltozást a vezérlő csinálja, vagy a változásra avatkozik be. Az első eset lehet pl. azért, mert nem képes a nyomást tartani a rendszer adott üzemi helyzetben. (hibás befecskendező, kevés alacsonyoldali üzanyomás, magasnyomású pumpa....) Második esetben pl. szoruló, vagy kopott hozamszelep*. De az sem mindegy milyen irányba változik a nyomás a beavatkozás előtt. Aztán megeshet, hogy ennél egyszerűbb a dolog és pl. van egy hibás érintkezés a generátor töltőkörében.
* fejből nem tudom, hogy ez rendszer hogyan szabályoz a hozamszeleppel. Nem mindegy, hogy áramra nyit, vagy zár a szelep.
Tudnátok adni tanácsot : 1.4-es vagy 1.6-os G-s Astrát érdemesebb venni ? Teljesítményben nagyon érződik a különbség? Azt is mondják hogy az 1.4-es többet eszik - mert "többet erőlködik" ... Igaz lehet ez ? Köszi.
az elég drága tanuló pénz lesz ha nem az a gond,az a vicc az egészben hogy vehetjük arra is hogy felújított motor, és senki se tud semmit ,még szakszerviz sem,ugy látom hogy a mai világ új autói előbb kerülnek zúzdába mint javításra,ez vicc.Sogorom insigniaja is elkezdett rángatni hol csinálta hol nem,azt kiderítettük hogy generátor probléma ,besült a csapágy,és a kocsi nem jelezte hogy van illetve csepegteti a töltést vissza.Pedig 5 szervizben volt,hogy mért rángat állva néha.Általában mindig ott van a probléma a szemünk előtt,csak nem vesszük észre,remélem hogy megjavul a vasad ,de keres bontotta és tedd bele.
Hosszú út volt mire eddig is eljutottunk, az alap probléma az volt, hogy melegen nem indult be az autó. A 6. szerelő( márkaszerviz is volt közte) mondta, hogy le kellene venni a hengerfejet mert nincs elég kompresszió. De addig kicseréltették velem a fél autót, felújíttattam a 4 porlasztót, önindítót cseréltem meg minden kis bizbaszt. A jelenséget megtaláltam a Youtubon, ott az SCV szelepet mondták hibásnak, új ára 80pénz, csak kipróbálásra kicsit drága, hozzájutottam egy komplett nagynyomásúhoz amin rajta van ilyen szelep. Rátettem de ugyan ez a probléma, viszont azt nem tudom ez a szelep jó vagy sem? A szerelő azt mondja, hogy nem lehet feltanítani a szelepet, egyiket sem. Szerinte a nagynyomású a hibás, mivel másik szeleppel is próbáltuk.
még ara gyanakszok hogy a gyújtás érzékelő rosszul álitoták be ,most én nem láttam meriva motort de neked is van ilyen benne.Ha nagy gázal mész akkor húzz mint álat de alapon szarakszik.Ez előfordulhat mert minden elektronikánál van késedelem így akkor lehetséges hogy az ,a gond,de ez csak feltételezés,itt leszögezném hogy csak feltételezés
megvallom őszintén nem vagyok dízeles de ha valami túl sok vagy kevés akkor az mindig baj,az a baj az autokal hogy teletömik felesleges elektronikával és ebből csak egy nagy katyvasz lesz,minden függ mindennel.Szerintem van itt forum társ aki tudna segíteni,nekem is voltak gondjaim, de szerintem a gyári érték lesz csak jó,meg kell nézni hogy mi okozza ezt a problémát
Köszönöm a választ, valami hasonlóra gondolok, már csak azért is mert előtte nem volt ilyen jellegű problémája az autónak. Sőt most már dob hibakódot is P003A, előtte ez sem volt.
Alapjárati motor hiba,.de lehet fojtószelep űzi anyag nyomás probléma ,vákumcsö dugulás és még számtalan dizelgond,egr,lamba.,vagyis valahol dugulás van, vagy falslevegöt szív, kosz lerakodás van a motor valamely részén ,független a-tól hogy hengergőzték,,Én a helyedbe vissza vinném hogy nézze meg mit b....szot el.Ha csak fejezte akkor sokk mindent nem takarított ki a vasbam,
Sziasztok, Van egy 1.7cdti 110LE motoros B Merivám 211-es évjárat. Nemrég volt hengerfej tömítés cserélve rajta, természetesen a szokásos síkolás és egyéb járulékos dologgal együtt. Jelenleg azt produkálja, hogy beindítom és hullámzó az alapjárat, viszont ha bekapcsolok valamilyen fogyasztót pl, klímát akkor kisimul az alapjárat. Ha megyek vele alacsony fordulaton néha rángat, ha odalépek neki megy mint a meszes. Találkoztatok már ilyen jelenséggel? Üdv, Jani
Megpróbálok üzemanyag útján indulni, aztán meg látom. Most már csak félig van benzinnel.
Egyébként, most a kopogás érzékelő miatt az előgyújtást lesem menet közben folyamatosan és az az érdekes, hogy cca 98°C-ig nem igazán esik 0° alá, inkább 7°-15° között mozog, viszont amikor "behisztizik" előre rakja -20°-ra is akár... Ez utalhat valamire?
No, igen, van keletje a gépnek, belül új szaga van.
Többen is próbáltak már eladási árat kicsikarni...
Igen, vakvágány, nem befolyásolja az indíthatóságot az sem. Elsőre érdemes lenne üzanyomást mérni amikor nehezen indul.
A pumpa hangját akkor lehet hallani, ha csak egy pillanatra indítasz. Kb. 2másodpercig megy, ha nem forog a motor. Ha ilyenkor sem hallani, akkor ellenőrizni kell, van-e gyújtás, mert a pumpát a gyújtás primerjele működteti.
Mondjuk én könnyen vagyok mert kb 2 hete emeltem ki a motort és építettem ujjá,kuplung hidrótöke ,szelepek,gyűrűzés, főtengely csapágy stb 180 bol meg is voltam.70 volt a futómű és más egyéb finomságok.De irigyelek hogy van egy 26 ezret futott vasad nekem már megvan a 570.
kb 6 hónapig jó, utána romlik lehet hogy a benzin a gáz, függetlenül menyi van benne leszívni és újat tölteni.persze nem csurig de 5 litert simán probakép.Ha javul valamicskét akkor jó jöhet a lamba ,de az se mindegy melyik, cikszám alapján vedd és motor típus szerint.ha meg javul akkor a hibakód megmarad egy ideig ,azt automatikusan törlődik,de a motor hiba jelző nem fog világítani pár indulásnál meg nem is lesz olvasható.
Most realizálódott bennem, hogy 4 éves a benzin benne :o... Lehet ki kell venni a pumpát és át takarítani.
Azért a szondát második körben lehúzom.
Kérdés, hogy a most benne lévő hiba, illetve a szonda miatt bekerülő hiba hogy üthető ki, hogy a kiolvasó nem látja?
Erre is van gáz /fék stb. kombó, mint a LANOS 5 másodperces gyújtás le/fel? Illetve még az is kérdés, hogy ez a hiba korábbról maradhatott benne? Két évig akku nélkül állt az autó.
Bocsánat,na két dolog lehetséges az egyik hogy írtad a pumpát hogy nem hallod gyujtinál menni az baj mert lehet hogy a lamba mind jó ,de a pumpa nem ad megfelelő nyomást és ezért rossz a keverés és hezitál indulásnál nincs megfelelő nyomás és rossz a keverék,nem tudom merevalosi vagy.Én szerintem pumpa csere , a lamda a tiétekbe 9 töl 25 ig van darabja .Az üzi meg 3.5 bárt kel tudnia ha ez nem tudja akkor rossz a keverék ,a pumpa kb 10 ezertől a csillagos ég.de még egy próbát csinálhatnál húzd le a benzin pumpa csatit párszor fel le, és nézd meg utána mi történik ha akkor se jó akkor csere,ez a hátsó ülés alatt van,de van még egy lehetőség, a lambákat kell lehúzni és indítani mert lehetséges, hogy letilt a rendszer és nem engedi a pumpát mennyi.
Ja a másik hogy a szondákat húzd le a csatinál és indítás szerintem működni fog ja a rendszámodat küld el nekem pü be és ránézek hogy tényleg 68 ezret ment a vas,mert ez sántit valahol egy szonda kb 150 vagy többet bir
egy képet külhetnél a motorol,mert nekem kettő van benne így mind kettő repült,nekem a bank egy ha jól tudom a katán van a másik a kata után a motor mögött a középdob és a motor közt,vagyis tűzfal előtt
de amit érdekes,hogy 98 fokos a motor,az borzasztó forró,kérdés eszi e a vizet?ha tartályban van olaj akkor hengerfejes,vagy rosszabb,lehet injektor ,gyújtó trafó vagy pumpa gyertya stb.én kocsim is szarvolt régi gyertyákkal.Érdemes lenne megnézni még a pillangó szelepet illetve a vákuum csövet,a termosztát nyit e
Ha nincs hang az üzinél vagy rossz a szivattyú vagy nem kap tápot valahol.2 hibakod olvasás kuplung fék benyomva tartani majd gyújtás. és olvasni menyit villog minden tizedik villogás az 0 át jelent pl:0123,majd villog tovább minden egyes villogásnál lesz szünet és újra számolsz 4 számjegyből áll ha megvannak a számok szólj van kódkönyvem írd le mi a sorszám
Segítséget szeretnék kérni; 2004-es z14xe motorral szerelt OPEL ASTRA G CARAVAN teszi próbára idegeim. Az autóban 26.000. azaz huszonhatezer kilométer van, folyamatos indítási nehézséggel és néha szerviz lámpa, majd motor korlátozással küzdünk.
Az indítási nehézség azzal jár, hogy hosszan kell indítózni hidegen, melegen egyaránt, külső hőmérséklettől független. Az indítás mindig egyforma időbe telik, ha egyszerre húzzuk be akkor is annyi, ha kétszer, háromszor, akkor is. Mintha nem jutna előbb üzemanyag a rendszerbe. Furi, de pl. üa szivattyú hangját nem hallom gyújtás ráadása után. Indítás után más jelenség (füst, egyenetlen alapjárat, stb. nincs).
A szerviz lámpa olyan, hogy akkor jelenik meg, ha már bőven meleg a motor (98°C) és nagyobb a terhelés, igénybevétel (negyed gáznál több). Onnantól 4000 fölé nem pörgethető. Hideg üzemben minden szép és jó, bár kicsit lomhának érzem (DAEWOO KALOS 1,2-es szintjén van), de nincs összehasonlítási alapom azonos autóval.
Check Engine nem világít, hibakód sem aktuálisat, sem tároltat nem mutat az olvasó.
Szerviz története a korából kifolyólag rendezett, nyilván nem futásteljesítmény aranyos...
Az 1,4xep meg kombibais jó.1,2est azt egyikbesem ajánlóm szereti a hengerfejes dolgokat.az xep ketszivos jobb ,min elödei.nyugot szivel vegyél lèpcsöset.igaz nem egy erömü,de ez engem hidegen hagy..olcso alkatrèsz még ujban is.Isminek egy insignia van a sege alat de csőrög zôrôg mert muanagy .Èn lepukantan vettem 500ért és ojan 600-700költötem rá de meg èrte.8-10km olaj csere es no gond ,ha esetleg olaj szivárog itt ott olajteknö szelep fedèl simán otthon megcsinálod,szerintem a leg egyszerűbb motor az astra vannak hibái de vèglegesen is orvosolhato,irnèk mèg de telorrol irok es nincs itt a szemcim,igy a hejes irasert is elnezes kerek
Nagyon klassz a gép - hasonlót nézegetek én is ...
Egy kérdés ezzel kapcsolatban: sedan változatban az 1.4-es (90 LE) elég erős ? Gondolom kombi változatban az 1.4-es kicsit gyenge lehet a maga 90 LE erejével ....
Nekem egy 1.6-os 105 LE-ös F-es kombim volt és nem tudom összehasonlítani az 1.4-essel mert még nem volt alattam olyan ...
Végül sikerült megcsinalni, mindent megint be fújtam, most a légzsák vezérlő csatlakozojat is, lett ellenállás, opcommal simán tudtam törölni a kódokat, és már nem világít a hibajelzo 😁
Ezeket a hibakodokat adta ki 32, 34, 78, 88 mindnel low resistance, open circuitot ír, be fujogattam kontakt sparyel vezető légzsák anyós légzsák, és alul az ülés alatt lévő csatlakozókat is, nem hagyja törölni, egyébként fenn áll, tehát presentet ír hozzá, opcommal ki kell tudni törölni a kódot nem?
nekem ere egy ötletem lenne húzd le a légzsákkábeleket fele párszor illetve az anyós ülésnél a kapcsolót forgasd át párszor lehet kontakt hiba,de ölette áramtalanics
nekem ugyan ilyen motor kodu gépem van két szivos jobb mint az utóbb vasak ,.én motor tipus hibát nem igazán tapasztalok,8-10 ezrenként olaj csere és nem eszi az olajam,a másik nem egy ízben tapasztalom a gépemnél hogy egy tank kb 700,és 750 között van
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy G astraban világit a légzsák hiba visszajelzo kislampa, rá dugtam az opcomot, vezető illetve anyosulesnel az ellenállás 0, ilyenkor mi a teendő, így nem tudom törölni a hibakodot meg fennall a probléma
B Corsánál hogyan lehet leszedni a hátsó ablakmosó fúvókát? Lecsúszhatott, vagy kiszakadhatott a gumicső, mert a hátsó ajtó belsejébe engedi az ablakmosó folyadékot :-( Gondolom a fúvókát kell hozzá leszedni, de így elképzelés nélkül nem merem feszegetni, pláne, hogy egy 27 éves, megfáradt műanyag darabról van szó.
Ha valakinek F Astrás tapasztalata van, azt is megköszönném, mert gondolom hasonló a két megoldás.
Sziasztok. Megszűnt működni a központi zárunk. 2002.es C Corsa. Indexeket villogtatja, de nem nyitja, zárja az ajtókat. Kettő biztosítékot találtam a könyvében: "közp. vezérlőegység" és "központi vezérlőegység" lehet, hogy nem is a zárra vonatkoznak, de kimenve nincsenek az biztos. Van valahol külön biztosítéka esetleg? Vagy hol keressem a hibát? A kézikönyveben említett újra tanítás nem sikerült. Köszönöm
Sziasztok! Lenne egy kis problémám, hátha tud valaki segíteni. Opel astra G caravan jobb oldalsó-hátsó ablaka betört és azt kellene kicserélnem. Megvan az új üveg de a régi kiszedésénél elakadtam Nem akarom nagyon feszegetni a kárpitot. Szedett szét már valaki ilyet? Van valami "trükkje" ?
Lenne egy autó ismeretségi körben amit lehet meg kellene venni, mert ahogy megy az autók ára felfele, nem valószínű, hogy fogok találni később jobb választást.
2007.es astra 80.000.km.rel. igaz másfél millió.
Motorkód: Z14XEP19
Ez a motor vajon mennyire bevállt? Esetleg van tipushibája?
Z14XE kódú corsa van a családban abban lassan 300.000.km. meg vagyunk vele elégedve.
Olyan kérdésem lenne hogy a két klíma hűtő között mi a különbség, azt látom hogy az egyiken a nyomaskapcsolonal van egy kis tartalyszeru cucc a másiknál nincs, azon kívül kompatibilis lehet?
Az enyembe az a kistartyalos hűtő volt, ugyanolyan vegyek vagy jó a másik fele is?
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, a nagy Opel szakikhoz hogy ha jól tudom akkor a x16xel az egy folytott motor, elvileg létezik x16xe is, miben különbözik, a xelben mi az a folytas, esetleg ki lehet azt valahogy szedni? 🙂
Ez kimaradt: ha lefullad a motor, nincs az a tipikus dízel dolog, h ogy olyan érzés mikor nekimennél vele egy falnak, vagy ki akar ugrani a motor a helyéről, hanem csak finoman lefullad.Más jelenséget nem tapasztalok.
Sziasztok! Segítségre, tanácsra lenne szükségem. 2007-es 1.3 cdti D corsám van, ami 0 km-től van nálam, évente szervizelve (márkaszervizben, és úgy, hogy ott vagyok vele mikor csinálják, szűrőcsere, dobozos olaj, stb.)
2019-ben hibakód kivillant, kiolvassák,áll izzítógyertya, kicserélik (márkaszervizben), ez volt kb 60.000 km-nél. Téli időszak 1-2 napi használat után, hidegen sietni kellett, ment mint az ördög stb, utána pár km múlva terhelés nélküli gurulás, gázadás nélkül üresben kb, nagy durranás, mintha durrdefekt lett volna, megálltam semmi nyom sehol.
Utána érezhetően nem húzott már úgy, mint korábban. Vissza márkaszervizbe ahol azt mondták turbó..., volt benne 60e km, de azt mondták tuti az,üresben megtaposták hátha történik valami, túráztatták, dadogott egyet a motor, de azon kívül semmi.
Elvittem másik szerelőhöz is, az sem talált semmit, nézegeti a turbót, de szerinte az csak minimálisan "lötyög" nem gáz,mivel mellette sípolt rendesen.
Probléma nem lett megoldva, vegyük le a turbót küldjük el.Márkaszervizbe covid után visszavittem,gyári felújított turbót kapott, de első méter után éreztem, ez nem olyan mint korábban. Megy, de a nagy "ülésprés" és megugrás elmarad. Vissza márkaszervizbe, megnézték, bemérték a turbót, nem találnak semmit. Járjak vele, ez volt a mondás, változás semmi, EGR csere, semmi, katalizátor tisztítás, patyolat tiszta volt dízelekhez képest, kipufogón átlátni, hátsó dobról a külső burkolat rohadt, így kicseréltettem.
Hibakódot nem ír ki, de továbbra sem ugrik meg, úgy mint régen, de napi használatban van a turbó csere óta. Turbó nyomás van, OMW vagy csak Shell kútnál tankolok csak, munkába járós autó, napi 16-16 km 80-100 as tempóval. 100 km/h-nál hangosodik és ennél a sebességnél 2100-as a fordulatszám.(taposni kell, hogy haladjon.)(85 000 van most benne.)
Emelkedőn ha megyek vele, hallani gázadáskor némi levegő áramlós hangot, de áll. a csöveknek semmi baja, kifújás nyom sehol, ahogy felengedem a gáz levegő áramlós hang sincs.
Korábbi átlagfogyasztás 4,5 l volt, ez most 4,8-5 l körül van.
Ha esetleg van valakinek ötlete, vagy tanácsa mi lehet a baja szívesen fogadnám.
Sziasztok .Egy kis segitség kellene.Egy E corsa 2017-es lenne szó.Belehet állítani azt hogy amikor elindulunk akkor bekapcsoljon a központi zár.Otthoni beállitásra gondoltam, vagy csak szervizben lehet.
Vettem új klíma nyomáskapcsolót, most ezzel nem kapcsolgatja össze vissza be a ventillatort, viszont a kis motor hűtés jelző piktogramm meg mindig világít, mivel tudnám el tüntetni, klíma hűtő ventillator nem raktam vissza, lehet ez a baj?
Nincs ebben semmi érdekes, kb. 3percig kell elem nélkül maradnia mire felejt. De a távirányítónak semmi köze az indíthatósághoz. Az immo egy teljesen más rendszer, nincs szüksége az elemre.
Segítséget szeretnék kérni, adott egy G astra x16xel motorkoddal, klímás autó, sajnos volt egy kissebb balesetem, a klíma hutom teljesen kuka, azt le kellett vennem, illetve a ventilátor is, a nyomaskapcsolo is kapott sajnos, az most a problémám vele hogy egyfolytában megy a hűtő ventillatorom, van rá valami megoldás hogy ne menjen egyfolytában, biztosítékot kivenni vagy hasonló, vagy csak opcommal lehetne kikapcsolni a klímát hogy még nincs hozzá meg, de ne jelezze hibának?
Sziasztok! Köszönöm, hogy csatlakozhattam a fórumhoz. Nemrég vettem egy opel astra g.-t 1999-es évjárat 1.6 benzines. Az akumlátor saru levétele után. A check Engine gyujtás ráadás után pár másodpercel el kezd villogni és nem tudom beindítani. Ha viszont egyből indítok akkor beindul, felmegy a fordulat 2000-re majd leáll. Ilyen jellegű probléma volt e már valakinek?
Lehet hogy nem igy hívják de képem van rola. Nem tölti fel a rendszer. Az egyik vegere megy rá a benzin cső a másik végén van rögzítve. Vauxhall motor 8 szelepes
Üdv a fórumban. Opel astra F 1.4 benzines autónál indítás után pár másodpercig 2500 az alapjárat, utana visszaáll. Ugyanez motorfék után is ha kinyomom a kuplungot. Alapjárati motor és az üzemanyag nyomás erzekelő cserélve lett. Várom a hozzáértő valaszokat köszönöm.
Szerintem egy márkaszerviz nem kötelezhet arra, hogy megjelenj a szervizben az autóddal. Ők nem hatóság. Ha az autód így is teljesíti a megszabott környezetvédelmi normát, mehetnek a sóhivatalba. Maximum akkor kötelezhetnek a beavatkozásra, ha egy hatósági ellenőrzésnél kiderül, hogy az autód nem felel meg a normának. A másik, hogy ha nem tértivevényesen kaptad a levelet, semmi bizonyíték nincs rá, hogy a levelet kézhez kaptad.
Kicsit ütődöttnek gondolod az autógyártókat. Ez nagyon nem így működik. Hiába veszel másik motorvezérlőt, azzal nem fog működni az autó. Márkaszerviz kell a cseréhez..... Ergo ugyanott vagy mint most. Majd megint márkaszerviz a visszacseréléshez. A márkaszerviz sem lát bele, csak on-line kapcsolódik a gyári szerverhez, ahonnan automatikusan frissítik megint a szoftvert.
Sziasztok! A következő hibajelenség megoldásában keresek segítséget:
Opel astra g 1.6
Hibák: p0351,p0353,p0353,p0354
Inditáskor néha megjelenő nagyon gyenge szikra. Diaggal meghajtva tökéletes szikra mind a négy trafón. Főtengely jeladó cserélve. Mi adja az ecunak vezérléshez az impulzust? Van esetleg más jeladó aminek köze lehet ehhez? Vagy nagy a valószínűsége annak,hogy tipushiba, s ecu felújítás a megoldás? Megköszönném a segítő tanácsokat.
Meg tudja valaki mondani, hogy astra G -ben az utastérben a kábelköteg merrefelé van átvezetve a jobb oldali ajtó csatlakozójába?
Bal oldalon a küszöb borítás alatt megy hátra, jobb oldalon pedig ott jön előre, de hol lehet megtalálni az átvezető részt?
Ez a csatlakozó van a bal oldalon a küszöb végénél lévő L burkolat alatt. Alul mennek hátrafelé a kötegben a kábelek.
A visszapillantó fűtést szeretném megcsinálni jobb oldalra is. A bal oldali ajtóhoz a zöld csatlakozó fix részébe kellett egy papás érintkezőt rakni, és felkábelezni az ajtó csatlakozóig, és oda is kellett egy mamás érintkezőt rakni. Beraktama biztosítékot, meg egy relét.
Az ajtóban a tükör csatlakozóig bent vannak a kábelek. Tükörlapot cseréltem, csináltam saruzott kábelt és a bal oldal már működik.
Viszont a jobb oldalt nem tudom, hogy hol kellene levenni, és merre van a kábelek nyomvonala?
Létezik az, hogy egy pin-re van kötve mindkét oldal vezetéke a zöld csatlakozóban?
Gyújtáskapcsolót szeretném kicserélni - ehhez a zárbetétet ki kell szedni ....
Most jön a probléma : semmilyen lyuk nem található felül ahol a betétet "tartó" reteszt egy vékony csavarhúzóval oldani lehetne ...
Kérdés ezek után : hogy lehet eltávolítani a zárbetétet ? A fenn levő videókon G-s ill Zafira modelleknél látható a csere - de ott mindenhol tisztán kivehető a kis lyuk amelyen keresztül oldani lehet a reteszt ...
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni.Az autó egy 2014-es,automata váltós Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI.Hibakód nélkül a következő jelenség lép fel: főleg intenzív gyorsításkor vagy emelkedőn az autó megtorpan,nem gyorsul tovább hanem az automata váltó visszavált.Ilyenkor újra felgyorsul majd megint elfogy a kraft.Ami eddig cserélve lett: üzemanyag szűrő és légtömeg mérő.Az üzemanyagban van injektor tisztító adalék mindig.Nem az enyém az autó,csak segítek egy ismerősömnek.
Izé, most látom NZ és nem XE, akkor meg marhaságot írtam, :// az X14NZ-s motor ugyanúgy központis és osztófejes mint a C14NZ. Környezetvédelmi különbség van közöttük.
Nekem b corsában ( 95-ös ) van c14nz, nem gondolnám lomhának. De a helyén kell kezelni. Lehet vele elsőként indulni a lámpánál, de sok értelme nincs a városban. Valamiért időnként bepárásodik az elosztó fedél és ugrál mindenhova a szikra, kb havonta kitöröl és ok . De mivel ismert a kocsi előélete 147000km-el vettem 3 éve, minimális ráköltés volt. ( szélvédő berepedt 30e, katalizátor letört 32e ), pár kerékcsapágy, üzemanyag szivattyú ( na ezt kellett volna kicserélni mielőtt megállt ). A meleg levegő csövet le kellett húzni a kipuf.csonkról mert nem szabályzott és kb 1/2-L többet fogyasztott és gyengébben mozgott.
Sziasztok. Új vagyok itt, biztos volt téma de nem igazán találom, illetve a Google sem nagyon segít. Munkás autónak vásárolnék egy Astra F 1.4 Start autót. A C14NZ motorról nagy futás teljesítményeket olvastam, megbízhatóak stb jókat láttam. Ebben az autóban X14NZ02NX motorkódú motor van, nem tudok róla semmit. Nekem a megbízhatóság és a futásteljesítmény elsődleges a fogyasztás mellet. Elterjedt motor, megbízható, olcsók az alkatrészei? Nem számít, ha gyenge, és lomha. Gondolom itt sokan ismeritek, mi a véleményetek róla. Megköszönök minden okosítást a motorral. és az autóval kapcsolatban. Főként mire figyeljek vásárláskor, esetleges típushibák voltak? Köszönöm ha segítesz a válaszoddal!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egy G Astrában az EGR csatlakozójának vagy vezetékének mi a neve és hogy lehet-e ellenállást mérni rajta?
Kb 3 hete volt egy egér cserém. Azóta hibátlanul, check nélkül ment. Ma egy autómosást követő 3. indulásnál az alapjárat ugrált majd annyira leesett, hogy leállt a motor. Pöccre röff majd ugyanez plusz check. Gyanús, hogy nem-e a vezeték húz vagy hasonló.
Esetleg alapjárati motorra gondolnék.
Sikerült hazajutnom vele, de menet közben hol világított hol nem a check idegbaj jelző. Amikor éppen nem világított akkor rángatott kellően. Szvsz ha az egér lenne rossz akkor az folyamatosan rossz lenne...
Az indítási fordulat 280 és 420 között volt, az előbb néztem meg, a nyomás 380-400 között van, ez szinte rögtön meg van ahogy elkezd indítózni. Kézi 6 sebességes a váltó.
Nézni kellene mennyi idő alatt épül fel az induláshoz szükséges railnyomás (~200bar) Ha ez több mint 1.5sec, akkor nem indul. A lehúzott csatlakozó az ECU számára hideg motort jelent, olyankor nincs időkorlát, ahogy indítási fordulatszám korlátozás sem. Mennyi az indítási fordulat amikor nem indul? Kézi, vagy automata váltós?
Adott egy 2010-es 1.7cdti 110le Meriva B autó. A probléma az, hogy melegen ne indul be. Volt több szerelőnél, opel szervizbe is.
Az eddigi szerelők javaslatára az autóba ki lettek cserélve a következők.
-főtengely jeladó
-vezérműtengely jeladó
-üzemanyagszűrő
-hűtővízhőmérséklet jeladó
-4 db porlasztó felújítva
- önindító
Ezeken kívül természetesen nincs hibakód, minden szerelő megnézett minden adatot-élőadatot és mindent rendben talált.
Miután felmelegszik 40-50 fokra már nem akar beindulni csak teker, de ha lehúzom a hűtővízhőmérséklet jeladó csatlakozóját rögtön beindul akármilyen meleg.
Esetleg van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Mint írtam, adagoló elektronika hiba volt, a motorkód alapján. A szerelő megjavíttatta egy ezzel foglalkozó cimborájával (szeged környékén). Konkrét összeget nem tudok írni, mert egy kinyomócsapágy csere is volt az árban. 100 ezer Ft-ot fizettem az egész szerelésért.
Van egy 97-es 2.0 dízel B Vectrám. A motortérben kábelköteget kellene cserélni, mert eléggé kezd elfáradni. G astra ugyanilyen motorú (x20DTL) kábelkötege mennyire lehet vele kompatibilis?
Adott egy 2001-es évjáratú 2,0-ás diesel Zafira. Km állás 300.000 (majdnem)
Beindítás után a kocsi egyszerűen leállt, mint ha elfogyott volna a gázolaj belőle. Semmi dadogás, leállt és kész. Önindító pörgeti, de nem akar beindulni. Önindító, akkumulátor, üzemanyag szint jó (tank nem üres). Üzemanyag az elmúlt 1 évben csak Shell V power.
Szerelő computerrel rácsatlakozott, a következőz írta ki.
P1630-(A) Kritikus rendszer meghibásodás.
Kb egy éve, csinál olyat az autó, hogy teljesen mindegy, hogy garázsba, vagy szabadba állt, télen- vagy nyáron, viszont általában az első indításoknál (tehát nem üzem meleg motornál), akár 3-4 másodpercig is kellett önindítózni, mire beindul. Viszont most a napokban is volt, hogy a szabadban aludt és reggel a 10 fokba a kulcs elfordításával azonnal indult! Mikor tovább kellett önindítóznom, kegyetlen el nem égett gázolaj szag maradt utána.
Mi lehet a probléma?
Szerelő adagolóra tippel, de nem tudni, csak elektronika, vagy kompletten az egész.
A jóég tudja milyen meggondolás alapján, de van olyan ECU amit nem tudja a tempomatot. Ezért kérdeztem, hogy az övé tudja-e, mert ha nem, akkor esélytelen.
A 2005-ös Z14XEP Merivamba is utólag lett tempomat beszerelve. Minden vezeték bent volt. Egy indexkart kellett cserélni és egy kuplungkapcsolót kellett beszerelni. Engedélyezni a fedcomban és a motorvezérőben. Kb 20 perc volt a szerelőmnek. Sajnos nem tudom megadni a szerelő elérhetőségét mert tavaly elhunyt :-(((
Miből gondolod, hogy kikapcsolhatóak? Még nem láttam olyat, hogy az első utasoldalin kívül bármelyik kikapcsolható lenne. A kikapcsolhatónak is kell legyen valamiféle visszajelzője a műszerfalon.
Sziasztok! Tudna abban valaki segíteni abban, hogy egy 2013 as Opel Zafira B autóban, hogy tudom ellenőrizni, hogy a hátsó légzsákok be vannak-e kapcsolva? Miből látom, hogy be kapcsolt állapotban van-e? Köszönöm
Maga a szűrő biztosan nem okoz ilyet, esetleg az elszívást vezérlő mágnesszelep, de ennek is igen kicsi a valószínűsége. Mindenesetre egyszerű ellenőrizni, le kell kötni a csövét a szívósorról, ledugózni. (a szívósoron lévő nyílást) Ha továbbra is rángat, nem az EVAP a hiba oka.
Egy 2004-es G Astrám (1.4 16 szelep 90 le,Z14XE) van és az utóbbi időben kis fordulatról gyorsítva kellemetlenül elkezd rángatni a motor.(2000 alatt igazán rossz)
Cseréltünk már üzemanyag szivattyút,nem segített.
A diagnosztika nem mutat hibát.
Egr szelep nincs benne (a szerelőm szerint gyárilag).
A következő tipp az aktív szénszűrő.
Hol találom és szerintetek segít?
Esetleg,ha valakinek volt hasonló problémája,hogy tudta orvosolni?
Sziaztok csopi társak nekem ojen hibámvan a 1999éj.2B vetrámon hogy nemükodik a sebeség mérőm!!!ha esetleg jeladó hibás akor az holvan ??köszi előreis a választ.
Esetleg tudja valaki, hogy a hátsó ajtónál a gumikéder ami nem fut körbe csak az ablak körül van. Milyen patenttal van rögzítve, vagy mivel pótolható ?
Segitséget szeretnék kérni akitud segitsen van egy 2002,évj 2000DTI Ecotek motoros zafirám a mainapon ez történt vele hogy áltam egyhejbe járt a motor alapjáraton és egyszer csak elkezdet ingadozni az alapjárat kb 3-4 másot percig és ütána leált és azőta nem indul milehet a bajja az autónak?? előreis meg köszönöm aki segit.
Sziasztok! G Astra akkumlátor csere után a rádió kéri a kódot,csak sajnos az a kódkártya elkeveredett.
Tudna valaki segíteni esetleg hogy lehetne kódot generálni hozzá?Tudom vannak ilyen kódfejtő oldalak ahol pénzért le lehet kérni,de máshol olvastam hogy az is lehet lutri nem biztos hogy jó a kód amit küld.Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni! üdv:Ádám
C corsa 1.2, Cseréltem rajta kipufogó leömlő tömítést, tudjátok, ez a 3 csavar fogja a katalizátor és a flexicső között. Feltűnt szereléskor, hogy a flexicső nagyon nem oda akar kijönni, hanem kb 5 centire. Rendesen bírkózni kell vele, hogy rámenjen a csavarokra.
Mintha el lett volna cseszve a flexi cső csere valamikor, csakhogy ezen még tutira nem volt cserélve!
Akkor, hogy lehet, hogy ewnnyire távolra esik a kipufogó leömlő? A motor gumibakok oké. Kipufogó nem volt még hegesztve se.
Sziasztok!Szeretnék tánacsot kèrni.Adott egy 93 mas A-s vectra c16nz2 motorral.Pár hete kidobta a check enginet.Sikerult kivillogtatni es a 42es hibakódot dobta ki.
Ez elvileg erősitő vezérlőjel 1.,4. henger közvetlen gyújtásrendszer nagyfeszültségű hibát jelent.A 4.hengerbe mindig beköpi a gyertyát viszont az mar megvételnél is ilyen volt(kb 3éve) és elötte sose világitott a check engine szòval szerintem nem függ össze.Valaki esetleg járt már így vagy van tippje mit kéne cserélni?A vicc az egészbe családi ismeretségbe van egy autószerviz de sajnos nem nagyon értenek hozzá(mármint ezekhez a régebbi autókhoz).
Y17DTI g astra 3000 fordulat körül kidobja a check enginet és vészüzembe teszi magát erőtlen lesz, P1125 hiba töltőnyomàs. Mi lehet a hiba oka? Segítséget előre is köszönöm!
sziasztok érdeklödni szeretnék opel vectra c 1.8 benzin 2006 generátor ékszij feszitöt mekkora torx kulcsal tudom meglazitani hogy letudjam venni az ékszijat mert nincs ijen nagy torx kulcsom és tudnám a méretet akkor vennék egyet elöre is köszi a segitséget
ngk bkr6ek ilyeneket vettem bele de dagog a gep lehet hpgy hezaghiba ha nem akkor ojat veszek amit leirtal elöre is koszi a valaszt.masik hogy megkora hezag kell hogy legyen köszi elöre is
Sziasztok g astrába keresek megbízható 2 pólusú gyertyát z14 xep 2006 os ferdehátu,sok van mit találok de milyen tupus jó bele mert a kina gagyit nem igazán szeresük. illetve milyen olaj jó a gm helyet
Üdv ! Az első olajcserére készülök és az érdekelne, hogy az olajleeresztő csavarhoz ami torx nyílású, milyen és mekkora tömítőgyűrű való ? Motorkód: Z16XE.
Üdv, nekem 2008-as 1.4-es opel Astra g classic autóm van, erre szerelhető olyan tetőcsomagtartó, ami nem sínre való, vagy mivel nincs rajta, előbb vennem kell tetősínt ès rá, hozzávaló tetőcsomagtartót?
Régóta érdekelne eza dolog pl opelba a tankba van a benzinben abba az üzemanyagszivatyún pl az egyik áramszál forasztása elvállna vagy eltörne és hozáverődne tankba vashoz szikrázna nem robbana fel a kocsi?
Második autónak szemezek egy Corsa E vásárlásával, de meglepődve tapasztalom, hogy nem találok olyan járgányt, amiben hátul is elektromos ablak van. Nem gyártották ezt a típust 4 villanyablakkal vagy ennyire sokba került az extra listán? Számomra nagyon fura, hogy a szuperül felszerelt változatokban (tempomat, auto klíma, ülés-kormány fűtés, tolató csipogó + kamera, stb.) is tekerős a hátsó ablak.
Ill. ha ennyire nincs, akkor utólag márkaszerviz épít be ilyet? Ha igen, kb. milyen ára lehet?
Lenne egy olyan gondom, a C corsával, hogy világít a reflektor visszajelző lámpa. A refi persze nincs fel kapcsolva. Ha a gyújtást leveszem a kulcsot kihúzom akkor is halványan világít. Tud valaki valamit, hogy merre induljak el a hiba felderítése felé?
Ugyanez a volt a gondom nekem is. Most úgy látszik megoldódott. A gyújtótrafóbal lévő rugó "vége" volt beleakadva abba a gumiharangba? ami körülveszi, így nem feküdt fel rendesen a gyertya végére.
Üdv, valami baja lett a kocsimnak(1.4-es Opel Astra G Classic). Menet közben egyszer csak megváltozott a motor hangja, illetve alig döcögött az autó, meg elkezdett eléggé füstölni a kipuffogó, illetve világítani a motor hiba jelző. Szerintetek komoly baja lehet? Amúgy Kellemes Ünnepeket!!
Egy F-es Opel Astrában eltört az alábbi csövecske egyik csatlakozója. Ez a csövecske az porlasztótól megy valahova. Tudja valaki, hogy milyen néven keressem a boltban (és melyikben érdemes)?
Ha ugyanekkor a többi sebességbe sem lehet betenni, akkor kuplunghiba. Ha csak egyesbe nem megy be, akkor kapcsolószerkezet, vagy váltóhiba. Ennél többet így on-line szerintem nem lehet mondani.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Opel Astra G 1.4-es Twinport kocsink. 12 éves és alig futott 70 ezer kilométert.
A váltóval tapasztalunk problémát. Gyakran előfordul, hogy 1-esbe nem lehet berakni. Kb fél úton megakad és nem megy tovább. Majd visszaenged, újra kuplungolás és után már megy. Ha 1-esbe hagyjuk a kocsit mondjuk 2-3 napra, majd elindulunk, akkor az első 5-6 váltás mindig így akadozik.
Már három szerelőnél(magán és márkaszervíz) volt a kocsi. Állítottak a váltón, kulisszát megnézték azt mondták rendbe van. Váltóolaj csere is volt. Kuplungot megnézték azt mondták, hogy rendbe van.
Ha esetleg tudtok segíteni, hogy mi lehet a probléma megoldás azt nagyon megköszönném! Vagy ha Budapest környékén tudok megbízható szerelőt ajánlani, akkor azt is örömmel fogadom!
Az autó egy Opel Corsa E, 2016-os, 1.4-es, benzines, manuális váltóval, 86e km-rel.
Ezeket tapasztaltam:
- amikor engedem fel a kuplungot "terheléstől" függően rángat (kuplung pedálon nem érzem, csörgést nem hallok, bár lehet nem ide tartozik, de a kuplung nem csúszik)
- ma is hideg volt és kb. 50 méteres gurulást követően, mikor kinyomtam a kuplungot, elkezdett dadogni, leesett a fordulatszám, de nem állt le. Ilyet már másodjára csinált.
- 2-es, 3-as, 4-es, 5-ösbe nem csinálja ezt
Most volt gyertyacsere 3-4 hete, olaj- és levegőszűrő az összel volt cserélve, egy éve csak E5-ös 100-as benzint-t használok.
Nagyrészt városban van használva, de meg is szoktam hajtani havonta egyszer-kétszer...
Feltételezem arra az ütemes "kattogó" hangra gondolsz. Én úgy gondolom, hogy az az injektor hanga lehet. Az enyém is így "szól", (X16SZR) és főleg akkor "hangos", ha közel hajolok, lecsukott géptetővel nem hallatszik :-)
Egy 1.6-os benzines, G Astra, Z16XE motorkódú autóról lenne szó. Az olaj amit használok Mobil 5W40. A csatolt videóban hallható hasonló hangot produkál, mindegy hogy hideg, vagy meleg a motor. Van ötletetek mi lehet ?
Egy hibát és annak megoldását szeretném megosztani, hátha valakinek még a hasznára válik:
Az alany egy benzin-gázüzemű Opel Astra G. Motorkódja: Z14XEP , 251 ezer km-rel. Ebből 146 ezer gázüzemben.
A szimptómák: az autó valamikor tavasszal elkezdte dobálni a P1405-ös hibakódot, amely az EGR szelep meghibásodására utalt. A nyár folyamán nem volt hibakód, ezért egyre csak halasztottam a szerelőhöz menetelt. Beköszöntött a szeptember és újból megjelent a P1405, azzal a plusszal, hogy elkezdett rángatni is az autó. Folyamatos gáztartás mellett 2000-2700-as fordulatszám között eltérő intenzitással mindig jelen volt a rángatás, a hibalámpa pedig hol kigyulladt, hol elaludt.
Közben szétnéztem a neten is, hogy milyen lehetőségek vannak a hiba elhárítására, anyagilag mire kell készülnöm. Több helyen is olvastam, hogy a Z14XEP-s motorokra szerelt EGR szelepek elektronikája szokott általában a gyenge pont lenni. Ezt tippként mondtam is a szerelőnek.
Miután szakműhelybe került az autó, a szelep át is esett egy alapos tisztításon, bemérésen. Visszaszerelés után pár napig hibátlanul működött. Aztán újból megjelent a P1405 és vele együtt a rángatás. Nem forszíroztam tovább a javítást, hanem a szelep cseréjét kértem. Egy Pierburg szelep lett beépítve (GM 555 56720 KAT 585 1057)
Ezzel az autó most már tökéletesen működik. Nincs hibakód, nincs rángatás.
A fentiekhez még hozzátartozik, hogy 2-3 év óta folyamatosan amikor az autó teljesen hideg állapotban volt az indítások után benzinszag terjengett, ill. gyakorta az autó első indítózásra nem is indult be. Továbbá az autó olyan nyúlosan gyorsult. Nem igazán volt dinamikus.
A szelepcserével az előbbiek is megszűntek és az autó érzetre olyan, mint amikor hozzám került nyolc éve.
Sziasztok! Egy kB. 2003 as Astrám van jelenleg. 2 éve vettem ár
Egy barátomtól, hozzá is használtan került. Elég ramaty állapotú, egy ideje nem is biztonságos, mert csúszkál, pedig új váltót is kapott. Mitől csúszkálhat? Köszi.
Nem, már megvan az utódja. Csak ki szeretném venni belőle azt a 0-300 ezer forintot, ami még benne van, jól jön az új kocsival kapcsolatos járulékos költségekre.
Én is hajlandók a kereskedős megoldásra mint részemről legegyszerűbb. De azt mondta egy barátom, hogy ott 100-zal kevesebbet kínálnak, mint a kalkulált érték.
Nem tudom akarsz e helyette másik használt fiatalabbat? Nekem volt egy 27 éves Trabantom, Kereskedőnél, lecseréltem egy 9 éves Opelra. Beszámolta 170 be. Piacon meg 50 ért kérték.
Kedves kollégák! Szeretnék tanácsot kérni egy Opel Astra eladása tárgyában. 1993-as gyártású, hozzám 2000-ben került, azelőtt és azóta is kíméletesen tartott kocsi. Motorja pár éve felújítva, hátsó felfüggesztés kicserélve, alváz javítgatva. Amúgy korának megfelelő, megkímélt állapotú. Forgalmi még egy évig. Szóval abban kérnék segítséget, hogy: - el lehet-e ezt még adni? - vajon mennyiért? - milyen csatornán érdemes vele próbálkozni? nem szeretnék energiát ölni bele, sokat utánaszaladgálni, és attól is megkímélném magam, hogy rosszarcú maffiózokkal kelljen találkoznom... Szóval, mi lehetne a biztonságos és eredményes kereskedelmi taktika, mit javasoltok?
Meghirdetni neten? Autókereskedésre bízni? Szerelőnek eladni? Bontónak? Mire lehet inkább sansz?
Az új Opel Corsa-m Infotaiment rendszere telefon tükrözéssel biztosít lehetőséget navigációra (Android Auto). Kérdésem :van-e lehetőség arra,hogy program telepítéssel ( valamilyen esetleg hardveres kiegészítővel)alkalmassá tenni GPS alapu navigációra???
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy lezárt a kormányzáram és a kulcsot sem tudom elfordítani a mű anyagot letudtam bontani a kormány körül van valakinek ötlete hogyan tudnám szétszedni így h rajta van a kormány zár opel astra h ról van szó.
Van egy 2007 es Opel vectra 2.8 v6 turbo autót. Kérdésem a következő, indításnál hidegen az alapjárat felszökik 2200 környéki fordulatra majd visszál kis idő múlva. Ez normális? Illetve néha indításnál olyan mintha egy henger nem járna megfelelően.
Kivételesen tudom miről beszélsz. 22 éve foglalkozom manométerek, manovákuummérők, vákuummérők, abszolút nyomásmérők és digitális nyomásmérők javításával, beszerzésével, kalibrálásával.
Tehát, ha -0,4 bart mérek (-400 mbar) akkor az az érték, még megfelelő a turbó működtetéséhez.
Vákuummérő van. Mennyit kellene mérni, ami még jónak mondható, bár gondolom a szerelőnek ezt tudnia kellene. Az alkatrésznek mi a neve, amit cserélni kell, ha nincs elegendő vákuum, mert a szerelő nekem közel 100e Ft-os összegről beszél.
Városba hosszabb fékezések után, amikor a kocsi alapjáratig lett lefékezve illetve lámpáknál megálltunk, kigyulladt a szervizlámpa és ezzel egyidejűleg a turbó sem működött. Induláskor 1-es után, majd 2-es be való gyorsításkor olyan 2500-as fordulat felett (közbe a szervizlámpa világít) egyszer csak a kocsi meglódul (szervizlámpa miután elaludt) és megy rendesen. Ha magasabb fordulaton mentem folyamatosan és nem fékeztem hosszabban akkor a hiba nem jelentkezett. Idáig.
Pillanatnyilag a turbó abszolút nem működik és a kocsi is csak vánszorog. 4.-be kb 45-50 másodperc, mire eléri a 2500-as fordulatot. 5.-be nem tudtam 2000 felé tornázni.
Nem rég volt olajcserén a kocsi, de a hiba előtte is jelentkezett már. Üzemanyagot a kagylós kútnál tankolok V-povert.
A szerelő nem tudott konkrét hibát, ha nem muszáj nem örülnék neki, ha rajtam kísérletezne. Valami vákuum kompresszort emlegetett, ami a turbóhoz és a fék rásegítéshez termeli a levegőt. Ezért mondta, hogy hosszabb fékezésekkor elfogy a levegő és a turbóhoz már nem marad.
Pici segítség kellene. A nejem OPEL G ASTRA 1999 autója automata váltós. Nemrég probléma volt a gyújtáskapcsolóval, azt orvosolták, de a szervizben elmondták, hogy valahol a váltókulissza tetején van egy relé, ami összefüggésben áll a gyújtáskapcsolóval és azt sürgősen ki kellene cserélni, de már nem rendelhető, mivel öreg az autó. Megnéztem 9 bontót, de sehol nincs. Tudna-e valaki beszerzési forrást, vagy legalább a cikkszámát megadni, mert azzal már esetleg tudnék keresni az ebay-en.
Másik kérés ugyanehez az autóhoz kellene egy vonószem, mert az nem volt benne, mikor megvettük. A bontókban elmondták, hogy a G ASTRÁKNAK mind egyforma a vonószeme.
Egyszerre csak egyet, de valójában ehhez már kevés az ifó. Nem tudni milyen gyártmányú és működés módú a klíma, meg az autó évjáratát és motorkódját sem.
Ha ezek megvannak, akkor szerez be hozzá kapcsolási rajzot, azon lekövethető a működése.
Ismerősömnek van egy 1.8-as G Astrája, ami ki szokott dobálni check enginet, most kiolvastattam a hibakódot: P1482. Ahogy olvastam, ez a hűtőventi 2-es áramkörének reléje vagy "powerstage high temperature" ami nem tudom mit jelöl.
Most kivettem a reléket (akksi fölötti dobozban van 3, két lilal Bosch meg egy kisebb fekete GM) megnéztem, a foglalat érintkezőin meg vannak a 12V-ok. Kiszedtem a két lilát, azokat multiméterrel megnéztem, 85-86 lábakat mérve ~68 Ohm ellenállás, másik két lábon szakadást mértem mindkét lila relén, a feketét nem néztem még. Gondolom ezek a rendes értékek. Ha igen, mit tudnék még megnézni, mi lehet a gond?
Köszi a válaszod!A legrosszabb forgató könyvre voltam kíváncsi.Egyébként már szerelőnél van a kicsike.De már a szelepfedél levétele nélkül is megállapította,hogy minimum 5-6 szelep valószínűleg elhajlott.Bár nem tudom hogyan.Abszolút nem értek hozzá...A kompresszió 8 volt.Biztosan abból.Azért mégegyszer köszi
Nekem a Z14XEP motoros Merivámnál mindkét ismerős szerelőm lebeszélt az SKF-ről. Akinél csináltattam az a 5-6 féléből a Dayko-t ajánlotta ár/érték alapján, így az került bele.
Üdv! Szeretném a segítségeteket kérni! Opel Astra g 1.2 vezérlést szeretnék cseréltetni rajta, két szettet néztem ki, melyik lenne a jobb? Az egyik SKF gyártmány a másik Dayco. A Cromaxban az SKF tömítéssel 46000 Ft a Dayco tömítés nélkül 48000. Az autó 170000 km futott 2003-as, úgyhogy nem akarok drága eredeti opel cuccokat belerakni.
Én újonnan vettem 2005-ben egy Meriva Fantasy 1,4-est, Z14XEP motorral. Imádjuk! 11 év után megkapta a lányom, mert vettem egy új 1,4-es B Merivát. Ma is nagy megelégedéssel használja. Az igaz, hogy minden karbantartás időben és minőségi anyagokkal történik. (Pl. olajcsere 10e km vagy 1 év, 0W40 Dexos2 Castrol Edge olaj.) Nem tudom az Enjoyba vagy Cosmoba milyen a felszereltség, de ebben az akkor nekem szükséges dolgok nagyjából megvoltak. Manuális klíma, gyári CD-s rádió (Mp3 jó lett volna), 2 légzsák, könyöktámasz, elöl elektromos ablakok. Fel lett dobva utólag tempomattal, tolatóradarral, majd később egy 7"-os WinCE fejegységgel és tolatókamerával. Szerintem a motor jó, elviszi simán a kasznit. Annyit persze nem szabad tőle várni mint egy 1,6 turbótól, de sosem éreztük hiányát a lóerőnek. Az igaz, hogy nem vagyunk hajtósak. Nem eszi az olajat (187ekm) és igen megbízható. Nagyon jó a fogyasztása. A lányom 5,8-6,9 között jár vele. vezeti a tankolásokat egy kockás füzetbe. :-) A múlt hónapban cseréltettem vezérműláncot és a hozzávalókat, a szívósort is felújíttattam (bár még ráért volna, de egyben megakartam csináltatni mindent). Első féktárcsák és betétek lettek még cserélve, valamint az össze folyadék (fék és hűtő a motorolaj mellett). Fél éve volt egy kormányszög-jeladó cseréje is. Összességében egy nagyon szerethető, jó belsőkialakítású, jól variálható és pakolható, megbízható autó. Mi imádjuk!
Sziasztok. Nem találtam külön merivás topicot, ezért itt tenném fel a kérdésemet.
Ismeretségi körben van egy eladó meriva viszonylag kevés km.rel. Opel meriva 1,4 Fantasy. Mennyyire ritka autó? Mi nincs menne ami pl egy Enjoyba vagy Cosmo.ba van? Nem kevés a 66Kw. 90LE?
csak az érdekesség kedvéért .egy szóval sem emlitettem hogy mi a szakmám mindaddig amig egy kedves bunkó névtelen kioktatást nem kezdett nekem tartani. és ugylátom ezen személynek olvasási gondjai lehetnek ,nekem az irással van. mert egy szóval sem irtam, hogy ez a szakmám. csak , hogy szerelem a kocsimat. na már most a villamosági szerelő akire szükségem lett volna ,meg az autószerelés az kajakra két külön szakma .szerintem minden 10 éves gyerek tudja.azt visztont emlitettem,hogy nem tudok hazamenni.ebből még józan paraszti ész is azt vonja le következtetésnek.hogy akkor nincs garazs ami mondjuk nem is feltétlen szükséges,de a benne tárolt szerszámok már annál inkább.es itt jegyezném meg aki szereli a saját autóját nem biztos hogy szakmája is az.esetleg érdekli,szereti,es hobbiból megtanulta a gyakorlati részet. az meg hogy mások is rá merik bizni a sajátjukat igazolja hogy nem csinálja rosszul. én ide sorolnám magam mert a szakmának még van sok-sok fejezete ami még tanulható számomra.de igazabol nem erdekel ki minek gondol. azonban a megoldás vagy egyaltalán a hiba tüneteiről érdeklődő társaság hiányában inkább elmentem vásárolni és láss csodát amegfelelő müszerrel valoban 2 perc sem kellett hozzá, hogy kimérjem az aksit es a generátort de ezt egy szerelőnek illene tudni mi menyi időbe telik . pláne akkor ha még egy hobbi kontár is tisztába van vele.
talán magába szál az illető es nem itélkezik tudatlanul előre ismeretlenekről, aki esetleg szintén itt kérne tanácsot esetleg megoldást,a hiba elháritására. bár őszintén nem hiszem ,hogy érti mire gondolok.
megállt az autód, leírod hogy nem vagy szerelő, neked más a szakmád. Végül három perc alatt kideríted a hibát és azt is megtudjuk hogy szerelőműhelyben dolgozol és a haverok autóját is javítod a sajátod mellett.
mivel nincsennek szerelők budapest ezen kerületében csak oly kényelmesek akik talán majd 2-3 hét mulva megnézem hozzáállásal gondolkodnak,vagy hozd be a kocsit es majd keresek egy villamosságis valakit.aztán nemtudom menyi idő de majd hivlak ha megvan stb .az autó számomra mindennapi munkaezköz ezert köszönöm nekem ez nem kielégitő es nem is tul korrekt hozzáállás.tehát nem kerülnek csak nem biznám rájuk az autómat. ugyhogy sajna ki kell ábranditsalak tévedtél. és elárulom csak azért kerestem segitséget mert nem mehetek haza. évek óta dolgozm egy szerelőmühelyben tehát a saját autóimat mindig én szerelem .de a másét is nyugodt szivvel rámbizzák a haverok.gyakorolj még a neten.nem igazán megy a helyes következtetések levonása mások irásaibol.
ha neked nem sikerül 3 db csavart ki és becscavarni akkor biztos nem téged kereslek. egyébként a burkolat már le van bontva nem tartott két percig sem, és en bontottam a saját két kicsi kezemmel. aztán elmentem a müszerert és lás csodát szinten két perc alatt megtudtam miert nem indul. de mivel szerelő még azóta sem akar dolgozni.igy ugydöntöttem megcsinálom magam. szia
Az utópia, hogy láthatóan 10perces munkáért 10percet fognak számolni. Vannak egyéb állandó költségek is egy-egy munkára, így minimum 0,5órát, de inkább 1-et fognak számolni mindenhol. Utópia az a 10perces gyújtáskapcsoló csere is, annyi idő alatt még az oszlopburkolatot sem lehet le/fel szerelni.
köszönöm a figyelemfelhivást az arak irant.ezzel én is tisztába vagyok épp azert keresnék oly szerelőt akinek fizethetnék ugymond aranyos árat. a szerniz valahol budán van es konkrétan nem kerdeztem tovább. mivel tisztában vagyok a hibalehetőséggel. és azok közt szerepel akár egy gyujtáskapcsolo csere is ami 3000 ft körüli összeg 10 perc a csere és tuti eltart nekik addig hogy ramondhassak minimum az 1 órát. azztán lehet még sok más is.ami persze dragabb mint pl.a generátor .abba 8000 a diódahid majd egy éve cseréltem ki és az kevésbé fer bele egy orába. aztan önönditó de azt paraszzt logikával kizártam bar tévedhetek.az aksi meg szintén jo tehát az is kizárós.
.tehát minel az én szakmám más ezert szerelőt kell keresnem . szembesültem vele. hogy nem egyszerü dolog mivel senkit sem ismerek budapesten. arra gondoltam itt jó fej társaság komunikál egymással és egy válalkozó is akadhat aki vállal javitásokat.
azert kösz hogy irtál.bocs a nagybetűk és irásjelek hibánya miatt,de utálok irni. szia.
Az, hogy egy autónak mennyi a forgalmi értéke, nem befolyásolja az alkatrészárakat és a javítási költségeket. !!! A szocializmusban volt az divat, hogy típusonként szabták meg a munkadíjakat. Ma már mérlegelni kell, hogy egy gyakorlatilag értéktelen autóra érdemes-e költeni, vagy bontóba kell tolni. Ettől függetlenül kicsit túlzónak tűnik az a 25e-res óradíj, ha nem márkaszervizről van szó.
Ez a hibakód áramköri hibát jelent*, ami lehet maga a jeladó, annak a vezetékei/csatlakozói, és az ECU is.
Hogy melyik a "B" jelű jeladó, az kiszűrhető a csatlakozója lehúzásával, hogy melyikre írja be ugyanezt a hibakódot. Mondjuk a gumigyűrűs magyarázat az tényleg marhaság. Ne feltétlenül romlanak el a dolgok úgy, hogy egyből teljesen rosszak, vagy egy hibás érintkezés/vezeték szakadás is lehet időszakos.
* az egy közkeletűen hibás elképzelés, hogy az az alkatrész a hibás aminek a neve szerepel a hibakód leírásában. !!! Ezek a hibakódok mindig áramkörről szólnak, annak bármelyik eleme lehet a hiba okozója.
Vezérműtengely jeladó problémám lenne (P0365) astra h gtc 1.6 xer, de már totál össze vagyok zavarodva. Mond mindenki mindent. Annyit vettem észre hogy néha elmegy a kocsi ereje kb mintha csak 3 henger menne. Opel márkaszervizben lett diagnosztizálva a hiba ahol így mondták (valószínű a tömítőgyűrű van elrohadva és mozog a szenzor mert ők még sosem hallottak olyanról hogy ez tönkremehet, egyszer ad jelet egyszer nem....), ehhez le kell venni a szelepfedelet stb...stb... közben kiderült hogy semmi köze a szelepfedéllevételhez mert a jobb oldalon(okoskerékkel ellentétes oldalon) kívül elhelyezkedő nem is egy hanem 2 db szenzorról van szó... ennyit a hivatalos opelszervizről, a gyűrű persze hibátlan volt benne, így nincs mozgása amiből adódóan hibás jelet adhatna... azt nem értem viszont hogy, ha valami teljesen tönkremegy(ebből kifolyólag nem ad jelet) akkor egyik pillanatban, hogy lehet erős az autó, másik pillanatban gyenge... a szerelő azzal magyarázta hogy valószínű csak az egyik rossz.... de nem értem ha az egyik rossz hogy lehet egyszer tökéletes az autó egyszer meg gyenge... 2-t nem akarok cserélni blinkre, lehet az sem oldaná meg... volt valakinek ilyennel tapasztalata már?
sziaszok. viki vagyok és van egy corsa b autóm. villamossági szerelőre lenne szükségem .megált bp x.ker.-ben 2 hete nem találok senkit aki megjavitaná.van itt esetleg egy szerelő aki beválalná valami emberi árért. mert a 25000 oradij sajnos sok a pénztárcámnak. a kocsi maga kb er 150000et
Történet.: Nem indult a kocsi, az önindító csok forgott. mikor leállítottam(visszafordítottam a kulcsot) az önindító tovább forgott mikor még a kulcsot is kivettem. úgy állt csak meg hogy szétkötöttem az akist. Gyújtáskapcsolót cseréltem benne, de ugyan úgy forog, nincs gyújtás a kocsiban, bármit csinálok semmi. nem a kapcsoló csere miatt nincs, előtte is elment.
Valakinke van ötlete mi okozza ezt? immobiliser van benne, ez nem lett cserélve, nemtudom ez okozhat e ilyen problémát. a kocsi kap áramot, világítás, központi zár működik kulcsal, csak az nem megy amihez gyújtás kell. Az önindítót szétkötöttem, így az aksit összetudtam rakni. találtam egy csatlakozót ami nemtudom hogy be volt e dugva, vagy véletleünl kijött mikor szétkötöttem az önindítót.
Sziasztok. Z14XE motorkódú 1.4 16V corsához milyen gyújtógyertyát javasolnátok. Eddig NGK volt bent. Rákerestem motorkód alapján. Ehhez három féle NGK.t is hoz. Szinte különbség sincs köztük. Mégis melyiket vegyem? Köszönöm.https://www.autodoc.hu/ngk/1043058
Opel Astra H GTC 1.6 xer 115 lóerős autónál a következőket tapasztalom. Hideg indításnál bika a motor, van teljesítmény, gázadásra megfelelően reagál, azonban ha meleg motorral indítom (pl megyek vele 80 km-t gond nélkül, majd leállítom pár percre vagy fél órára és utána indítom) jelentősen veszít a teljesítményeből, gázadásra alig reagál, nem húz. 80-120-ig eljutni egy örökkevalóság, nagyobb gázadásra egy "bőgősebb hang is becsatlakozik" a fogyasztás viszont a pillanatnyi fogyasztásmérőt nézve teljesen normális, nem növekszik a megszokotthoz képest., illetve semmilyen visszajelző lámpa nem gyullad ki a műszerfalon ami bármilyen hibára engedne következtetni..... Hidegen viszont megy.... Az egyedüli hiba amiről tudok, hogy a motortarto bak repedt, gázadásra néha be is rezonál, de az cserélve lesz, ez azonban tudtommal nincs összefüggében a meleg indításnál az erőtlenseggel. Hol lehet a probléma valójában?
Sziasztok! Biztosan volt már hasonló téma a csoportban,,,,,de nem szeretnék most visszakeresgélni!!
Szóval 2009-s 1.9 CDTI Zafira hidegen csak nehezen,vagyis sok sok tekerés után indul!!Télen vettem akkor gondoltam a hideg miatt,de most hogy jó idő van,ugyan úgy sokáig kell indítózni!!
Gondolom van valakinek ebbéli tapasztalata a csoportban. Jó tanácsot,tapasztalatot,hogy mi a bánata mindent szívesen meghallgatok :))
A segítségeteket kérném! Van egy 2004.-es G Astrám, első tulaja vagyok. Nem jártam sokat vele, 90000 Km van benne. Márciusban volt műszakin. Hazajövetelkor menet közben világítani kezdett a kézifék-visszajelző lámpa, menet közben. Természetesen a kézifék rendesen ki volt engedve. Rá is próbáltam párszor, de semmi reakció, továbbra is világít a lámpa. Aztán menet közben holt elaludt, hol megint felvillant, világított egy ideig, aztán megint elaludt. Általában fékezéskor mindig világítani kezdett, aztán amikor elindultam, akkor vagy elaludt, vagy nem. Kátyúsabb, rosszabb minőségű utakon elaludt a lámpa. Olvastam több helyen, miután hazaértem, hogy ez a hiba nem csak a kézifék-oldott állapotátt visszajelentő kapcsoló hibája lehet, hanem hogy a fékolaj-szint a minimum alá csökkent. Nos megnéztem, nekem a fékolaj szintem a minimum felett van 6-7 mm.-el, ha lecsavarom a tartály sapkáját épp, hogy lehet látni az olajat is benne. Műszaki előtt volt nagy szerviz, a bal hátsó keréknél volt egy fékfolyadék-vezeték csere, mert korrodálásnak indult a régi, és egyúttal a fékfolyadékot is cserélték természetesen. Fékhatás rendben lévő volt ezeddig, az autó befékeződve sincs.
Tudja valaki, hol van benne az a hangszóró ami a visszajelzőhangojat adja? Az index hangon kívül minden egyre halkabb. Már alig szól. Ajtó nyitva, üzemagyagszint, izzóhiba, stb...
Sziasztok!Vettem egy 2006.12-havi Zafirát,és sima cd30 egység van benne.Hogy,vagy mivel lehetne okosítani annyira,hogy lehessen pendrive-ról halgatni zenét?Nem olvastam jókat az FM tansmitter-ről,olyat nem szeretnék.Vagy akár a cd rész kiiktatásával..annak funkciót használva...vagy valami.
A zárhengerre rá van tolva az a fekete müa karika a dobozával együtt. A karika az olvasótekercs, a doboz az immo elektronikája. A kulcsban lévő chip-nek pontosan a karika előtt kell lennie ahhoz, hogy le tudja olvasni az elektronika. Ezért nem indul akkor, ha csak valahol a közelében van. Viszont ha lehúzod a zárhengerről és a kulcsot a beledugod a karikába, akkor felimeri, közben a másik kulccsal meg indítani tudod.
De ez már megoldódott, mivel áttetted a chip-pet.
Akkor most a horgászat egyéni sportolásnak minősül és nem vonatkozik rá a kijárási korlátozás?? Mert akkor én is megyek. :))
Néztem ilyen kulcs átlamellázós videókat. Miután azt hittem ez sokkal komolyabb művelet, gondoltam megcsinálom.
Persze.
Csak, hogy ahhoz bele kellene, hogy menjen az új zárba a régi kulcs. Sajnos ez az út sem járható.
Hétfőn visszaviszem a boltba ahol vettem, megkérem mutassák lécci meg, hogyan lehet átrakni az újba az imot. Ha nekik sem sikerül (feltételezem ők sem tudják) akkor egy olyanra megpróbálom kicseréltetni, amibe bele lehet tenni a régi kulcsot.
Aztán marad a zár átlamellázása.
Köszi a segítséget, azért majd megírom hogyan sikerült megoldani.
Sikerült mégiscsak a kulcsot rendesen beletenni. Miután beletoltam teljesen, megütögettem kicsit, hátha az segít. Segített. Most ugyebár az imobi...... szopat. Mondta a boltba a fószer, hogy olyan kulcsot ad, amibe belefér az imobi... akármi. A gyújtás ráadtával villog a szervízlámpa. Gondolom a kódot kérné a védelmi rendszer. Ki lehet-e ezt valahogy játszani? Természetesen a kulcs szétszedhető, de semmi a régiből nem fér bele.
Roppant nagy örömömre szolgál, hogy a régi kapcsolóbetét a leírtak szerint ugrik a helyére. Az új valami miatt, nem megy teljesen be, pedig 0,1 mm-re egyformák. Ha az újat a helyére teszem, az a kis pöcök, amit egy vékony csavarhúzóval benyomva tudnám csak kiszedni, az érződik, hogy nincs is a helyén rendesen. Kitakarítottam a zár belsejét, hátha a letört kulcsból valami benne maradt. De így sem.
Leszedtem a kapcsolóbetétet. Elméletileg a helyén kellene maradnia, miután a leírt és videókon megnézett módon csinálom. De mégsem.
Az álltalad leírt állásába betolom, de nem marad ott. Nem kattan ami azt jelentené, hogy az a valami reteszelné. Csak a kulcsot elfordítva marad a helyén, de ahogy fordítok a kulcson, azonnal ki is jön.
Frankó, mert a kalcsolóbetét, közbe szétogrott. Összeraktam. Kijött a letört végű zárbetét is, viszont az új nem marad benne. Gondolom, valaminek reteszelnie kellene. A régi és az új betét egyforma. Mi tartja a helyén?
Bocs, hogy nem várom meg a válaszokat, de közbe haladnék.
Szerencsémre gyorsan beszereztem egy zárbetétet, mert volt már máskor is ilyen gond, csak akkor nem én javítottam.
A burkolatot lebontottam.
Az index kapcsoló felőli oldalon a zárbetét végét (amerről a kapcsolóbetét van) leszedtem, és a zárbetét végét letörve találtam meg benne. Kiszedtem a darabját, de a zárat, nem bírom kiszedni a kulcs felől.
Új vagyok ebbe a topicba, és remélem nem is jelentkezek viszont egy jó darabig.
Segítséget szeretnék kérni gyújtáskapcsoló hibával kapcsolatba.
A gép egy 2,0 diesel Zafira 2001-es évjárat.
Reggel kiálltam a kocsival az udvarra, semmi gond. Bepakoltam a horgászfelszerelést, mentem volna pecázni, de sajnos újra a kocsit nem tudtam beindítani (az agyam egyből leb@szta az ékszíjat).
A kulcs elfordul a zárba és ki is jön, de érződik rajta, hogy mechanikusan nem igazán fordít semmit. A visszajelző lámpák világítanak rajta akkor is, miután a kulcsot kivettem a gyújtáskapcsolóból. Természetesen az akkumulátorról azonnal levettem a sarut.
Vásároltam a napokban egy CORSA F 2020 évjáratu gépkocsit.Szeretném a telefontükrözés aktiválni,de nem sikerül. A Telefonom Huawei P9 lite Android 8-as. Melyik alkalmazást kell letölteni hogy működjen ??
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek, mindkét első gumiszőnyeg alatt vizes a kárpit. A hűtővizem úgy néz ki nem folyik. Nem tudom honnan jöhet a víz.
2005-ös Corsa C 1.2 Twinport autómban vezérmű csere után 'virregő' hang kezdett el jönni a motortérből. A probléma orvosolására felújítva lett a generátor, cserélve lett feszítő csapágy és vízpumpa viszont a hang továbbra se szűnt meg. Egyébként az autó tökéletesen működik, viszont a hang nagyon aggaszt.
Sziasztok,valaki tudna egy elérhetőséget lakii nevű szakértőhöz,esetleg ha ő olvassa,próbáltam a megadott tel.számon hívni,de mivel külföldi telszámom van,gondolom ezért nem vette fel..twintoppal kapcsolatosan lenne pár kérdésem..esetleg e-mail,whatsapp,messenger?
Segítséget szeretnék kérni. Van valakinek budapesti- vagy környéki Opel szervizben ajánlott szerelője, aki átnézné alaposan az Opelemet a garancia lejárta előtti szerviz során? Természetesen tisztességes extra díjazásért cserébe. Nagyon köszönöm előre is.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy 1,2 opel Corsa b-m c12nz motor kóddal 94es évjárat. Nagy nehezen sikerült beindítani járt pár percet és egyszer csak leállt úgy mintha megszűnt volna a gyújtás. Nemrég kapott új gyertyákat gyújtásgl trafó ki lett cserélve. Gyújtás elosztóba van egy jeladó, az esetleg rossz lehet? Köszönöm szépen a segítséget.
Az a visszajelzés több mint ezer lehetőséget takar. Tényleg azt várod, hogy valaki megmondja, hogy pont melyik miatt világít? Ebből ugye világosan látható, hogy azt sem lehet megmondani, meddig fog így működni.
Érdeklődnék van-e itt valaki aki iktatott ki 2.2 dti-ből balansz egységet az olajteknőből? Változott-e valami a motor járással? VW 2.0 dízeleknél előszeretettel szokták kiiktatni, ott nincs észrevehető különbség.
Valamint ugyanez a motor mit szól a mechanikus adagolósításhoz, nem is a motor a lényeg, hanem az ABS, műszerfalbetét működik-e ha eltűnik az adagoló a körből? B Frontera volna az alany, abba kellene egy sallangoktól mentes üzembiztos motort varázsolnom.
Két problémám/kérdésem lenne. Az autó egy Opel Corsa E, 2016-os.
1. Az utastérben kattogó hang hallatszik, de csak miután bemelegedett a motor. A hang olyan mintha egy műanyag ventillátorlapátba valami beleérne. (ez kicsit hülyén fog hangzani, de másodpercenként talán 5-ször hallani)
Az intenzitása állandó - nem gyorsul, ha nő a fordulatszám.
Gyorsításnál, motorféknél megszűnik a hang. Ha az utastér fűtését/ventillátorát lekapcsolom, nem szűnik meg. A motor hűtőventillátora ha áll, akkor is hallani.
2. Csatolok róla két fényképet. A két bekarikázott rész felszíne olajos (olajpárás?). Ebből lehet gond?
Sziasztok, egy olyan problémám lenne az én opel astra f c14nz típusú autommal hogy a folytószelep potenciometer feszültség alacsony. Amit cserélve lett benne lambda szonda, alapjarati motor folytószelep potenciometer, gyújtás kábel, rotor gyújtás előszó, vakumcsövek, központi injektor, hőfok jeladó . De még néha elég magas az alapjarat ha inditaskor rögtön indulok vele, ha hagyom járni akkor nem csinálja. A fogyasztás is nagyon sok meg nem akar menni-olyan nyugdíjas autó
Astra f classic 1.6 benzines cserélve lett termosztát csere elott 90 és 70 fok között volt most csere után 90-95 fok között mozog es nem megy 90 alá ez normalis?
Üdv mindenkinek!Szeretnék egy kis segítséget kérni van egy Opel B vectrám 97 gyártmányú 20.diesel!Olyan gondom lenne hogy hideg indításkor halványan világit a töltés lámpám.Már le vettük a generátort és meg csináltattam(Feszültség szabályzo csere volt csapágy cser meg csúszógyűrű is cseréltünk)Azt mondták ennek jónak kell mostmár lenni.Fel raktuk és akkor sem stimmelt valami mert a töltésem 13v volt!Ismét le szedtük mert aszt mondták hogy diodahíd forrasztási probléma van.El vitték "álitolag"meg csinálták.De a probléma még mindig fent áll.Esetleg valaki valamilyen megoldást tudna nekem javasolni?Előre is köszönöm a válaszokat!!
Köszi az infót! A párosítás menetét ismerem mert évente kétszer eljátszom a téli-nyári gumicserénél, csak a jeladó tökéletes működésére voltam kíváncsi. Most lesz 4 éves az autónk, így elvileg bármikor beköszönhet nálam a jeladók cseréje. Én is Kínából tervezem a beszerzést, mert itthon elrugaszkodott áruk van. Még egyszer köszönöm!
Igen. Párosítás is simán ment: tmps menü-> set gomb nyomás kb 8-10s -> biztosan újra akarja tanítani?-igen ezután bal első-jobbelső-jobbhátsó-balhátsó sorrendben pár másodpercig besugárzás EL-50448 -al, amikor érzékeli egy picit dudál az autó, a végén ha minden OK akkor két rövidet :)
Sziasztok! X20DTL B Vectra tankjából szeretném kiszedni az üzemanyagszivattyú alsó részét lehetőleg úgy, hogy nem töröm el. Az alján le van fogatva és eddig elfordítani se nagyon tudtam. Valaki tudja a megoldást? Köszönöm
Rendben van mind a négy, bár a linkhez képest van némi feliratozási különbség ... de ezt a kínaiaktól már megszoktam :) Jah és most már csak 31 USD a négy szelep, szeptemberben még 42 volt :)
Ha igen és a csövet akarod cserélni, az új csak úgy fog felmenni, ha előtte egy pontosan 20mm-es rudat/csövet akármit beleerőszakolsz, hogy kitáguljon a hibásan gyártott cső.
Új Opelomat 20 évvel ezelőttire cserélném.Ezek az újjak nem is hasonlítanak a régi kitűnő stabil és strapa bíró opelekhez.6 éves Opelnek kilukadt a hűtője felforrt a vize,kiment a hengerfejtömítés.És nem úgy van mint régen volt hogy kicseréltük a hengerfejtömítést és ment tovább.Hanem sík köszörülni kell a hengerfejet meg újra csiszolni az összes szelepet mert olyan szar anyagból vannak hogy a legkissebb melegre is elvetemedik.Basszák meg az új opeljüket.A suzukim 24 év után eredeti motorral ment a bontóba és soha semmi baja nem volt csak alul elrohadt a kasznija.Ha tudom hogy ilyen szarok az új Opelek akkor inkább a Suzukimnak csináltattam volna új alját,és azzal még mindig kijöttem 6 literes fogyasztással.
Vezérléscsere intervallum 60.000 km, vagy öt év, amelyik előbb jön. Minimális alapjárat-ingadozás mit jelent? Ha "elmegy" a vezérlés, az alapjárat fog a legkevésbé idegesíteni. Én először kipucolnám az alapjárati motort (fél óra otthon), a szerelő is azzal fogja kezdeni, max ráír a munkalapra még egy vezérléscserét is.
Sziasztok! Van egy nagy gondom, és nem tudom hogy mit tegyek. A mult héten kiolvastattam a kocsi agyát(g astra1.4 90LE), mert sajnos el kell hogy adjam. Azt monda a szerelő hogy ingadozik az alapjárat, nagyon minimálisan, és ez vezérlés probléma. 2018 szeptember végén vezérlés csere megtörtént 129783km.- nél. Előtte indításkor néha 1-2-3másodperig furcsa bekopogó hangot adott. Most megint, de 50.-ből 1-2 alkalommal. Hozzáteszem gyári vezérlést vettem hozzá. Lehetséges hogy ujra vezérlést kell cseréltetnem? A válaszokat előre is köszönöm. Tisztelettel Pete Roland.
Opel Astra H kombi hátsó lökhárítón van egy kis korong... Kérdésem: mi célt szolgál, hogy van rögzítve a lökhárítóhoz és milyen néven tudok keresni a boltban.
Valszeg valaki leszedte csak most vettem észre hogy hiányzik. Köszönettel.
Sziasztok! Adott egy opel corsa c12nz motorral. Sajnos nincs szikra. A hall jelado; ki lett mérve, az biztos hogy jò. A trafo, illetve a mellette levő kis vezérlő elektronika újra lett cseréve. Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba ? Miket lenne érdemes megnézni ?
Sziasztok! Adott egy opel corsa c12nz motorral. Sajnos nincs szikra. A hall jelado; ki lett mérve, az biztos hogy jelado A trafo, illetve a mellette levő kis vezérlő elektronika újra lett cseréve. Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba ? Miket lenne érdemes megnézni ?
Sziasztok! Adott egy opel corsa c12nz motorral. Sajnos nincs szikra. A hall jeladò ki lett mérve, az biztos hogy jò. A trafò, illetve a mellette levő kis vezérlő elektronika újra lett cseréve. Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba ? Miket lenne érdemes megnézni ?
Ha kiveszem a gyújtáskapcsolóból a kulcsot, akkor tovább sípol, és a kulcsot is nehéz elfordítani (nem a kormányzár miatt). A hiba egyik napról a másikra jelentkezett..
A futómű feszes, nem lóg semmi, a féktárcsák , betétek nemrég cserélve, nincs beállva. Valamiért balra fordítás után az egyenesbe balra húz , de nem mindig. Lehet hogy a kormánymű hiba?
Vettem egy 2007 es 1,7 dizel G Astrát. A jelenség időnként balra húz, rá kell tartani. Voltam műszeres futómű átvizsgáláson, tökéletes . Át lettek cserélve a kerekek is, a hiba nem múlt el . Van valakink konkrét javaslata ?
Szia! Igazad van, elnéztem, helyesen - 1995- s kiadás. A ragasztás engedett el, így az újat nem lenne jó a régire ragasztani. Így marad az a variáció, hogy a régit lefejteni, ( lásd, YouTube, Opel Astra C, tükörlap ragasztása ) és az újat FBS-el felragasztani a régi helyére, ha kapni. Ennek még utánanézek, ha az autós boltban nincs, majd keresek a neten, azt hiszem. Akkor az sem lesz baj, ha eltörik a régi, leválasztása közben.
Nem biztos, de ha '85-ös akkor szerintem A Corsa. Ha az évszám az elírás akkor '95-ben már volt B Corsa. Mindegy amúgy, pár ezresért van tükörlap, legegyszerűbb, ha ráragasztod a régire (úm. 409).
Bocsi, teljesen igazatok van mindkettőtöknek, mert nem írtam az autó nacionéját. Ég a pofám, mint Csikósnak, amikor eladta "Nessy"-t egy pici de valós hibával, amit elfelejtett közölni, de utólag orvosolta. Az autófanok tudják kiről van szó. Szóval: Opel Corsa B Eco, 1985 évj. 1.2 szivó benzines, 3 ajtós, mezei, sima belülről manuálisan állítható külső tükrök, ovális, fekete műanyag házzal. Ahogy nézem, a ragasztás elhagyta magát felül, a belső élnél kezdődően és már a mattulás is beindult. Csak a bal oldali, a jobb OKÉ teljesen. Amit írtam a YouTube-n csak egy Astra C tükrön történő tükör lap ragasztása van fent, ha jól emlékszem. Van ugyan, egy pattintós tükör szét és visszaszerelés is, de az fűthető és nem ez a forma. Az rendben, hogy a pattintós változattal nincs annyi babra, de 1.) a szétszerelésnél nem vagyok képben a munkafolyamatot illően, tartok tőle, hogy elrepesztem a műa. házat a tükörlap leszedésnél, pláne, hogy ha pattintós, (az idő is öregíti/gyengíti a műa.-at). 2.) ha így látatlanban veszek egy pattintósat a boltban, az csereszabatos -e? Tudom, szedjem le és vigyem el, na de ott a bibi, hogy közben napi használatban van, a lányom azzal jár dolgozni. Vagy is, először meg kell vennem, azután amint hazaér , van csak lehetőségem a cserére, de addigra a boltok már zárva. Ezért kérdezem és kérem, itt, a fórum tisztelt hozzáértőit, hogy aki cserélt már ugyanilyen a márkán, ugyanilyen tükröt, ugyanilyen hibával, a beszerzési és szerelési technológiát legyen kedves adja át, mert még is csak egy 24 éves vasról van szó, amihez már csak elvétve van alkatrész. Én pedig, - hiába van a fenekem alatt több évtized volánforgatás,- nem vagyok szerelő és bár van némi barkácsvénám, csak autodidakta módon művelem a kisebb szereléseket, innen- onnan csipegetve a tudást. Meg aztán ezek már nem Trabik és Ladák, amit a sufniban is meg lehetett bütykölni, anno.
Nos igen, ahogy "409" írja, hogy mihez, és melyik típust kell venned, azt neked kell megállapítanod. Azon belül viszont dönthetsz, hogy kerettel együtt veszed (én biztosan olyat vennék, mert az gyáriasan néz ki, és általában jobb minőségű), vagy csak üveget.
Nos, ez nem így működik!! B Corsából volt néhány változat/felszereltség/évjárat...... Hogy a Tiéd milyen, azt csak Te tudod, mivel itt nem árultad el. Akkor meg hogyan lehet segíteni??
Tükörből van kézi és elektromos állítású. Van sík lapos, domború, aszférikus. Van színtelen, füstszínű, zöld.... van fűthető és nem fűthető. Ki tudná megmondani, hogy melyiket vegyed??? Egyébként azt, amelyik ugyanolyan mint a másik oldali. !!! Vagy rögtön párban cseréld. Ha csak öntapadós lapot veszel, akkor ne szedd le a régit, hanem arra ragaszd rá az újat. Ha kerettel együtt lévőt veszel, azon meg látni fogod, hogy hogyan van rögzítve a tükörállítóhoz.
Szia Csaba! Köszi a jelentkezésedet. Az nem tiszta előttem, hogy szerinted, ha a bemattúlt tükröt ki akarom cserélni, hogyan egyszerűbb? Egyáltalán melyik fajtát érdemes megvenni/megrendelni, csak a tükörlapot magában, vagy a bepattintóst? Mert ezidáig a neten vagy komplett külső házzal együtt vagy csak a tükörlapot láttam az alkatrész katalógusban. Amit Te írtál, a bepattintós alátéttel a tükörlapot, még nem találtam. Másik kérdésem, a bepattintóst is ki lehet szedni, anélkül, hogy az egész tükörházat ki keljen szerelni? A YouTub-on csak a tükör leszedését és az új felragasztását, vagy a komplett cserét a házzal láttam. Válaszod várom. Üdvözlettel István.
Sziasztok Urak! Ki tudja, hogy az Opel Corsa B nél a külső tükörlap ragasztott vagy patentos? Bemattúlt és cserélnem kellene. Köszi előre is a segítséget.
Találkozott már valaki olyan hibával F Astránál, hogy a középső kijelző (dátum, idő/rádió) háttérvilágítása csak a világítás felkapcsolásával működik? Akkor szabályozható is a fényerő, ahogy kell. Ha csak gyújtáson van, vagy rádiót kapcsolok, sötét marad. Gyári a rádió is, és nincs semmi idegen dolog beépítve. Már így vettem az autót.
Ha megérkeznek, légy szíves jelezz vissza, hogy beváltak e a TPMS szenzorok. Ha igen, akkor a linkjét is küld el légy szíves, mert akkor már lenne bevált forrás.