Nekem ez az utolsó rész nem tetszett, viszont mivel a báró nem halt meg biztos vagyok benne, hogy lesz folytatása. Kérdés mikor, hisz ezeket a részeket ősszel forgatták.
Hát ja. Mindenki mindenkivel kibékül, régi ellenségek borulnak egymás nyakába. A jó elnyeri méltó jutalmát. A rossz is. A báró is boldogan fog meghalni, de majd csak évekkel később, mert Anna majdnemdoktornő kézben tartja, figyel az egészségi állapotára.
A sunyi, szarkeverő kis cselédnek is sikerült felkapaszkodnia az uborkafára. Zsuzsanna asszony pedig mégis csak szert tett egy házi főszolgabíróra.
Nekem egy kicsit kevés volt a két év ehhez a hatalmas változáshoz, ami Rokoca város és a szereplők életében történt. Persze a mai magyar állapotokhoz, építkezési tempóhoz, miegyebekhez vagyok szokva. Talán régen nem tököltek évekig egy 200 méteres út összegányolásával. De az biztos, hogy magam és családom ruhatára tíz év alatt nem változik olyan látványosan, mint amennyire itt mindenki ki volt cserélve. :)
Itt a vége, fuss el véle! Én nem bánom, hogy vége lett.
Tulajdonképpen csak Baba és Péter atya karaktere volt végig szimpatikus. Jakab, Rózsa, Zsuzsanna és a báró kis döccenőkkel. A többi vagy közömbös, vagy ellenszenves.
Miért, netán olyan gőzmozdony volt, mint ami begördült Rakoczára?
Apróságokon nem kel fennakadni (mint mondták volt topiktársaink) ezért ha volt zuhany, ha nem volt - attól még zuhanyozhatott volna egy jót, nem igaz? :-)))
Én nem fanyalgok, azt kaptam, amit vártam, köszönet érte az alkotóknak, hiszen szereztek 80 remek estét számunkra!
Nagyon szép volt az a kis állomásépület, a vasút is elragadó, ahogy megoldották szintén.
Örülök, hogy a báró nem halt meg, végül mindazt jóvátette, amit elkövetett (még a nejének is írt levelet s ha megjelenik, neki is megbocsátott volna).
Jozefin nagyravágyását ismerve ő már egy bécsi dáma lett, gondolom pár orvostanhallgató is megfordult z ágyában! (Esetleg ezt mutatni lehetett volna, hiszen "kutyából nem lesz szalonna").
Zalán végig is olyan "úrifiús" kinézetű volt, így, hogy elhagyta a bajuszt, még inkább...és imponáló volt, ahogy megölelte a végén Móric vállát, aki egy pillanat alatt elfelejtett mindent az apjának, látszott rajta, mennyire boldog, amikor az apja megsimogatta az arcát.
Végül minden szereplő élte jó irányban változott, bár én nem láttam Anna és Sándor páron azt "hatalmas boldogságot", de itt is inkább a színészi játékkal volt a probléma. Azt viszont nem étettem, hogy két év sem volt elég, hogy ne "vadházasságban" éljenek? Hiszen még Jakab is "felvette Rózsa hitét"!
Imre és Katica boldogsága szemmel látható, a lánynak sikerült "életet lehelnie" a sokszor karót nyelt férfiba, Annának ez nem sikerült volna!
Jó kis sorozat volt ez, szerintem évek óta a legjobb!
Hát a befejezés tényleg abszolút meseszerű, vagy inkább álomszerű? Mindenki boldog, mindenki kibékült mindenkivel, együtt a családok.. Még Móricot is kiengedték a börtönből, aki két perc alatt visszavedlett pont olyanra, amilyen volt.. Sándor a gyűlölt vasúttal érkezik, közben rájött, hogy mégsem ördögtől való.. :D Az előző rész végén azt hittem a báró elkalapálja a kovácsot, de neki is minden meg van bocsátva, meg is nyírták, mintha még nőtt is volna... :D Azt hittAzt vártam, hogy még Josephine is csatlakozik, de annyira azért mégsem, viszont tényleg Grétinél van.. Azt hittem az öreg ott hal meg családi körben, de Anna az orvostan hallgató megmenti. Ő kellene most ide, két perc alatt lerendezné a koronavírust.. :D Rokoca orvosi ellátásáról szó sem esett, viszont Babának felvitte az Isten a dolgát, nyert a lutrin, fényes dáma lett, viszi magával csavarogni Mariskát..
Amilyen izgalmas volt az előző rész, olyan unalmas lett a vége, de azt hiszem itt tényleg vége, jól mondta Jaksó, itt minden le van zárva..
Sajnálom, hogy vége lett, de örülök a 2 pár boldogságának ❤. Elsősorban Katicának és Imrének. Ennek így kellett lennie.
De elképesztő és egyben szürreális volt ahogy megváltoztak a szereplők 2 év leforgása alatt! A legjobban Babán képedtem el, hogy felvitte az Isten a dolgát, vagy csak szerencséje volt? Akárhogy is, én mindig is kedveltem, egyszerű, jólelkű, szabadszájú asszonyka.
Sándoron nagyon furán mutatott az elegáns öltözet, 79 részben gumicsizmás parasztként láttuk, de úgy vettem észre, kulturáltabb is lett azért, nem olyan pökhendi már. Előnyére vált a svájci élet.
Katicán is nagyon szokatlan volt az úriasszonyos ruha a cselédruhához képest, de végülis mégiscsak a szolgabíró felesége lett.
Zalánt alig ismertem meg, micsoda úriember lett. Örülök, hogy a báró nem fordult el tőle. Kár, hogy nem akadt egy menyecske neki is.
Rózsa csodaszép volt a hófehér egyszerű kis ruhácskában, megérdemlik a boldogságot Jakabbal. Nem is figyeltem, remélem ő csak vízzel koccintott, és végképp felhagyott az itallal.
Ami nekem nagyon hiányzott, az a báróné. Azt hittem, eljön ő is a báróhoz, amikor meghallja, milyen beteg, mégiscsak összeköti őket a közös múlt és a 3 gyerek. De legalább mutathattak volna róla egy képkockát, hogy megy a sora a bécsi tantinál.
Érdemes lenne folytatni a sorozatot, 1867-nél hagyták abba és ez a generáció aki tőlük születik legyen akár arisztokrata, akár szolgabiro leszármazott, Rákosi börtönében fog meghalni, ha nem tud külföldre menekülni, illetve Tulipán Jakabék kicsinyét el nem hurcolják Dachauba, Buchenvaldba etc.
Szval a kaland folytatódik és ennek a generációnak a sorsa is megér egy ujabb sorozatot.
De ez még durvább lesz mind a "boldog békeidőké". ;)
Sándornak ma lett volna az utolsó lehetősége, hogy megkedveljem... De bárhogy is néztem, csak azt az öntelt, sunyi képű, vigyori parasztot láttam. Kiöltözve, mint szaros Pista Krisztus nevenapján. Az eredeti gúnyája jobban illet rá. És milyen érdekes, semmi kifogása nem volt az ellen, hogy vonattal jöhetett haza, nem kellett szétráznia a szekéren / hintón / postakocsin a valagát Svájctól Rokocáig.
Jó volt idejárni és kibeszélni a történetet, a szereplőket, komoly társadalmi és történelmi vidákba is belementünk, érdekes volt megismerni az itteni fórumtársak gondolatait.
Én ezzel elköszönök, sok jót mindenkinek a továbbiakban! 😊
Kalamár mondta a Reggeliben, hogy 80 részt rendelt az RTL, így ennyi is készült, ami meg is látszott a történeten. Nem indult rosszul a történet, de így az utolsó előtti rész nagyon nem jött be. Nekem Móric volt a kedvencem, és a párbaj történetszálnál sokkal árnyaltabb volt a karaktere. Amit utána visszazüllesztettek, mert kellett vki aki genyóskodik. Sándor is elkövetett ennyi bűnt, mint ő, dehát főszereplő így neki meg van bocsájtva minden. Rózsa-Jakab szerelmi szál abszurd, kb Zsuzsa asszony beszélte őket egymásra. Ráadásul annyira nyomult Rózsa, rossz volt nézni. A báróné dög volt, érte nem kár. Most az utolsó részben kb 4. alkalommal szakít Imre és Anna...