Keresés

Részletes keresés

viking star Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1426
Nem bizony. Mármint ha a kabinos személyhajókra gondolsz(tok). Sőt, még körutazni sem lehet rajtuk akárhogy. Ha befizetsz, maradjunk példánál egy 'Al-Dunai üdülőútra' akkor pl. a Mozart-Donauprinzessin párossal a legkevésbé körülményes. Felmész Passauba, ahol a program kezdődik, s lejössz a hajóval Constantáig. Innen visszarepülsz Frankfurtba, ahol véget ér a program, majd onnan hazajöhetsz. Akár kint, akár a magyar irodában kötöd meg a szerződést, az eredeti katalógusbeli programon veszel részt. Vagyis Budapesten nincs ki-be szállás, csak városnézés. (A MAHART is csak Passau-BP-Passau utakat tud kínálni a Vikingeken, s nem fordítva.)Egy ilyen program pedig két- háromzáz HUF az olcsóbb hajókon, úgyhogy ez az út sajnos 'járhatatlan'...
Előzmény: trophy (1424)
Ep128 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1425
Sziasztok!

Egy "amatőr kérdés"...:
Testvérem hazafelé a budai dunapartról látott egy gőzöst a margitsziget felé úszni, de sem név, sem zászló sem semmilyen "jelzés" nem volt rajta, ellenben jó nagy volt.:-)
Melyik hajót láthatta valyon? (Szép lenne, ha a Kossuth mozdulni tudna, de ez még odébb van szerintem...)

trophy Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1424
Tudtommal ezeket a hajókat transzferre nem lehet igénybe venni, csak körutazásokra lehet befizetni. Ezért utasíthatták el.

(jól tudom Viking?)

Előzmény: Muity Mijo (1421)
trophy Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1423
Így igaz, a Flottila-öböl leghátsó részében van a tűzoltóhajó bázis.
Két, aránylag nagyobb (mihez képest?) hajó kéklámpázott 20-án. A már említet Szent Flórián, és a DVRK Duna motorosa. Ez utóbbi vitte a BM fejeseket tüzijátékot nézni.

16 DVRK hajó, 1 tűzoltó, és 1 Közl. felügyelet hajó biztosította összesen a budapesti szakaszt.

Előzmény: guberavera (1422)
guberavera Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1422
Üdv,
a Szent Flórián a flotillásoknál van. Szerettek volna beljebb jönni, de nem kapták meg az állóhajót az APV-től.
Muity Mijo Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1421

Akkor viszont az infót adó emberem a "magyar oldalon" linkelt, nekem sem úgy tűnt amikor láttam őket, mintha ez az általad is említett hajó zenétől és nótától hangosan Jugó irányába haladva, megtorpanni és visszafordulni szándékozna a határon. Legközelebb Bezdánban megtudom mi a dörgés és közreadom itt.
Érdekes lehet, ugyanis az egyik haverom le szeretett volna a Deltáig hajózni ( mániákus horgász ), de állítólag elutasították, a közútról pedig a régi beidegződések miatt mondott le.

MM

Előzmény: viking star (1415)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1420
Hali Trophy !

Az az egyetlen kéklámpás nagyobb vízkiszorítás volt a Szent Flórián ?
Az esemény végeztével döbbentem csak rá, mennyi egységetek is van a vízre. A hatalmas visszahajózó "seregben" szép számmal akadtatok !
Csepp családomat még hazaszállítottam Újpestre, aztán elindultam megkeresni valamelyik kikötőben a Szentflórist (bocs). Ott a vak sötétben ! Képzelheted ! :) Pontosan hol is van az állomáshelye ? Biztos szó volt már róla, de olyan lusta vagyok !

Előzmény: trophy (1419)
trophy Creative Commons License 2002.09.03 0 0 1419
Szia Justi!

Természetesen vizen voltam.
Eseménymentesen zajlott kivételesen az idei, leszámítva, hogy a Margitsziget pesti ágába, még mielőtt a pirotechnikai bárkát felcsatolták volna megindult a tiltás ellenére a (kisgép)hajóforgalom. A tüzijáték véleményem szerint szép volt, bár én igen közelről láttam :), és így csalóka is lehet. A lézerrel sem spóroltak, de a hajósokra megint nem gondoltak. A Rákóczi-Hunyadi páros miután horgonyt dobott, akkor közölték, hogy pont beálltak a lézersugár útjába, és feljebb kell menniük. Volt prüszkölés képzelhetitek. Ezután már csak arra kellett vigyáznunk nekünk nem horgonyon, hanem géperővel álló hajóknak, hogy ne vakítson szét minket a lézer, de azért egyhelyben próbáljunk állni. Nem volt egyszerű. Egyszó mint száz lement.
Ahogy hallottam "tüzes" vonalon is csak egy két kisebb fellobbanás volt a Citadella déli oldalán. A Szent Flórián motoros is vizen volt, de sok dolga nem volt.

Előzmény: JUSTFIRE (1418)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.09.03 0 0 1418
Trophy Kedves !

Dolgoztál a tűzijáték napján ?

guberavera Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1417
Mégegyszer a rocsókról.
12 személyes honvédségi, a fénykép alapján ezek a nagyobb típushoz tartoznak. Egy roncstelepen vannak, a tulaj meggondolta, már nem is akarja eladni. Állítólag sokan érdeklődtek.

A Debrecen szerintem is szép hajó, bár nagyon le van pusztulva. Érdemes lenne megnézni közelebbről is.

baltech Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1416
Hi LUCzI FERencz !
Nézz át légyszíves a moorcsónakos topicra!
Kössz.
Előzmény: LUCzI FERencz (1410)
viking star Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1415
A Mozart-Donauprinzessin páros pedig biztos hogy levitte a "bulizó" :-) túristákat a Dunadeltához, az ukránok sem hiszem hogy Mohácson tanyáznának, mikor 'eltűnnek' egy hétre. Elővettem az egyik prospektusukat, és egyezik az elmúlt havi Rendezésekkel. Hogy mi folyik itt, azt nem tudom, de az biztos, hogy nem csak két-három kabinos járkál le az Al-Dunára.
Előzmény: Muity Mijo (1413)
viking star Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1414
Köszi! OK, a Moldaviával még próbálkozok.
Bizony, nem öreg a jóöreg River Cloud, '96 májusában avatták. A testvére pedig (River Cloud II) tavaly épült. Majdnem egyformák.
Integethetek, de mostanában inkább csak a partról... :-)(. Melyiken vagy? Mer amikor elmentél 'mellettem' nem voltam ott :-). A Balatonon voltam,(pl.nézegettem a Lelle-testvér felújítását), csak magammal vittem a Rendezést, onnan tudtam, hogy az a Swiss Diamond volt...
Előzmény: trophy (1400)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1413

Személyszállítás nem folyik, teherforgalom viszont igen, ha nem is túl nagy mértékben. Újvidék környékén valóban leveszik a jugók a sápot, lévén pontonhíd bontással jár a hajók átengedése.
Szerintem a bulizó turistákkkal tele hajók Mohácsig mennek csak.

Muity Mijo
Baja

Előzmény: jakyg (1412)
jakyg Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1412
"A szerbiai folyószakaszon jelenleg nem közlekedhetnek személyszállító hajók, s a szerb hatóságok a teherhajóknak is csak jelentős áthaladási díj fejében nyitják meg hajózóutat. A díj kifizetése jelentős többletköltséget jelent a hajózási társaságoknak, hiszen a szerb hatóságok tonnánként 40 eurocentet szednek be a vízi szállítási cégektől."

A fenti mondatok újságban volt olvashatóak.
Én idén nyáron több, nagy, kabinos hajót láttam, még Kalocsa alatt is. Ezek csak Mohácson, Baján voltak, vagy téves az információ és lejárnak az Al-Dunára??

jakyg Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1411
Ezek szerint már működne a Vaskapu román oldala??

Más: a Debrecen valóban ideális lenne egy múzeumhoz. Szép hajó és mutatja a múlt nagyságát, folyamászoknak is, tengerészeknek is megfelelne.

Előzmény: LUCzI FERencz (1410)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1410
Nemrég jöttem át a Vaskapunál a hídon (YU-RO határ) és ott, román oldalon az egyik medencében, mintha egy lapátkerekes hajót láttam volna. sajnos nem tudtam jobban megnézni, mert én vezettem, megállni nem tudtam, mert elszakadtam volna a többbbiektől, és sietni kellett, meg különben is törött autóval voltam, és igyekeztem haza minél hamarabbb.
Előzmény: FOMA (1396)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1409
Én lennék, igen, én kerestem, de csak az ún. kis rocsó érdekel. Nézd meg ezt:

www.nefelejcs.com/~zotya/csonak

Ha ilyen, akkor érdekel, ha az úgynevezett "nagy rocsó" akkor nem kell, kösz.

(Ezt a tipust hívják még árvízi rocsónak is, vízügyes csónaknak is, MHD 573 fartükrös mentőcsónak a hivatalos neve, a MAHART hajóin néha előfordul mentőcsónakként)

Előzmény: guberavera (1404)
trophy Creative Commons License 2002.09.02 0 0 1408
Teljesen igazad van, félreinfot írtam, a Szabadiról van szó.
Előzmény: DLala (1406)
guberavera Creative Commons License 2002.08.31 0 0 1407
Kösz Trophy
Gondolom ha még érdekes a dolog az érintett jelentkezik.
A múzeumhajórol jut eszembe, ismeritek az m/s Debrecent? Az utolsó magyar duna/tengerjáró. Ott áll az újpesti hajójavítóban, még megvan az egyik Ganz főgép, daru az eredeti felépítmény egy része. Alapítványt is létrehoztak a rendbehozatalához, gondolom nem ömlik bele a pénz, de kevesen is tudnak róla. Szerintem is elférne egy a dunaparton. Én stílszerűen a Müegyetem elé tenném. Van az osztrákoknak a szlovákoknak (mindegyik magyar hajó!), csak nekünk nem kell.
DLala Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1406
Biztos, hogy Szemes? A Szabadi a Vanyolaié.
Előzmény: trophy (1405)
trophy Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1405
Szia Guberavera!

Igen itt volt. A topicgazda LUCzI FERencz kereste először már a 440-es sorszámú hozzászólásban.
Régen volt nagyon, de talán még megtalálható.

Más...

Pár órával ezelőtt elindult Dunaújvárosból a Szemes m/s vizibusz, mely Balatonról érkezik Bp-re, a Jókai helyett jön, és Dunaújvárosig tréleren vitték. A teljes felépítménye le van vágva, úgy néz ki, mint egy kabrió motorcsónak :))
A legmagasabb pontja a hajóvezető feje:))

Kb. 18 óra körül lesz Bp-en, és Újpest-Megyer hajóállomásra megy. Ott kezdik a felújítását.

Előzmény: guberavera (1404)
guberavera Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1404
Itt keresett valaki fartükrös aluminium rocsót?
trophy Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1403
Nem új, nem is felújított, ilyennek épült pár évvel ezelőtt. Nekem is nagyon tetszik.
Előzmény: DLala (1402)
DLala Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1402
A River Cloud ha jól emlékszem tegnapelőtt a Közraktárak és a Szabadság híd között volt, autóval mentem el mellette. Nekem nagyon tetszik. Ez új hajó, vagy régi, de felújított?
Előzmény: viking star (1395)
trophy Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1401
És 1.400!!!
trophy Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1400
Ismét szuper az alkotásod Viking!

Bár SZVSZ a Moldavia orra az Általad ábrázoltnál hangyányit "kecsesebben" ívelt, jobban előre törő. De nem azért szájalok, mert jobbat tudnék csinálni... :)

Ha az a Swiss Diamond volt, a Viking pedig Te,, :) akkor legközelebb integess vissza nekem, mikor szemből jövök. :))

Előzmény: viking star (1398)
viking star Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1399
Ja, a Swiss az a Diamond volt. A Viking Star... az meg én vagyok...:-):-), a Cloud-ot azért még megnéztem volna. Jövőre új menetrendje lesz, amiben nem igazán fog szerepel a Duna. Legalábbis ezt hallottam...
Előzmény: trophy (1397)
viking star Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1398
http://www.ingyennet.hu/~vhajo

eggyel több perjelet rakhattam...

Előzmény: trophy (1397)
trophy Creative Commons License 2002.08.29 0 0 1397
Szia Viking!

Sajnos az oldalad valamiért nem jeleníthető meg. Légyszíves add meg újra az elérhetőségét!

Kösz!

(a River Cloud-ot nem láttam, a Viking Star tegnap este húzott el valamelyik Swiss-szel egyidőben, az Északi-hídnál találkoztam velük)

Előzmény: viking star (1395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!