Keresés

Részletes keresés

somi Creative Commons License 2004.07.16 0 0 52
az egyszeruseg kedveert atirtam a statuszodat adminra.
Előzmény: Alectos (51)
Alectos Creative Commons License 2004.07.16 0 0 51

buta1

Úgy látszik, nehezen érted meg. Ez egyébként minden, a topicokban mutatott viselkedésedre jellemző.

Utoljára mondom. _Igen_, a szerver kezelője számára látszanak az IP címek, a szerver logban. De a műszaki személyzet nem foglalkozik a fórum témáival és fegyelmi ügyeivel. A moderátorok pedig nem ücsörögnek a szerver mellett. Érted már? Ez az Index fórumban gyakorolt "policy". Ha elhiszed, ha nem, ez így van. Punktum.

 

A továbbiakban nem kommentálom sokat a dolgokat, és ha kételyeid vannak moderátori azonosságommal, majd észleni fogod az intézkedésekből. fórumozást. A hangsúly a "jó" szón van.

 

Alectos modi

Előzmény: Törölt nick (50)
Alectos Creative Commons License 2004.07.15 0 0 49

buta1

 

Most az a vicces helyzet állt elő, hogy kaviatnak elhiszed hogy Alectos moderátor, Alectosnak nem. Ez logikus szerinted? Van némi igazságod, de akkor is feltűnő, hogy mindenki más rajtad kívül vette a jelzést anélkül, hogy balhét verne ki. Legalábbis gyanítanod kéne, hátha mégis modi ez az Alectos. Nem mintha emiatt haragudnék, de jó lenne ha észlelnéd a körülötted zajló változásokat, ami például a moderáció új szervezését illeti. Ha ebben panaszod van, jelezd itt, de nem kéne mindjárt emelt hangon beszélned. Van az a közmondás, ami arról szól, akinek ég a háza.

 

Az IP címes történeten túl vagyunk, ne hozd fel újra meg újra. Volt egy rossz tipped, sokan, tehát nem a moderátorok is kiigazítottak téged, de te csak rágod tovább. Nem az volt a kérdés, hogy kiadja-e a szolgáltató a felhasználók IP-it, hanem hogy visszaél-e azzal a moderáció. Erre vonatkozóan tettél egy sértő és valótlan feltételezést, amit visszautasítottunk.

 

Téma lezárva, remélem nem veszed elő újra.

 

Előzmény: Törölt nick (48)
kaviat Creative Commons License 2004.07.15 0 0 46
igen, Alectos moderátor.. másrészt tudtommal az IP cím személyes adat, ami annyit jelent, hogy annak nyilvántartása adatkezelés, azaz az IP tuladonosának hozzájárulása nélkül nem törvényes. na ezért nem használhatja fel az index, sőt nem is tárolhatja, mint ahogy ezt nem is teszi.

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Előzmény: Törölt nick (43)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.15 0 0 45

 

 

1.

 

Rosszindulatúnak nevezett, mivel azt mondtad, hogy látják az IP-címeket. De ez nincs így. Javaslok egy egyszerű próbát: regisztrálj magadnak egy másik nevet, és tiltasd le magad vele. Ha tudják az IP-det akkor cakk-pakk letiltanak. De nem teszik, mert nem tudják. Ha IP-szerinti letiltás lenne, akkor lényegesen kevesebben mászkálnának itt több nicknévvel. A felvilágosít emberi hangon c. verzió lehet hogy működött volna. Én nem ismerem az előzményeket, de ha a moderátorok megszólalnak, akkor ott már gáz van, és a legritkábbasn teszik ezt udvariasan. Ld: polidili.

 

2.

Én emlékszem egy esetre, valami öngyilkossággal kapcsolatban, ami elég nagy port vert fel. Nos, akkor a rendőrség kinyomozta ezeket az IP-ket, de az adatokat nem a moderátoroktól tudták meg, hanem úgy tudom, hogy azokról a szerverekről kérdezték le, amelyeken keresztül az internethez kapcsolódnak.

Előzmény: Törölt nick (44)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.15 0 0 42

 

 

Nézzük végig a dolgokat:

 

1. De begurulhatott teljes joggal. Miért? Mert azt állítottad, hogy látja az IP-ket, és ezért le tudná tiltani az általad sérelmezett nickeket. Holott ez így nem felet meg a valóságnak. Egy moderátornak is lehetnek érzelmei...

 

2. Az IP-cím ismerete nem törvénybeütköző -> lehet De nem is kötelező ismerni...

 

3. Abban a zárt fórumban ez nem az én feladatom. A regisztrált tagnak a regisztrációnál az Adminisztrátor küld egy e-mailt, amiben jelzi, hogy igazolnia kell magát névvel a regisztrációt követően privát üzenet, vagy e-mail formájában. Egyébként azonnal törlik. Másfelől letilthatok kifejezéseket a nickekben. De ismétlem ott, ahol ez megy, gyakorlatilag mindenkivel találkozik az ember élőben, ergo nem nehéz őket kiszűrni.

Előzmény: Törölt nick (41)
Alectos Creative Commons License 2004.07.15 0 0 40

buta1

Újfent felszólítalak, hogy ne ferdítsd el a tényeket!!!

Nem egyszerűen azért lettél figyelmeztetve, mert az IP címekkel kapcsolatban követtél el egy kisebb kaliberű rágalmazást, az még hozzáírható technikai szempontból való rosszul tájékozottságodhoz, hanem mert rendszeresen azzal fenyegeted a vitapartnereidet, hogy kirúgatod őket a fórumról.

A személyeskedés kialakításához pedig te is jelentősen hozzájárulsz, így hogyha tiltásokra kerül sor, te leszel az egyik, aki a legtöbbet kapja.

Hangsúlyozom, nem azért táncolsz késélen, mert a moderációt kritizálod, csak tedd nyugodtan, az ezzel kapcsolatos esetleges ferdítéseid csak korrigálásra kerülnek. De a vitamódszereid éppen úgy kimerítik a topikrombolás fogalmát, mint egyes vitapartnereid durva szóhasználata.

Előzmény: Törölt nick (36)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.15 0 0 38

 

 

Nézd, a szoftvercsere nem egy olyan egyszerű dolog. Ha megnézed a közleményeket, láthatod, hogy próbálgatták is a program egyes funkcióit.

Ami a személyeskedést illeti, nem szabad felvenni a kesztyűt. Ez a tudomány topic, itt remélhetőleg az érveknek van helye, nem egymás agyalásának. Moderáció van, ez biztos. Amia moderátor feléd történő megfenyegetését illeti, azért gurult be, mert azt mondtad, hogy láthatja az IP-címeket, ami valójában nem igaz. Mivel én egy zárt körű PHP-s fórumon moderálgatok, ezért onnan tudom, hogy az ottani adminisztrátori jogokkal bíró ember sem feltétlenül látja az IP-ket, legfeljebb azt a szervert, amin keresztül kapcsolódnak. Gondolom az Index is hasonlóan működhet.

Előzmény: Törölt nick (36)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.14 0 0 35

 

 

Sajnos igazad van :-)))

 

Max. annyit lehetne tenni a történelem kapcsán, hogy megvárni, míg a történelem topicban kialakul valamiféle élet, és csak azután átmozgatni a kérdéses topicocat. (Természetesen azok, amelyekkel ilyen gond nincs, mehetnek a többi töri közé, mint pl. a Nagyváradi Naplóról szóló topic, vagy a Történelem fanatikusoknak topic).

Előzmény: Alectos (34)
Alectos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 34

Ez a Nem konvencionális tudomány fórumcsoport jó ötletnek látszik, de félek hogy abból is heves vita támad. Gondoljuk el, valaki tök tudományosnak vél egy felvetést amit mások fantazmagóriának tartanak.

Például, az UFO témák egyszerre tudományosak, hiszen égi fényjelenségekről és űrutazásról szólnak, ugyanakkor éppen az UFOkivők azok, akik hangsúlyozzák, hogy a tudósok tagadják, és csak az ufókutatók kutatják, azaz tehát nem konvencionális tudosók. :)

Ugyanez a Történelemre nézve, többnyire hagyományos témák vannek, de egyesek joggal vélik úgy, hogy magát a konvencionális történelmet kéne átdolgozni egyes, vélt vagy valós új adatok fényében.

És még sorolhatnám. Kemény dió :)

Előzmény: Qedrák (32)
kaviat Creative Commons License 2004.07.13 0 0 33

"Ha túl leszünk a kezdeti nehézségeken :) akkor én személy szerint szorgalmazni fogok egy más kombinációt."

 

ezt én is támogatni fogom

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza

Előzmény: Alectos (27)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.13 0 0 32

 

 

Kifogásom igazából nincs, mert alant valamelyik olvtárs már rámutatott, hogy igazságtalan lenne bizonyos topicokat a tudományban hagyni, holott inkább a történelem topicban a helye. Csak attól félek, hogy be fog halni a történelem alfórum, ha meglátja valaki, hogy pl. 40 témából 32-t IDOHIDEPITO csinált. (Persze nem mintha ő nem alapítgathatna ilyen topicocat, csak attól félek, hogy ez válik a fődsodorrá az egészben).

 

Visszatérve a témára, szerintem ha belerázódik a moderatúra az új rendszerbe, akkor nem lenne rossz ötlet egy Nem konvencionális tudomány topicot létrehozni, ahová mehetnek bizonyos történelemhez közelebb álló témák is. Kb. mint az IKE, vagy a Belovai a Polfórumon.

Előzmény: Alectos (31)
Alectos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 31

Valahol megértem, de nyugodtan részletezd esetleges kifogásaidat ez ellen.

Megjegyzem, hogy a tudományban is vannak témák, amik akár indításuknál fogva, akár későbbi elhajlásuknál fogva nehezen érdemlik ki a tudományos besorolást. :)

Előzmény: Qedrák (30)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.13 0 0 30

 

 

Igen, én is ettől félek... :-))))

Előzmény: Alectos (29)
Alectos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 29
Átmegy majd még oda néhány, eddig "tudományos" téma is :)
Előzmény: Qedrák (28)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.13 0 0 28

 

 

Mindenesetre ezúton is elismerésem a külön történelem topicért. Már nagyon hiányzott! :-)))

Előzmény: Alectos (27)
Alectos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 27

elnyomott

 

Van benne valami, amit mondasz, nekem sem tetszik így. Tudnotok kell azonban, hogy ez egyfajta örökség annyiban, hogy azelőtt is volt ama nevezetes "Vallás, filozófia" fórumcsoport, és annak kezdőszavait mentették át ebbe, mert jelentős hagyományai vannak és hozzárakták a többit. Az is hiba, hogy a "filozófia" lényegében ugyanaz, mint a "bölcselkedés".

 

Még annyit, hogy el kell ismerni, hogy az emberek jelentős része számára ez a négy szó lényegében ugyanaz, akkor is, ha a tudományt komolyan vevők joggal sérelmezik például a vallással való egy napon említését is. :)

Mindezen túl, még ha szigorúan különválasztanánk pl a tudományt a callástól, biztosan nyílnának topicok olyasmikről, amik a kettő kapcsolatát, viszonyát vizsgálnák, sőt léteznek is ilyen témák, és ezeket nem lenne hova csapni, mert mindenképpen sérelmezné valamelyik csoport.

 

Ha túl leszünk a kezdeti nehézségeken :) akkor én személy szerint szorgalmazni fogok egy más kombinációt.

 

Alectos modi

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 26

Most nézem az új fórumot, s abban a témák csoportosítását, s a hajam az égnek áll, lekonyul a kedvem, mert mit látok (figyelem: SORREND):

 

FILOSZ: Vallás, filozófia, tudomány, bölcselkedés

 

Hogy lehet a vallással kezdeni az emberi elme játékának sorát????

dolphin Creative Commons License 2004.07.09 0 0 24
Ahoj,

a "Nagyvaradi Naplo - 1918" topicot lecci tegyetek at a Tudomanybol a Tortenelembe.
(es amennyiben mar lehetseges kaphatnek hozza topicgazda jogosultsagot?)
Koszi.
Threepwood Creative Commons License 2004.07.08 0 0 23
Ha nincs sehol máshol ilyen, mint itt, akkor miért nem mindenhol máshol vagy?
Előzmény: Törölt nick (21)
SiriusBlack Creative Commons License 2004.07.07 0 0 22

kérlek benneteket a tudomány rovatban az "asztrológia tudományos vizsgálata "topikban legyetek szívesek törölni a 710-es beírásomat, mert valami eszméletlen programkódokat hozott magával a worldből. és zavaró, mert hosszú. és olvashatatlan.

köszönöm.

Qedrák Creative Commons License 2004.07.05 0 0 19

 

 

Kedves buta1!

 

Nem vagyok moderátor, de ennek ellenére légy türelemmel, és ne kapcsolódj be olyan társalgásba, amelyik úgy érzed, hogy téged bánt. Aki szétoffol egy topicot, őt minősíti. A személyeskedés dettó. A filosz moderatúra is még alakulgat a nagy váltás után. Számtalan topicot kell megmozgatni pl. a Történelem rovatba, stb. Addig is türelem, és önfegyelem.

SPafi Creative Commons License 2004.07.04 0 0 13

Kedves moderátor!

 

Ez tán nem a te feladatod, de légyszi áruld el, hogy miért nem veszi tudomásul a bejelentkezésemet a fórum? Beírom a nevet, jelszót, nyomom az OK-t, és visszajön ugyanaz az oldal, mintha mise történt volna. Kedvenceim így sehol, topicot nem nyithatok. Egyszer sikerült bejelentkeznem.

bgrbftby Creative Commons License 2004.07.04 0 0 7
kedves Első polgár

Köszönjük a listát, van benne ráció, hogy ezek legtöbbjének a Történelemben lenne a helye. Engedjétek meg, hogy ezen még gondolkodjunk, most zűrös idők járnak :) Addig tisztelettel várunk más asztaltársaktól is véleményeket _IDE_ ebben a döntésben.
Látni kell, hogy a "történelmi" tárgyú topicoknak egy része jelentősebb politikai töltettel bír, más részük inkább furcsaság, különlegesség, elméletibb jellegű, politika nélkül.
Van aztán néhány olyan is, amelyiket nem tenném semmiképpen a Történelembe, pl


Piramisépítés - jó-e tudni az igazságot? megalith
Korábbi civilizáció(k) jelei?! AugustvonMackensen

mert ezekben annyira sok más, például természettudományi, földrajzi és technikai fejtegetés van, hogy a Tudományban van a helye továbbra is.
Előzmény: Első Polgár (1)
St. George Creative Commons License 2004.07.02 0 0 6
Vigor mikor kapja vissza a jogait? Már kedden (06.29) lejárt a büntije.
Qedrák Creative Commons License 2004.07.02 0 0 5

 

 

 

No jó, igazad van :-)

 

Csak kicsit féltem a történelem topicot, mert örülök, hogy végre ilyen is van, és nem csak egy jellegzetes téma szétdobálva a Politikában, a Val-Fil.-ben, a Tudományban. És ha valamelyik jószándékú olvtárs betéved, és lát 27 IDOHIDEPITO topicot mellett 4 db történelem topicot, meg lesz a véleménye az alfórumról.

Előzmény: Első Polgár (4)
Első Polgár Creative Commons License 2004.07.02 0 0 4
szerintem minden forumnak meg kell birkoznia a maga gagyijaval, de a tudomanyt igy a tortenelem gagyija is terheli, nemcsak a sajatja, pedig abbol is van boven.
Előzmény: Qedrák (2)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.02 0 0 3

 

 

A nem konvencionális topic ötlete egészen kiváló.

Előzmény: Első Polgár (1)
Qedrák Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2

 

 

 

Inkább ne legyenek átrakva. Jelentősen rombolná a Történelem topic jelentőségét, és komolyságát.

Előzmény: Első Polgár (1)
Első Polgár Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1
csak az elso szaz Tudomany topikbol talaltam 24-et, amit at lehetne rakni!

Kik voltak a szkíták? waxxablaze
Anonymus: Gesta Hungarorum Dubois
Párizsi egyetem - 1180 táján IDOHIDEPITO
Gepidák überall(es) IDOHIDEPITO
Habsburgok, Fuggerek és Mohács Tonino
KI VOLT TACITUS? IDOHIDEPITO
Egy óráig sem létezett Nagymorávia IDOHIDEPITO
Kitalált középkor PETYUS
KI VOLT SZOSZIGENÉSZ? Dr. Lecter
FRIGYES CSÁSZÁR TETTEI IDOHIDEPITO
Ki volt Klaudiosz Ptolemaiosz? IDOHIDEPITO
Csíki Székely Krónika szefantor
Ki mit tud a római PANTHEON-ról? IDOHIDEPITO
KI VOLT BRACCIOLINI? IDOHIDEPITO
Hallottátok-e már QUINTILIANUS hírét? IDOHIDEPITO
Béda a tiszteletreméltó IDOHIDEPITO
Az "avar" történetírók alkonya IDOHIDEPITO
Bíborbanszületett Konstantin: turkok... IDOHIDEPITO
Piramisépítés - jó-e tudni az igazságot? megalith
Rohonci-kódex IDOHIDEPITO
Korábbi civilizáció(k) jelei?! AugustvonMackensen
HISTORIA TOPIK Testaccio Rabja
Finnugor őstörténetünk forrásai IDOHIDEPITO
A veszprémvölgyi oklevél IDOHIDEPITO

nos kedves Moderatorok, lehetne szo rola?

btw nyithatnatok egy "Nemhivatlos Tudomany" vagy "Nemkonvencionalis Tudomay" topikot is, oda mehetne meg a Tudomany topikok masik negyede.
Előzmény: Első Polgár (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!