Szia! A hegesztést felesd el!2-3hét és beszarik mint az enyém megint,nálam volt egy Peugeot hengerfej,de szerintem nem turbós volt és vissza vittem.Sokat nyitottak a szelepek és összeértek a dugókkal.XUD9 turbós hengerfejnek jónak kell lennie,de van rajta egy plusz vízcső hátul és egy elől ,nekünk ez gyárilag le van dugózva. Ha tudsz valamilyen komoly előre lépést tenni akkor légyszíves tedd közé engem is érdekel a dolog!
Bocsánat! De mire választoltál sajnos megvettem. És mivel minden fillér számít, akkor még 140 euróért szállítással jó biznisznek tűnt. De felírom az elérhetőséget!
Sziasztok. Két helyen repedt hengerfej a legújabb fejlemény. Azt mondták valami Citröen hengerfej jó rá. De pontosan ilyen? sürgős válasz kellene, holnap választ kell adnom, hogy 40ezerért meg ekecseljék, vagy ha tudjátok mi jó helyette akkor veszek egyet.
Van rajta még mit csinálni :( A hátuljával nem tudom mit fogok kezdeni ,nekem nagyon kopasz így,sárvédő gumit biztos teszek rá és valamilyen lökhárítót is kell találni U gerendából vagy valamilyen hidegen hajtott 3lemezből.
Azon gondolkodom,hogy van nekem egy Omegához való gázolaj szűrő ház amiben van előmelegítő azt valahova beleteszem ,hagy érezze a törődést.Abból lelehet engedni a vízet ha esetleg van benne,de mint már írtam eddig nem volt gondom a vizesedéssel az elmúlt 10évben.
Köszi az Ő nevében is elég fiatalka még főleg nálam. Mint látod,folyik belőle az olaj,lehet levenni megint a szelepfedelet és kiszilózni:( Utálom,ha egy motor olajos ,hátul az öreg omegából egy csepp sem jön ki pedig abban 400.000 km van. A benzinre vissza térve 1tankba max 5l semmi baja nem lesz tőle a hengerfej a motor pörgetéstől mehet ki,sajnos elég rövid a váltója,de így is sikerül 2000körüli fordulaton sétálni vele reggel. Persze egy kis előmelegítés után.
Nekem nincs bajom a benzinnel ,csak sirva fogod a hengerfej kamrákat cseréltettni,porlasztó csúcsal együtt, ha nem sikerül a motor számára még elviselhető keverési arányt eltalálni, a korai robbanási idő miatt.Amúgy jó börben van az autód.
Benzint ne tegyél bele.Denszesz 10l gázolajhoz 1dl kell. Vagy ha tudsz(tudtok) venni Mazda E 2200 vizszűrőt (henger alaku) a tankja mellett van ,gyári visszajelző ill vizcsapdával. Ebben a tipusban nem kell cserélni szűrőt mert csak fajsúly alapján,csak a vizet tartja meg amit egyszerüen az alján lévő csavarral le lehet engedni Elhelyezése nekünk az alváz belső oldalán a laprugó első csapszege előtt van hellye. az előre menő gázolajcső gumicsőtoldását meghosszabítva lehetséges.Villanyt adni mindenkinek izlés szerint. visszajelzőt pedig a fűtéskapcsoló tábla jobb oldalán, a klima kapcsoló helyére vagy, fölötte van egy kék kocka kijelző.Jó barkácsolást.
Háztartási boltba biztos van,keverési arányt nem tudok én még nem használtam,de a benzin sem rossz nem engedi ledermedni a gázolajat de ettől a víz ottmarad.Utána kérdezek mennyit szoktak beletenni ,de ha jól emlékszem 60l tettünk 2dl a Zilbe régen még a fűtőolajos korszakba :)
A többi autóban is volt víz de van bennük visszajelzőlámpa ha víz került a szűrőbe és elér egy szintet. A legnagyobb bajom, hogy a mann filter szűrő nem papír alapú, hanem paplan és felszívta a vizet úgy fagyott csont keményre. Amúgy minden kút minden üzemanyagában van víz.
A rendszerem ok végignéztem tegnap. Ugyanúgy mint a legutóbbi olajcserénél. Általában agip-on tankolok. De sokszor előre veszünk pár száz litert több diesel autó van a családban és lehet most én kaptam az alját :(
Nem ez az első dieselem és még fagyásom nem volt,ha lehet akkor ÖMV kúton tankolok a MOL-t nem szereti az Omega.Ha a tankba folyik be a víz akkor nem a kutakról tankolt gázolajjal van baj!