"Kanitkabir, esetleg Dandera, vagy Hugi-Bugi minek nevezzelek?"
Csak Kanitkabir vagyok, ezért kérlek, csak akkor irj nekem, ha velem van problémád.
"az ország egyetlen afgán tenyésztőjének tartja magát"
Soha nem tartottam magam afgán agár tenyésztőnek. 11 éve vannak afgán agaraim és 2 almot csináltam.
"ügye biztos nem emlékszik rá hogy kb. 8 évvel ezelött velünk volt kint Marhegg-ba 3 kocsival voltunk"
Emlékszem.
Zardin !
"egy nyílt fórumon, egy létező személy nevében rágalmaz meg egy tenyésztőt "
Milyen jogon rágalmazol ? Ellenőrizd le az állitásaidat, mielőtt egy nyilvános fórumra felteszed. Itt engem támad mindenki, holott senki nem adja a nevét hozzá és légből kapott vádakkal probálkozik.
"Te most az Ő nevében, a tudta nélkül bemocskoltál mindenkit"
Kanitkabir nem= Hugi-Bugival
békabéka !
"Szilvi, itt az ideje, hogy magadba nézz és erősen elgondolkodj, vajon az önbecsülésed veled lakik-e még..."
Ha ez az utalás rám nézve, elismerem, ez a nevem. A tieteket viszont nem találom sehol.
Egyszerűen nem értem, miért van bajod a hagnemmel?
Nézzük az eseményeket sorban.
Valaki nekiáll levelezgetni önmagával és valótlanságokat állít.
Erre rájönnek és rosszallásukat fejezik ki az érintettek.
Ami a legérdekesebb az egészben, Téged nem az zavar, hogy valaki tisztességtelen eszközökkel le akar járatni másokat, hanem az, hogy ezt az érintettek nyílvánosságra hozzák.
Olyan érzésem van, mintha kifordított világban élnénk,ahol nem az igazság a fontos.
Ha ezt a topicot végigolvassa valaki, akkor igencsak elcsodálkozhat, milyen "önzetlenül segítőkész" társaság a tenyésztők és kiállítók csapata.
Ez a szomorú valóság nincs mit rajt szépíteni.
Ezért nem tudtuk a mai napig felvezetni a kutyát a ringben.
Igen, és ez a szerencsétlen lány csak csodálkozott mikor felolvastam neki a beírásait, úgy hogy tudtam nem ő lehetett, teljesen el volt hülve, és nem hiszem, hogy bármikor is potenciális vásárló lesz. És a Champion kiállításon sem volt kint, amiről ügye véleményt ír, én ott voltam.
Valóban nagyon sok mindent meg lehet beszélni, és a történet azt mutatja, hogy a többi agaras valóban megfér kisebb surlódásokkal. De ez túl ment minden etikai határon, főleg úgy, hogy igazából mindenki elnézte a hölgy beszólásait, mások leszólását, és még így is segítettünk neki, vagy ügye biztos nem emlékszik rá hogy kb. 8 évvel ezelött velünk volt kint Marhegg-ba 3 kocsival voltunk, és afgánt akart nézni csak rossz napon mentünk, és másnapp már nem jött vissza, vagy hogy futó kutyával kezdte, mindjárt az első kettő, azért mert valaki nem másokkal foglalkozik folyamatosan még nem biztos, hogy nem tájékozott. Nem hiszem, hogy abba fogja hagyni, biztos még nagyon sok néven fogtok vele beszélgetni, és nem fog jól esni ha legközelebb veled is megcsinálja.
És persze ezúton szeretném megkövetni a foghibás afgán gazdiját, aki ártatlan az ügyben. Bocsánat, áldozatul estem én is - mint oly sokan - "az ország egyetlen afgántenyésztő" ármánykodásának...
Arra rájöttem, hogy Dendera=Kanitkabírral (és ugye még van pár álneved..., te magyar agár és ír farkas tartó...), de hogy még Hugi-Bugi is őt takarja! Ez már a gusztustalannál is gusztustalanabb!!!
Szilvi, itt az ideje, hogy magadba nézz és erősen elgondolkodj, vajon az önbecsülésed veled lakik-e még...
Csak "Gratulálni" tudok ehhez a teljesítményhez...
Szia Spillo, kérek, olvasd_el_figyelmesen a topic hozzászólásait december 31-től és rájössz, mi történt itt, miért vagyunk felháborodva. Nem beszélve arról, hogy úgy hiszem, afgánosként ez Téged is érint. Elgondolkodtató továbbá, hogy mi értelme van úgy egy topicnak, hogy szinte csak egyvalaki levelezik saját magával különböző felhasználóneveken, létező személy nevében is; közben örül magában, hogy a balekok meg lelkesen bekapcsolódnak a kamu témáiba.
Én ekkorát még soha senkiben nem csalódtam. :o((((
Az egy dolog, hogy van, akinek valamiért az okoz örömet, hogy több néven is jelen van egy fórumon és keserű magányában saját magával levelezget, de amikor ez az "én, csak én akarok lenni a legnagyobb és leghíresebb afgántenyésztő az országban" átcsap abba, hogy egy nyílt fórumon, egy létező személy nevében rágalmaz meg egy tenyésztőt és másokat, az már szerintem is erősen súrolja a betegség határát.
Tudod a vicc az, hogy szerintem tényleg szép kutyáid vannak, úgyhogy igazán nem tudom felfogni, hogy miért így próbálod a végletekig polírozni a kutyáidat és miért így akarsz magadnak vevőket toborozni ("beszélj a lánnyal, kellemes csalódás lesz, biztos meg tudtok egyezni, szép kutyái vannak, a netboardon azt fikázzák, aki már bizonyított, a championon szerintem is a kannak kellett volna nyernie" stb. stb.), pláne más tenyésztőket lejáratni (hiszen csak egy jó tenyészet van az országban - na vajon melyik - minden más csak silányság, meg egytüzeléstsemkihagyó-harapáshibásalomismétlős...).
Ezt a futóafgános foghibás sztorit csak egy igen-igen szűk kör ismerte, de Te köztük vagy!! A lány sajnos korábban tényleg szeretett volna kiállításra járni vele, de mint kiderült, szerencsére már rég lemondott róla, és ehelyett már lelkesen edz a versenyzéshez; erre Te most az Ő nevében, a tudta nélkül bemocskoltál mindenkit, aki csak eszedbe jutott, és tök simán hagytad volna, hogy emiatt a kis akciód miatt mindenki ezt a lányt tartsa kétszínűnek és őt utálja!!! Mit ártott ő Neked? Alig ismered.
Ez gusztustalan és szánalmas. Jobb programod nem volt szilveszterre?? És mit gondoltál; hogy ez sosem fog kiderülni?
Péter vajon tud már ezekről a dolgaidról??? Ezúttal túl messzire mentél. :o(((
u.i. Így utólag végigolvasva az egészet, tényleg tökéletesen rád lehet ismerni a hozzászólásaidban, de még ha el is tekintünk ettől, akkor ott van például az a baromi érdekes tény, hogy egyedül Kanitkabir, Dendera és Hugi-Bugi tesz közt a felkiáltó- és kérdőjelei elé, plusz tök ugyanazok a helyesírási hibáik. Micsoda elképesztő véletlen, igaz??? Biztos mindannyian egy osztályba jártak.
Kanitkabir, esetleg Dandera, vagy Hugi-Bugi minek nevezzelek? Egy kis probléma csúszott a lejáratási akciódba ez a lány velem szilveszterezett a kutyájával együtt és nem ült netközelben, végigolvastam visszamenőleg az utolsó 7 oldalt, és most már ő is megkapta, de kinyomtatom és levélben is elküldöm neki, mert együtt járunk versenyezni és felkészíteni is az agarainkat. Eléggé több személyiség vagy, sőt jobb helyeken ezt skizofréniának hívják, egy olyan embert akartál lejáratni aki állattenyésztési szakon végzett az egyetemen, ő mondta, hogy ez már szánalmas egyszerűen szánalmas, és az én véleményem is ez, nagyon jó terápiás kezelések vannak, amivel az ilyen betegeken orvosilag tudnak segíteni, én szégyellem magam a helyedbe, hogy aki az ország egyetlen afgán tenyésztőjének tartja magát ideáig ereszkedik.Én azért nem haragszom rád és ha nem is fogadod a köszönésemet nem én leszek az aki illetlenül fog viselkedni.
Én csak olvasom-olvasom hozzászólásaid és csak ámulok... Hogy lehet valaki ennyire kétszínű??? Ha Te vagy, akire gondolok, akkor már megint csak rájöhetek, hogy milyen naiv is vagyok.
Hogy tudsz ilyeneket írni kutyád tenyésztőjéről, mikor ő igazán megtesz mindent, amit csak lehet.
Ha jól tudom, mikor kiderült, hogy foghibás a kutyád, magától felajánlotta, hogy fizet vissza neked a vételárból.
Ha jól tudom, bármi problámád van, a rendelkezésedre áll, amiben tud, segít.
Ha jól tudom, tavaly gyakran megfordultál a patonai pályán és nagyon nagy lelkesedéssel indítottad próbafutamon kutyáidat. (mert nem derült ki, de ha jól tudom, van egy barzojod is)
Ha jól tudom, még a tenyésztő is segített neked a pályán indítani a kutyákat.
Kifejezetten gusztustalan és undorító dolog, hogy most itt sajnáltatod magad, pedig TE döntöttél így, TE vettél futó vonalú kiskutyát, bár fel lettél világosítva, hogy ez a típus nem fog tarolni kiállításokon.
Ha tenyésztésre vetted a kutyát, ráadásul téged a kiállítási vonal érdekel, akkor miért nem olvastál utána, miért nem mentél el tenyésztőkhöz, tartókhoz, akik biztos szívesen felvilágosítottak volna teljesen.
Ki vagyok akadva, hogy itt előadod a mártírt, a szegény kislányt, akit becsapott a tenyésztő és az egész világ... pedig az egész a Te hibád. (a foghibán kívül, de ha nem lett volna foghibás a kutya, akkor sem lett volna a kiállítások sztárja)
Nem tisztem megvédeni a tenyésztőt, de az igazságtalanság és a becsmérlés ronda dolog és felháborít engem.
Dendera, te véletlenül nem vagy azonos azzal a bizonyos lánnyal, akivel úgy meg akar ismerkedni "szegény, szerencsétlen Hugi-Bugi"?
Ja, és végül a netboard... ha jobban beleolvasnál "kedves Hugi-Bugi", talán nem írkálnál sületlenségeket.... és talán arra is rájönnétek, hogy bizony sok kiállító is megtalálható ott, bármily furcsa is... Nemcsak a pályáról szól a dolog, csak olvass bele bátran!
Igatad van, én sem segítenék, és ha valaki azért visz haza egy kutyát, hogy legyen és tudja mit vesz az utolag ne jártassa a száját, mert megég a nyelve.
Szerinted az a lány adna nekem kevés pénzért kis afgánt ? Vagy valaki más ? Ismersz más afgán tenyésztőt ?
Bocs, de többek között ez az, amitől egy jó érzésű kutyásnak feláll a szőr a hátán.
Hugi-Bugi ráadásul tenyészteni szeretne, és ezek hozzá a koncepciói, megkérdezni egy fórumon, hogy ki milyen afgán tenyésztőt ismer, ahonnan kevés pénzért kaphatna kutyát. Ja, és persze világosat!
Így vesz az ember kennelalapító szukát?? Mert szerintem úgy, ahogy Babyboo leírta az 1046-osban.
Hugi-Buginak ráadásul már van egy 1 éves futóafgánja, akinek úgy kezdi a bemutatását, hogy állítólag futó kutya. Tenyészteni szeretne, de úgy látom, hogy még mindig nem tud többet az afgánról, mint amit akkor tudott, amikor még nem volt neki.
Az afgánja miatt csalódott, koppant (ezeket ő írta), és képtelen beletörődni, hogy nem átgondoltan vásárolt kutyát és folyamatosan küzd ellene, szőrt növeszt, meg ringdresszúrát tanít, meg igenis majd elviszi akkor tájjellegűre, ott hátha nem nézik a fogát. És utána mi lesz? Pályára (amire a kutyát tenyésztették) nem viszi, mert mint írja minek fusson, meg érjen el eredményeket, ha utána úgysem lehet tenyészteni. Akkor minek akarja továbbra is kiállításra vinni? Utána tenyészteni szeretne egy foghibás kutyával?
Anzikával egyetemben én is sértőnek érzem, hogy nem ért a dolgokhoz, de azért mindenről határozott - és persze negatív - véleményt alkot; valótlanságokat ír a kutyája tenyésztőjéről, fikázza az afgánosokat, a championon fajtagyőztes szukát (miközben nem tudja, mi a különbség a futó meg a kiállítási afgán között), valótlanságokat terjeszt a pályáról és a coursingről, a netboardos csapatról meg egyszerűen kijelenti, hogy fikázósak, rosszindulatúak, irigyek a másik sikereire meg hülyeségeket tanácsolnak (kössz ezt is, aztán meg csodálkozik, hogy ha ezek után kérdez, zárt fülekre talál...); és itt is rögtön erőszaknak érzi, ha valaki lábujjhegyen azt meri tanácsolni neki, hogy inkább versenyeztesse a futóafgánját a kiállítás helyett (ahogy az logikus is lenne ugye...) :o((((
Sértődés helyett inkább ezeken kellene elgondolkoznia.
...és ezekből a vevőkből lesznek késöbb potenciális vetélytársak kiállitásokon !
Nagyon egyszerű : mindenki aki elért már valamit a kutyás életben, csak egy percben gondoljon vissza arra hogyan kezdte ?
Mert biztos, hogy nem csúcs Világgyőzes kutyával !!!
Valóban igazad van, egy kicsit "túlméreteztem" a véleményemet. Nem árt, ha segítenek, de én ezek után nem segítenék.
A törzskönyvet csak példának hoztam, mert nem egyszer előfordult, hogy azért akarták olcsóbban a kutyát, mert a vevőnek nincs rá szüksége. Volt olyan ember, aki odaadta tk. nélkül olcsóbban, de az ilyen vevők jönnek legelőször érte, mert később mégiscsak akarnak kiállítani.