Keresés

Részletes keresés

farriss Creative Commons License 2002.08.29 0 0 302
Sziasztok,

Holnap reggel megyünk Máltára, reggel negyed 9-kor indul a gép. Meg mondom őszintén azt sem tudom, hogy Air Malta-val vagy Malevval megyünk-e. Mennyi a repülőút? 2 óra?
Nos, pénzt nem viszek, hanem - mint irtátok - elég sok kint az ATM, igy inkább kint veszek ki pénzt. Mennyi most az árfolyam? Láttam egy hozzászólást, miszerint 8 Ml az 5 ezer ft, azaz kb,. 625 Ft egy Ml. Asszem ahova megyünk, Qwara (azért irok ilyeneket, mert nem én intéztem az utat) :))))
Máltára Malév charterek mennek?

ANGELo Creative Commons License 2002.08.29 0 0 301
Hello,

Ha két hétre mész, akkor valóban jó ötlet megosztani és 1 hetet Gozo-n tölteni, bár ha engem kérdezel, akkor én végig Gozo-n laknék. Okokat lásd fenn.

Előzmény: BuNnY (274)
atifradi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 300
Nagyon igyexxem, de nem vagyok nagy webördög és szabad tárhelyet is alig találok.
ha nem fog menni, akkor küldök, aki fogadni tudja

Atti

Előzmény: tanda (299)
tanda Creative Commons License 2002.08.27 0 0 299
Jó!
Jöhetnek a képek.
Előzmény: atifradi (298)
atifradi Creative Commons License 2002.08.26 0 0 298
Igen, ez gyakori dolog ott
mármint, a szervezkedések hiánya
Viszont, elkészültek a képek
Megpróbálok egy párat valamelyik webtárra felnyomni és idecsempészni egyet-kettőt a jobbak közül

Atesz

Ui: tudtok jó képtárakat a tar.hu-n kívül?

Előzmény: tanda (297)
tanda Creative Commons License 2002.08.26 0 0 297
Nekünk azt mondták, hogy csak 40-en mehetnek be. A lényeget tekintve mindegy. Mi szervezetten mentünk, de a mi idegenvezetőnk azt mondta, hogy nem is mehetünk.
Ha én mondjuk ilyen szervező emberke vagyok, akkor biztos, hogy foglalok előre helyet a túristáknak, akiket viszek kirándulgatni.
Előzmény: atifradi (296)
atifradi Creative Commons License 2002.08.23 0 0 296
Te leszel az első, aki megnyitja az
official Kenya topicot :)
A Hypogeumhoz csak a szervezett túrarésztvevők jutnak bé, és azok is májusban kötik le előre a júliust és augusztust. Napi 70 főra van maximalizálva, hogy ne károsodjon

atesz

Előzmény: tanda (295)
tanda Creative Commons License 2002.08.21 0 0 295
Ez a Kenya dolog azért még odébb van, de köszi az "irigykedést". :)) Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.
Mi nem is próbálkoztunk bejutni, mert közölték, hogy egyenlő a lehetetlennel.
Előzmény: atifradi (294)
atifradi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 294
"Egyik nap, mikor magunk mentünk valahova nagyon keserű tapasztalatokat szereztünk. "

igen, ezt megértem és jeleztem is, hogy buszozni, sőt, egyáltalán eljutni ott valahová nem egyszerű dolog...

"Máltán, vagy úgy általában a világban?"

is-is
pl. a tarxieni Hypogeumba szerettem volna bejutni, és az csak szervezetten megy
Kenyában pedig én is szétnéznék. Van egy vadász utazási irodás ismerősöm és minden évben egy hónapot tölt ott. Sokat mesélt a helyről. Irigyellek egy kicsit :)

Atesz

Előzmény: tanda (293)
tanda Creative Commons License 2002.08.14 0 0 293
Az az igazság, hogy nagyban függ az idegenvezetőtől, hogy megéri-e szerevezetten kirándulni, avagy sem. Egyik nap, mikor magunk mentünk valahova nagyon keserű tapasztalatokat szereztünk.

Nekem szerepel a terveim közt, hogy még egyszer elmegyek Máltára, de nem jövőre.
A jövő évi tervem/tervünk Kenya.
Hogy mire lennénk még kiváncsiak? Mire gondolsz? Máltán, vagy úgy általában a világban?

Előzmény: atifradi (286)
atifradi Creative Commons License 2002.08.13 0 0 292
Én igazán nem akarok belekontárkodni, de szerintem, várd meg a másik kettő ajánlatát. Kicsi iroda útjára nem biztos, hogy érdemes várni.
Mindenesetre, egy szekérrel és jó utat

Attila

Előzmény: kwest (291)
kwest Creative Commons License 2002.08.12 0 0 291
Kösz az infót, már be is szereztem néhány katalógust, meg körülnéztem a neten is. Az meg csak jó, hogy nem lesz túl meleg :)))

Eddig anyagilag a GWK-é a legjobb ajánlat, de az egy kicsit bizonytalan. a Budavár és a Neckermann viszont az időpontokban is jó.

Előzmény: atifradi (290)
atifradi Creative Commons License 2002.08.12 0 0 290
Kwest,

én úgy tudom, hogy itthon a Budavár-tours a Málta-specialista. Őnekik van a legszélesebb a palettájuk. Ezenkívül, kérdezd a Vistát és a Neckermannt. Őnáluk láttam októberi ajánlatokat. Az idő miatt ne izgulj, a helyi idegenvezető decemberben és januárban is fogad csoportokat, igaz, skandinávokat meg németeket. Annyi lehet a bibi, hogy kifoghatsz egy-két esős napot. A hőmérséklet a legzordabb télben is állítólag 16 C.

Atesz

Előzmény: kwest (289)
kwest Creative Commons License 2002.08.11 0 0 289
Szóval az utazási irodákkal kapcsolatban is kérdés volt, nem pedig kijelentés.
Előzmény: kwest (288)
kwest Creative Commons License 2002.08.11 0 0 288
Ahogy remélhetőleg én is. Valószínűleg október végén sikerül kijutnom egy hétre. Van olyan iroda, amelyik foglalkozik ilyen időpontban a dologgal (valahol mintha láttam volna október 21-et).

Még egy kérdés. Volt már közületek valaki ilyen időpontban kinn? Milyenek a viszonyok (időjárás, tenger, látnivalók, rendezvények) késő ősszel?

Előzmény: Husky (287)
Husky Creative Commons License 2002.08.10 0 0 287
Nagyon örülök, hogy egyre több ember ismeri meg Máltát!!!
atifradi Creative Commons License 2002.08.09 0 0 286
Mindekttőtöknek igaza van, kinek ezért, kinek másért (most jó bölcs voltam :)))
Mdina, maga a város pedig szerintem sem elhanyagolható. Engem legalábbis megfogott.
Mi voltunk olyan bátrak, hogy egyénileg utaztunk, de senkinek ém nem ajánlom a transzferárak megspórolása végett, meg a körülményes buszozás miatt. Nem olcsó mulatság taxizni ott, hacsak nincs vmi ismerősöd.
Nekünk a kajával jók a tapasztalataink, de egy Corinthia szállóban voltunk, és azért az árért illett is bőséges kaját adniuk. Természetesen, a vacsorához az ital önköltséges volt :((. Ebédet így csak kissebb és olcsóbb helyi büfékben nyomtunk, így sajna az ő konyhájukat alig volt szerencsénk megismerni. Majd legközelebb.
Kinek mi a terve jövőre? Mire vagytok még kíváncsiak?
Máltára szívesen mennétek vissza kis idő elmúltával? Én igen.
Atesz
Előzmény: simam (285)
simam Creative Commons License 2002.08.09 0 0 285
Hmm Tanda,igazad van!
Most hogy olvasom a reagálásod,jut eszembe,hogy TaQuali volt az,ahol legelőször mentünk kézmüveseket nézni,mert párom szerette volna látni az üvegfujást közvetlen közelről.A kirándulásokban mi még több programot,muzeum látogatásokat iktattunk be,s nekünk is egész napos program lett belőle.Ők meg az egésznapos gozoi programon azt értették,hogy 11-kor mentünk átfelé komppal Gozora...ergo,fél nap el is ment.Majd elvittek benünket a sziget legtávolabbi éttermébe,oda egy ora,másfék ora ebéd,vissza egy ora...hát ezért csináltuk mi meg magunknak pl a szigetturát.TaQuali,Mdina,Mtarfa,Mostar,Dingli sziklák.Már a reptéren kaptunk egy A/4-es lapot,amin egész Valetta autobusztérképe rajta volt,körzetekre lebontva.Nagyon jo kis szolgálatot tett ez a papirdarabka,csak azt nem értem,ezt pl az utazási irodákba miért nem lehet átfaxolni?Akkor már itthon meg lehetne tervezni egy kicsit az utirányt,időbeosztást.
Öszintén szolva nekünk az idő volt a legnagyobb ellenségünk,mert hétfőn öt körül értünk a szállodába,a keddet elszarta tőlünk a kedves Ladislaw Farkas(a magyar idegenvezetö,akiről kiderült,egy magyarul rosszul beszélő szlovák),köv. hétfőn pedig reggel negyed hétre jött értünk a transzfer busz.szoval négy nap alatt jártuk be a szigetet.Sok mindent nem láttunk,és nagyon sok mindent szeretnénk látni.Nem vette el a kedvünket ez a sok negativum Máltátol,de legközelebb egyéni szervezésben megyünk...vagy legalábbis már kicsit tapasztaltabban.
tanda Creative Commons License 2002.08.08 0 0 284
Nagyjából én is ugyanezeket tapasztaltam, mint azt alább láthatod. Azonban néhány dologban eltér a véleményünk.
A Nagymesterek Palotájából sajna mi keveset láttunk, mert le volt zárva a nagy része. Elég illúzióromboló volt az is, hogy a kertet éppen csinálták, de hát ezt ugye, muszáj.
A piac valóban nem a mi fogalmaink szerinti piac. Pedig ott nagyon el voltak ájulva tőle…
A pénzt váltani tényleg a reptéren érdemes, vagy rendes nagy bankokban.
„Mdina,Mtarfa kézmüves faluja egy nagy humbuk”
Ez azért így egy kicsit durva. A kézművesek faluja elég gáz, de hogy Mdina is az volna… Szerintem egy nagyon szép kis középkori város. Arról nem beszélve, hogy Máltán az ember nem sok olyan helyen fordul meg, ahol nincs szemét és a házak is kultúráltan rendben vannak tartva.
A Neckermann miért nem jó? Azért, mert a szállásotok cikis volt? Én azt hittem, hogy az egy jó iroda… Tévedtem. Mi az Unitravellel voltunk, egy 4*-os szállodában és nagyon meg voltunk elégedve. De nem mindenki a csoportunkból. Persze majdnem mindenki más szállodában/apartmanban volt.
„4: Szervezett kirándulásra ne menj,mert harmadábol is meg tudod magadnak csinálni,csak egy térkép,s egy kis kurázsi kell hozzá.”
Ezzel sem értek teljes egészében egyet. Az lehet, hogy olcsóbb. De azt ne mond nekem, hogy önállóan annyi helyre eljutsz EGY nap alatt, ahány helyre egy idegenvezető elvisz téged. Nekünk nagyon jók voltak a szervezett kirándulásaink. Az idegenvezetőre (ő Lídia, akiről lent már írtam) egy szavunk sem lehetett, a sofőrökkel is meg voltunk elégedve. Az élményekről ne is beszéljünk. Szóval szerintem megérte az árát.
A ”konyhai” élményeid miatt irigyellek. Mi az egy hét alatt egy rakat étteremben jártunk (és nem a silányakban) és egyetlen egy hely volt, amire azt mondhatom, hogy igen ott nagyon jót ettem.

Előzmény: simam (282)
tanda Creative Commons License 2002.08.08 0 0 283
Nekem szerencsém volt mindkettőt látni és fantörpikus volt.
Előzmény: atifradi (281)
simam Creative Commons License 2002.08.08 0 0 282
Sziasztok!

Atesz,jo néhány dologban egyetértek veled. Gozo,és a Kék Ablak valoban gyönyörü.A Nagymesterek Palotája valoban egyedi,s ha szerencsétek van,olyan szobákba is bevisznek,ami egyébként le van zárva.Nekünk ilyen szerencsénk volt,igy megláttuk azt az ikont,amit tavaly a pápa ajándékozott Máltának,vagy azt a termet,ahol Busch és ? hmm hirtelen nem tudom melik orosz vezető irta alá a hidegháboru végét.
A hajótörési templom valoban csodálatos,s a pap,aki ott volt,nagyon aranyos,segitőkész.A piac bovli,hüle turista vegyed...
Azoknak,akik tapasztalatlanok üdülés terén,(ahogy mi is azok voltunk)néhány tipp:
1: Ne higyj senkinek,a reptéren válts Lm-et,mert eurot ugyan elfogadnak,de csak papirpénzt,és lírában adnak vissza,számodra kedvezőtlen átváltással.
2:Érdemes kiváltanod a nemzetközi diákot.Ahol belépőt szednek,ott ezzel vagy ingyen vagy féláron juthatsz be.
3:Ne bizz az utazási irodába,pláne ne a Neckermannba...szar(bocs)
4: Szervezett kirándulásra ne menj,mert harmadábol is meg tudod magadnak csinálni,csak egy térkép,s egy kis kurázsi kell hozzá.
5: Vigyázat,a St. Elmo erőd csak szombaton,és vasárnap van nyitva,mert hétközben a rendőrakadémia müködik.Vasárnap viszont drágább(1,75Lm),mert állitolag korhü ruhákban vannak és csatajelentet mutatnak be.Mi nem vártuk meg,mert sok programunk volt még aznapra.
6: Vasárnap mindenütt istentiszteletek vannak,aztán a templomok bezárnak.Tehát vasárnapra csak kilátás,várnézés vagy strandolás legyen beiktatva,mert minden zárva.
7:Vittoriosában is nagyon szép a vár
8: Mdina,Mtarfa kézmüves faluja egy nagy humbuk,képzelj el egy TSZ telepet,tele hordo hangárokkal,s minden elado,ami drága...ami ott számomra és méginkább Kedvesemnek élmény volt,az a repülő múzeum...akit érdekel a régi hadi technika,itt nem fog csalodni.
9: Lehet hogy csak nekünk volt pechünk,de a mi apartmanunk mocskos volt,büdös lepedővel,svábbogarakkal,forro hidegvizcsappal,és viz nélküli vécétartállyal.Félpanzioval voltunk,ami két kis vajat,és pici dzsemet,és egyik nap tojás rántottát,másik nap tükörtojást jelentett.A vaj dzsem minden nap volt,a tojás pedig eme két változata váltogatta egymást.
Bővitett vacsi pedig hal vagy marha,zöldség vagy sült(?) krumpli,előételként pedig por zöldség leves...szoval ajánlanám az önellátást,itthoni konzerv magaddal vitelével.
10: Nem igaz,hogy nincs máltai konyha,mert van...szoval nem csak marhát találsz angliai modra,hanem articsokát,nyulat,és a zöldség sok sok fajtáját.

huhh bocs a litániáért,de hétfőn jöttünk meg s még frissek az élmények. :)

Hja,és egy hét nem elég,mert a sziget,szigetek csodásak.Aki Gozora teszi a törzshelyét,az a 91-es busszal mehet ki a komphoz,s azzal át Máltára.

simam

atifradi Creative Commons License 2002.08.08 0 0 281
oda sajtos nem jutottunk el :((
de a képek valóban önmagukért beszélnek

Atti

Előzmény: sERi (280)
sERi Creative Commons License 2002.08.06 0 0 280
Hát, ami rám a legnagyobb hatást gyakorolta az a Xlendi Bay és az Azur Window volt Gozon.
Xlendinél órákig tudtunk gyönyörködni a tengeri életben, az Azúr Ablak pedig egyszerűen valami hihetetlen ...

Xlendi Bay


Azur Window

Előzmény: atifradi (279)
atifradi Creative Commons License 2002.08.05 0 0 279
Sziasztok,

sajtos, nekünk is haza kellett jönnünk e csodás szigetről.
Olvasom, hogy itt lett volna olyan ember, aki segített volna bejuttatni a Hypogeumba. :( De örültem volna ott neki...
Mindegy, szóval, az olvasottak, és a képek alapján ki ne hagyjátok. Egy pár tanács most EGYÉNI utazóknak:

1. a hely nem európai közlekedés szempontjából: ha nem szervezett túrával vagy, mint mi voltunk, akkor nagyon megszívhatod, ugyanis a szállodák, appartmanok nem Valettában vannak, hanem más kisvárosokban és ezekhez nem vezet sem reptéri busz, se metró. Márpedig a taxi ott nem olcsó. Mindenre meg kell előre alkudni, és a legolcsóbb transzfer így is 8 Mlt (5 rongy). Bár van kin az induló hall előtt egy megálló, ahonnan fél óránként indul a busz Valettába, és ez tényleg csak 15 Cent, + 20 Cent a bőröndért, nem érdemes rá várni, t.i. a sofőr csomagokkal leszállít, ha tele a járat, vagy ha olyanja van. Ez kb. 45 perc alatt elvisz Valettába, ahonnan min. 25 perc múlva kaphatod el a csatlakozásod. Onnan még zötyöghetsz az amúgy varázslatos muzeális buszokon további 30 percet min., és már ott is vagy.
2. főleg a hétvégén érkezők váltsanak pénzt a reptéren, mert szombat-vasárnap esélytelenek pénzt váltani máshol. Ráadásul, a reptéren jó az árfolyam. Kevés helyen volt jobb attól.
3. a partizni vágyóknak St Juliannon kívül semmit sem ajánlok, csak a szálloda night clubját.
4. búvárkodni nemcsak Comino szigetén jó, viszont, az a hely tényleg varázslatos, eltekintve attól, hogy 11 és 16 óra között minden turista csoport ott teszi tiszteletét, nem kis ricsajt okozva ezzel.
Vigyázat: a transzfer Cirkewáról (egy kis jobbra a Gozoi komptól) a szigetre 3 Mlt volt. Gozóra ehhez képest csak 1,75, ha jól emlékszem.
5. Feltétlen érdemes elmenni a köv. helyekre:
Mdina-Rabat,
Tarxien-Paola,
Gozón Victoriába és egy helyre, aminek nevére nem emlékszem, de ott voltak a 6.000 éves megalítikus templomok,
Valettába.
5. Valettában rám nem a Nagymesterek Palotája, hanem 2 templom, a Szent Pál hajótörésének temploma és a Szent János társszékesegyház tett rám nagy benyomást. A másik társát sajnos csak kívülről láttam, mert Mdinában, az ex fővárosban minden zárva volt.
6. A piacok gagyibb holmikat árulnak, mint a mienink,ezért max. mint látványosságot ajánlom.

Kihagytam valamit, Többiek?

Bocs, ha hosszú voltam

Üdv

Atesz


Előzmény: jencibuvar (278)
jencibuvar Creative Commons License 2002.08.02 0 0 278
sziasztok mindenkinek kösz az élménybeszámolót, most már lassan rajtam a sor. jövőhét pénteken megyünk budavatourssal 1 hétre. ha visszajöttem majd írok.kösz mindenkinek az infót.
tanda Creative Commons License 2002.07.31 0 0 277
Szerintem megoldható, hisz mi is egy hétig voltunk. De volt olyan a csoportunkból, aki kettőig.
Az már más kérdés, hogy az átköltözést, hogyan szervezik meg...
Előzmény: BuNnY (276)
BuNnY Creative Commons License 2002.07.31 0 0 276
Semmi gond, úgyis punnyadt vagyok mint állat :D
Kérdés, hogy szállásokon mennyire lehet darab heteket foglalni. Bár elvileg miért ne lehetne, nem ?
Előzmény: tanda (275)
tanda Creative Commons License 2002.07.31 0 0 275
Arányait tekintve valóban lehet, hogy sok az egy hét, de azért a nyaralást érdemes megosztani.

Azért ne feledd, hogy maga Málta szigete akkora, mint Budapest (Gozo kisebb ugye), így aztán olyan hatalmas barangolásokat ne tervezz!!

Előzmény: BuNnY (274)
BuNnY Creative Commons License 2002.07.31 0 0 274
Szóval aszonygyátok Gozo-ra sok az egy hét ? Mit lehet ott csinálni a szárazföldön ? Vannak látványosságok, vagy az inkább Máltán ?
szalapala Creative Commons License 2002.07.31 0 0 273
Ha jól vagyok informált - ami egyáltalán nem biztos - ott elsüllyedt hajók roncsai között is lehet kavarni lenn a mélyben. Legalábbis filmen, meg egykét szakkönyvben látni ilyeneket.( Bár lehet, hogy ehhez valami engedély is kell? Nem tom.)
Ha a búvárterepektől eltekintünk, akkor azért nem fele-fele arányban osztanám meg az ott töltendő időt a két sziget között. Úgy 3 máltai napra tennék 1 gozóit, vagy inkább 4:1. Ez persze szubjektív, Gozón sokat hoz az Azur Window környéke. Meg zöldebb is. (ez persze csak Máltához képest jelent zöldet:))
Előzmény: BuNnY (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!