Mi van, ha éppen jármű marad rajta? Nyilván ezért nem hagyja az NKH sem a távkezelt hívót, mert ő sem hiszi, hogy a vonat 15-tel, a látási viszonyoknak megfelelően fog közelíteni és ha tényleg ott maradt jármű, akkor meg is tudjon állni.
Jön be a vonat az állomásra és hamisfoglalt marad az egyik váltó. Mögötte jön blokkra másik vonat. Annak nem tudsz jelzőt húzni, mivel foglalt a váltó. Ki kell nyomni a hívót. Ilyen estben hiába biztonság-igazolod az egészet, mert távolról nem látod, hogy miért foglalt a váltó... Mi van, ha éppen jármű marad rajta?
Ez rendben is van. Legyen az emberben ilyen komplex rendszerekkel szemben fenntartás. De ha képesek vagyunk biztonság-igazolni ezen rendszerek biztonságát és működőképességét akkor ne gátoljuk már az elterjedésüket...
A legelső távkezelt állomás Polgárdi volt,de az is csak néhány hónapig üzemelt.(Semmi más nem csináltak,csak "átvitték" a D55-öt Polgárdi-Ipartelepre.)
Beleöltek sok milliót,leszabályoztatták az F2-esben,aztán jött "valaki" a szombathelyi igazgatóságról és megtiltotta a használatát. Azóta már a váltókat is kiszegelték (érdekes,hogy a kijárati jelzők még magvannak).
Ráadásul van egy érdekes forgalmi probléma,amire még nem született állásfoglalás.
Kiballag ... FC-ben kocsival csak 10-15 perc lehet a Kőbányai út. Konzekvensen kéne hozzáállni. Nincs olyan, hogy ideiglenes! Ja, hogy akkor valakinek fizetnie kéne? Ha pont az ideiglenes (FC-ben '93-tól ideiglenes van ...) időben történik bizonyíthatóan műsor, akkor ki a hunyó?
Kétpón akkor a bakter beül a jelfogó bódéba? Mert más nincs. Ezt azért nem gondolnám :) Ideiglenes engedéllyel megy így ahogy most van.
Át kéne ezeket a dolgokat gondolni, mielőtt a vasút belefog ilyenekbe. Itt alapvetően az NKH mindig balesettől rettegő embereit kéne meggyőzni a távvezérelt hívó működőképességéről. Mert van még egy-két vasúti megoldás ami nyugaton működőképes, csak értelmesen át kéne venni. Itt még ráadásul nem is arról van szó, hogy nem akarjuk átvenni, hanem hogy értelmesen nem hagyják...
Ráadásul mitől veszélyesebb egy távol lévő állomás a fradis ~5km-re lévő, de nem távvezérelt jelzőtől? Ha engem kérdezel akkor semmitől. Ha az NKH-t akkor valszeg hasonló választ kapsz: ha gáz van akkor minden vörös mellett a forgalmista kiballag szemrevételezni, hogy a hívót ki lehessen tenni. Csak mutatná meg az NKH, hol van az a forgalmista aki addig kimenne...
Kétpón akkor a bakter beül a jelfogó bódéba? Mert más nincs.
Át kéne ezeket a dolgokat gondolni, mielőtt a vasút belefog ilyenekbe. A biztonságigazolás szent! Kár, hogy erről a berendezés nem tud ... Az üzlet pedig nagy.
A fél óra csücskös, vagy felesleges. Csücskös: Sopronból Ikrénybe (kivéve: helikopter, vadászgép), felesleges: minden CSBT-tn ott ül ember erre a célra és jó nagy %-ban malmozik.
Nem a hívó a legveszélyesebb. Ráadásul mitől veszélyesebb egy távol lévő állomás a fradis ~5km-re lévő, de nem távvezérelt jelzőtől?
Szajol-Tiszatenyő-Képtó távkezelés? Ez biztos, nem végleges engedélyes. Ezt az én BME-s oktatóm tervezte és ő mondta, hogy nem jött össze a távkezelés végleges engedélyeztetése az NKH-val...
GySEV-nél tud? GySEV esetében is azért tud - ha jól tudom - mert van egy "riadós csapat" (nem tom' milyen szép nevet találtak ki nekik) akik fél órán belül kint tudnak lenni ha gáz van. Ezzel a megkötéssel engedték a GySEV-nek is. De tudtommal minden KÖFI esetében csak ideiglenes engedély van rá, véglegeset pont a hívó miatti röghöz kötés miatt nem kap. (Pontosat akkor tudok, ha bemegyek a BME-re és a tanarakat megkérdezem...)
GySEV-nél tud? FC C elág E, F jelzőn tud? FC Keleti Indító tud? Szolnok AB; CD elág? Hatvan delta jelzők? Fonyódi KÖFE JM! tiltás? Szajol-Tiszatenyő-Képtó távkezelés?
Nem zűrös ez egy ici-picit? De én idevenném a SziK-et és a FÁ-t is, ill. lehetne még ragozni. Berendezés kontra Utasítás (és szemlélet).
Ha a Lomex (http://www.lomex.hu/) nem nyert, akkor Mikrovill (http://web.axelero.hu/mikrovil/) a Délitől nem messze vagy esetleg a Jászain az EMO. De ha végképp nem megy: http://elektroman.uw.hu/oldalak/bolt.htm :-)
Tetszik a fórum, sok érdekeset olvastam benne, gratulálok mindőtöknek hozzá! Szeretnék feltenni egy kérdést: van-e olyan terv, hogy az 1-es vonalon állomásokat (akár nagyobbakat is) Köfi-be kötnek? (a létszám kárára...) Előre is köszi! Üdv!
Hm... hát igen. Lomexnél kéne megpróbálni, nekik vannak jó cuccaik. Én náluk vettem a saját gyártmányú gitár effektemhez MN3101 BBD meghajtó és MN3007 1024 stage BBD IC-t. Úgy örültem, mint majom a farkának, sehol nem lehet kapni, bár most már lehet, hogy ott sem.