Te a kényelmi szempontjaid alapján mondasz véleményt az üzemeltető pedig a saját gazdaságossági érdekei szerint alakítja ki ezeket a fizető pontokat. Korábban írtad példaként a gátak magasságát; azért nem jó az a hasonlat, mert ebben az esetben az alul méretezés nem jelenti emberi életek kockáztatását csak azt, hogy az év 10-15 napján jelentősebbnek mondható dugó alakul ki egy-két helyen. Ezt a helyiek tudják és ha akarják ki is tudják kerülni, mert van helyismeretük, a külföldiekre pedig trambulinról tesznek. Az autópályák és az azokhoz kapcsolódó infrastrukturális pontok tervezésénél a kényelem nem elsődleges szempont, a tranzitálló külföldieké pedig még kevésbé. Ha nem tetszik nekik menjenek másfelé :)
Hazafele infó, a szerb toll box-rol. Továbbra is az a véleményem, hogy nagyon kényelmes megéri regisztrálni! Ahol csak pár autó várakozik előtted, akkor is nyersz 2-5 percet. Plusz nem kell megállni, csak kb. 20 km/h val átgurulni a kapun.
Az lentebb említett Újvidéki kapun sajnos tényleg nem lehet megúszni a várakozást, de sokkal gyorsabban át lehet rajta jönni, mintha a fizetős sorba állna az ember.
Tegnap délután 12 óra 05 perckor álltunk be a sorba kb. 200 300 méterrel a 1000 m-s tábla elé tehát kb. 1200 1300 méterre a kaputól. Egyből a leállósávba a kamionok, és a buszok, valamint a szerb rendszámú autók mögé. A kapun 12 óra 35 kor gurultunk át, úgy hogy akikkel együtt értünk a kapuhoz, kb. 500 m-s táblánál lehettek. Tehát még így is kb. fele annyit vártunk. A várakozás pedig annak volt köszönhető, hogy nem volt külön ENP sáv, hanem együtt volt az ENP és a fizetős kapu. Viszont még így is csak minden 3-4 autós fizetett, tehát sokkal gyorsabban haladt a leállósáv. Bár megjegyzem, a fentebb említettek beállhattunk volna akkor is ide ha fizettünk volna.
A hazafele út egyébként eseménytelen volt, Macedónia terelés még megvan, illetve Szerbiában is több autópálya felújítás van, ami kicsit lassítja a haladást, de nem vészes...
Az ilyen létesítményeket mindig az átlagos felhasználó számra méretezik nem az évente 8-10 alkalommal előforduló dömpingre.
Képzeld el, mi történne, ha a gátak magasságát is hasonló gondolatmenet mentén határoznák meg! Pedig a gátak esetében nem évente 8-10, hanem százévente esetleg 1 az előfordulási gyakoriság! :D
Szerintem, nem szabad olyan helyzeteket teremteni, ahol emberek százait, ezreit, vágóhídi állat módjára, kipuffogó gázban fuldokolva várakoztatják a tűző napon.
Mindez nem csupán a szerb autópálya kezelőkre, hanem a magyar határőrizeti szervekre is vonatkozik.
Mikor utolértük, kb. 4 km hosszú volt a feltorlódott kocsisor. Az autópálya minkét sávjában és a leállósávban is zárt sorokban álltak az autók. Ilyen körülmények között hogyan oldod meg, hogy várakozás nélkül előkerülj és elegánsan átsuhanj az elektronikusan fizető kapun? Látszik nem kerültél még ilyen helyzetbe... :)
Az ilyen létesítményeket mindig az átlagos felhasználó számra méretezik nem az évente 8-10 alkalommal előforduló dömpingre. Nyilván dühöngtetek - én is azt tettem volna- de a szerb autópálya kezelőket is meg lehet érteni. Ilyenkor jöhet jól az elektronikus fizetés, melyet nemrégen veséztünk ki.
Egy az egyben ugyanaz volt a tapasztalatom tegnap nekem is csak én Röszke_2-nek jöttem.Határ nyitás előtt negyed órával értem oda kb.másfél óra kellett ahhoz,hogy átérjek.Mint egy lassított felvételt látnánk,kedélyesen elbeszélgettek egymással és roppant meg voltak elégedve vele,hogy csak másfél órát vártunk,mondván azt,hogy a másik átkelőn már biztos nagyobb a sor.Hát igen hazaérkeztünk,ez a csalhatatlan jele.A fizető kapuknál és egyéb határátkelőhelyeken gyakorlatilag nulla volt a várakozás.
Tegnap nagyon sok német rendszámú kocsival közlekedő muszlimmal volt tele Nistől a Belgrád felé menő autópálya. Ennek eredményeként aztán a Novi Sad utáni fizető kapunál másfél órás dugó alakult ki. Nem tudom, milyen felmérések alapján építették azt a kaput, de amennyiben nem az volt a cél, hogy szándékosan forgalmi fennakadást generáljanak, akkor hatalmas tervezési hibát követtek el. Néhány 10 km-rel északabbra már épül a következő fizetőhely, ugyanekkora kapuszámmal és áteresztőképességgel.
Ennek következtében a röszkei határállomáson történő hazajövetelt nem mertük megkockáztatni, Kelebija felé vettük az irányt. A szerb oldalon öt perc alatt végeztünk, egy órára volt szükség a magyarországi belépésre. A várakozás közben, látva a történéseket, végig az volt az érzésem, hogy munkalassító sztrájk zajlik a tompai határállomás magyar oldalán.
elhiszem, hogy számodra ez egy kellemes és autentikus szerb este
Teljes felesleges megint ilyen személyeskedő megjegyzéseket tenni.
Amikor én voltam, bő másfél éve, akkor csinálták a szállodát, medencéről még szó sem volt, és különben is már ilyen pulóveres időszak volt. A reggelinél pedig egyedül voltam, kijött a szakács, és megkérdezte, hogy mit készítsen nekem :-)
Számomra akkor igényes és jól menedzselt helynek tűnt, de hát tudjuk, hogy a rossz menedzsment hetek alatt el tudja cseszni a legjobb vendéglátóhelyet is.
Nem fogok vitatkozni veled, Neked jó tapasztalataid voltak, nekem rosszak, ennyi. De azért finoman jelzem; én is sokat utazom, Görögországtól eltekintve a legtöbb alkalommal én is a Bookingon foglalok és nekem is sok (40 felett) értékelésem van fent szintén változtatás nélkül. És változatlanul fenntartom a véleményem; az a szladi egy szar, nem európai embernek való. Tényleg koszosak a szobák, wifi a hallban, reggelinél tülekedés néhány aszott kolbászdarabért és paradicsomért. Az autópálya felőli oldalon a forgalomtól nem lehet aludni csak zárt ablakok mellett, ha a másik oldalon van a szobád, akkor pedig az étterem tetején elhelyezett konyhai hűtők és szállodai légkondicionálók kültéri egységei borzasztó hangosak. Este a környék srácai, 10 óra után a személyzet bulizott a medence partján zenével, tánccal; elhiszem, hogy számodra ez egy kellemes és autentikus szerb este - függetlenül attól, hogy a személyzetnek csak a fele és a vezetés szinte teljesen török -, de egy utazónak rémálom. Kártyával fizettem de számlát nem adtak, az esti italunkat finoman szólva is túl akarták számlázni, egyszóval tartom a véleményem.
Akkor szerintem valahonnan megtudták, hogy az én vezetéknevem Török és kiszellőztettek mire odaértem. Éjjel ettünk ott, büdös nem volt, a kaja jó volt. Azt én is úgy gondolom, hogy az átvonuló török utazók miatt van ott ez a karavánszeráj, de minket is szívesen fogadtak és nem voltak gyomorproblémák sem később. Kicsit megleptem a fizetésnél őket, mert viccből TL-t vettem elő. A hotelről nem tudok nyilatkozni.
A Booking "értékelései" után viszont én tennék egy jó nagy kérdőjelet; a rossz értékeléseket ritkán teszik közzé, mert az árt az üzletmenetnek.
Pont az a lényege, hogy ártson a rossz szállodák üzletmenetének. Mert van helyette más, jobb.
Én eléggé power user vagyok az oldalukon, rengeteg értékelést írtam, egyrészt mert ugye (mint tudjátok) grafomán vagyok, másrészt mert a szívemhez legközelebb álló szakterület a CEM (Customer Experience Management), ami pont erről szól, az úgynevezett ügyfélélményről.
Írtam tiszta 10 pontos értékeléseket is (egy szálloda Szófiában, egy Szegeden, egy Újvidéken), meg 5 pont körülieket is (Cakovec, Eszék, Brüsszel), meg a kettő között mindenfélét.
Mindegyik szépen, egyetlen betű változtatása nélkül megjelent, és szerintem most is fent van.
Egészen biztosan ugyan arról van szó! Pont a Te dicséreted hatására szálltunk meg ott és én elhiszem hogy akkor jó tapasztalataid voltak, nekem viszont most az amit leírtam. A Booking "értékelései" után viszont én tennék egy jó nagy kérdőjelet; a rossz értékeléseket ritkán teszik közzé, mert az árt az üzletmenetnek. Az a szladi a törököknek van kitalálva, az ő igényeiket teljesíti, magán véleményem szerint oda európai ember ne menjen.
Belgrád elött utolsó fizetőkapu ha lefelé mész, túloldalon.
Kis családi vállalkozás brutál hamburger de sztem van minden non-stop. Bár rég jártam arra de biztos működik még. Finom srb.házi.savanyútól kezdve minden van náluk fillérekért.