Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

409 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22911

"Pontosan annyi, amennyi üzemeltetése mellett nem alakulnak ki ilyen extrém helyzetek."

Hiába lenne 3-5-ször nagyobb az áteresztőképesség, akkor Horgoson torlódna fel még nagyobb tömeg.

El tudom képzelni, hogy éppen ennek a megosztása miatt ilyen.   Vagy nem, de az biztos.  :)

Előzmény: Sarkany (22894)
Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 1 22910

a lényeg a gazdaságosságban van

A kérdés csupán az, hogy az ember van-e a gazdaságosságért vagy fordítva?

Előzmény: balazsh (22909)
balazsh Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 22909

Köszi. :D

Akkor mond, melyik időpont legyen kiválasztva? 

Ja, inkább ne válaszolj, tudom: amikor te arra jársz. :) 

De mi van akkor, ha máskor nagyobb a cumi? Tudim: lesz@rom.

Ahogy tisztes őszes megmondta, a lényeg a gazdaságosságban van.... 

Előzmény: Sarkany (22906)
409 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22908

" "egyvalamiben viszont lehet általánosítani,a magyar az bizony idióta gyökér."  Rólad ez elmondható, egyébként pedig ne általánosíts!"

Felesleges személyeskedni, hiszen általánosított, ergo önmagát is beleértette.

Érdekes módon erre eddig nem ugrott rá senki, valószínűleg értették/értettük a mondanivalóját.

Előzmény: tisztes őszes (22904)
tisztes őszes Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22907

Te a kényelmi szempontjaid alapján mondasz véleményt az üzemeltető pedig a saját gazdaságossági érdekei szerint alakítja ki ezeket a fizető pontokat. Korábban írtad példaként a gátak magasságát; azért nem jó az a hasonlat, mert ebben az esetben az alul méretezés nem jelenti emberi életek kockáztatását csak azt, hogy az év 10-15 napján jelentősebbnek mondható dugó alakul ki egy-két helyen. Ezt a helyiek tudják és ha akarják ki is tudják kerülni, mert van helyismeretük, a külföldiekre pedig trambulinról tesznek.
Az autópályák és az azokhoz kapcsolódó infrastrukturális pontok tervezésénél a kényelem nem elsődleges szempont, a tranzitálló külföldieké pedig még kevésbé. Ha nem tetszik nekik menjenek másfelé :)

Előzmény: Sarkany (22906)
Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22906

De az mennyi? 

A definicióját megadtam. Az alapján egy hozzáértő szakember semmi perc alatt kiszámolja.

Nem kell tudnom Renoir szintjén festenem, hogy - mint kívülálló - a műveit élvezni tudjam.

Előzmény: balazsh (22902)
zslaci75 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22905

Nekem az is megéri ha ugyanannyiba kerül mint a jegy,ha azt 2órás újvidéki tolongást amibe 2hete belefutottunk,kihagyhatom... 

Előzmény: balazsh (22903)
tisztes őszes Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22904

"sok hülye pesti megbírja."  Gondolom a krimi tatároktól tanultál magyarul...

"ez a baj magyarországgal,semmi tolerancia nincs."  Mert benned az buzog ;)

"egyvalamiben viszont lehet általánosítani,a magyar az bizony idióta gyökér."  Rólad ez elmondható, egyébként pedig ne általánosíts!

Ha ilyen megnyilvánulások után Téged nevez valaki idióta gyökérnek megsértődsz?

Előzmény: feksza (22900)
balazsh Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 22903

Igen.

De gondolom az ára persze kevesebb legyen, mint most a kapus. 

:) 

Előzmény: zslaci75 (22897)
balazsh Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 22902

De az mennyi? 

Nincs aki ezt megmondja. 

Kívülállóként könnyen okos az ember...... 

Előzmény: Sarkany (22894)
fidorrr Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22901

Hazafele infó, a szerb toll box-rol. Továbbra is az a véleményem, hogy nagyon kényelmes megéri regisztrálni! Ahol csak pár autó várakozik előtted, akkor is nyersz 2-5 percet. Plusz nem kell megállni, csak kb. 20 km/h val átgurulni a kapun. 

Az lentebb említett Újvidéki kapun sajnos tényleg nem lehet megúszni a várakozást, de sokkal gyorsabban át lehet rajta jönni, mintha a fizetős sorba állna az ember.

Tegnap délután 12 óra 05 perckor álltunk be a sorba kb. 200 300 méterrel a 1000 m-s tábla elé tehát kb. 1200 1300 méterre a kaputól.  Egyből a leállósávba a kamionok, és a buszok, valamint a szerb rendszámú autók mögé. A kapun 12 óra 35 kor gurultunk át, úgy hogy akikkel együtt értünk a kapuhoz, kb. 500 m-s táblánál lehettek. Tehát még így is kb. fele annyit vártunk. A várakozás pedig annak volt köszönhető, hogy nem volt külön ENP sáv, hanem együtt volt az ENP és a fizetős kapu. Viszont még így is csak minden 3-4 autós fizetett, tehát sokkal gyorsabban haladt a leállósáv. Bár megjegyzem, a fentebb említettek beállhattunk volna akkor is ide ha fizettünk volna.  

A hazafele út egyébként eseménytelen volt, Macedónia terelés még megvan, illetve Szerbiában is több autópálya felújítás van, ami kicsit lassítja a haladást, de nem vészes...

feksza Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22900

sok hülye pesti megbírja.

Előzmény: Boarhunter (22895)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22899

Megadom magam; igazad van :)

Előzmény: Sarkany (22892)
Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22898

Az ilyen létesítményeket mindig az átlagos felhasználó számra méretezik nem az évente 8-10 alkalommal előforduló dömpingre.

Képzeld el, mi történne, ha a gátak magasságát is hasonló gondolatmenet mentén határoznák meg! Pedig a gátak esetében nem évente 8-10, hanem százévente esetleg 1 az előfordulási gyakoriság! :D

Előzmény: Szaganaki (22888)
zslaci75 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22897

Mondjuk azt gondolom hogy ha matricás rendszert használnának, a probléma egy része megoldható lenne. 

Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22896

Akár...

Előzmény: Boarhunter (22895)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 22895

Ez alapján betilthatnák az M7-est péntek és vasárnap délután...

Meg a fővárosi forgalmat nagyjából minden nap...

Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22894

Pontosan annyi, amennyi üzemeltetése mellett nem alakulnak ki ilyen extrém helyzetek.

Előzmény: balazsh (22893)
balazsh Creative Commons License 2017.08.26 -1 0 22893

Olvasom itt az eszmecserét.... 

Szerinted hány kapu kellene? 

Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22892

a szerb autópálya kezelőket is meg lehet érteni

Szerintem, nem szabad olyan helyzeteket teremteni, ahol emberek százait, ezreit, vágóhídi állat módjára, kipuffogó gázban fuldokolva várakoztatják a tűző napon.

Mindez nem csupán a szerb autópálya kezelőkre, hanem a magyar határőrizeti szervekre is vonatkozik.

zslaci75 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22891

Azt is kiveséztük hogy a dugóban állva semmire se mész vele. 

Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22890

előkerülj = előrekerülj

Előzmény: Sarkany (22889)
Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22889

Mikor utolértük, kb. 4 km hosszú volt a feltorlódott kocsisor. Az autópálya minkét sávjában és a leállósávban is zárt sorokban álltak az autók. Ilyen körülmények között hogyan oldod meg, hogy várakozás nélkül előkerülj és elegánsan átsuhanj az elektronikusan fizető kapun? Látszik nem kerültél még ilyen helyzetbe... :) 

Szaganaki Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22888

Az ilyen létesítményeket mindig az átlagos felhasználó számra méretezik nem az évente 8-10 alkalommal előforduló dömpingre. Nyilván dühöngtetek - én is azt tettem volna- de a szerb autópálya kezelőket is meg lehet érteni. Ilyenkor jöhet jól az elektronikus fizetés, melyet nemrégen veséztünk ki.

Előzmény: Sarkany (22886)
barbon1 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22887

Egy az egyben ugyanaz volt a tapasztalatom tegnap nekem is csak én Röszke_2-nek jöttem.Határ nyitás előtt negyed órával értem oda kb.másfél óra kellett ahhoz,hogy átérjek.Mint egy lassított felvételt látnánk,kedélyesen elbeszélgettek egymással és roppant meg voltak elégedve vele,hogy csak másfél órát vártunk,mondván azt,hogy a másik átkelőn már biztos nagyobb a sor.Hát igen hazaérkeztünk,ez a csalhatatlan jele.A fizető kapuknál és egyéb határátkelőhelyeken gyakorlatilag nulla volt a várakozás. 

Előzmény: Sarkany (22886)
Sarkany Creative Commons License 2017.08.26 0 0 22886

Tegnap nagyon sok német rendszámú kocsival közlekedő muszlimmal volt tele Nistől a Belgrád felé menő autópálya. Ennek eredményeként aztán a Novi Sad utáni fizető kapunál másfél órás dugó alakult ki. Nem tudom, milyen felmérések alapján építették azt a kaput, de amennyiben nem az volt a cél, hogy szándékosan forgalmi fennakadást generáljanak, akkor hatalmas tervezési hibát követtek el. Néhány 10 km-rel északabbra már épül a következő fizetőhely, ugyanekkora kapuszámmal és áteresztőképességgel.

Ennek következtében a röszkei határállomáson történő hazajövetelt nem mertük megkockáztatni, Kelebija felé vettük az irányt. A szerb oldalon öt perc alatt végeztünk, egy órára volt szükség a magyarországi belépésre. A várakozás közben, látva a történéseket, végig az volt az érzésem, hogy munkalassító sztrájk zajlik a tompai határállomás magyar oldalán.

Sarkany Creative Commons License 2017.08.25 0 0 22885

Egyiptomban vezetett mar valaki kozuletek? Mondjuk Alexrandiaban?

Egyszer próbáld meg ugyanezt Algériában, Constantine városában. Meg fog változni az alexandriai viszonyokról a véleményed!  :D

Előzmény: A A A Bunbano! (22874)
stevie-13 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 22884

elhiszem, hogy számodra ez egy kellemes és autentikus szerb este

Teljes felesleges megint ilyen személyeskedő megjegyzéseket tenni.

Amikor én voltam, bő másfél éve, akkor csinálták a szállodát, medencéről még szó sem volt, és különben is már ilyen pulóveres időszak volt. A reggelinél pedig egyedül voltam, kijött a szakács, és megkérdezte, hogy mit készítsen nekem :-)

Számomra akkor igényes és jól menedzselt helynek tűnt, de hát tudjuk, hogy a rossz menedzsment hetek alatt el tudja cseszni a legjobb vendéglátóhelyet is.

Előzmény: Szaganaki (22883)
Szaganaki Creative Commons License 2017.08.25 0 0 22883

Nem fogok vitatkozni veled, Neked jó tapasztalataid voltak, nekem rosszak, ennyi. De azért finoman jelzem; én is sokat utazom, Görögországtól eltekintve a legtöbb alkalommal én is a Bookingon foglalok és nekem is sok (40 felett) értékelésem van fent szintén változtatás nélkül. És változatlanul fenntartom a véleményem; az a szladi egy szar, nem európai embernek való. Tényleg koszosak a szobák, wifi a hallban, reggelinél tülekedés néhány aszott kolbászdarabért és paradicsomért. Az autópálya felőli oldalon a forgalomtól nem lehet aludni csak zárt ablakok mellett, ha a másik oldalon van a szobád, akkor pedig az étterem tetején elhelyezett konyhai hűtők és szállodai légkondicionálók kültéri egységei borzasztó hangosak. Este a környék srácai, 10 óra után a személyzet bulizott a medence partján zenével, tánccal; elhiszem, hogy számodra ez egy kellemes és autentikus szerb este - függetlenül attól, hogy a személyzetnek csak a fele és a vezetés szinte teljesen török -, de egy utazónak rémálom. Kártyával fizettem de számlát nem adtak, az esti italunkat finoman szólva is túl akarták számlázni, egyszóval tartom a véleményem.

De persze aki akar az menjen oda...

Előzmény: stevie-13 (22881)
Katana750 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 22882

Akkor szerintem valahonnan megtudták, hogy az én vezetéknevem Török és kiszellőztettek mire odaértem. Éjjel ettünk ott, büdös nem volt, a kaja jó volt. Azt én is úgy gondolom, hogy az átvonuló török utazók miatt van ott ez a karavánszeráj, de minket is szívesen fogadtak és nem voltak gyomorproblémák sem később. Kicsit megleptem a fizetésnél őket, mert viccből TL-t vettem elő. A hotelről nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: Szaganaki (22877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!