Keresés

Részletes keresés

RhB Creative Commons License 2005.12.23 0 0 297
Szerintem hátulról a harmadik képen egy ún. transfer caboose van, amit a két társaság közötti átadóvágányoknál használtak a tolatószemélyzet számára. Ez rendszerint valami kiszuperált teherkocsi alvázára biggyesztett kuckó volt.
Előzmény: manhattani (296)
manhattani Creative Commons License 2005.12.23 0 0 296

Na, végre lehet írni.

 

Nálam az utolsó kép egy mozdony. Én arra a hárommal visszábbra gondoltam, az "Interesting piece of likely home made equipment, a transfer van if you will :)." Azon van létra elöl-hátul.
Az sztem nem caboose, ilyet egy társaság sem mert volna használni. Talán valami rakománykisérő lakóládája lehet.


A caboose-ok nagyon rendben voltak tartva, szinte mint a lakások. Állandó személyzettel mentek, és ha a tehervonat menetideje meghaladta a személyzet munkaidejét, nem új személyzet szállt be a caboose-ba, hanem leakasztották a vonat végéről, és a másik személyzet saját caboose-át kapcsolták rá.
Szép caboose látható a 9. képen. A narancs Pennsy, tán az első is az, nem látszik jó. Caboose-ra nem kell elöl-hátul létra, mert mindig a vonat végén volt, bár ezeken speciel van.

 

etwg:
Sacrament!!
óóó...   :-))

 

(Vagy egy órát bámultam azt a mozdonyt. Tükröt tettek alá, a hasi berendezkedését is jól lehet látni. Nem is értem, hogy tud ott a képen valaki háttal ülni neki! :-)) Arra, ha jól emléxem, az SD90Mac (Big Boy mac) szerkezeti rajzát láthatja.)

 

Én is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.

Előzmény: seTTebello (295)
seTTebello Creative Commons License 2005.12.22 0 0 295
Az utolsó képen az nem egy caboose?
Előzmény: manhattani (293)
etwg Creative Commons License 2005.12.22 0 0 294
xmas
manhattani Creative Commons License 2005.12.21 0 0 293

Remek képek, kösz szépen.

Egy dologról meggyőzött: Amerikában minden lehetséges... (Az egyik képen egy faláda egy pőrekocsin: a láda elején és végén létra. Ha valaki épp mászna a teherkocsik tetején, és ehhez ér, és ha a láda be lenne zárva, tovább tudjon menni...)

Előzmény: seTTebello (292)
seTTebello Creative Commons License 2005.12.16 0 0 292
manhattani Creative Commons License 2005.12.13 0 0 291

Még az a szerencse, hogy Amerikában nincs nagy hó, csak a faleveleket kell lesöpörni a sínről :-))

(A képek a mostani Classic Trains-ből vannak.)

 

marslakó Creative Commons License 2005.12.09 0 0 290

OFF

 

crash_override!

 

Az itt megadott címedrement egy mail.

Előzmény: crash__override (286)
RhB Creative Commons License 2005.12.08 0 0 289
Danke sőn, mondták a partizánok! A leghasznosabbak a linkek...
Előzmény: etwg (288)
etwg Creative Commons License 2005.12.08 0 0 288

Itt van egy link;

 

http://www.signalbox.org/index.shtml

 

 

Töltsetek le rola mindent amig lehet, mert sajnos a tulaj eléggé betegeskedik.

 

A könyveimben (Az egyik az amerikai jelzök gyüjteménye a háboru elötti idökböl, a másik meg az egyik Chicagoi vasut F1-es kézikönyve) ilyen áttekintehtöen nincs leirva, hogy hogyan is müködik a rendszer, inkább az, hogy hogyan kell reagálni.

 

Azt hiszem a fenti linken megtalálhato minden a kivánt szempontból is.

 

 

Előzmény: RhB (285)
RhB Creative Commons License 2005.12.08 0 0 287

Az ötlet tkp. annyira jó és triviális, hogy akár nekem is eszembe juthatott volna...:-)))

 

Az az egy baj van, hogy tök hülye vagyok a szimulátorokhoz, nem tudom, melyik foglalkozik amcsival és melyikhez mi van és hol stb.? Ha neked esetleg megvan ez a doc file, akkor már csak annyit kell tudnod, hogy a mélcímem publikus. Ha nincs meg, akkor viszont közelebbi információknak örülnék, ami alapján könnyen és gyorsan megtalálom. (Sajnos most kib***szott sok melóm van, és nincs időm ilyen keresgélésre. )

Előzmény: crash__override (286)
crash__override Creative Commons License 2005.12.08 0 0 286
A Railsim amerikai verziójához volt egy word doc file mellékelve, amely leírta az alap jelzésképeket, és hogy hol használják.
Előzmény: RhB (285)
RhB Creative Commons License 2005.12.08 0 0 285

A jelzőkről engem is érdekelnek mindenféle dolgok, nem tudom, hol és hogyan lehetne hozzájutni az infóhoz? Az etwg-féle könyvek is érdekelnek, de elsősorban a fényjelzők foglalkoztatnak. Nekem is van egy füzetkém (All about signal), de ez egy 1957-es Kalmbach kiadvány reprintje, és elsősorban az alakjelzőkkel meg működési elvekkel foglalkozik. Engem olyasmi érdekelne, hogy pl. egy konkrét néhány vágányos állomáson hol milyen jelző van és ezek mikor milyen jelzési képeket ad(hat)nak ill. egy egyszerű "siding" ki- és bejárati jelzői. Milyen variációs lehetőségek vannak, pl. csoport kijárati jelző? Van-e infó arra vonatkozóan, hogy az egyes vasúttársaságoknál milyen jelzés- ill. értelmezésbeli eltérések vannak (nem a jelző formájára gondolok ill. hogy "searchlight signal" vagy "háromlámpás" vagy ...)? Engem természetesen elsősorban a CP Rail érdekelne, pl. hogy a 1. képen (hátulról) látható nagy kupac jelzőn mi minden lehet, a 2. képen mi célt szolgál a baloldali jelző stb., stb., stb. ...

 

 

Előzmény: manhattani (284)
manhattani Creative Commons License 2005.12.07 0 0 284

etwg: és mily módon lehetne betekintést nyerni azokba a könyvekbe? :-))
Természetesen csak egy általad meghatározott időszakra, ha már a vásárlást kizártad, ami gondolom magába foglalja az elajándékozás tilalmát is. Minden megoldás érdekel! :-))

 

hmsoft:
>Ha azt mondjuk, hogy egy főjelző által adott jelzéskép sebességet határoz meg, de emellett azt is megemlítjük, hogy az adott jelzéskép azért van, mert a jelző mögött kitérőbe kell járni, és a kitérő tulajdonságai folytán ez azt a bizonyos sebességet jelenti, akkor voltaképp sebesség- és irányjelzést vonunk össze.
Akkor a MÁV pl. nem von össze, mert nála van olyan jelzési kép, amely néhol a később következő kitérő miatt olyan, de néhol meg más miatt. De sztem nem véletlen, hogy miért pont ott találtál párhuzamot :-))

 

Zsebkönyv méretű jelzési utasítás: van szerencsém birtoklani a brit vasutak forgalmi ÉS jelzési utasítását, amely szintén zsebkönyv méretű, térfogatra kb. negyede a MÁV csak jelzési utasításának. Persze ilyen kis vacak, játékvasutakat működtető országoknak olyanban is elfér, míg a MÁV iszonyatos mennyiségű tudáshalmaza nagyobb könyveKEt kíván :-))
De ez itt kicsit OFF, bocs érte.

Előzmény: hmsoft (283)
hmsoft Creative Commons License 2005.12.06 0 0 283
manhattani,

"A sokfogalmú jelzők sokfélék, van, ahol sebesség- és irányjelzési rendszert is megvalósítanak."

Keressünk párhuzamokat. :)
A nagy én hideg ország hatályos Jelzési Utasítását nem nehéz beszerezni, nyomtatott változata felettébb praktikus méretű (zseb)könyvecske.

Ha azt mondjuk, hogy egy főjelző által adott jelzéskép sebességet határoz meg, de emellett azt is megemlítjük, hogy az adott jelzéskép azért van, mert a jelző mögött kitérőbe kell járni, és a kitérő tulajdonságai folytán ez azt a bizonyos sebességet jelenti, akkor voltaképp sebesség- és irányjelzést vonunk össze.

A kis zöld könyvecskében pedig csupa ilyet lehet olvasni. Vajon melyik tengerentúli vasúttársaság(ok) használ(nak) sebesség- és irányjelzést, amelyekkel feltételezhető ez a párhuzam?

hm
Előzmény: manhattani (281)
etwg Creative Commons License 2005.12.04 0 0 282

Ha valakit érdekel, nekem vannak amerikai jelzökröl szolo könyveim a 20-30-s évekböl. (nem eladok)

 

Ha érdekel valami akkor privátban...

Előzmény: manhattani (281)
manhattani Creative Commons License 2005.12.04 0 0 281

Eddig sehol sem találtam leírást valamelyik amerikai vasúti jelzésrendszerről, mert ahány társaság, annyiféle. Most a legutóbbi TRAINS elég jó általános lerást ad, annyira tetszik, hogy ideírom.

 

A jelzőket a fogalmaik, a nevük és a jelzésük szerint határozzák meg. A jelző fogalma a megjelenése (pl. zöld), minden fogalomnak neve van (mint pl.: szabad), és azt jelzi, hogy a felé közeledő mozdonyvezetőnek mit szabad és mit tilos megtennie.

 

A jelzési képek és jelentések társaságonként változnak, de van egy Működési Szabályok  Egyesített Kódja (Consolidated Code of Operating Rules), melyben:
-Green: szabad, haladj
-Sárga: közeledj, haladj, készülj fel a következő jelzőnél való megállásra,
-Vörös: megállj.

(Ezek pont mint a magyar vasúton...)

 

A vörös kétfajta megállj lehet: abszolút és megengedő, a megengedőt egy szám vagy más jel jelzi, a vonatnak meg kell állnia, de továbbindulhat csökkentett sebességgel.

 

A villogás új fogalmakat fejez ki, a vill sárga: haladj, készülj fel, hogy a következő jelző mellett  közepes sebességnél nem gyorsabban haladj el (az érték vasutanként változik, és ez a jelzés nálunk is ezt jelenti), A villogó vörös az abszolút jelzésnél: megállj, aztán lehet tovább haladni (ez kicsit olyan, mint egy kereszteződésben a minden irányban stoptábla, ami szintén van Amerikában).

 

A sokfogalmú jelzők sokfélék, van, ahol sebesség- és irányjelzési rendszert is megvalósítanak.

mattil Creative Commons License 2005.12.04 0 0 280

A brit vasutas topikban már feltettem ezt a kérdést a broit viszonyokra vonatkoztatva, de eddig semmilyen válasz nem jött. Hátha ti tudtok nekem segíteni!

 

Egy az óceán túlpartján élő személyszállításban dolgozó hasonszőrű emberke mint én (nem tudom ott van-e jegyvizsgáló, avagy mi van helyette, ezért írok hasonszőrűt), milyen követelményeknek kell, hogy megfeleljen, akár egészségügyileg, akár szakmailag, milyen vizsgákat kell letennie, meg kell-e ezeket újítania rendszeresen mint nálunk? No és persze mennyit keres, milyenek ott az előrejutási lehetőségek?

Összefoglalva minden érdekel, ami az ottani szeszával, és annak munkavállalójával kapcsolatos :-) Tudtok ilyesmiben valamit nyilatkozni?

 

Amit viszont ott nem írtam: nem én akarok ott dolgozni (bár ki tudja még mit hoz a jövő :-) ), hanem egyelőre érdeklődés szintjén szeretném összegezni a világ hasonló munkavállalóinak sorsát, aztán, ha kapok infót, még lehet, hogy valamiféle, íromány, dolgozat, tanulmány is kisülhet belőle. Sajnos eddig nem igen találtam erre vonatkozóan forrást, csak a német vasútnál annyit, hogy ott nem népszerű ez a szakma, nagy a fluktuáció, és nagy a munkaerőhiány, valamint a japánokról annyit, hogy arrafelé sűrűn cseréálgetik az egyenruhát :-)

interizé Creative Commons License 2005.12.04 0 0 279

Előzmény: manhattani (276)
RhB Creative Commons License 2005.11.21 0 0 278

Hát igen, így egy kicsit nagyra sikerült a téma! :-))) Elfelejtettem az engem jelenleg érintő korszakot pontosítani: tehát ami engem - most per pillanat - érdekel, az az 50-es/60-as évek. Persze tetszenek a régebbi vonatok is, szeretnék majd egy "heavy weight" gyorsot is, de ezt majd később.

 

Szóval a California Zephyr mellett szeretnék egy "smooth side" kocsikból álló szerelvényt is, lehetőleg korrekt kocsikkal. A bajom az - mint ahogy korábban említettem -, hogy az általam ismert gyártók (pl. Walthers, IHC, Rivarossi) egy-egy kocsit 5-10-...-30 festési változatban is kihoznak, amiből nyilván csak 1, de érzésem szerint max. 3-4 lehet korrekt, a többi az csak... (A Rivarossinál tudtommal az UP kocsik adják az alapot, tehát legalább egy szerelvényt össze lehet szedni.) Tehát én szeretném kideríteni, hogy az egyes, modellben gyártott kocsitípusoknak melyik az eredetije. Sajnos a gyanúm szerint jó esetben is csak 2-3 kocsit lehet azonos vasúttársaságtól összeszedni, azaz egy komplett - korrekt - szerelvényre semmi esély. Bizonyos kompromisszunra hajlandó vagyok, de ehhez is ismerni kellene az eredeti kocsikat, legalább fénykép alapján. Az általam eddig látott fotók nagy része vagy az egész szerelvényt mutatja, vagy egy kocsi részletét, ez alapján az egyes kocsikat nehéz összevetni a modell kocsikkal.

 

Csak példaként három fotó az általam óhajtott szerelvények egy kocsijáról (Walthers modell), esetünkben "természetesen" ugyanaz a kocsi a kedvenc festésekben (Empire Builder, North Coast Limited, és egy kis D&RGW csak úgy):

 

 

 

 

Na persze sok más is tetszene, de ezek a kedvencek...

Előzmény: manhattani (276)
RhB Creative Commons License 2005.11.21 0 0 277

A California Zephyr-t direkt nem soroltam fel a kérdéses vonatok között, mert:

 

1) Minden kocsija ismert számomra (típusok, nevek/pályaszámok, rajzok)

2) Ismert az alap vonatösszeállítás, fotókon látszik, hogy persze itt is gyakran eltértek ettől pluszba és mínuszba is.

3) A Broadway Limited gyártja az összes kocsit korrekt változatban, tehát ami miatt a többieket kérdeztem, az itt nem kérdés. A szerelvény beszerzésére hamarosan megteszem az első lépéseket. :-)))

Előzmény: manhattani (275)
manhattani Creative Commons License 2005.11.20 0 0 276

"2th Century Limited" : a folyamatos fejlődés végére: the "Great Steel Fleet". Vontatta az áramvonalas Hudson és később dízelek is. A II. Világháború alatt minden indulás előtt kétszer fékpróbáztak, mert híres vonat volt, az ellene elkövetett sikeres szabotázsnak nagy lett volna a propagandaértéke. Kivédték, soha nem történt ilyen. És az utasokat a manhattani Grand Central Terminal-on mindig a híres 260 láb hosszú vörös szőnyeg fogadta.

 

Erre az expresszre külön neki készült kocsikat fejlesztettek, az Atlantic Shore és a Lake Shore longue kocsik csak itt jártak. Az 1948-ban készült Pullman kocsikat különleges elektropneumatikus fékkel is ellátták, bár lehet, hogy sosem működtek, a szerelvényben mindig voltak kocsik, amikbe nem szerelték be ezt a különleges féket.

A 20th Centuryben néha volt transzkontinentális kocsi, együttműködve a SF-vel, de ezt 1958-ban abbahagyták. Ugyane évben megszűnt az "all Pullman" státusza, mert normál ülőhelyes kocsik is kerültek bele.

 

Az ezzel (is) foglalkozó könyvben (Classic American Streamliners, Mike Schafer and Joe Welsh) nincs vonatösszeállítás, mert az mindig változott. Ha sok volt az utas, sok kocsi, sőt több szerelvény. A helyfoglalás függvényében a vonatösszeállítás (hálók száma, klubkocsik száma, stb.) is változott. A NYC-on kevesebb volt a kilátókocsi (a fölfelé), mert nem ment hegyek között (water level line).

manhattani Creative Commons License 2005.11.19 0 0 275

>Ami engem érdekel, az elsősorban a kocsitípusok és a szerelvények összeállítása.

 
Érdekes a kérdés! :-))

 

A vonatok összeállítása időszakról időszakra változott. Sok vonat átesett a heavyweight - lightweight váltáson. A California Zephyr még többön, a heavyweight - gőzös után a Zephyr motorvonat jött, aztán többdízelmozdonyos, sokkocsis korszak. Nagyon jól leírja a "The Story of the California Zephyr", Karl R. Zimmermann könyve. Benne kocsi jelleg- és elrendezési rajzok is, ott P - 45, 49, 65, stb.-nek nevezik. Van Bedroom-Roomette-Sleepers (P - 30) és Bedroom-Compartment-Sleeper-Silver Gull (P - 31). A legtöbb fénykép e korszakáról van a könyvben, és mintha a Western Pacific lenne a vonat kiállítója.

Kicsit később majd a többiről is.

Előzmény: RhB (273)
RhB Creative Commons License 2005.11.18 0 0 274

Fedvény:

 

Dailght = Daylight

 

Előzmény: RhB (273)
RhB Creative Commons License 2005.11.18 0 0 273

Sziasztok!

 

Egy gondolat bánt engemet...

...de nem az ágyban-párnák-közt-meghalás gondolata, hanem az, hogy keveset tudok a nagy híres expresszvonatokról, legalábbis kevesebbet, mint szeretném. :-(((

 

Ami engem érdekel, az elsősorban a kocsitípusok és a szerelvények összeállítása. A történetükről úgy-ahogy van anyagom, de persze itt is lenne még mit tanulni. Tehát keresek adatokat az egyes vonatok (pl. "Empire Builder", "North Coast Limited", "Dalight", "City of ...", "20th Century Limited" stb.) kocsiparkjáról, milyen típusokból állt, az egyes típusokból hány darab, milyen számmal/névvel, fotók és rajzok stb. A "California Zephyr" nagyjából komplett (roster, összeállítás, rajzok), egyedül a 6-5 Sleeper-ről nincs rajz, a "The Canadian"-ről van összeállítás és roster, rajz viszont csak a Vista-Dome-ról. Egyéb kocsikról egy-két rajz van csak. A Railroad Model Crafstman régebbi számaiban vannak rajzok, de ahhoz szabadságot kell kivenni, ha az ember a Műszaki Könyvtárban behozatja a raktárból a régebbi évfolyamokat (ha megvan még egyáltalán). Attól félek, végül ez lesz a megoldás...

 

Ami miatt érdekel az az, hogy valami dögös személyvonatot szeretnék modellben összeszedni, de nem tudom, mi létezik modellben (a California Zephyr-en kívül). Sajnos az általam ismertek nagy része az csak kamu festés. Pl. a Walthers csinál a Budd Streamlined kocsikból 11 félét, köztük mindegyiket Canadian Pacific festésben is, viszont ebből egyedül a Vista-Dome az, ami tényleg létezett (legalábbis tudtommal), a többi csak "annak látszó tárgy". Viszont valószínüleg a Vista-Dome meg más festésben nem jó. Nekem az is nagy segítség, ha valaki megmondja , hogy melyik kocsitípusból (Budd "Streamlined", Pullmann-Standard "Smooth sided" és a "Heavy Wieght" kocsik) melyik festésű az authentikus. Attól félek, hogy egyetlen szerelvényt sem lehet rendesen összeszedni :-(((, leszámítva a California Zephyr-t, a Super Chief-t, meg talán a NYC és UP vonatokat. Bár ha az ember Amtrak szerelvényt csinál, elég kicsi a hibalehetőség... :-)))

 

exmv Creative Commons License 2005.11.16 0 0 272

Hátha valakit érdekel a Mikulásvonat:

 

Hey all,

Attached is the schedule of the 2005 Santa Train. I'll be there working it again this year. Please note the significant change in our operation on Saturday the 10th. Owing to strict enfourcement by the FRA about where we can and cannot clear up on the main line in CTC territory, we will no longer be operating south of Onarga on the Chicago Subdivision. Instead, after working at Onarga, we will head back to Gilman, head around the wye and head down the Gilman Line to Gibson City, IL which is about 29 miles south of Gilman. We will park the train at the old depot in the downtown area of Gibson City. Iknow how to reach the place but don't know the names of the roads. For those that wish to come to Gibson City, I follow Rt 54 south from I-57. This is the first exit south of Gilman and is marked Onarga. Turn right at the top of the hill and head south on Rt 54 to Gibson City. The town is not that large so by heading into downtown you should be able to find it.

On our trip north out of Gibson City we will also make stops at Melvin, Roberts and our normal stop at Thawville; all of which are also along Rt 54. Please note, the Thawville and Gilman times are a little earlier this year than in past years.

Our Sunday schedule and routing are the normal ones along the main line north out of Gilman. For those unfamiliar, the route between Gilman and Kankakee is paralleled by US Rt 45 and I-57. 45 parallels us directly east of the main track from Danforth to Chebanse so we are not hard to find. I-57 is a little west of us from Gilman to Ashkum. It passes over us north of Ashkum and is east of us from that point to Kankakee. You can use the exit at Ashkum (Rt 116) and head due east right to the railroad, or the exits at Clifton or Chebanse and head west to the railroad to reach us in those towns. In Kankakee use Court Street (Rt17) and head west. Follow the signs to the Amtrak Station. We will be a couple of blocks south of the Amtrak station.

Be sure to dress appropriately and if you are bringing out the little ones, dress them appropriately as well. The waiting areas for boarding the train are outside. And for those that will be following us like the paparazzi, please remember to use good sense and judgement. We, the engine and train crew will do what we can to accomdate you for photographs and the like, but remember, this is still railroad property and an active, going concern.

To all that come out, be sure to wear sturdy footware. The walking surfaces are not condusive to flip-flops or other loose footware.

For those that wish to listen in on us, we use radio channel 161.190.

We will have one of the E units again this year as well as a Geep painted in CN colors. We're also supposed to have 4 coaches again this year.

Dash 9 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 271

Sziasztok!

 

Bocsánat, hogy átsiklottam az utolsó bekezdésen!

 

A vezetőasztal olyan kialakítású oldalról nézve mint egy pianinó. A barnás rész maga a vezetőasztal. Ennek az alja (talpa) és a szélvédő -  műszerfal közötti része olyan krémszínű mint a vezetőállás. A vezetőasztal "L" alakú, a rövid szára a fülke közepe felé néz. Ezen a gépen a rövid szárán a rádió volt.

De hozzá teszem, hogy a modell vezetőasztala nem teljesen olyan mint az igazié.

Az igazinak a teteje  nincs síkban.

 

A hátfalról nem készítettem képet, mert ott állt a 3 fős személyzet. De azon az alsó felén lemezajtók voltak, a felső felén volt a légkondi kezelőszervei + a befúvónyílása, valamint kijelzők és talán kisautomaták, de erre nememlékszem ár pontosan.

 

Az ülés fekete volt.

Előzmény: RhB (255)
marslakó Creative Commons License 2005.11.10 0 0 270

Menesztették az AMTRAK főnököt. Bár az utasszám rekordokat dönt annak ellenére, hogy az Acela fékproblémák miatt fél nyáron nem közlekedett, a felfutófélben lévő vasút pénzügyi helyzete az előrejelzések szerint a következő években rohamosan romlani fog. Egyesek szerint az Amtrak igazgatósága kevésbé legitim, mint a menesztett Gunn úr, stb.

 

Részlet a The New York Tmies cikkéből:

 

WASHINGTON, Nov. 9 - Amtrak's board fired the company's president on
Wednesday morning, widening a divide between the Bush administration and
Congress over the future of the railroad.

The board chairman, David M. Laney, said that the president, David Gunn,
helped develop a strategic plan that would have injected more
competition into passenger operations, but that Mr. Gunn's "enthusiasm
and commitment seems to have drained away."

Mr. Laney said Mr. Gunn had failed to move forward on simpler
initiatives, like outsourcing maintenance and catering in a way that
would cut expenses.

But in a letter to the board dated Nov. 9, Mr. Gunn said, "I can assure
you that we have already begun to work on those initiatives that are
wholly within our control." In a telephone interview Wednesday he said
some changes would require action by Congress.

Mr. Gunn, who is credited with turning around New York City's subway
system in the 1980's and came out of retirement three years ago to steer
Amtrak successfully during a financial crisis, described the reason for
his dismissal as "ideological."

"Obviously, what their goal is - and it's been their goal from the
beginning - is to liquidate the company," Mr. Gunn said in the interview.

The Bush administration has proposed putting the railroad tracks of the
Boston-to-Washington Northeast Corridor, which are Amtrak's major asset,
in the hands of a federal-state consortium, an idea Mr. Gunn has
vehemently opposed. The board has voted for now to put the corridor in a
separate subsidiary.

Mr. Gunn said he did not oppose injecting some competition into the
system if it was done carefully. He pointed out that the administration
had discussed bankrupting the railroad, which would mean breaking it up,
as a way to reorganize.

"They want at least one transportation mode that is totally free
market," Mr. Gunn said.

But highways, airports and ports are all federally subsidized, he said,
decrying "all this angst over an operating deficit of 500 million bucks
for the whole country, and the bulk of money going into capital or
infrastructure."

The action Wednesday was a sharp turnaround for the board. Asked in
September about Mr. Gunn's performance, Mr. Laney told a Senate
subcommittee, "Mr. Gunn has done, as far as I am concerned, a splendid
job."

He said Mr. Gunn had "righted a ship that was listing and about to spill
over."

Mr. Gunn is known as a rail-turnaround artist. He was brought in to fix
the New York City subway system in the 1980's, and provided leadership
in the construction of the subway system in Washington.

Amtrak's supporters in Congress reacted swiftly and bitterly to Mr.
Gunn's removal. Democrats sought to contrast what they said were his
successes, including cutting expenses, increasing ridership and
improving the railroad's physical condition, with the recent failures of
the Federal Emergency Management Agency after Hurricane Katrina.

RhB Creative Commons License 2005.11.09 0 0 269

Na, beszkenneltem azt a bizonyos ábrát a fénymásolatról (Model Railroader 1971 október). Az ábrát már én színeztem ki az eredeti alapján, és annak idején ceruzával ráírtam a kilométerre átszámított távolságokat is. Itt rendesen elmagyarázza, hogy mikor és hol hány mozdony vitte a vonatot. Lehet, hogy az ide feltett képen a szöveg nem vagy csak nehezen olvasható, akkor előbb le kell menteni és utána lehet nagyítgatni. (Ha valakinek kell, el is tudom küldeni.) A második képen Robot Car látható.

 

 

Előzmény: RhB (264)
hmsoft Creative Commons License 2005.11.08 0 0 268
Köszi mindkettőtöknek. :)

hm
Előzmény: manhattani (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!