Keresés

Részletes keresés

huzat Creative Commons License 2004.12.27 0 0 0
b0csesz
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 topiknyitó

 

 Üdv a szlovák vasutak szerelmeseinek!

 

Azért nyitottam ezt a topicot, hogy sokkal könnyebben juthasson információkhoz az, akit érdekel ez a rendkívül színes vasúti világ. Én nagyon imádom a szlovák vasutat. A kezdeti idegenkedés után már valamennyire megismertem, és akárhányszor erre járok, mindig új élményekkel térek haza. És persze a táj is gyönyörű, vasútfotósként is öröm erre utazgatni.

 

A mai utam nem volt túl szerencsés, mert havat vártam, helyette esőt kaptam a nyakamba. Ezúttal kocsival utaztunk, Párkány után majdnem végig a Párkány - Léva mellékvonal mellett. Személyvonat híján (délelőtt és dél körül semmi sem megy) eleinte az épületeket fotóztam. Aztán Csatán találkoztam a tolatós tehervonattal, amely majd Léva felé megy majd. Egy régi festésű Bardotka (751 075) volt a tolató személyzet lakókocsijával. Első meglepi...

Léván nem volt semmi extra, két Laminátka állt bent, 240 081 magányosan, 080 pedig a 11:40-kor induló érsekújvári személyvonattal. A tartalék a szokásos 721 078 volt, és bent állt még egy Vasaló is, 210 010. Párkány felé pedig 810 504 indul majd jó sokára, ő is bent állt az állomáson.

Selmecbányára mentünk várost nézni, de az állomást sem hagytam ki, éppen 812 035 indult Felsőbesenyő (?) vagyis Hronská Dúbrava felé. Hol vannak már a jó kis 851-esek... A rossz idő miatt vonali kép nem készült, így kicsit rosszkedvűen indultunk haza Hontnémeti felé, ahol jött a második meglepi...

Hiába szűnt meg az Ipolyság - Zólyom vonalon a személyforgalom, a vonal attól még él! Van egy üzem Hontnémetiben (Hontianské Nemce), ahol az útról láttam egy piros, sárga csíkos Dácsiát!!! Sajnos az őrök nem engedtek be, így nem tudtam lefotózni, viszont ott állt az állomáson ez a zöld Čmežak, vagyis Dongó a vonal egyetlen járatával, a hét hat napján közlekedő Ipolyság - Zólyom tolatós tehervonattal.

 

Hát ezért is imádom Szolvákiát...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!