Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.17 -1 0 361352

Még az sem az. Elfogadható kompromisszum - viszont egyelőre nem elfogadható áron.

Előzmény: Rangun (361349)
JAMIE222 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361351
Előzmény: Rangun (361349)
mica-r Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361350

Nem lehet teljes értékű autó, mert télen 200 -250 km-enként meg kell állni egy időre. Ez sok felhasználási módban nem felel meg. 

Részben ezért is kicsi a számuk.

Előzmény: Rangun (361349)
Rangun Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361349

Az újakról beszéltem, a Tesla teljes értékű autó.

Előzmény: advocatusdiaboli (361342)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361348

mivel egyszerűen alapvető ismeretek hiányoztak, például a Bibliai Teremtés Könyvére nem volt semmiféle alternatív, pláne valamennyire is bizonyított magyarázata a tudománynak.

 

Valójában most sincs, de érdekes módon egyre közelebb kerül hozzá.:

 

2.Jn 1,1Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=43&c=1&v=1#

 

Ehhez képest még száz éve sem volt a Daytoni majomper - amikor viszont már a tudomány konkrétan TUDTA, sőt, BIZONYÍTANI TUDTA, hogy a Teremtés Könyve TÉVEDÉS, NEM ÍGY TÖRTÉNTEK a dolgok. 

Megjegyzem, a vallási fanatikusokat ez akkor sem zavarta, 

 

 

De azóta már jöttek a neodarwinisták, azokat zavarja, de nem vallásos fanatikusok, akik szerint csak nem stimmel valami. Darwinra a korabeli kapitalizmus volt hatással.

A teremtés egyáltalán nem tisztázott na és a kvatuumfizika meg aztán nagyon csábít az ezoterikára.

 

A világ felén valójában még ma is középkor van.

 

 

Ma már? Így akartad írni? 

Előzmény: advocatusdiaboli (361341)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361347

Mi nem volt cáfolva? Ne csináld már, valaki kitalálta ezt a mesét, te (és még sokan mások is) meg beszoptad - ennyi.. Ilyen alapon, ha én most kitalálom, hogy az ókori egyiptomiak atomreaktort és űrhajót is építettek, akkor innentől számodra ez már valóság, elvégre "az nem cáfolat, hogy nincsenek tárgyi bizonyítékok"...

 

A gyanúsítás, kételkedés az nem azonos azzal, hogy valóságnak is tekintjük. Úgy értem, hogy az egész koncepciónak nem cáfolata. Azt te is kell gondold, hogy pl a galvannit meg kellett figyeljék már sokkal régebben is, azt nem látom nem is lehet bizonyítva, hogy aztán valami szűk körben nem fejlődött e tovább. Állítod, hogy csak legalább Európa méretű területen és népességgel lehetséges, elszigetelten nem, én csak azt mondom rá, hogy nem tudom. Amiket mondtam bibliai példákat azok nem utólagos kreációk, hanem megtapinthatók múzeumokban. Te nem szered a kételkedést ezért nem kelt gyanút se, hogy ott valaki látott valamit.

 

A tréfának volt egyébként pozitív eredménye is. Egyrészt lemodellezték, és ki is alakították az alapjait efféle (köteles-csigás) logikai hálózatok létrehozásának.

 

 

Én a magyar kiadásban olvastam de az lehet, hogy nem április 1 én jelent meg, minden esetre vagy 30 évig komolyan vettem, mert máshol már csak most néztem utána először, hogy szóltál. De majdnem lett belőle más érdekes, csak a tesi tanár nem volt kellően lelkes híve, aztán én meg meguntam (-: 

 

Jó, te legalább el is ismerted, hogy vallásos és "mágikus" gondolkodású vagy, de ezt mindig is tudtuk rólad, de túlzásokba így se essünk már...

 

 

Nem, a kütyüjeim működnek természetesen. Pl: Magas hidrogén túlfeszültség higanyon, alacsony a platinán, ez egyáltalán nem hitről vallásról álmokról szól.

Itt ami most kialakult beszélgetés abban a te gondolkodásodhoz vagyok közelebb, mert végletet képviselsz, de figyelek a másikra is. Budha tanításában viszont tényleg hiszek, hogy a jó út mindég két valami közt középen van.

 

A lényeg az, hogy komolyan véleményt alapozták egy kitalációra/átverésre, és nem nagyon van hajlandóságod ebből visszakozni úgy sem, hogy ez kiderült. Magyarán a hited tárgyába eső dolgoknál a tények nem befolyásolnak, egyszerűen nem érdekel téged az, hogy amiben hiszel, az igaz-e, vagy tévedés.

 

Na...na....! Ne csúsztass, azt csak egy kis adaléknak említettem. Az egész koncepcióm lényege ami gyakran vissza is tér, az éppen az, hogy a számítás technika jelentőségét nem ismerem el, hanem azt prédikálom, hogy ez egy zsákutca ami elvonta az erőforrásokat. Ha (...mondom? ha..) valaki bortablettákat adott Jézusnak és tiszta etanolt és cortizont bénákat gyógyítani, annak nem volt számítógépe, de sodomát nukleáris csapassál szüntette meg.

Előzmény: advocatusdiaboli (361343)
Pomber Béla Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361346

Hímsoviniszta vagy.:-)))

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (361345)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361345

reg hallottam, de meg mindig jo :D

Előzmény: Pomber Béla (361344)
Pomber Béla Creative Commons License 2019.12.17 0 1 361344

inkább csak elemi sémák működését demonstráló "deszkamodelleket" lehet így létrehozni, még kifejezetten precíz, az ókorban nem is lehetséges mechanikai kialakítás mellett is (golyóscsapágyazott-teflonos csigák, kevlar szálak kötélként, stb..) képtelenség még egy egyszerű számológépet is összehozni

 

Ez így nem igaz. A természetben előfordul ilyen.

Például a nőkben azért van 73 csonttal több, mert mechanikus az agyuk.

 

 

 

 

 

 

 

Jóvan-jóvan... megyek már... nem kell lökdösődni...

Előzmény: advocatusdiaboli (361343)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361343

"De cáfolva se. Az nem cáfolat, hogy nincsenek tárgyi bizonyítékok."

 

Mi nem volt cáfolva? Ne csináld már, valaki kitalálta ezt a mesét, te (és még sokan mások is) meg beszoptad - ennyi.. Ilyen alapon, ha én most kitalálom, hogy az ókori egyiptomiak atomreaktort és űrhajót is építettek, akkor innentől számodra ez már valóság, elvégre "az nem cáfolat, hogy nincsenek tárgyi bizonyítékok"...

Jó, te legalább el is ismerted, hogy vallásos és "mágikus" gondolkodású vagy, de ezt mindig is tudtuk rólad, de túlzásokba így se essünk már...

 

A tréfának volt egyébként pozitív eredménye is. Egyrészt lemodellezték, és ki is alakították az alapjait efféle (köteles-csigás) logikai hálózatok létrehozásának. Mellesleg azért az is kiderült közben, hogy csak nagyon minimális összetettségű, inkább csak elemi sémák működését demonstráló "deszkamodelleket" lehet így létrehozni, még kifejezetten precíz, az ókorban nem is lehetséges mechanikai kialakítás mellett is (golyóscsapágyazott-teflonos csigák, kevlar szálak kötélként, stb..) képtelenség még egy egyszerű számológépet is összehozni - túl nagyok az energia-veszteségek és a nyúlásból adódó információ-veszteségek. De azóta évente rendeznek egyetemi versenyeket mechanikai alapon kialakított logikai gépekkel - a Tinkertoy összerakós játékból kialakított számlálóművek például nagyon jópofák. 

Itt jegyezném meg, hogy nem véletlen, hogy bár már jól kidolgozott finommechanikát használhatott, de mégsem lett alkalmazható az informatika/számítástechnika nyitányának tekintett Baggabe-féle gép sem - bármilyen tetszetős, de ez az irány zsákutca.

 

A lényeg az, hogy komolyan véleményt alapozták egy kitalációra/átverésre, és nem nagyon van hajlandóságod ebből visszakozni úgy sem, hogy ez kiderült. Magyarán a hited tárgyába eső dolgoknál a tények nem befolyásolnak, egyszerűen nem érdekel téged az, hogy amiben hiszel, az igaz-e, vagy tévedés.

Előzmény: zöldkomcsi: (361315)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361342

Ez maximum az új autókra igaz, akkor viszont az EV-k esetében is csak az újakat volna szabad figyelembe venni (az EV-k többsége nálunk is használtan behozott Leaf és i3), így meg már ez sem lenne igaz...

Az EV ma még mindenütt nagyon erősen rétegautó, és vagy divatból veszik gazdagok - vagy nagyon meghatározott és szűk felhasználási körre szánják, hiszen csak ott van ma még értelme.

Előzmény: Rangun (361340)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361341

Te sem sokat értesz ebből az egészből, ez látszik...

Ezerszer elhangzott már, hogy a transzcendentálisba vetett hithez való viszony igazándiból a modern tudomány kialakulásával, valamikor a XIX. század végével vett gyökeres fordulatot, szenvedett el drasztikus törést. Newton, Galilei, Pascal korában a vallásos és természettudományos világkép nem volt még éles szembenállásban - mivel egyszerűen alapvető ismeretek hiányoztak, például a Bibliai Teremtés Könyvére nem volt semmiféle alternatív, pláne valamennyire is bizonyított magyarázata a tudománynak.

Ehhez képest még száz éve sem volt a Daytoni majomper - amikor viszont már a tudomány konkrétan TUDTA, sőt, BIZONYÍTANI TUDTA, hogy a Teremtés Könyve TÉVEDÉS, NEM ÍGY TÖRTÉNTEK a dolgok. Megjegyzem, a vallási fanatikusokat ez akkor sem zavarta, most sem zavarja, sőt, az USA Biblia-övezetében ezt a pert simán ma is le lehetne folytatni, és sanszos, hogy ma is az lenne a vége, mint akkor... Az emberi butaság és fanatizmus örök...

 

Lajos meg Mohács itt nem játszik. Az viszont nagyon is látható, hogy a fanatizmus mekkora szerepet játszik még mai korunk konfliktusaiban is. Persze, mindig ott vannak az érdekek is, sőt, valójában azok az elsődleges motivációk - de nagyon sok esetben az érdekek valamilyen ideológiai fanatizálás nélkül messze elégtelenek lennének a tényleges lépések kiváltásához. Ellenben az ideológiai fanatizmus simán képes rávenni tömegeket arra - hogy olyan lépéseket támogassanak, amelyek utána pont az ő érdekeik ellen fognak hatni. A világ felén valójában még ma is középkor van.

Előzmény: Omar Khajjám (361325)
Rangun Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361340

A több ezer az már tömeg.Több EV kerül a magyar utakra, mint mondjuk Audi.

Előzmény: mica-r (361339)
mica-r Creative Commons License 2019.12.17 0 0 361339

Nincsenek tömegesen. Vagy az 1-2% arány annak számít?

Esetleg a töltőknél látod őket, ott aránylag sokat vannak. 

Előzmény: Rangun (361338)
Rangun Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361338

Már most tömegesen vannak elektromos autók, napi szinten látok, vidéken, nyilvános töltőhelyből, meg már több mint 800 van az országban. A fake news-ok helyett a valóságról is tájékozódhatnál.

Előzmény: zöldkomcsi: (361336)
,m,1710 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361337

Ha  már a hit vagy a csodák meg misztikus dolgok amik nincsenek tudományossan alátámasztva aböl van böven

 

De mamár az Ember olyan okosnak tartsa magát, hogy a  iövöt is  tudja elöre olyan magabiztos, hogy elfelejtette, hogy ö kicsoda.

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361336

De igen, írtál ilyet. ...meg olyat is 1 éve, hogy 5 év múlva itt Magyarországon is tömegesen lesznek elektromos autók. azt válaszolgattam, hogy abból valaminek kell maj látszani mostanra. Tehát 4 éved maradt. Most is azt mondom, hogy mivel jövő ilyenkor már csak 3 év marad, valaminek csak kell majd látszani de szerintem ahogy az idén semmi érdemleges, úgy 2020 ban se több vagy annyi se. A lidle kért engedélyt 120 db autó töltő hely létesítésére, nagyobb újságról én nem hallottam 2019 ben.

De maradva annál. Az én általános műveltségem ezt már múlt időbe teszi, űrhajózás végül nem lett és ennek alapján értékelem a híreket.

Előzmény: Rangun (361335)
Rangun Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361335

Nem írok ilyet, de simán lehetséges, ha töredékére csökken az űr elérésének a költsége, és legalább 2 magáncég dolgozik ezen.

Előzmény: zöldkomcsi: (361333)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361334

Ezt pl azért vonom kétségbe mert ott van bele ágyazva két hirdetés is, valószínűleg az a lényege a cikknek. A másik, az akkumulátoros pedig felépített valamit az interneten. Ezek viszont ellehetetlenítik a valódi híreket.

Előzmény: ,m,1710 (361332)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361333

Igen, pl én a tied kétségbe vonom, mert szoktál írni olyat is, hogy néhány év múlva magán vállalatok létesítenek bányákat más bolygókon. Persze ettől még lehet, csak az én véleményemről van szó.

Előzmény: Rangun (361330)
,m,1710 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361332

honnan tudjam, hogy nem e valós a hír? Vagy csak van valami alapja? Ami nincs a Nature ban az nincs, nem létezik? biztos ez?

 

Nem vagyunk mi psziholog, de ha valaki hinni akar és csiklandoza akkor miért ne, És miért kell mindenre magyarázat?

de diplomát nemlehet nyerni

Előzmény: zöldkomcsi: (361329)
Rangun Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361331

Pedig a botlábúaknál még túlerő sincs, egy az egyben buknak el rendszeresen.

Előzmény: ,m,1710 (361328)
Rangun Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361330

Kell egy alap műveltség, hogy az ember saját maga el tudja dönteni, hogy egy hír igaz, vagy sem, akinek nincs ez meg, az elveszett a mai világban.

Előzmény: zöldkomcsi: (361329)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361329

Értem is amikor reklám van vele együtt. De amikor nincs? ...és honnan tudjam, hogy nem e valós a hír? Vagy csak van valami alapja? Ami nincs a Nature ban az nincs, nem létezik? biztos ez?

 

Előzmény: ,m,1710 (361326)
,m,1710 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361328

Mind  mai magyar foci

Előzmény: Rangun (361327)
Rangun Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361327

II. Lajos nem hitt a győzelemben, nem is győzött.

Előzmény: Omar Khajjám (361325)
,m,1710 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361326

A Fake news nagyon népszerü, mert a igazi hir az unalmas

Előzmény: zöldkomcsi: (361323)
Omar Khajjám Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361325

"Jelen esetben arra láthatunk szép példát, hogy egy mélyen hit alapon, irracionálisan, "mágikusan" gondolkodó ember a hite tárgyába eső vélelmeket tényként kezel"

 

Helyesebben felvázoltam egy alternatív Tesla-életrajzot, 1901-től kezdve. Ezt legalább ne tagadjuk le.

 

"olyan embereket, akik őszintén/komolyan hisznek bármiféle túlvilági létben, reinkarnációban stb.. - valójában nem is volna szabad kinevezni semmilyen magas vezetői pozícióba, végképp nem egy ország/hadsereg élére"

 

És akkor mi volt a történelem folyamán élt mindenféle olyan vallású és világnézetű emberrel, aki bizony hitt a túlvilági létben és/vagy reinkarnációban?

Nem emlékszem arra, hogy ezek emiatt "potenciálisan veszélyesen redukálódott a felelősségérzetük".

 

Netán II. Lajos emiatt vezette a magyarokat a török túlerő ellen a biztos halálba a mohácsi csatában? LOL

Előzmény: advocatusdiaboli (361274)
,m,1710 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361324

Szélenergia ami tényleg komoly a 260m

 

De ezt a kütyüt ossze is k

ell szerelni valahogy

https://www.ge.com/renewableenergy/wind-energy/offshore-wind/haliade-x-offshore-turbine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.16 0 0 361323

...és ez?

 

http://titkokszigete.hu/300-ezer-eves-csavarok-az-ural-hegysegben-ijeszto-multbeli-bizonyitek-az-elozo-emberisegre/?fbclid=IwAR09ME6V_-t06x0QRWC0i3tFLgNhu6e1wtIYpmaxgJ2UBAkN48X5NaA3VdQ

 

Mindenképpen titkot rejt. Az is ha igaz de az is ha nem mert kik találják ki az ilyen híreket és mi a céljuk vele?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!