:))))))
Szeretnék készíteni egy olyan fotót, amin egy vontató közeledik vontatmányával.
Mivel külföldi vontatóra annyi az esély, mint a lottóötösre, nekünk meg csak a Szombink jöhet szóba, így azt vettem célba. De eddig vagy csak vontatót láttam, vagy csak vontatmányt :((((
na, de majd talán tavasszal...
off
már nem :))
on
Te viccelsz velem????? :)))))
Ebben a hidegben? brrrrrrrrrrrr!
Ilyenkor szinte hajó sincs, nemhogy kabinos!
A múlt hónapban még üldöztem a Szombathelyet, de már azzal is felhagytam...
Szevasz River Symphony!
A Viking Primadonna fent van az oldalamon, csak Primadonna néven. Biztos ismered, ő volt a Delphin Queen(tudod az a máltai csoda...). Márciustól a Vikingek fogják bérelni. A "Viking" előnevet csak ők használják a programjukban, ez egy szokás már náluk, de hivatalosan nem. (pl. a Heinrich Heine is Viking Heine, amióta átvették, valójában meg az igazi nevén fut ) A chartererváltás csak a márciusi szezonnyitótól él, addig nem írom át az adatait.
Hahó Viking star (és persze mindenki)!!
Itt vagy? Visszajöttem, és lenne egy kérdésem:
találkoztam a neten egy ilyen nevű hajóval, hogy "Viking Primadonna".
Ő kicsoda? Úgy néz ki, mint Te? (izé, mint a Viking Star) Csak nem egy új hajó? De akkor miért nincs fent a lapodon???
Mivel a közlekedés minden ága érdekel, kicsit beleolvastam a topicotokba. Annak ellenére hogy mindig tetszettek a hajók, eddig nem sikerült igazán a közelükbe kerülnöm. Titeket olvasva sok mindent megtudtam a témáról. Hogy most bele is beszélek annak egyetlen oka van, van néhány képem hajókról, nem túl érdekesek de azért egyet ide raknék. gondolom a profiknak nem újdonság, de talán nem mindenki ismeri ezt a "mellék ágon" közlekedő motorost:
Indítványoznék egy vitát a MAHART privatizációjáról.
A hírek szerint még az idén értékesítenék a vállalat egészét. Somlóvári vezérigazgató viszont valahol azt mondta, hogy reméli, a csepeli kikötőt nem adják el.
Jó, hogy a teljes Mahartot eladják?
A jégtörők minden állami feladatot, vészhelyzete meg tudnak oldani a Dunán és a Tiszán?
Megveszi egy versenytárs, s megszűnik a magyar hajózás?
Megszűnik az utolsó hajójavító (építő) bázis?
Lesz egy dinamikus, az állami vállalat betegségeitől megszabadult, fejlődő MAHART?
Egyszóval: mi várható, mit szóltok hozzá?
Egyetértek. A bárka személyzet és kormányberendezés nélküli hajó.
De a szinte kizárólag tolt uszályokat (s nem is a magyar papucsok, hanem a ruszki "szarvabogarak" adnak erre jó példát) bárkaként is szokták emlegetni, bármennyire is haragszik precíz Bócmanunk. :)))
Jelen esetben, mivel az egyiken személyzet volt, az vagy "ezres uszály", vagy papucs lehetett.
A sleppszál vitához utólag annyit: én se tudtam soha, hogyan kell mondani. A német nyelvből adódik, hogy "vontató szál", s a szárnak ehhez semmi köze, de én is sokszor hallottam, hogy sleppszár. Mondjuk úgy, hogy a téves elnevezés a hajós köznyelvben teret hódított magának, mint annyi más a hétköznapi nyelvben. Hogy ez mikor igénytelenség, mikor tűrhető, mikor tartozik a nyelv gazdagodó változásához? Nos erről sokat hallani a nyelvészektől.
Embert próbáló köd volt éjszaka! Dömösnél elszabadult 3 bárka, ebből két személyzet nélküli. Mivel elsőre a térségből senki nem jelentkezett be, hogy segíteni tudna a radarral keresésben, illetve a "befogásban", elindították Bp-ről a Ramsau motorost. A személyzetes bárkán horgonyt dobtak, de a másik kettő nem volt meg. Nemsokkal később előkerült a Miskolc m/s. Meg is találta a két sodródó bárkát Visegrád magasságában. Mire befogta őket a Szentendrei-Dunaág elejéig estek.
A második képedet nem tudnád úgy betenni, vagy linkelni, hogy nagyobb méretben is megnézhető legyen? Ha egyáltalán megvan Neked nagyobb felbontásban. A háttérben lévő hajók érdekelnének.
Az Érsekcsanádra, és a tolókra az én véleményem szerint nem annyira a szépsg a jellemző, nem klasszikus formákról van szó. Ezek a használatukra praktikusan vannak kialakítva. Érdekes a menettulajdonságaikra, hogy szeparált egytől egyig rendkívül rosszak a menettulajdonságaik. Egy adott fordulatszám felett csak elkezdi túrni a vizet, orra bukuik. Hiába erősek, rövidségük, tömzsi alkatuk miatt nem lehet velük irányt tartani, és hihetetlen, de egy bárkával maguk előtt nagyobb sebességre képesek, mint szeparált.
Tavaly az Europa kek szalagja, a Duna c. sorozatban lattam vhol feljebb egy muzeumhajot, amit ha jol emlekszem szinten Ersekcsanadnak hivtak. Emlekeim szerint az onnan kapta a nevet, hogy ECsanadnal futott aknara. Jol emlekszem, az is Ersekcsanad volt?? /remelem ez a kerdesem mar kevessbe lesz problematikus :) /