Műgyantából szándékoztam +fa, de egyenlőre csak a tervezésnél tartottam (úgy 6 éve :)), most pedig a tervrajzokat sem találom :( .
1:100
Folytatnám én, de perpill suliba járok, munkát keresek, és van egy pici lányom, aki nem hagyja lerázni magát :))) . Majd ha "sínen leszek".
Uszályt, bárkát tolóhajóval?
Kezdetnek én a Csongrád m/s-t ajánlanám. Az egyszerű.
Tervrajz mondjuk nemigen van nekem, viszont rajzolgatok különböző hajókat oldalnézetben, egyszerű vonalakkal. Bár sok toló nincs köztük, kiindulásnak ránézhetsz.
Matilaci!
A Mohácsot miből csináltad? Mennyi van már meg belőle? Milyen méretarányban? Fogod folytatni?
érdekelne a dolog...
Hát, ha csak magadnak nem építesz (esetleg egy éjszaka elhozod őket a Közlekedési Múzeumból) :).
Én csináltam egy 1300-as uszályt, de elvesztettem.
Aztán nekiálltam a "Mohács" típust megcsinálni, de aztán valahogy félbe maradt. Majd egyszer...
Már régóta szeretnék beszerezni mai magyar hajómodelleket - lehetőleg 1/87-es méretarány körül :-) Tudtok ajánlani valamit, vagy teljesen reménytelen a dolog?
Boci ! A személyzetvezénylésnél nem volt éles elkülönülés.Voltak hajósok akiket személyhajóra is lehetett vezényelni.A személyhajózás szakmailag könnyebb,más szempontból sokkal nehezebb mint az áruszállítás. Gondolok itt az egyenruhaviselésre, az állandó hajómosásra a sok utas kínjára-bajára.Elég jó összehasonlítási alapom van, nyáron m/sTáncsics, télen uszály.
A személyszállítás már most sem a keményvonalas Mahart.
Illetve már nagyon régen leválasztották a többi területtől.
Egyébként régen is meglehetősen elkülönült társaság volt a személyhajózás, már a személyzetvezénylésnél is külön megvoltak a "személyhajósok", meg a hajósok.
Persze azért akkor még volt némi átjárás.
Szóval már a nyolcvanas években is lehetett érezni, hogy az egy más világ.
Aztán ezt az elkülönülést "nevesítették" is, amikor megalakult a teljesen független szervezet, a Passnave.
A Gyor-gonyui RORO kikotobe is erkezik evente mondjuk 2 kamion, de akkor azok mindig cimlapra kerulnek :) "Tersegunkben fellenduloben a gazdasag" vagy vmi ilyesmi cimet kepzelek hozza.
No es mi lesz a MAHART utani idoszamitasban? LEsz 1altalan szemelyszallitasa Dunan? Lehet azt egyaltalan rentabilisan/nyeresegesen csinalni?
Istenem, Lacival utaztunk vagy egy fél évet a Kaposváron.
Pár évre rá halt meg, én akkor már fölfelé jártam, így őszintén szólva a részletekre már nem nagyon emlékszem.
(Megvan már vagy 10-12 éve is...)
Puppi Laci bácsi jó ember volt, mindenki szerette.
Én egyszer találkoztam vele, de soha nem voltam vele egy hajón. Ha jól tudom Reniben halt meg, vmilyen hirtelen szörnyűség végzett vele (agyvérzés vagy ilyesmi).
Isten nyugosztalja.
Honnan szedted, hogy én bármilyen irányba is szeretnék kamiont vinni?
Én bajaiként szeretném hallani a témában otthoniasan mozgók véleményét, lám most tőled is látható állásfoglalás, majd a nálam mindehhez jobban értők véleményezni fogják.
A baja RORO rámpa kiváló lehetőséget nyújt a kamionoknak arra, hogy ráguruljanak azokra a dunai RORO hajókra, amiket még meg sem épitettek.
Egyébként melyik irányba szeretnél kamionokat vinni ?? Szerinted a Dunán összesen hány roro rámpa és hajó futkos ??
Érdekelne a véleményed, ha egy LKW Szegedről max. 20 óra alatt RORO vonattal felérhet Linz/ -Welsbe, akkor mikor lesz a hajó a maga 5- 6 napos menetével ezzel versenyképes??
Ha Torgyi pubid kérdeznéd, ő azt mondta volna, hogy a gönyűi RORO rámpán beguruló hajók Baján fognak kigurulni, és igy tehermentesiteni közútjainkat.
Sajnos pubi is elszállt, vele együtt eme elmés elképzelés is...........
Tisztelt Hajósok!
Egy rokonom Puppi Lászlo hajós volt, ugy tudom egy aldunai hajóuton halt meg, állitólag a hazahozatala nem volt egyszerü, ki hallott róla.Persze lehet hogy tabú az egész téma, de érdekelne. Magyar hajósok laknak Darázson is, ki ismer közülük valakit, érdekelnek.Persze ez a határ másik oldalán van.