Keresés

Részletes keresés

divehard Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29797
Még szerencse, hogy el tudta lökni , hogy ne tudjon a lábába harapni:-)))))
Előzmény: Laney (29795)
divehard Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29796
..."túljutottam a 10. merülésemen"..."Dehát nem tudok úszni", ő "Gyere!" Mentem. Egy szál bikiniben, 4 kilós övvel a derekamon és maszkkal az arcomon."
Ez most vicc? Túljutott valaki a 10. merülésen, úgy hogy nem tud úszni?
Vagy ez egy olyan hozzászólás, hogy észre veszi -e valaki a ragozási hibákat?:-)) Vagy lehet, hogy nem is értem az egész sztorit, pedig kétszer is elolvastam:-))
Előzmény: Törölt nick (29790)
Laney Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29795

Tartozom 1 sms közlésével amit Garfield küldött csütörtökön este (19:30)

Ez az első napi merülésről.

Az Elphin merülésekor 1, aztán este 5 két méter feletti óceáni fehérúszójú cápa. A létráról filmeztem. Az egyiket úgy kellett ellöknöm, hogy ne kóstoljon a lábamba.

Laney Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29794
Az előzőhöz hozzátenném, hogy szabadtüdős merülés esetén!
Előzmény: Laney (29793)
Laney Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29793

Megkaptam B. tartalék reduktorát ....

Az oktatási rendszerek ezt a a fajta merülést tiltják (No comment)

El Che Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29791
Amiről nem tudsz (élettani, biztonsági szabályok), az nem zavarhat... És aki nem tudja, amit tudnia kellene, arról azt sem tudhatod, mindent úgy írt-e le, ahogy történt. De ezt csak azért írom, mert túlteng bennem a reménytelen bizakodás az emberekben.:)
Előzmény: Törölt nick (29790)
mercatoris2 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29789
Mindenkinek ajánlom a következő regényt:

http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=600298898:6

Mostanra sikerült a végére érnem (1000 oldal). Minden búvárnak kötelező! Meg nem búvárnak is. Amúgy búvár a szerző is.

El Che Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29788
Kultúrállamok, halászati kvóták... No, ez a téma hosszabb értekezést is megérne. Nekem ez esetben a kultúrállam fogalom is érdekesen hangzik. ("Az EU-ban működő halászok exportálják a hong kongi piacra jutó cápauszonyok a 27 százalékát...")
A megoldást én sem tudom. Manapság, amikor minden nap számos rémhírrel bombáznak a tévék, ritkán kapom fel a fejem. De ez a cápás dolog, akármiért, megragadt bennem.
Előzmény: Törölt nick (29787)
divehard Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29786
Szia! Én a Jacketet sohasem viszem fel a gépre. A maszkot és a reduktorokat viszont minden esetben. Még egyszer sem szóltak érte.:-) Már felismerik a vámosok a búvárcuccot, amikor átvilágítják a kézipoggyászt.
Előzmény: sbi12 (29785)
sbi12 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29785

Sziasztok!

Szoktátok a kézipoggyászba tenni a Jacket-et és reduktorokat?

Nem szoktak érte a biztonságiak pampogni? (Charter járat Hurghadába)

Transatlanti járaton a múltkor a notebook-om miatt a igencsak szétszedtek. Nem hiányzik a macera.

Üdv, sbi12

divehard Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29784
+ 128 *-od adok:-)) Kártya átadás Dahabban:-) A képeket még nem tettem fel, de dolgozunk rajta.
November 11-én a Sport1 csatornán már kezdődik a búvárkodást népszerűsítő műsor. 3 rész lesz a Kalandsport -ban. Sajnos a televíziókban nem népszerűsítették még eléggé ezt a sportot. Most talán elindul valami ilyesmi.
Az esküvő csak jövő márciusban lesz leadva a Viasat 3-on.
Előzmény: Apuczy (29782)
verhas Creative Commons License 2005.10.23 0 0 29783

[ én beszéltem az apukával, aki azóta nem köszön ]

=> szerinte is neked an igazad

Előzmény: muggli (29778)
Apuczy Creative Commons License 2005.10.22 0 0 29782
Igen, király volt minden és a pezsgőivást is kivállóan elsajátítottam elfogyott az egész üveg:).Remélem a minősítést honorálod egy pár *-gal is. Várom, hogy küldd hozzá az igazolványt :)))) Fent vannak már a képek az oldaladon?
Előzmény: divehard (29781)
divehard Creative Commons License 2005.10.22 0 0 29781
Sajnállak.:-) Örülök, hogy szép volt. És az esküvő az tetszett? Most már legalább tudsz víz alatt is inni pezsgőt:-)
Előzmény: Apuczy (29780)
Apuczy Creative Commons License 2005.10.22 0 0 29780
Jackson reef és Gordon reef merülések voltak. Gyönyörű látvány és rengeteg különböző fajta hal egy helyen. Sajnos fotózás nem jött össze, mert az odavezető úton a hajó melletti halakat etettem és örültem, hogy a hajóról csobbanva végre a nyugodtabb (1,5-2 méteres hullámok közt) nyugiba lehet a gyomrom. -5 méteren már nem volt semmi bajom:)
Előzmény: divehard (29779)
divehard Creative Commons License 2005.10.22 0 0 29779
Sziasztok!! Az nem semmi. És milyen volt Tiránon? Hol voltatok?
Előzmény: Apuczy (29776)
muggli Creative Commons License 2005.10.21 0 0 29778

Nem vettem a lelkemre, elég jól elkülönült a nekem szánt résztől.

Az elveimet nem adom fel, a gyerekeimet így nevelem. Lányom időnként morcos, miért nem engedem, hogy ha ritkán kiszabadulunk, akkor tonna számra szedje a mindenféle virágot, növényt. Ott megcsodálhatja, lefényképezem neki és ennyi legyen elég. Már megértette, miért nem hurcolok fel hegyekben dolgokat a víz alól. Alig várja, hogy ő is merülhessen, mert kíváncsi a lenti világra. A fiam ugyanígy van vele. Had álljon itt egy rövid ovi-sztori:

Egyik ovis társának a papája szintén merül és a kislánya szóvá tette, hogy nekik mi minden van már otthon a vitrinben, mire a fiam kapásból lebutázta az apukát, aki ezt meghallotta és szóvá tette az óvónéninek. Peti fiam az "akkor is az én apukámnak van igaza!" felkiáltással távozott a beszélgetésből. Az óvónéni  szólt nekem (egyébként pár perccel kerültük el egymást az apukával), én beszéltem az apukával, aki azóta nem köszön. Ennyit a nevelésről. Remélem, jól csinálom, de ez csak olyan 10 év múlva derül ki.

muggli©

Előzmény: Raha (29775)
muggli Creative Commons License 2005.10.21 0 0 29777

Raha!

Előbb olvastam (többek közt a Te hozzászólásodat), aztán írtam (nekik), aztán írtam (ide). :-))))

muggli©

Előzmény: Raha (29774)
Apuczy Creative Commons License 2005.10.21 0 0 29776
Sziasztok Everybody ! Mi is (Boxxer & Apuczy duo) megérkeztünk Dahabból és sajnáltuk otthagyni a király időjárást ! Mi még megtoldottuk egy Tirán-i mini safarival a partitúránkat :)
Előzmény: divehard (29760)
Raha Creative Commons License 2005.10.21 0 0 29775
Bocs, az utolsó mondat nem neked szólt muggli, hanem általánosságban!
Előzmény: Raha (29774)
Raha Creative Commons License 2005.10.21 0 0 29774
Írj te is egy levelet nekik!
Sőőőt, aki olvassa ezt a post-ot, azok is írjanak.
Nem nagy ügy, egyszerű.
Legalább teszel valamit a dologért.

Ha nem írsz levelet, akkor pedig lehet abbahagyni a panaszkodást.
Előzmény: muggli (29773)
muggli Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29773

Bunny!

Nem vagy képmutató. Az eber mindenevő, csak ne tévesszük el az arányt és a szükségletet. Családi kapcsolatok révén sokat járok a Távol-Keleten. Elborzadva látom a piacokon a különböző "afrodiziákumokat". (Remélem, jól írtam le, a kekszuális serkentőknek hitt dolgok nevét! :-)) ) Emberek százai veszik, pálinkába áztatják-folytják nyomorult jószágokat, hogy "jobban álljon a kiri"! :-(( Amikor megkérdezem őket, hogy mitől jobb, igazi választ nem tudnak adni. Nem csak a cápa esik az emberi hülyeségnek áldozatul. Kitágítható a kör a csikóhalra, a tengeri csillagra, a korallra, az orrszarvúra, az elefántra és még igen hosszú listát lehetne írni a kipusztulás szélére sodort, vagy már ki is pusztult fajokról. Addig nincs semmi baj, amíg a tényleg elfogyasztott mennyiséget "vadássza" le az ember. A gond ott kezdődik, ha valamilyen hülyeséghullám indul el és ilyen van szép számmal. Ilyen a cápauszony leves is. Röhejes, hogy egy 500 kilós állatot csak a 6-10 kilónyi uszonyért pusztítsanak el. Nem kóstoltam meg még, de nem hiszem, hogy olyan döbbenetesen ízletes lenne más ételhez képest, hogy ekkora hisztéria kerekedjen belőle. Inkább az, hogy egy helyi (japán) specialitás (tudtommal szintén serkentőnek vélt étel), semmi más. A brutális bánásmód számomra elfodadhatatlan. Komoly lelkifurdalásom volt, amikor (sajnos későn) két magammal hozott csigaházról kiderült, hogy remeterákok voltak bennük. A cápák emellett még fontos láncszemei a tengeri élővilágnak (ezt Ti sokkal jobban tudjátok, sokkal többet merültetek már, mint én). Hallottam már több helyről, ahol bizonyos fajok túlszaporodtak, mert eltűnt az ő létszámukat karbantartó faj és ez az egész láncra kihatással van. No, valahol ezt kellene megértetni a barmokkal, hogy talán észre térjenek, bár a nagy haszon reménye sokukat akkor is a pályán tartaná. Sajnálom őket és a saját gyerekeimet is, mert sok olyan dolog van, amiket az emberi hülyeség miatt ők már nem láthatnak. Igaza van Rahának, ha mód van rá, akkor igenis, tessék beletaposni a sárban ezeket az (legalábbis szabásukban) embereket.

Bocs, hogy hosszú voltam, esetleg unalmas. Nem vagyok egy greenpeace, csak egy vélhetőleg jóérzésű hobbibúvár.

muggli©

Előzmény: BuNnY (29766)
Raha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29772
Írtam nekik. Kíváncsi vagyok, hogy kapok-e választ.
Előzmény: BuNnY (29771)
BuNnY Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29771

Mi meg nem írhatunk olyant, hogy ne menjetek a metro-ba vásárolni mert beperelnek. De persze hogy ki, mit hall ki a cikkből, azt ugye nem tudjuk befolyásolni ;-) Azt sem mondhatjuk, hogy esetleg feldühödött búvárok leveleikkel bombázzák a céget (emailcím a weblapjukon http://www.metro.co.hu/ ). Meg még sorolhatnám...

Más téma. Most beszéltem a Brankával, a novemberi Tengeri Só tuti elmarad, ugyanis egyenlőre az ELTE nem adja a termet. Még küzdenek. Evvan.

Előzmény: Raha (29770)
Raha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29770
Balin a német főnököm kétszer indított akciót a cápaleves ellen.
Egyszer amikor a Singapore Airlines az első osztályon azt szolgált fel. Onnantól búvárcégek ezrei nem mentek ki a búvárokért a reptérre ha Singapore Airlines géppel jöttek. Két hét alatt feladták.

A másik a Mandarin Hotel Jakartában. Nekik a szerverük halt meg 24 órán belül. Egy hétig bírták...

Így kell csinálni. Én MINDEN helyet bojkottálok ahol cápa kapható.
Előzmény: Raha (29769)
Raha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29769
Előzmény: BuNnY (29761)
El Che Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29768
Én úgy gondolom, hogy ez az egész egy folyamatos szemléletváltozás. Ma a cápák, delfinek sorsáért aggódunk, holnap talán elgondolkodunk az egész halászat fenntarthatóságán, és így tovább.
Az biztos, hogy nem jó minden úgy, ahogy most van.
Előzmény: divehard (29767)
divehard Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29767

Egyetértek Veled, főként az utolsó mondatoddal. Most Dahabban hal volt az egyik este vacsira és, ha hisztek, ha nem sokan nem ettek halat. Megkérdeztem az egyik olyan búvárt, mint én és azt mondta, hogy eszébe jutott, hogy délelőtt a merülésnél lehet, hogy pont azzal a hallal találkozott. (kétlem)

Én is húsevő vagyok bizonyos fokig. Ugyanúgy a cápa is húsevő. Sőt...néha emberevő. Vannak kannibálok is, de én mégsem értek velük egyett. Vannak akik megeszik, sőt kifogják a cápákat, de én mégsem teszek ilyet. Nehéz lenne megmagyaráznom, hogy miért. Nem is vállalkozom erre.

Előzmény: BuNnY (29766)
BuNnY Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29766

Egyébként sokan lesznek hasonló ok miatt vegetáriánusok (McCartney pl. az ismert kisbárányos story, stb). Én megmondom őszintén sajnálom az állatokat megölni, valószínűleg képtelen lennék vadászni se lent se fent. De a húst megeszem, sőt, még a disznóvágásokat is szeretem - igaz onnantól, hogy az állat elpusztult, amíg él én ki nem dugom az orrom az udvarra. Utána már csak feldolgozásra váró hús - tudom ez elég képmutató magatartás, de ez van. Erről egyébként mindig Douglas Adams - konyhafőnök ajánlata - eszmefuttatása jut eszembe. :D

De mondom tökéletesen megértelek annak ellenére, hogy húsevő vagyok.

De azért az más, hogy a kipusztulás szélén álló cápákat mészárolják le, hogy pár sznob cápahúst tudjon zabálni, vagy "tudományos" céllal bálnákat ölnek a japók, és még folytathatnánk.

Előzmény: divehard (29765)
divehard Creative Commons License 2005.10.20 0 0 29765

Amikor megnéztem egy-két filmet arról, hogy miként bánnak el a cápákkal, akkor -megmondom őszintén- rettentően sajnáltam őket. Lehet, hogy most sokan megvetnek engem, de amióta búvárkodom valahogy nem szeretem még a halat sem megenni. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért , de ez alakult ki bennem. Nem szép látvány sem cápát sem más állatot egészben jégen látni.

A cápák kifogásáról meg az a véleményem, hogy nagyon sok helyen tiltják és egészen biztosan van rá megfelelő indok. Az indok bizonyára az, hogy kevés van belőlük és ha eltünnének, akkor felborul a tápláléklánc.

Előzmény: BuNnY (29761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!