Keresés

Részletes keresés

amimaki Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81947

Valamennyire igazad van, bevallom, régebben magam is vettem a középső-alsó polcról Hilltop bort. Tudta, amit az áráért tudnia kellett, biztonsági játéknak jó volt. ( 

De ez kihozta az állatot belőlem: https://wineloverswebshop.hu/kamocsay-premium-ihlet-cuvee-2017-075l-4452

"dús korty, van mézesség, cukor és van bőven alkohol is. " Édeskés, mi? Brrrr.

 

 

Előzmény: H_G (81945)
amimaki Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81946

Na jó. Nézd, annyi pénzért (vagy kicsit többért), mint amennyit ezért a Kamocsay-pancsért adtál, vegyél pl. ugyanerről a környékről Kősziklás-borokat. Teljesen jó, tisztességes, techno-stilusú, már bornak minősülő produktumok.

Előzmény: karcsika75 (81941)
H_G Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81945

Azért magától ennél jobbat talált, a Kamocsay Hilltop tisztességes termék az árkategóriájában.

 

Előzmény: amimaki (81944)
amimaki Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81944

Merő emberbaráti szeretet. El kell jutni a a gödör aljáig, hogy utána már feljebb kapaszkodhassunk. Ha neki ez kell, hát tessék. Ki vagyok én, hogy felnőtt embereket akarjak oktatni?

Előzmény: H_G (81943)
H_G Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81943

Mit vétett neked a kérdező?

 

Előzmény: amimaki (81942)
amimaki Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81942

Varga-borokat próbálgasd. Azok közül sokban megvan ez a neked bejövős édeskés áramlat.

Előzmény: karcsika75 (81941)
karcsika75 Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81941

Helló Sziasztok!

 

Nagyon új vagyok a borok kedvelői között. Egy hete kezembe akadt egy Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée. Így télen nem csúszik a sör, egyébként nagy sörös vagyok. Finom száraz fehér bornak tűnt, az édes bort nem szeretem. Megvettem, picit behűtöttem és töltöttem egy pohrral. Ez a bor valami elképesztően finom. Száraz fehér bor de egy diszkrét édeskés íze van, ami pont hogy kell neki, és mindig is ezt kerestem a borban. A kérdésem, hogy tudtok esetleg ehhez hasonló száraz fehér bort ajánlani? Próbálkoznék tovább, lehet inkább boros leszek :D

 

Köszi mindenkinek

Hepci Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81940

Tegnap pizzához kinyitottuk és Csillával fél óra alatt betoltuk (egyik) kedvenc hobbiborászom, Maci_P fekete muskotály sillerét. Korábban írtam már, hogy színre inkább rozé, beltartalomra viszont igen faja, a Planina sillerét kivéve ver minden forgalomban lévő és általam kóstolt rózsaszínes cuccot.

Most pedig éppen kinyitottam Maci göcseji zamatosát...

 

Hepci Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81935

Közben le kellett ballagnom a pincébe lekvárért... kettő Jóskabácsi-hárs van.

Zenitre cserélhető. :)

Előzmény: naivkezdo (81934)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81934

Ok! Köszi:)

Előzmény: Hepci (81933)
Hepci Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81933

Ha tényleg kettő van még (megnézem délután), az egyiket elboltolhatjuk. :)

Előzmény: naivkezdo (81932)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81932

Kár, hogy nekem nulla:)

Előzmény: Hepci (81931)
Hepci Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81931

Zengővárkonyi hárslevelű?

Az nagyon fasza cucc, kár, hogy már csak 1-2 palackom van belőle.

Előzmény: naivkezdo (81930)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.16 0 0 81930

Találtam egy palackkal ebből, szerencsére:)

Továbbra is cseszett jó!

Előzmény: joskabacsi (77260)
van_Persil Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81929

A cukorhoz kell a víz is, de ha höség van, akkor hiába süt a nap, nem fog cukor képzödni, mert leáll a termelése. A szölönek az a jó, ha nappal meleg 8nem höség, csak simán meleg) van, éjszaka meg visszahül a hömérséklet. Auguszusban alig mentek fel a cukorfokok, csak összel, az esök után kezdtek el felfelé kúszni, de így kimaradt kb 3 hét a cukorgyüjtésböl. Így mondjuk a savak jobban megörzödtek.

Előzmény: barkócza (81925)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81928

Szerintem az UV sokk az mindent nagyon megfogott. A baj az az, hogy bármennyire az a közhiedelem, hogy majd a felmelegedés miatt korábban lesznek a szüretek, de arról kevés szó esik, hogy a szárazság és a brutális UV az milyen következményekkel jár.

Előzmény: barkócza (81927)
barkócza Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81927

Aha, értem. Én csak azt vettem észre, hogy az a pár tő Biankám és Zweigeltem kb. két héttel később érett, mint tavaly. A vadkörte is később kezdett hullni.

Előzmény: BZoltan (81926)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81926

A szárazság nem okozott drámai problémát, bár kétség kívül egy kicsit azért izgultunk. Nagyon hasonlított a 2012-es nyárra az idei. De az utolsó pillanatban aztán jókor esett az eső.

Viszont az UV az extrém magas volt egész nyáron. Szerintem ez nagyon sokat roncsolt a leveleken. Ráadásul ez ellen védekezni sem igazán lehet. Ha nincs fotoszintézis az UV sokktól akkor nincsen cukrosodás sem. Lényegében egész szeptemberben 17-18 mustfok környékén toporgott a szőlő. Bevallom egy kicsit szkeptikusan is néztem a facebook posztokat a szeptemberi szüretekről. Gyakorlatilag  12.8-as potenciál volt a furmintban és a hársban a maximum október végén.


Persze ez lehet még döbbenetesen jó is, hiszen a tökéletes fenolos érettség és az alacsony alkohol az minden borász álma :) De idén nálunk nem lesznek magas maradékcukrok szerintem. Persze az egalizálással még lehet játszani, mert pár kis hordó kései azért van és be lehet áldozni az orgonasípok vékonyabbjait, de ezt majd meglátjuk jövőre.

Előzmény: barkócza (81925)
barkócza Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81925

Alapvetően a szárazság miatt kevesebb a cukor? Később is érett?

Előzmény: BZoltan (81924)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.15 0 0 81924

Köszönöm a kérdést. Igen, a 2020-as szürettel teljesen végeztünk. 21 fokig ment el a juhfark átlag. Nem egy cukorgyűjtő év volt az ide, de ez talán jobb is. 

Előzmény: barkócza (81923)
barkócza Creative Commons License 2020.11.14 0 0 81923

Hogy konkrétak legyünk, az ideit már leszüreteltétek?

Előzmény: BZoltan (81922)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.14 0 1 81922

A művelésmódban nincs különbség. Egyszerűen meg kell várni a szürettel azt az állapotot amikor már van kraft a juhfarkban.

Előzmény: naivkezdo (81921)
naivkezdo Creative Commons License 2020.11.14 0 0 81921

Ez művelésben jelentkezik, ha publikus?

Előzmény: BZoltan (81920)
BZoltan Creative Commons License 2020.11.14 0 0 81920

Az én tapasztalatom az, hogy a vékonyabb somlói boroknak több időre van szükség. Erre nálunk a 2012-es és a 2016-os évjáratok borai. De Györgykovács Imre borai is ezt  igazolják számomra. A 2019-es Ragalja egyértelműen egy kattintással karcsúbb mint az alap juhfark, ahogy a Kükép két terasza hagyományosan egy kattintással combosabb mint az alap juhfark. Emiatt egyébként idén a Ragalján lazábbra is vettük a pórázt és megvártuk míg kicombosodik. 

Előzmény: Hepci (81919)
Hepci Creative Commons License 2020.11.13 0 1 81919

SAP-nap van, BZoli nem hiába marketingeli itt magát. :)

Mi Ragalja juhfarkot (2019) kóstolgattunk, amíg a kijárási tilalom véget nem vetett a kétfős összejövetelnek.

Már jobban tetszik, mint nyáron, viszont kevésbé, mint az előző évi alap juhfark és a Kükép.

Úgy tűnik, juhfarkból (is?) a vastag cuccok tetszenek, a Dobosi is jobban bejött.

A dugó ezúttal rendben volt.

Előzmény: lazaridi (81918)
lazaridi Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81918

SZóval nekem az a véleményem erről a SAP Hárslevelű 2018-ról, hogy remek bor

Vagy 4 anpig faggattam, egyre szebb lett, pedig nyitás után is jó volt, van ebben birs, mandula, egy kis citrom is. Nagyon hosszú az utóíz. Mégegyszer: remek bor, 7 pont

 

loading Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81917

Az sem rossz. A RedY-ben több az oportó. Tudom valaki nem szereti azt.

Előzmény: Tybald_ (81916)
Tybald_ Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81916

Arra régebben az ördögöt ittuk és úgy látom árban csak egy 100-as a különbség, vagy már az se a régi?

https://vinoteka.vylyan.hu/ordog-cuvee-2018

Előzmény: loading (81915)
loading Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81915

A RedY-jük egész kellemes, ha szükséged van egy könnyedebb vörösre.

Előzmény: Tybald_ (81901)
Hepci Creative Commons License 2020.11.13 0 0 81914

Nádas Borműhely Szürkebarát Vagy Mi 2018

Szürkebarátból készült, narancsboros technológiával, fahordóban érlelve.

Narancsos rozé szín, hűtőhidegen alig érzékelhető illat. Ízben is visszafogott - egy kulturáltabb rozé erősebb cserességgel megtámogatva. Ennél számomra sokkal élvezetesebb borokat is lehet kapni ennyi pénzért.

Kóstoltam pár narancsbort, de úgy érzem, nekem ennyi elég volt belőlük - maradok a narancsbőrnél.

3000 Ft pincénél, 4 pont környéke

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!