Gyerekek igen elszomorito az hogy a evben Mike semmit sem adott nekunk!
Most hogy ladtam hogy a www.mike-olfield.com updatelve vala megsem orultem annyira!
mi a francert kell neki jatekot csinalni?
miert nem csinal egy uj albumot?
Kepzejetek el mijen lenne ha egy vadi uj albumot csinalna!
Bazz mar gondolom magamba hogy megyek a boltba es mondom "Az uj MO albumot kerem" es haza megyek es kidobok mindekit alakasbol es a telefont kihuzom es berakom a HI-Fi ben es max-on halgatni tejesen uj dalokat tole.
nos ez nem hiszem hogy a kozeljovoben leheto lesz mivel o most meg csak az elso resznel van a 4 bol...
Kivancsi vagyok milyen lesz..
Jah meg fura dolog tortent velem. A mult 2 hetben elmentem a hegyekbe es magammal vittem az oszes CD-met es elejetol a vegeig a Tubular Bells el kezdve vegig halgattam minden egyes albumat szepen sorba!
Es miert volt az a fealingem hogy mar ugy 16 ora halgatas utan mar asse tudtam hogy hol vagyok? Szal a regi zeneutan spontan futuristikus fealingem lett:)
Es ez tok jo volt! De akkor se teccik a The Killing Fields albuma:((((
Nem tudom lehet nem ladtam a filmet es azert nem teccik vazz... de tok idegesito...
Én is nagyon szeretem Mike-ot, de sajnos, nem tudok ilyen mélységben ráállni a dolgokra. Ha szabad, mostantól elolvasgatom a dolgaitokat. Jelenleg nincs időm az egész topicot végignézni, ezért bocs, ha lerágott csontot kérdezek: tudtok valami közelebbit a MO-ról elnevezett aszteroidáról?
Üdv: mpd
Nem ráz valakit a hideg rajtam kívűl mást ezektől a dolgoktól :
(csak hirtelenjében):
-Bell alakú süti
-Harangzúgásos Boldog Újév
-Mike fiú
-A Bell legyen veletek, vagy mi több, Mike...
brrrrrrrrrrr
Ne haragudjatok, de azt hittem, hogy legalább ebben a fórumban találok olyanokat akik PONTOSAN értik mit jelent az a zene-ség, amit ez az ember hall és játszik. De mégsem.
Ne értsetek félre, csak csalódtam.
Ja...és nem vagyok afféle brokifej aki mindent lezúz jobbra-balra, vagy akinek a szobája falára fel van írva saját ontott vérrel hogy 'Reading 1953, M. Gordon O.'
Csak...!!! Na. Érti valaki mit kopogok?
(még nem késő!)
Harangzúgásos Boldog Újévet nektek.
Engedjétek meg, hogy hivatalosan ismét csatlakozzak a táborotokhoz (írhatom így: táborunkhoz?). Látom rengeteg infót írtatok távollétem alatt, új arcok, MMORK-találkozók stb...
>>- Végigolvastam a TSODE-t. Nekem nem a kedvenc műfajom a sci-fi, de ugye amiről Oldfield zenét szerez... Meg kell hogy mondjam, hogy a könyv nagyon elgondolkoztató, és jó volt elolvasni (nocsak, én is rákapok a sci-fire?), a következő címekkel azonban nem tudok mit kezdeni:
>>The Shining Ones,
Mar reg olvastam de szerintem ez a track arrol az emberrol szol aki a hajojat epitgette csak eppen sohasem keszult el, ha elolvasom ujra be fog ugrani..
>>Crystal Clear
Tudod mikor elkeszult az urhajo orra jegbol es eloszor lattak hogyan is nez ki ez a vilagurbol (azthiszem epp a polgarmester mindja hogy olyan mint egy kristaly)
>>A Tubular World is kissé homályos előttem, az a Magellan belsejéről szól?
Egyertelmuen, bar a bolygot behalozo informatikai halozathoz is lehet koze.
Tudjatok az a baj, hogy tul sok C. Clarkot olvastam el mostanaban es kisse osszeolvadnak bennem a kotetek, de ezek legalabb is szerintem, ezt jelentik!
>>- Más. Az Amarok 15:09-kor belépő témájának (Mad Bit, miközben az "I'm a bit Busy" szöveget mondja) szerintetek milyen hang az alapzaja, egy eltorzított rádió vagy egy tyúkól? :)
RADIO!! Egeszen pontosan egy VOCODER vagy talk-box
Tisztelettel
Megott
U.i.:A versenyel kapcsolatban, mar gyujtogetem oket!!!
Izelitoul: In the Begining, The Sunken Forest, The New Beginning, TKF:Prans Theme, Evacuation,
Sunlight Shining Trough Cloud, Bones,
-tobb hirtelen nem jut eszembe :-))
Mivel múltkor nem volt lehetőségem Oldfield-zenékben gazdag új évet kívánni, most megteszem.
Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy egy CSOMÓ írnivalóm van:
- Végre én is résztvevője lehettem egy MMORK talinak (ez már a 8. volt?). Habár ha jól látom a helyzetet, ez a "kevésbé érdekes" kategóriába tartozott, mert még Mya_tom sem ecsetelte az eseményeket. Viszont a naptár már nálam is csüng a falon. :)) Nem voltam a koncerten (sajnos?), így számomra az újdonság erejével hatottak a toMtOm-tól vásárolt felvételek, de azt világosan hallottam, hogy tényleg nem volt az igazi, bár valóban szuper lehetett a barcelonai koncert.
- A Complete Mike Oldfield Music Reference Guide nem írja ezt (sem):
Az Only Time Will Tell szövege ugye így hangzik:
Only time will tell,
Only time...
Namostan, az utóbbi sorban mixelési hiba van: némi "will" is belekerült, Oldfield rossz helyen vágta el a hangot (kb. 1:36). Szerintem elég triviális, nem is értem, miért nem tette be a srác a hibák közé.
- Megott:
Jól összebeszéltetek Szépalmásival :). Az Elements VHS nagyon szuper, mindenkinek ajánlom, aki még nem látta. Közreműködésedet ezúton is köszönöm.
Ezzel kapcsolatos két kérdésem:
1. Ha a Moonlight Shadow klipjében Maggie Reilly "énekelget", akkor ki "énekli" a Reilly-s részt a Five Miles Outban, mert abban szinte 100% biztos vagyok, hogy nem ugyanaz?
2. Ki a Sentinel klipjének női főszereplője? Ő énekelte az albumon is a "money hey, money hey, mmmm money money, hey..." és a "ho, ho, key..." szöveget?
- Kazi:
Egyetértek, az tényleg "szuszogás" a TBI Part 2-ben és nem "guitar fret noise".
A szaxofonos számokból meg van még legalább 2 : Froggy Went A-Courting, Earth Moving.
- Mya_tom:
>...In Dulci Jubilo újféle feldolgozása...
Ezt a Sugárban hallottam még az előző hozzászólásom előtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek ismernie kéne, csak gondoltam, ha már a Sugárban leadják, biztosan ismert is.
Maga a feldolgozás karácsonyi hangulatú, sokkal lassabb és énekes. Sajnos, nem ismerem az eredetit, úgyhogy felteszem a kérdést: az In Dulci Jubilo Original egy karácsonyi zene, vagy csak ez a feldolgozása az?
>>Mára ennyi! (Már nem tudom, mirol írjak részletesen, pedig sok minden bennem maradt még!)
>Egyszeru! Mindenrol, amit még nem írtál ki magadból! :o)
Vigyázz, mert még szavadon foglak, és akkor Megott nyomkodhatja a Page Down gombot! :))
- toMtOm:
Könyörgök, ne felejtsd el átírni a Non-Official Complete Mike Oldfield 4 CD-jét, mert már égek a vágytól, hogy hallgathassam. Egyébként azokon rajta van a Downwind, a The Millennium Bell és a Passed You By?
- Mya_tom "kérésére" most egy olyan dologról írnék, amely ugyan már a végletekig lerágott csont, de én még nem írtam le a véleményemet róla. :)
A Tubular Bells I-II-III fonal:
Vannak itt a topicban (nem is kevesen), akik azzal érvelnek a Tubular Bells I mellett, hogy az volt az eredeti. Ez kétségtelenül igaz, de írjatok még egy zenészt, aki ilyen kompletten és kiválóan remixelte volna saját albumát. Oldfield a kornak megfelelő hangzásúvá írta át a TBI-et. Nem is véletlen, hogy a "fiatalok" a TBII-n keresztül szeretik meg Oldfield zenéjét, már ha megszeretik. Elgondolkoztam, hogy miért is nem kedvelem a TBI-et igazán: a legtöbb helyen úgy érzem, hogy itt ugyanannak kéne lennie, mint a TBII-n, csak nem jött össze. Az első rész nálam a második árnyékában él, ha tehetem, és miért is ne tehetném, akkor a TBII-t hallgatom. Például a Dark Staros rész sokkal jobb a szintivel, mint a TBI-en gitárral. Kétségtelen, hogy Oldfield sokat fejlődött azóta, s már maga sem tudja kiválasztani a legjobbat a sok-sok egyetlen témára vonatkozó variációja közül. SZVSZ a TBII szükségképpen beletartozik MO életművébe - kétségtelenül így, hogy van, hiányozna, ha nem lenne, és nagy ötlet volt a kigondolása. A TBIII-mal kapcsolatban azért már más a helyzet. Nagyon távoli az összefüggés a TBII-TBIII között. Néhány motívum megegyezik (Secrets, Outcast), de összességében egy teljesen új album. Nem is lett volna szükség a TB mai "feldolgozására", az már azért mégiscsak túlzás, hogy vki kétszer is - 100% - remixelje saját albumát. SZVSZ a TBI önmagában nem volt tökéletes lemez, mondhatnám, éretlen volt, a TBII viszont maximálisan kidolgozott és előadott harmóniák összessége, egy percnyi szünet nélkül, és mondhatni, hibátlan. Nem volt szükség és nem is lehetett elvárni ennek ugyanezen elven való továbbfejlesztése, Oldfield viszont remekül megérezte, hogy le lehet erről húzni még egy bőrt, ha egy kissé megvariálja az albumot. Még egy érdekes vonás a már-már misztikussá vált csőharang-alak, amely MO elsőszámú jelképévé lett, sőt, megannyi ötletet ki lehet mindennek erre a sajátságos alakká formálása. Kevés zenész van, akinek a nevéhez ennyire hozzátartozik egy jelkép, ráadásul egy olyan hangszer, amely senki másnak nem lett és SZVSZ nem is lesz jelképe. Sajnálom, hogy nem lesz TBIV, de nehéz lenne már sok újdonságot beletennie.
Tudom, ez csupa triviális dolog volt, de eddig még nem írtam le.
- Utánanéztem a leghosszabb hozzászólásnak, valóban Mya_tom követte el az 560. "szétzilált" hozzászólásában.
- Verseny!!!!
Remélhetőleg még inkább fellendül a fórumban a MO-zenék hallgatottsága, e célból találtam ki ezt a versenyt.
Mya_tomnak már elárultam a lényeget, így neki egy kis előnye van. A következőről van szó:
Minél több MO-szerzeményt írjatok, amelyekben nincs gitárhang.
Felmerül itt két probléma is:
- motivációnak csak azt írhatom, hogy kinek a legjobb a füle / ki a legnagyobb fan / ...
- hogy a csudába lehet tudatni velem a listát? Erre kétféle ötletem van, de egyik sem az igazi:
a.) a fórumban közli mindenki; ezzel az a baj, hogy vagy lehet lesni, vagy valaki előre leírja az összeset, és vége az egésznek.
b.) e-mailen közli mindenki; ezzel meg az a gond, hogy hetek óta nem tudom elérni saját címemet. Mondjuk ezen lehet segíteni egy új belépéssel.
(c.)) bocsánat túlzott lelkesedésemért, el tudom képzelni, hogy az egész iránt a kutya sem fog érdeklődni.
Várom az ötleteket!
- Végigolvastam a TSODE-t. Nekem nem a kedvenc műfajom a sci-fi, de ugye amiről Oldfield zenét szerez... Meg kell hogy mondjam, hogy a könyv nagyon elgondolkoztató, és jó volt elolvasni (nocsak, én is rákapok a sci-fire?), a következő címekkel azonban nem tudok mit kezdeni:
The Shining Ones, Crystal Clear
A Tubular World is kissé homályos előttem, az a Magellan belsejéről szól?
- Más. Az Amarok 15:09-kor belépő témájának (Mad Bit, miközben az "I'm a bit Busy" szöveget mondja) szerintetek milyen hang az alapzaja, egy eltorzított rádió vagy egy tyúkól? :)
Úgy látom enyém az a megtiszteltetés, hogy én írhatom az új évezred első hozzászólását, ilyenkor mindig eszembejut az amit mindig mondogatnak! "Ahogy az évet kezdjük azt fogjuk tenni egész évben" Nos nekem ez többé kevésbé de azért bejött! Tekintve hogy tavaly az év első hangja egy gigantikus csőharang ütés volt, ez hála istennek végig kisért egész évben! Sőt elmondhatom a tavalyi év igencsak felrázta a magyar Mike Oldfield rajongók kis csapatát, ugyanis végre megalakult az a valami amire szerintem mindig is büszkék lehetünk, egy közösség akik eléggé elhivatottak arra, hogy igazi rajongók legyenek! Én ennek a kis csapatnak szenteltem az év első napján egy kis időt, remélem ez is végig fog kísérni az egész éven!!!
bocsika, sajna nem ertunk oda mert elfaradtunk a karacsonyi tolongasban a varosban. pedig az asszony is benne volt a buliban. na mindegy. uj datum lejegyezve es megcelozva.
Most jöttem haza a 8.MMORK-buliról, ami az évezered utolsó bulija volt. (Áttértem a normál számozásra, mert már nem bírom a -2-vel kezdődő tudathasadásos sorszámozást. :o)
Ha nem is voltunk tizenegyen, de összeségében 10-en mégis voltunk, igaz teljesen más összetételben mint azt sejteni lehetett.
A legfontosabb, amiben megállapodtunk, hogy a soron következő 9.MMORK-buli 2001.01.19 péntek 16:00-tól kb.: 20:00-ig lesz, a szokásos törzshelyünkön a CD-FŰ-ben. (Miután a szilveszteri Mike Oldfield koncert elmarad, amire együtt mentünk volna ki :o)
Mivel igencsak szűkében vagyunk az időnek: egy kis egyeztetés után tehát: dec 22-én pénteken 16:00-kor MMORK millenniumzáró-buli szokásos helyen a CD-fűben. (toMtOm-ot nem sikerült elérni, de talán senki nem akadályozza meg, hogy jöjjön.)
A várható résztvevők listája: Vissai,NLaci,(toMtOm), LoviGabi, EeToN és én: EDDIG!
A Sonic Virtual Reality valószínűleg a software fejlesztés miatt késik, ugyanis lesz egy kliens oldali nézegető szoftver (jelenleg így áll), amit Mike csapata fejleszt (nem tévedés: szoftver fejlesztők dolgoznak Mike Oldfield-nak). Szerintem most tanul csak bele, hogy mit jelent szoftver-t fejleszteni. Én nem hibáztatom ezért. De lehet, tévedek.
Na meghallgattam a TB1 B oldalát, és számomra egyértelműen hallatszik a Mike fiú szuszogása. Hogy ne kerüljek kényelmetlen helyzetbe, megmutattam egy gitárhoz értő (több éve gitározik) ismerősömnek is, és Ő is megerősített ebben, hogy az szuszogás, gitárhúrok nem tudnak ilyen hangot adni. Van olyan rész, hogy még kicsit sípol is az orra :-))). Az ismerősöm azt mondta, hogy szerinte az történhetett, hogy túl közel hajolt a mikrofonhoz beleélve magát a játékba, ezért hallatszik olyan erősen a szuszogás. Erről van szó: TB1 B oldal 05:30-tól több percen keresztül, és a bal csatornában szól, ahol a gitár is (logikus). Van még egy érv arra nézve, hogy nem a húrok adják ezt a hangot: ez a nesz nincs összhangban (szinkronban) a játszott zenével.
Más: a Millennium Bell belső borítójának hátsó oldalán a Liberation címszó alatt ez olvasható: Narration: Greta Hegerland-Olfield. Így!!! Olfield D nélkül. Jól elírták. Az még rendben van, hogy elírnak valamit, de ezt a nevet ezen az albumon, kicsit érdekes. (Megint elnézést azoktól, akik felfedezték, csak abban reménykedem, hogy talán valakinek nem tűnt fel.)
Kedves Zsige!
> Na most ami nekem velmeny az az hogy Mike az egyetlen aki ha csinal egy albumot annak bisztos van olyan szama ami megegyezik kicsiben egy massikal!
Teljesen igazad van, maximálisan egyetértek veled, nem is vitatkozni akarok veled, csak megjegyezném, hogy amiket írtam abban az az új, hogy ez bizony igaz nemcsak egy-egy albumra, hanem más albumokon is visszatérhetnek előző albumok témái (bár nem olyan gyakorisággal, de akkor is van ilyen), ráadásul nem is olyan nyílvánvaló formában. Hangsúlyozom: nem vitatkozni akarok veled, hanem megerősíteni. Még valami: az hogy vannak ilyen utalások, nekem nincs bajom velük, pusztán érdekesnek tartom.
> En olni tudnek egy uj Tubular Bells albumert
Mintha azt nyilatkozta volna, hogy nem lesz több (megintcsak nem tudom, hogy hol, szita agyam van). Az én személyes véleményem (ami lehet nem szimpatikus, de talán itt ezen a fórum megengethető az egyéni vélemény), hogy én nem bánom, mert nekem az egyetlen Tubular Bells az első volt, nekem az az igazi, a TB2 nekem (félve merem leírni) nagy csalódás volt. Tanulva ebből, a TB3-mat és a TMB-t is már úgy hallgattam, hogy próbáltam (tudatosan) elfelejteni a címüket, és megszabadulni az elvárásaimtól (előitéleteimtől), és sikerült elérnem, hogy első hallásra sem okoztak csalódást.
Kedves EeTon!
>> 3. Mixelési hiba a Heaven's Open "Gimme Back" számon...
> - Ez biztos, hogy nem direkt van úgy?
Igen, én a szövegét néztem meg a számnak és abból tényleg látszik, hogy mit kellene mondania, és az is, hogy az nem jött össze.
Más: feltűnt már nektek, hogy a Mike fiú nem igazán szereti a saxofon-t? Egyetlen kivétel a Music from the Balcony (remélem jól írtam).
Szal jo emberek. Pontosan fel oraja olvasom a hozasolasokat es igen erdekesek.
Na most ami nekem velmeny az az hogy Mike az egyetlen aki ha csinal egy albumot annak bisztos van olyan szama ami megegyezik kicsiben egy massikal! Vegyuk peldaul a TBII . Az tele van , peldakeppen nezd: The Grait Plain - Altered State.
Persze a FMO meg a Taurus II rol szo se essek!
Asztan meg To France es Talk About Your Life.
Meg van par de nem irom le.
Erdekes megfigyeles az hogy ahogyan a zene fejlodot ugy Mike is! Mert peldaul nezd meg!
1973-> TB HR Ommadawn Incantations (meg csomo kisseb dal mint a IDJ meg a Froggy <-1979 szal az hogy vocal nuku. Es olyan Robin Hood os volt:)
1979 volt ugy e a Platinum ami telyesen mas! Mitha nem is o lenne! Es ott igen mar kezdte a hangot bevezetni! Es jottek a sikerek QE2 Crises FMO... es ment felfele... es ugye nyugi zene volt! De azutan jott a Mystykum korsak...SODE, Guitars... Alig Vocal... azaz majdnem semmi. Es vegul bazz... ladtjtok itt a TUBIII es a MB ugy ratert erre az Europai Dance stilusra...na meg a MB nel egy ket treck de a masiknal... meg ijen Izraeli zene is volt:)
Na most szal en ertem ot hogy mar lehet unnya a zene csinalast... igazabol ladtam par kepet rola amit neketek is ajanlok hogy nezetek meg ot hogy nez ki napjainkba. Van neki 5 gyereke es mar a 3 madik felesegevel van. A kepeken egy normalis ember lathato ... de mashogy mas a mosoja mas a kinezete neki. Olyan tul Modernizalt...mar nem az a magaba zarkozzot meg nem szolalo mistikus Mike...ami akoriban volt...egy concertet mutasatok ahol megszolalt... megvaltozot az tuti!
Ha mi a francert kedet el Mike Oldfield egy jatekot csinalni vazz!?!? Es ha mar csinata akkor aszonta hogy Septemberbe lesz kesz. Kerem most mar December van es a www.mike-oldfield.com julyis 28 nem volt updatelve vazz!
Mike-ot mar nem erdekli! Tele van penzel... most mar elni akarja az eletet... mar nem erdekli , ha lesz is valami uj akkor az mar nem olyan lesz amire mi vagyunk.
>Az említett Conflict Orabidoo párhuzam nem általam került a Reference Guide-ba, de talán most már elhiszed nekem, hogy ezt előbb felfedeztem, mint olvastam.
Az fel sem merült bennem, hogy előbb olvastad volna... :o)