Igen, az Esztergom-félék másak, inkább a német Hamburg/Schwarza... -félékhez hasonlítanak, kép alapján. Van ugye a Bfüred/Kapi/Kecske/Tatab./Szeksz./Ózd/Szob/Szolnokmeg a gyanús '58-as, a Pécs/Paks/Miskolc.
De ha hozzáadjuk a négy belforgalmit, meg a két sekélymerülésűt, melyek szintén füreden készültek, megvan a 17. Hogy exportra ment-e azt nem tudom - bár azok inkább óbudaiak - nem lehet, hogy a többi vontatót is beleszámolták???
Elfogadom, hogy az Esztergom és társai nem fürediek, de melyik lehet azok, hiszen összesen az egykori Ganz-Danubius szerint 17 készült. Mentek esetleg exportra is? Szedjük már össze őket!
Valóban, a csiribiris linket én rontottam el, csakmert egyik tárhelyről hivatkozok a másikra és vissza, meg oda...:)))) mindegy szóval mostmár működik. Amúgy az nem lett valami jó, a lakótér talán nem nyúlik annyira hátra...
Köszi, tervezni amúgy nem tervezek semmit előre. Csak leülök a gép elé, és ami eszembejut rajzolom. Felőlem, belekezdhetek egy önjáróba...:)
Az Esztergom-félékről már tudom, hogy nem fürediek majd letörlöm őket.
A csiribirik most sem jönnek be?
Néhány apróság: a Dorog-Vác-Eszetergom ugyan hasonlóak, de nem egyformák, és nem megegyezőek a "füredi vontatókkal", azaz a Szombathellyel és a Tatabányával.
Mint ahogyan ez utóbbi kettő sem teljesen egyforma.
A csiribirik linkje 404 hibaüzenetet dobott.
A Balatonfürednek nem volt emelhető a kerékállása.
Persze ezek csak apróságok, a lényeg: nagyon jók a rajzok!!
Műgyantából szándékoztam +fa, de egyenlőre csak a tervezésnél tartottam (úgy 6 éve :)), most pedig a tervrajzokat sem találom :( .
1:100
Folytatnám én, de perpill suliba járok, munkát keresek, és van egy pici lányom, aki nem hagyja lerázni magát :))) . Majd ha "sínen leszek".
Uszályt, bárkát tolóhajóval?
Kezdetnek én a Csongrád m/s-t ajánlanám. Az egyszerű.
Tervrajz mondjuk nemigen van nekem, viszont rajzolgatok különböző hajókat oldalnézetben, egyszerű vonalakkal. Bár sok toló nincs köztük, kiindulásnak ránézhetsz.
Matilaci!
A Mohácsot miből csináltad? Mennyi van már meg belőle? Milyen méretarányban? Fogod folytatni?
érdekelne a dolog...
Hát, ha csak magadnak nem építesz (esetleg egy éjszaka elhozod őket a Közlekedési Múzeumból) :).
Én csináltam egy 1300-as uszályt, de elvesztettem.
Aztán nekiálltam a "Mohács" típust megcsinálni, de aztán valahogy félbe maradt. Majd egyszer...